LOVE

Tényleg segít, ha kibeszéled az exedet a szakítás után?

Normális dolog egy kicsit piszkálni az exedet? Van egy határ, ahol már túl messzire mész? (Spoiler: igen és igen.) Egészséges az exedet szidni? A rövid válasz: abszolút. A hosszabbért olvass tovább.

Megosztom
Link másolása

Tegyük fel, hogy épp most szakítottatok, talán te vetettél véget a dolognak, talán ő, talán még közös megegyezésre is jutottatok. Akárhogy is, most nagyon sok különféle érzés kavarog benned vele kapcsolatban, és azon töprengesz, hogy pontosan mit is kezdj ezekkel.

Ha már alig várod, hogy az exedről beszélj valakivel - még ha csak egy kicsit is -, akkor tedd meg!

Ezt még a pszichológusok is természetesnek tartják, mert tényleg segíthet értelmezni a veled történteket, kipucolni a rossz érzéseket, és ezek nélkül esélyed sincs normális új partnert találni.

Érzelmileg nagyon felszabadító lehet, ha őszintén beszélsz az exeddel kapcsolatos negatív érzéseidről. Csúnyákat mondani róla a klasszikus feldolgozás részét jelenti.

Az ilyen trash-talking feloldja a felgyülemlett feszültséget, felszabadítja a negatív érzelmi energiákat, tisztítólag hat.

Aztán van, amikor nem csoportterápián vagy a pszichológus díványán akarod kisírni magad. Ahogy tette ezt például Miley Cyrus vagy épp Shakira, a szakemberek szerint az is rendben van. A szakításotok részleteinek nyilvános megosztása ugyanolyan felszabadító lehet, plusz még másoknak is segíthetsz azzal, hogy tanulhatnak a tapasztalataidból. Csinálhatsz TikTok-videót a bánatodról! Felvehetsz egy „Kirúgtam őt!” pólót, mint Britney Spears!

Rajtad múlik, hogy ezeket a negatív energiákat milyen módon engeded el, a lényeg, hogy el tudd őket engedni, ne ragadj benne, ne rombold tovább magad velük.

Egyes terapeuták azt tanácsolják, hogy írd le egy papírra mindazt, amit el akarsz engedni az exeddel kapcsolatban, bármit, ami fájdalmas volt, ami nyomaszt, ami ártott,

minden olyan negatív dolgot, amit elhittél magadról a szakításkor, vagy felszedtél a kapcsolatban, és dobd ki.

Hogyan? Gyújtsd fel! Húzd le a vécén! Daráld le az irodai iratmegsemmisítőn! Bármilyen módszert választasz is, a lényeg, hogy megsemmisítsd.

Ezután döntsd el és írd le azt is, hogy milyen kapcsolatot szeretnél az életedben! Egészen konkrétan fogalmazd meg, hogy az új kapcsolatod milyen lesz, mit fogsz fontosnak tartani benne, és mit nem! Ha jól végiggondoltad, akkor utána már ezzel a szemüveggel fogsz járkálni a városban, és amikor szembejön valaki, akkor nem a kétségbeesés, hanem a pozitív érzelmek fognak dönteni a választásod során.

Mikor válik egészségtelenné a szakításról való beszéd?

Persze, mint minden dolognak, az exed kibeszélésének is van egy határa - egy pont, amikor már nem segít téged, hanem elkezd ártani a saját testi-lelki jól létednek.

Onnan tudhatod, hogy átlépted ezt a határt, hogy rosszabbul vagy, mint eredetileg voltál.

Ha nem sikerül továbblépni, érzelmileg csak vele foglalkozol, csak ő van a gondolataid középpontjában, az nagyon nem egészséges. Nehéz számszerűsíteni, hogy ez pont mennyi trash-talkingot jelent. Van, aki kétszer kiakad a barátainak, és túl tud lépni a szakításon, más letöröl mindent, de tényleg mindent az összes közösségi felületéről, ami a legkisebb mértékig is az exére emlékezteti, megint más dalt ír a fájdalmából. Nem a mennyiség, hanem az eredmény számít.

Ha például azon kapod magad, hogy senkivel sem tudsz másról beszélni, mint a volt párodról, vagy az agyad állandóan a vele kapcsolatos negatív érzésekkel van tele,

talán még abban is reménykedsz, hogy durván megbűnhődik majd, akkor előfordulhat, hogy átlépted a határt.

Ez már nem része az egészséges feldolgozásnak. Ha az energiád a másik félre összpontosul - legyen az jószándék vagy rosszakarat, akkor saját magadat háttérbe szorítod. A te érdekeidet, érzelmeidet, azt, ami neked fontos lenne az életben a továbblépéshez.

Negatív leszel, ez elriaszt olyan jó embereket, akikre szükséged lenne, viszont bevonzza a negatív helyzeteket, élményeket, és sajnos az ebből az energiából táplálkozó rossz társakat is.

Akár hiszel a vonzás törvényében, akár nem, határozottan kevésbé szórakoztató a negatívumokra koncentrálni. Ahhoz, hogy ki tudj zökkenni ebből a mérgező gondolkodásmódból, és az energiádat valami sokkal alkotóbb dologra tudd fordítani, változtatásra van szükséged. Lehet ez egy újra megtalált testmozgás, egy hobbi, amit a másik kedvéért feladtál, egy jó könyv, zene, tánc, bármi, ami eltereli a gondolataidat az exedről, és visszatereli őket hozzád.

Nincs okod bűntudatot érezni egy szakítás után az exed piszkálása vagy kibeszélése miatt. Mindez csodálatosan gyógyító dolog lehet.

Ne hagyd, hogy egy durva szakítás vagy egy mérgező partner elnyelje a személyiségedet, az összes energiádat!

Ünnepeld inkább, hogy - Miley szavaival élve - "jobban tudom szeretni magam, mint te", és törekedj arra, hogy az idődet és energiáidat az értékes kapcsolatoknak szenteld: a barátoknak, az új szerelemnek és - természetesen - önmagadnak.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
A válóperes ügyvéd szerint mindössze két oka van annak, ha elválnak az emberek
Ha meg akarod tartani a házastársadat, ezzel a két dologgal légy óvatos.

Megosztom
Link másolása

James Sexton, a New York-i családjogász elárulta, mi a két fő oka annak, hogy az emberek elválnak: a hűtlenség és a pénz - szúrta ki a New York Post.

Kifejtette, hogy a hűtlenség esetében bár a megcsalás gyakran szerepet játszik, az „csak egy összetevő” - és ezért a válást a megcsalásra fogni „leegyszerűsítés”.

Sexton azt állította, hogy

a szex hiánya jellemzően hűtlenséghez vezet, megjegyezve, hogy „a férfiak több szexet akarnak, a nők pedig jobb minőségű szexet.”

„Ugyanez az oka annak, hogy a pornó ennyire népszerű a férfiak körében, míg a nőknél nem - mert a férfiak csak a lényeget akarják” - mondta Sexton.

A válóperes ügyvéd a pénz házasságban betöltött szerepére is kitért.

„A pénznek sok köze van a hatalomhoz. A pénz az irányításról szól. A pénz a lehetőségekről, a biztonságról, egy csomó mindenről szól, de nem a pénzről”

- mondta. - A pénz csak egy valuta, amivel kereskedünk, ezért úgy gondolom, hogy a pénzhez egy csomó bonyolult dolog kötődik. Az emberek nem őszinték önmagukkal és a pénzzel kapcsolatban."

Hogy elkerüljék, hogy Sexton szolgáltatásait igénybe kelljen venniük, azt tanácsolja, hogy a párok valóban figyeljenek egymásra.

Példaként azt javasolta, hogy különösen a férfiak - írjanak véletlenszerű szerelmes üzeneteket a házastársuknak, hogy emlékeztessék, mennyire és miért szeretik őket. Úgy tűnhet, hogy kevesebb embernek van szüksége Sexton tanácsaira, mint a korábbi években.

A házasságkötések száma emelkedik, de a válások száma is, a COVID-19 járvány után 22 százalékkal nőtt Magyarországon a válások száma.

A szakértők szerint az emelkedés nem csak lezárások végének köszönhető, és azzal magyarázzák, hogy a világjárvány nehézségei és a jelenlegi társadalmi trendek megváltoztatták az emberek kapcsolatteremtési és -kezelési szokásait.


Megosztom
Link másolása

LOVE
6 év alatt maximum 4 alkalommal mosott fogat egy nő vőlegénye - már nehezére esik az intimitás
Már az első randin volt ennek jele, de akkor még nem tudta, hogy pontosan mi húzódik a háttérben. Azóta van két közös gyermekük, a fogmosásra azonban egyszerűen nem tudja rávenni a férfit.

Megosztom
Link másolása

Egy Reddit-posztban fakadt ki egy nő a vőlegényéről, aki egyszerűen nem hajlandó fogat mosni. Ennek természetesen érezhető következménye van, ami miatt egyre inkább undorodni kezdett tőle.

„A vőlegényem nem akarja megmosni a k*va fogait. Ez egy állandó dolog - mintha még fogkeféje sem lenne. Talán 4 alkalommal láttam, hogy fogat mos a kapcsolatunk 6 éve alatt.”

- írta a posztban.

Mint kiderült, már akkor is voltak jelek, amikor összejöttek:

„Az első csókunkkor valóban észrevettem, hogy rossz a lehelete, de azt hittem, csak azért, mert előtte vacsorázott. Aztán rájöttem.”

- mesélte a kétségbeesett nő, aki azt is elárulta, hogy ennek ellenére már két közös gyermekük van. Ők azonban mosnak fogat, erre külön nagy figyelmet fordít.

Aztán leírt egy-két sokkoló részletet is, amit csak erős idegzetű olvasóinknak ajánlunk!

„Egyre csak rosszabb lett, egészen odáig, hogy leül a kanapéra, és egy műanyag vizes palack kupakjával kaparja le a lepedéket a fogairól. Ettől áll fel a szőr leginkább a hátamon. És akkor bunkónak néz, amiért nem akarok csókolózni vele.” - panaszkodott.

Állítólag már többször megpróbálta felhozni a témát, és rávenni a férfit a fogmosásra. Megvette neki a legújabb fogkeféket és szuper fogkrémeket is, de a férfi hajthatatlan.

„A fogorvoshoz sem hajlandó elmenni. Kezd eljutni arra a pontra, hogy nem tudok vele intim helyzetbe kerülni. Szuper érzékeny témának érzem, hogy felhozzam neki. Hogyan közelítsem meg finoman? Vagy ez már elég ahhoz, hogy szakítsak?”

- kérdezte teljesen tanácstalanul.

A kapcsolatuk jövője miatt aggódó nő kétségbeesetten kérte az olvasók tanácsát, akik persze a nem éppen támogató üzeneteket hagytak. Sokkal inkább arra voltak kíváncsiak, hogy lehet egyáltalán olyannal együtt élni ennyi éven keresztül, aki sosem most fogat. Az már csak hab a tortán, hogy még gyerekeik is születtek.

A fogmosásnak köztudottan számos előnye van, a fogszuvasodás megelőzésétől kezdve, a szájszag megszüntetésén át segít a fogak esztétikai megjelenésének fenntartásában.

Forrás: YourTango


Megosztom
Link másolása


LOVE
A 28 évvel idősebb férj nem akart több gyereket, úgyhogy felesége más megoldáshoz fordult
A 63 éves férfi és 35 éves éppen várandós felesége sok kihívással nézett szembe, mire eljutottak idáig.

Megosztom
Link másolása

A 35 éves Kylie Evans első gyermekét várja és nem is lehetne boldogabb emiatt, noha terhességének története egy kicsit kacifántosabb a megszokottnál.

A 36. hétben lévő elsőgyermekes édesanya 28 évvel idősebb férjével együtt örül, hogy családjuk hamarosan új taggal bővül, még akkor is, ha a gyermek egy másik férfitól származik.

A The Sun írta meg a nem mindennapi család történetét, akik sok megpróbáltatáson estek túl közösen, de ez csak megerősítette kapcsolatukat.

A pár 2008-ban ismerkedett meg abban a kocsmában, ahol Kylie dolgozott. Kylie akkor 19 éves volt, jelenlegi férje Mick pedig 47. Szintén a pubban dolgozott takarítóként.

„Korábban soha nem vonzódtam idősebb férfiakhoz, de volt valami Mickben, amibe beleszerettem”

- mesélte Kylie a lapnak.

„Ő volt a buli lelke és élete, és csillogó szemei voltak”

- folytatta a lány, aki bevallotta kezdetben ő járt Mick után, mivel valami nagyon megfogta benne.

A férfi viszont, mondván, hogy az apja is lehetne, elsőre elhajtotta. Mint kiderült, Mick nem csak, hogy egyidős, de hat évvel idősebb is Kylie apjánál.

Ennek ellenére a pár végül randizni kezdett és 2,5 éven belül össze is költöztek, és bár Kylie szülei eleinte nem nézték jó szemmel a korkülönbséget, hamarosan megbarátkoztak vele.

A lány a kezdetek óta tudta, hogy Micknek már két gyereke van és nem szeretne többet, és ezt annyira komolyan gondolta, hogy vazektómián is átesett.

„Akkoriban a gyerek voltak az utolsó dolog, ami eszembe jutott, csak Micket akartam.”

A lánykérés és házasság után azonban, mikor Kylie biológiai órája ketyegni kezdett, hirtelen rátört a vágy, hogy anya lehessen.

Férjét is sikerült volna meggyőzni, mivel imád apuka lenni és nagyon erős volt a párkapcsolatuk, de az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy a korábbi beavatkozás valószínűleg nem visszafordítható.

2018-ban pedig Kylie-ról is megállapították, hogy policisztás petefészek szindrómája miatt nincs peteérése, így a gyermekvállalás szinte lehetetlennek tűnt.

A pár végül az IVF kezelés mellett döntött, ám ez a nő túlsúlya miatt nem látszott sikeresnek, de még ekkor sem adták fel.

Egy igen költséges bypass műtét segítségével Kylie-nak sikerült lefogynia, így beindult nála a peteérés. Mesterséges megtermékenyítés segítségével pedig megfogant gyermekük.

Bár Mick nem lehetett a születendő kisbaba biológiai apja, igyekeztek külsőleg hozzá hasonlító spermadonort találni.

„Együtt választottuk ki a donort, és bár fényképet nem lehet látni, olyan férfit kértünk, aki ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint Mick, ugyanolyan kék szemekkel, kopasz fejjel és közepes testalkattal.”

Sajnos az első terhesség korai vetéléssel ért véget, másodjára pedig nem fogant meg a baba, de a harmadik próbálkozás végre sikeresnek bizonyult. A házaspár már nagyon várja júliusban születendő kisbabájukat.

Mick korára reflektálva Kylie annyit mondott:

„Bárcsak fiatalabb lenne, de csak azért, mert akkor tovább lenne mellettem.”

A nő tudja, hogy férje kiváló apa lesz, hiszen már előző gyerekeinél is bizonyított. Kylie nagyon izgatott, hogy végre anya lehet, de a sok nehézség miatt valószínűleg több gyereket már nem fognak vállalni.


Megosztom
Link másolása


LOVE
Itt a hűtlen férjek legjobb barátja - az Apple újdonságával gyerekjáték lesz a megcsalás
Persze hivatalosan nem így vezette fel a cég az egyik nagy újítását, de aki nem vak, látja, mire való.

Megosztom
Link másolása

Tegnap megírtuk, hogy a házasságok végső soron két ok miatt bomlanak fel. Ezek közül az egyik a hűtlenség.

Akit csaltak már meg, tudja, micsoda sokk, majd mekkora fájdalom, amikor kiderül, hogy akiben mindennél jobban megbízott, az csúnyán átverte és kihasználta őt.

Nehéz egy ilyen pofon után valaha még bízni bárkiben.

Aki volt már hűtlen, tudja, micsoda stressz, hogy úgy intézze a félrelépéssel kapcsolatos kommunikációit, képeit, alkalmazásait, hogy azt a házastársa ne vegye észre. Hiszen köztudott, hogy manapság a legtöbb lebukás a véletlenül nyitva felejtett oldalaknak köszönhető.

A jelek szerint az Apple-nél ezzel az utóbbi csoporttal rokonszenveznek, mert az új, iOS 18-as frissítéssel minden eddiginél egyszerűbb lesz átvágni azt, akivel együtt él a hűtlen.

„A zárolt és rejtett alkalmazások a felhasználók számára megnyugvást nyújtanak abban, hogy az általuk bizalmasan kezelt információkat, például az alkalmazásértesítések és tartalmak nem láthatják véletlenül mások - magyarázták. - A felhasználók mostantól zárolhatnak egy alkalmazást; és a további adatvédelem érdekében elrejthetnek egy alkalmazást, áthelyezve azt egy zárolt, rejtett alkalmazások mappába.”

Amikor egy alkalmazás le van zárva vagy el van rejtve, az alkalmazáson belüli tartalmak, például az üzenetek vagy e-mailek nem jelennek meg a kereséskor.

A vállalat szerint az új funkció „még nagyobb kontrollt biztosít a felhasználók számára olyan eszközökkel, amelyekkel kezelhetik, hogy ki láthatja az alkalmazásaikat, hogyan osztják meg a kapcsolataikat, és hogyan csatlakozik az iPhone a kiegészítőkhöz”.

A közösségi médiában azonban sokan fejezték ki aggodalmukat az új funkcióval kapcsolatban - és azzal kapcsolatban, hogy mit lehet kezdeni vele. Az egyik felhasználó a következőket írta:

„Az iOS új adatvédelmi funkciója segíteni fogja a hűtleneket az egész világon, mivel lehetővé teszi bizonyos alkalmazások elrejtését még akkor is, ha valaki másnak adod át a telefonodat, hogy zenét vagy valamit változtasson. Szép.”

Egy másik kommentelő „a félrelépők paradicsomának” nevezte a funkciót:

„Az almás frissítésen elrejtheted és zárolhatod az alkalmazásokat, és még akkor sem jelennek meg, ha szavakra keresel rá a keresősávban.”

Pontos dátumot nem adtak meg, hogy mikortól lesz elérhető az új verzió, de biztosak vagyunk benne, hogy félrelépők milliói várják tűkön ülve, mint a messiást.


Megosztom
Link másolása