Connect with us

Miért nem kezdek többé SOHA exfüggő pasival?

Kép: Pixabay

LOVE

Miért nem kezdek többé SOHA exfüggő pasival?

Tudod, mit az az érzelmi romeltakarítás? Amit te csinálsz, ha egy pasival rögtön a Nagy Szerelme vagy a Nagy Válása után jössz össze. Erre csak egy szó van: szívás. Elmesélem a sztorimat.


Marci az első randinkon bevallotta, hogy a felesége csak három hete költözött el. De a válóperes ügyvédeik már megegyeztek, van ugyan két gyerek, de hozzák-viszik őket, asszony a város másik végén, minden oké, tiszta ügy.

Abszolút nem fogtam gyanút. Beleszerettem, minden nap nálam aludt, és én esténként órákon át hallgattam, hogy a nő 10 év alatt kb. 10-szer csalta meg, többször el is költözött, erdélyi motoros túrákra ment más pasikkal, de aztán csak visszaette a fene, merthogy Marci a nagy Ő. Meg a havi egymilliós fizetése, nyilván. Hogy milyen is az a férfi, akivel ezt meg lehet csinálni, az bennem akkor fel sem merült. A pokol akkor szabadult el, amikor fél évvel később a csajt ismét kirakta az akkori pasija (akiért Marcit elhagyta). A válást akkor már kimondták, én odaköltöztem Marcihoz, de az asszony tudta, hogy ez a játszma még nincs lejátszva. Ismerte a férjét, és a fárasztásos technikát választotta.

Éjszakai sírós telefonok, napi harminc sms, “gyere a gyerekekért, mert vezetés közben migrénes rohamom lett, haza se tudok menni, itt állunk az autópályán”, stb, stb… és Marci ment. És felvette a telefont. És válaszolt az sms-ekre.

Igyekeztem alkalmazkodni. Eskü. Dolgoztam, vezettem a hatalmas háztartást, teleültettem virágokkal a kertet, esti mesét mondtam a gyerekeknek, és közben tűrtem, hogy életünk szinte minden pillanatát az ex diktálja. A pohár akkor telt be, amikor egy nyugodtnak induló vasárnap délután

a csaj csikorgó kerekekkel befékezett a ház előtt – majdnem betörte a kertkaput –, kiszállt, és az egész kertváros füle hallatára ordítozni kezdett, hogy neki azonnal kell egymillió, mert nem tudja kifizetni a következő kocsirészletet.

A gyerekeket én menekítettem be a házba a botrány elől. Mikor kijöttem, egy falfehér, lesunyt fejű Marcit láttam, aki egyik lábáról a másikra állt, és épp megígérte, hogy másnap utalja az egymilliót. Visszafordultam a házba, töltöttem egy tequilát, lehúztam, és másnap elköltöztem. A telefonomban Marci nevét átírtam erre: “Soha többé”. Bármikor hívott azután, ezt írta ki a kijelző.

Ez az én sztorim. Másnak meg másmilyen van. Tudom, hogy egy válás iszonyú nehéz, gyerekekkel még nehezebb, és a gyászmunka egy férfinak sokkal durvább, hiszen őket nem erre nevelik. De higgyétek el, azoknak a nőknek sem havaj az élet, akik belefutnak egy ilyen megtört szívű, exfüggő pasiba, és megpróbálnak valami újat kezdeni vele. Azután mire felocsúdnak, máris a siratófal meg a fájdalomcsillapító szerepében találják magukat.

Nulla-huszonnégyben érzelmi romeltakarítanak az előző kapcsolat után, amihez tulajdonképpen semmi közük nem volt. Hálátlan szerep ez, főként, hogy épp az új kapcsolat legszebb részét vágja taccsra. Azt, amikor két ember egymásra csodálkozik, és édes bódulatban örül(hetne) egymásnak.

Na ezt veszik el az új nőtől a gyenge, gyógyulásra egyedül képtelen – vagy nem hajlandó – férfiak. Szóval a tanulság: NE kezdj exfüggő pasival. Ha meglátod az első gyanús jeleket, menekülj. Várd ki azt, aki a sérülései ellenére is többé-kevésbé már megtisztult, és téged akar. Téged. Nem a múltját. Megérdemled.

Continue Reading
Ez is érdekelhet...

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel