LOVE

  Tanácsok: hogy tarts ki a szerelmed mellett, ha úgy érzed, nem megy tovább, mégis szereted?

  Azt mondják, az az igazán bölcs, aki tudja, mikor kell feladni. De azt is tudni kell ám, mikor és hogyan kell harcolni. Ne keseredj el, elmondjuk, hogyan.
  Sassy - sassy.hu
  2018. október 22.


  Megosztom
  Link másolása

  Van egy film - biztos láttátok - ahol egy sikeres, jóképű, fiatal srác beleszeret egy Parkinson-kóros lányba. Ez a betegség fokozatos leépüléssel jár, és gyógyíthatatlan. A srác meg is ijed, el is bizonytalanodik, szakítanak. De aztán visszakönyörgi magát a lányhoz. Azt mondja: "Képzelj el egy tökéletes világot, ahol te egészséges vagy, és minden rendben. Boldogok lennénk. Ez a világ viszont nem tökéletes, és te beteg vagy. Én mégis ezt akarom. MINKET akarom."

  A film gyönyörű példa arra, hogy ha valami igazi szerelem, és a két ember között alapjaiban rendben van minden, akkor óriási kompromisszumokat is meg lehet - és érdemes is - kötni.

  Igen, lesznek pillanatok, amikor közelebb leszel ahhoz, hogy feladd, mint ahhoz, hogy ne. Elmondjuk, mit egyél ilyen esetekben - ha tényleg szereted a párodat.

  1. Türelem

  Nem azt tanácsoljuk, hogy ha a párod leszar, megaláz, vagy neadjisten bántalmaz, sunyd le a fejed, és tűrj. Vannak dolgok, amiket SOHA nem szabad eltűrni. De egy igazi szerelemben is jöhetnek durván nehéz időszakok. Mondunk egy egyszerű példát: új munkahelye lesz, sokkal többet keres, menő cuccokat vehet, és elszáll az agya. Megszédíti a siker, és a te cuki pasidból hirtelen egy seggfej lesz. Nem azt mondjuk, hogy hagyd szó nélkül. De ha egyébként jól megvoltatok, ilyenkor érdemes türelmesnek lenni. Mert ez nem a párod alapvető személyiségjegye, hanem csak átmeneti "elmezavar". Mindenkivel megesik. Adj magatoknak egy kis időt, és várd ki, amíg elmúlik. Persze ne örökké - de azért várj.

  2. Veszekedés

  Elég sok pár rebben szét manapság az első néhány veszekedésnél. Talán a sok válás és széttöredezett család miatt, de sok a széttöredezett, sérült lelkű ember is, aki abban a pillanatban, amint konfliktussal, ellenvéleménnyel, urambocsá egy kis ajtócsapkodással találja szembe magát, fülét-farkát behúzva kiiszkol a szituból. Te ne tedd ezt. Mert hidd el, mással is lesznek feszkók.

  Mással is lesz veszekedés. Egy egészséges párkapcsolatban MINDIG van. Persze figyelj arra, hogy a cirkusz ne állandósuljon, de ha balhé van, számolj el magadban százig, mielőtt bármi véglegeset kimondanál.

  Inkább kérj időt, és vonulj egy kicsit vissza. De begőzölt fejjel ne dönts.

  3. Mondd ki, akkor is, ha nehéz

  Van egy rossz hírünk: egy kapcsolatban kommunikálni kell. A rosszat is, sőt, azt talán még inkább, mint a jót. Ha elültek a viharok, de téged még mindig bánt valami, kényelmetlenül érzed magad, fájdalmat érzel a társad bizonyos dolgai miatt: BESZÉLJ. Ne hisztizve, ne vádaskodva.

  Úgynevezett "én-üzenetekkel", vagyis ne azt mondd el, hogy Ő miért hülye, hanem hogy TE milyen szarul érzed magad bizonyos cselekedeteitől.

  Hidd el, jobb azt a mérgezett tüskét kihúzni, mielőtt elgennyesedne a seb. A pasik alapvetően rosszul reagálnak az ilyesmire, tehát nem fog örülni, ha dumálni kell, de akkor se hagyd magad. Ugyanis a megfelelően adagolt "kríziskommunikációval" épp a szerelmeteket mentitek meg. Ha nem vevő rá, előbb-utóbb úgyis besokallsz, és lelépsz. De előtte legalább küzdj meg kettőtökért.

  4. Ha épp úgy érzed, nem szereted

  Ilyen is lesz. A szerelem nem olyan, hogy állandóan, a nap 24 órájában érzed. Talán az elején, de a hormonlöket egy-két év után elmúlik, talán hamarabb is. És igen, lesz olyan, hogy az agyadra megy. Hogy azt hiszed, már nem is szereted. Hogy langyosodik, laposodik a dolog. Erről is érdemes higgadtan elbeszélgetni, és együtt megtalálni a megoldást. Talán utazzatok el valahová, csináljatok valami őrültséget (közös bungee jumping?), szervezzetek egy randit olyan helyre, ahol még soha nem voltatok. Vigyetek egy kis színt a szexuális életetekbe. Rengeteg módja van annak, hogy a lanyhuló lángot felélesszétek, és ne a szakítás után ébredjetek rá, hogy "úristen, én még mindig szeretem", mert akkor már nem biztos, hogy lesz visszaút.

  A szerelem - pláne, ha hosszú ideig tart - nehéz ügy. És iszonyú sok munka. Invesztálás. Néha az a jó, ha teszünk érte, néha meg épp az, ha türelmesen kivárunk. Soha nem tanácsolnánk neked, hogy maradj olyasvalakivel, aki nem becsül, nem tisztel, lenyom, kizsigerel, vagy pláne megaláz. Azt úgyis érzed, onnan azonnal tiplizz.

  De ha egy kapcsolat megéri - és hidd el, ezt is érezni fogod -, akkor harcolj érte.

  Már csak azért is, hogy elmondhasd: te mindent megtettél. És lehet, hogy tényleg ő az igazi, csak időbe telik összecsiszolódni. Hidd el, minden igazi szerelmespár átesik ezen, és egy dolog biztosan közös bennük: soha nem mondtak le egymásról.

  Thepowerofsilence


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Ha megrekedt a kapcsolatotok, ezzel a 10 kérdéssel újraéleszthetitek
  Mélyítsétek el újra a szerelmeteket!

  Megosztom
  Link másolása

  Kétségtelen: a legtöbb hosszútávú kapcsolatban eljön az az idő, amikor a felek egyszerűen már nem érzik magunkat közel a másikhoz. Ez soktényezős egyenlet: a mindennapok rohanása, a stressz, de a XXI. századi kommunikációs gyakorlatok is mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy eltávolodjanak egymástól.

  A következőkben azt nézzük meg, hogy a párok hogyan tudják (újra) elmélyíteni a kapcsolatukat – feltéve, ha szeretnének így tenni.

  Ha te is úgy érzed, hogy a szerelmeteknek szüksége van egy kis élesztgetésre, akkor akár már ma este ülj le a pároddal, és tedd fel neki az alábbi kérdéseket! Ezekkel nemcsak számos remek beszélgetést indíthattok el, de sokkal jobban meg is ismeritek egymást.

  1. Mi a tökéletes módja, hogy lezárj egy hosszú napot?

  Ez egy egyszerű, könnyed, szórakoztató kérdés, amit szívesen válaszol majd meg. Valaki megismerésében fontos szerepet játszik, hogy a mindennapi szokásaival, preferenciáival is tisztában legyünk. Ehhez ez a tökéletes kérdés.

  2. Mi az, amit soha nem akarsz újra csinálni?

  Mindegy, mit mond rá, az mindenképpen nagyon beszédes lesz. Ezzel nemcsak meghallgathatsz egy számára emlékezetes és fontos élményt, de sok következtetést is levonhatsz belőle. Ráadásul külön pozitívum, hogy egy őszinte válasz esetén a megismerheted a kedvesed egy igazán törékeny oldalát.

  3. Mit tennél, ha nyernél a lottón?

  Ha már régóta együtt vagytok, biztosan tervezgettek: közös autó, közös háziállat, esetleg lakás. De arról volt már szó, hogy egy hatalmas pénznyereménnyel mit kezdenétek? Sokat elárul az ember vágyairól és értékeiről!

  4. Szerinted mit egy egészséges párkapcsolat azoknak, akik benne vannak?

  Ahogyan mindenkinek más a szeretetnyelve, úgy mindenki különböző dolgokra vágyik egy kapcsolatból – ezek egyébként általában egybeesnek. Ám sok év távlatából ezeket könnyen elfelejthetjük. Emlékeztessétek magatokat!

  5. Van bármi, ami számodra teljesen elfogadhatatlan?

  Fontos, hogy ezt a kérdést tartogasd egy ideig, nehogy a másik azt érezze, éppen be akarsz vallani valamit. A válasza pedig visszautal majd a múltbéli tapasztalataira. Például ha valaki megcsalta korábban, akkor valószínűleg ezt feleli majd.

  6. Ha holnap úgy ébrednél fel, hogy semmitől sem félsz, mit tennél először?

  Itt egy újabb könnyed kérdés, amivel feldobhatod a hangulatod, közben pedig megtudhatod, mit szeretne a párod igazából az életben, és hogy mi tartja ettől vissza!

  7. Ha lenne egy éved, amit visszakaphatnál, melyik lenne az és miért?

  Ezt többféleképpen is értelmezheti a másik. Lehet, hogy az egyik legboldogabb évét választja, hogy újra átélhesse, de lehet, hogy elmeséli életének eddigi egyik legnehezebb szakaszát, amit valahogyan megelőzne.

  8. Ha írhatnál egy rövid üzenetet a fiatalabb önmagadnak, mit írnál rá?

  Ezzel megtudhatod, hogy mi a kedvesed legnagyobb tanulsága eddigi életéből és még a prioritásaira is fény derül – kevés ezeknél fontosabb dolgot tudhatsz meg róla.

  9. Milyen a tökéletes napod?

  Sokan ismerik a 72 kérdéses kísérletet, amelynek lényege, hogy a felek 72 kérdést beszélnek át és válaszolnak meg egymásnak, végül 1 percig egymás szemébe néznek. A kutatás rámutatott, hogy a kísérletben részt vevők nagy többséggel szerelmesek lettek egymásba, mire végeztek. Ez a kérdés az egyik legelső volt ebben az ominózus kérdéssorban. Nézd meg, nálatok hogyan működik!

  10. Mi az, aminek szerinted sosincs jó vége?

  Itt a vicces anekdotáktól kezdve a komoly történetekig bármi elképzelhető. Izgalmas lesz kivárni a választ!

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LOVE
  6 ordító pszichológiai jel, hogy a pasi nincs igazán oda érted - bármit is mond
  Ha ezeket csinálja, áradozhat meg esküdözhet - te sajnos gyanakodj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Tudjuk, hogy nagyon vágysz már valakire, aki tényleg imád. Akivel olyan szoros lelki egységet érzel, hogy kétség sem férhet a kölcsönös vonzalomhoz, sőt szerelemhez. De a kötődés iránti vágy sokszor elveszi az eszünket. És olyanokat is belelátunk egy kezdődő kapcsolatba, amik egyszerűen nincsenek benne. Hidd el, jobb időben tisztán látni. A pszichológusok szerint ha a "kezdődő" pasid az alábbi 6 dolgot csinálja, nem te vagy neki az igazi.

  #1 Ha sokat emlegeti az exét

  Nem arról van szó, ha magától adódik a dolog. Például: "a gyerek ezen a héten a volt páromnál van " - ha van gyerek. De ha teljesen váratlanul, látszólag oda nem illő helyzetekben is felhozza, az már gyanús. Ha készítesz magatokról egy szelfit, és kitennéd Instára, de ő rögtön azzal jön, hogy "az exem is szeretett rólunk közös fotókat posztolni", akkor bizony bőven maradtak még benne elvarratlan érzelmi szálak, esetleg harag, sértődés az előzővel szemben. Ez pedig azt jelenti, hogy a szíve még nem szabad, és nem is tudja odaadni neked. Maximum rád dobálja az előző szakítás óta magával cipelt lelki "csomagjait", aztán vesződhetsz vele te, holott semmi közöd hozzá. Kell ez neked?

  #2 Ha időt kér, vagy azt mondja, még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

  A fájdalmas igazság az, hogy mindkét esetben AZONNAL tipli. Ha egy pasi húzza az időt, kijelenti, hogy nem akar komoly kapcsolatot, vagy mondjuk pár szerelmes randi után is azt vágja oda neked, hogy "de hát még nincs is közöttünk semmi", az a férfi nem akar téged igazán. És kész. Persze kivárhatod, amíg "kiérdemled a szerelmét", de nyilván nem akarsz bolondot csinálni magadból, ugye? Mert arra várhatsz ítéletnapig. Egy szerelmes férfi MOST akar téged, MINDENESTÜL, FELVÁLLALVA. Ennyi.

  #3 Ha azonnal szerelmet vall

  Ez meg a másik véglet, és sajnos ez is gyanús. Ha az első randi után szerelmet vall, rögtön járni akar, pedig talán még a vezetéknevedet sem tudja biztosan, akkor valami nincs rendben. Talán az exét akarja villámgyorsan elfelejteni (nem fogja), vagy ilyen felszínes típus. Egyik se jó neked. Egy igazi kapcsolatnak megvan a maga dinamikája, érezni fogod, ha elcsúszik egyik vagy másik véglet felé. A szakértők szerint a szerelmi vallomással is csak óvatosan: mielőtt kimondanád, te is számolj el tízig, sőt jobb, ha ki sem mondod azonnal. Ha másodszorra is a szádra jön, akkor már mondhatod.

  #4 Ha nem visz el randizni

  Csetelgettek, akár szexelgettek is, de szigorúan csak titokban. Akár hónapokig. Ha ez alatt egyszer sem jut eszébe, hogy elmenjetek legalább egy moziba, vagyis nyíltan nem vállal fel, akkor nem is fog. Nyeld le a békát, és lépj tovább.

  #5 Ha nem enged a telefonja közelébe

  Természetesen mindenkinek van privátszférája, és egy jó kapcsolatban fölösleges a másik telójában kutakodni. De ha a pasi oroszlánként őrzi a telefonját, és ha csak a közelébe kanyarodsz, máris felkapja és elteszi, ott általában valami bibi van. Persze lehet, hogy valójában CIA-ügynök, és ezért ilyen óvatos, de sokkal valószínűbb, hogy mondjuk mással is csetelget, vagy szerelmes fotókat őrizget az exéről, és titokban könnyes szemekkel bámulja. Az ilyen pasit meg jobb hagyni a fenébe.

  #6 Ha nem érzed AZT a bizsergést

  Ha a pasi dögös, kedves, jó humorú, látszólag minden megvan benne, csak éppen soha nem érzed azt a tüzet, azt a kellemes kis izgalmat gyomortájékon, amikor találkozol vele, akkor valószínűleg az a tűz nincs is. Ha nem érzed a kémiát, az nemcsak azért van, mert te valamit rosszul csinálsz, hanem azért, mert ő sem érzi. Akkor meg jobb bele se menni, mint hogy dobjanak pár hónap után azzal hogy "nincs meg benned az a plusz."

  Psychology Today

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Ezt az 5 pasit kerüld el a foglalkozása szerint – Egy válóperes ügyvéd „rizikó-listája”
  Ha az alábbi öt munka közül valamelyiket végzi a párod, sokkal nagyobb eséllyel végződhet a házasságotok válással.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Valljuk be, nőként általában nem az az első és legfontosabb dolog a kiszemeltünknél, hogy mivel foglalkozik. Egy válóperes ügyvéd most azonban azt tanácsolja, hogy igenis vegyük ezt is számba. Ő az évek során számtalan válópert végigasszisztált és ez alapján leszűrte a következtetéseket.

  A TikTok-felhasználó, aki @jettiegirl28 néven van jelen a platformon, most abban szeretne segíteni, hogy kevesebb nő kövesse el azokat a hibákat, amiket az ő ügyfelei már elkövettek. Új videójában ezért megosztja a nagyközönséggel, hogy az elmúlt évek alatt mely foglalkozásokat űző férfiaktól váltak el a leggyakrabban. Ezekben azt tapasztalta, hogy a legtöbb férfi nárcisztikus és irányító, ami hosszú távon nem működik egy (boldog) házasságban sem.

  „Végignéztem a legbonyolultabb ügyeket, amelyekben sokkolóan sok az olyan férfi, aki a következő öt munka valamelyikét végzi” – mondja.
  @jettiegirl28 local divorce attorney PSA #divorce #narcissist #EasyWithAdobeExpress #fypage ♬ original sound - KK

  A hivatások a következők:

  • tűzoltó
  • rendőr
  • katona
  • sebész
  • pilóta

  Az ügyvédnő utána kiemelni, hogy természetesen, ha éppen boldog házasságban élsz valamelyikükkel, akkor nem kell azonnal elkezdeni a hibákat keresni a másikban. De ha még keresgéled a nagy őt, akkor a legjobb lenne, ha nem közülük választanál!

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LOVE
  Te felismernéd? Brutálisan átváltozott ez a lány, miután a pasija kidobta, mert szerinte „nem elég csinos”
  Kétségtelenül ez a legjobb bosszú!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  sz]Fotó: @kimdecker/Instagram[sz]

  A TikTok ma már szinte mindenre jó: nézhetünk kutyás videókat, megtanulhatunk néhány egyszerű ételreceptet, de még az exünknek is visszavághatunk, ha csúnyán elbánt velünk. Kim Decker, a gyönyörű fiatal modell pontosan így tett!

  A lány egy TikTok-posztban osztja meg a követőivel, hogy a barátja korábban azért dobta ki őt, mert nem tartotta elég csinosnak. Ennek a szemléltetésére Kim megosztott magáról egy korábbi fotót, amin az alábbi beszélgetés olvasható:

  Én: szóval most szakítasz velem, mert nem vagyok elég vonzó neked?

  Ő: igen, tudom, hogy találhatnék nálad csinosabbat is, bocsi

  Én: oké, akkor indulás

  Ezzel pedig megkezdte az elképesztő átalakulást! A lányból mára sikeres modell vált, aki férfiak millióinak – de minimum százezreinek – a vágyálma. Az ex most biztosan fogja a fejét...

  @kim.decker okeyyyy let’s go 🥊 #foryou #glowup #fyp #viralvideo ♬ Originalton - Deniz

  A videóhoz azóta számtalan komment érkezett, és mindenki egyetért Kim módszerével: egy csúnya szakítás után a legjobb megoldás az, ha túlragyogjuk a volt pasit!


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk