LOVE

  Ezeket a dolgokat soha, de soha ne vágd a párod fejéhez veszekedés közben

  Gyilkos mondatok, amik odavágnak a kapcsolatnak. Te mivel egészítenéd ki a listát?
  Sassy - sassy.hu
  2022. december 02.


  Megosztom
  Link másolása

  "Ha nem tetszik, el lehet menni."

  vagy

  "Hagyd abba ezt a hisztit".

  Miért nem jók ezek a mérgünkben a másik fejéhez vágott mondatok? Mert érvénytelenítik a másikat, azt az érzetet keltik, hogy ő nem számít, és mert ezek a szövegek csak tovább mérgesítik a konfliktust.

  Ugyanígy kerülendő a személyeskedés, a másikon való gúnyolódás. A szülők felemlegetése "Mert az apád is/anyád is", a másokhoz való hasonlítgatás ("Bezzeg a...). A passzív-agresszív mártírszövegek is kerülendők, mint amilyen az "Azok után, amit tettem érted" "Meg sem érdemled, hogy veled legyek".

  Preszeller Dóra tréner, meditációs oktató pár ilyen kerülendő mondatot összegyűjtött a TikTok videójában:

  @dorapreszeller #veszekedés #párkapcsolat #párkapcsolatinehézségek #párkapcsolatitippek #párkapcsolatitanácsadás #lifecoaching #szerelem #szeretet #szorongas #bántás #argument #ismerkedés ♬ People Come And Go - Delara

  Te mivel egészítenéd ki a listát?

  Fotó: Illusztráció/Engin Akyurt/Unsplash

  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  11 banálisnak tűnő dolog, amit csak akkor ír egy férfi üzenetben, ha tényleg nagyon rád kattant
  Na, neked küldtek már ezekből valamilyet?
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 12.


  Megosztom
  Link másolása

  Az igazi szerelem – vagy legalábbis egy erősödő érzelmi kötés, ami nagyon abba az irányba halad – sokszor nem a túlfűtött vallomásoktól meg az örökös “szeretlek”-ezéstől az, ami. Ha a randizás elején figyeled a pasi neked küldött üzeneteit, a látszólag apró, jelentéktelen dolgokból többet olvashatsz ki, mint gondolnád.

  Az egyik legfontosabb ismertetőjele annak, hogy a pasi valóban, őszintén rád van kattanva, ha mindenről te jutsz az eszébe, ha vigyázni akar rád, aggódik érted, sokszor fontosabbak számára a te igényeid, mint a sajátjai. Így az igazi szerelmi vallomások néha nagyon egyszerű mondatok – amelyek mögött mégis sok érzelem van.

  Íme 11 mondat, amit ha üzenetben kapsz tőle, az NAGGGYON jó előjel.

  #1 Erről te jutottál az eszembe

  Ha bármit, egy képet, egy mémet, egy videót ezzel a kísérőszöveggel küld át, az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy tulajdonképpen mindenről te jutsz az eszébe. Azt persze mégsem írhatja, hogy "folyton rád gondolok" (vagy ha igen, gyanakodj, az gyakorlott Casanova-duma), így inkább óvatosan, a saját egóját és sebezhetőségét megóvva adja a tudtodra a dolgot.

  #2 Ebben tudok neked segíteni

  Ha bármilyen apró dologban is, de felajánlja a segítségét, és persze be is tartja a szavát, az nagyon sokat jelent. A férfiak többsége nem osztogatja az idejét, energiáját, csak hogy egy olyan nőnek segítsen (tanulásban, otthoni dolgok megszerelésében, a kocsiddal kapcsolatos problémák megoldásában), aki nem érdekli igazán. Ha csak ágyba akar vinni, ahhoz elég a jó duma, tettek nem igazán szükségesek hozzá. Ha sokszor segít, fontos vagy neki, ebben biztos lehetsz.

  via GIPHY

  #3 Annyira szép vagy!

  Ha csak ezt írja (vagy ilyesmit), és nem áradozik hamisnak tűnő körmondatokban, higgy neki. Ne kezdd el agyonanalizálni a dolgot: tényleg szépnek tart, és kész. Idd magadba a bókot, és örülj.

  #4 Beszéltem anyuval...

  Erről vagy arról, bármiről. Ha a pasi, csak úgy mellékesen, de magától értetődően beleszúrja egy üzenetbe azt, hogy miről tárgyal a családjával, főleg az anyjával, akkor vagy már régóta az egyik legjobb barátja vagy, vagy megőrül érted. A család még a pasiknál is tabu egy olyan nőnél, akit komolyan nem szándékoznak beengedni az életükbe.

  #5 Dühös/Rosszkedvű/Ideges vagyok

  Érdekes, de ez a nem túl romantikus mondat mégis azt jelenti, hogy a pasi bízik benned. A férfiak nem szívesen mutatják ki a negatív érzéseiket, általában "tök jól" vannak, meg "minden oké" náluk. Ha felvállalja előtted azt, hogy ő is sebezhető, neki is vannak rossz pillanatai, akkor tényleg meg akarja osztani veled a dolgait, és azt, hogy mi zajlik az életében.

  via GIPHY

  #6 Merre jársz? Mit csinálsz?

  Ha csak néha kérdezi meg, nem naponta tízszer (akkor nyilván menekülj, egy kontroll-mániással van dolgod), akkor ez egy nagyon kedves, törődő megnyilvánulás. Érdekli, mi van veled, mit csinálsz, mert ott jársz a fejében. Állandóan.

  #7 Annyira szexi vagy!

  Ne kapjátok fel a fejeteket, tudjuk, ez a mondat önmagában egy szimpla trófeagyűjtőtől is menetrendszerűen befut. Itt megint a kontextust kell nézni: ha egy pasi a fent már említett érdeklődéssel, nyitottsággal, bizalommal és figyelemmel vesz körül, akkor bizony egy ilyen üzenet is kell néha. Ha ugyanis efféle vágy nincs benne, akkor sajnos valószínűleg kémia sincs közöttetek. Anélkül pedig nem megy.

  #8 Észrevettem, hogy...

  És itt sok minden következhet. Észrevettem, hogy soha nem reggelizel, csak egy tejeskávét iszol. Észrevettem, hogy utálod a lifteket, csak lépcsőn mész, ha teheted. Észrevettem, hogy soha nem rúzsozod magad, mindig csak egy kis szájfény van rajtad. Észrevettem, hogy milyen szeretettel beszélsz a kutyádról. Ezek mind nagyon fontos és szép üzenetek feléd. Figyel, mert érdekled. Az életed, a szokásaid, hogy mit szeretsz, mitől félsz. Ez valódi, mély érdeklődést mutat, nemcsak felszínes vonzalmat.

  #9 Hiányzol

  Itt megint az a lényeg, hogy nem naponta tízszer ismételgeti, mert akkor gáz van. Több szempontból is. De ha néha megereszt egy ilyen üzenetet, azt jobb, ha elhiszed, hogy szívből jön, mert a pasik utálnak ilyen "érzelgős" dolgokat leírni, ha nem gondolják komolyan.

  #10 Ott leszek veled

  Ha valami megpróbáltatás előtt állsz (nehéz vizsga, műtét, családi konfliktus), és felajánlja, hogy veled lesz, az az egyik legkomolyabb jele annak, hogy tulajdonképpen már szeret téged. Ugyanígy nagy jelentősége van a "Meséld el, szeretném tudni, mi a baj", a "Ha szükséged van rám, hívj, és azonnal jövök", és a "Van valaki, akivel beszélhetnél? Mert én itt vagyok" kifejezéseknek.

  #11 Ha becenevet talál ki neked

  Persze nem sértőt vagy szarkasztikusat, hanem csak úgy, személyre szólót. Ami több, különlegesebb, mint "csak" a keresztneved, és kizárólag kettőtöknek szól. Ha egy férfi szükségét érzni, hogy egy nőt becézzen, az mindig jó jel, persze megint csak akkor, ha nem viszi túlzásba.

  YourTango

  Fotó: Pixabay

  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  Szakértő – három „férfiolvasztó” mondat, amit ha a randin elsütsz, teljesen leveszed a lábáról
  Egyik sem az, amire kapásból gondoltunk volna.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 26.


  Megosztom
  Link másolása

  Matthew Hussey, a 35 éves, brit származású, Kaliforniában élő párkapcsolati szakértő talán az egyik legnépszerűbb "randiguru" a világon. Matt egészen fiatalon, huszonéves korában alapította meg párkapcsolati tanácsadó cégét (miután a Stanford Egyetem üzletfejlesztési szakán végzett), és mára egész birodalma van, valamint 2,7 millió követője a YouTube-on.

  Az biztos, hogy Matt tud valamit, és tanácsai egyáltalán nem köznapiak, vagy közhelyesek.

  Néha brutálisan őszinte, máskor olyan tanácsokat ad, amelyek egyszerűek és nagyszerűek, mégis, valahogy nem ez jutna először az eszünkbe.

  Íme három bók-tanács Matthew-tól, amelyet nőként is nyugodtan mondhatsz, és garantáltan betalálsz a férfiegóba, meg a férfiszívbe. És akkor már nyert ügyed is van.

  #1

  Dicsérd a stílusát. Vagy annak egy kis részletét, a cipőjét, a dzsekijét, a bőr karkötőjét, vagy óráját, ha van rajta. Azt már megszoktuk, hogy ha egy pasinak bókolni akarunk, általában sejtetően, "utalósan" tesszük, mert cikinek érezzük szemtől szemben azt mondani: "De szép a hajad!", vagy "Gyönyörű szemed van!" Ez, lássuk be, egy nőtől nyomulósnak tűnhet, ez a pasik terepe.

  De ha olyasvalamit dicsérsz meg rajta, ami nem adottság, tehát Ő VÁLASZTOTTA, azzal az ízlését, a szépérzékét, a stílusát ismered el. Ez pedig nagyon kell a férfiegónak, rögtön felfigyel rád.

  via GIPHY

  #2

  Ha egy srác valamiben jó (mondjuk nagyon klasszul gitározik), értelemszerűen adódik, hogy azt dicséred meg. Ne tedd. Szinte biztos, hogy nap, mint nap hall ilyenféle bókokat, ha te is mondod, nem válsz különlegessé a szemében, ugyanolyan leszel, mint a többi. Ha meg akarod fogni a lelkét, válassz ki egy egészen más tulajdonságot, ami viszont OKOZÓJA a tehetségének.

  Például: "Elképesztő akaraterő kell ahhoz, hogy valaki ennyit gyakoroljon minden nap, és ilyen gitárossá vájon. Ez az igazi önfegyelem."

  Az üres bók máris megtelik értelemmel, mögöttes tartalommal, és olyan emberi melegséggel, amely tényleg nagyon jól fog esni a kiszemeltednek. Ha mást nem is, azt biztosan eléred vele, hogy megjegyez téged. És ez már fél siker.

  #3

  Az, hogy egy férfinak a férfiasságát kell dicsérni, ezeréves közhely. De nagyon nem mindegy, hogyan csináljuk. Ha egyfolytában azt hajtogatod: "Olyan férfias vagy!", vagy valószínűséggel ki fog röhögni. De íme a mágikus mondat: "Nem tudom, de olyan biztonságban érzem magam, ha a közelemben vagy." Ezzel fejezed ki a legkedvesebben, mégis a legméltóbban, hogy igazi férfinak tartod őt, akire nyugodtan rábízhatja magát egy nő. Márpedig ők olyan nőkkel szeretnek lenni, akik mellett tényleg férfinak érzik magukat. Ez mindennél jobban vonzza őket.

  Három, látszólag hétköznapi, egyszerű bók. Mégis csodákat tesz. Próbáld ki!

  via GIPHY

  Matthew Hussey

  Fotó: Unsplash

  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  5 mérgező személyiségtípus, aki egy párkapcsolatban tönkretesz téged – bele se menj!
  Mind az ötnél viszonylag hamar kibújik a szög a zsákból, nagyon figyelj a jelekre.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 18.


  Megosztom
  Link másolása

  A Psychology Today című szaklap egy listában összegyűjtötte a rossz kapcsolatokban előforduló, 5 leggyakoribb személyiségtípust. Első ránézésre sokszor a legodaadóbbnak tűnhetnek.

  Kristen Fuller, a cikk egyik írója maga is megtapasztalta, milyen mérgező párkapcsolatban lenni:

  "Bár minden tudásom megvan ahhoz, hogy ne kerüljek ilyen negatív kapcsolatba, mégis sikerült érzelmileg és mentálisan rossz helyzetbe kerülnöm egy olyan férfival, akiről azt hittem, tökéletes. Megvolt mindene: jómódú család, kiváló munkahely, a legjobb iskolák, és nagyon kedves is volt. De hamar megtapasztaltam az igazi oldalát.

  A szépsége és a tökéletessége csak álca volt.

  Kristen épp ebből az esetből tanulta meg, hogyan kell az ilyen partnereket (és barátokat is, ha már itt tartunk) kezelni. Akár szerelemről, akár barátságról, munkatársról vagy családtagról van szó, a legtöbb embernek van Kristenéhez hasonló élménye.

  Az alábbi 5 , "toxikus" embertípusnál persze több is létezik, de ezek a leggyakoribbak. Egy emberben akár több személyiségjegy is fellehető, éppúgy, mint egy görög drámában, ahol ugyanaz a színész több maszkot viselve is színre lép.

  #1 A kritikus

  Voltál már olyan kapcsolatban, hogy úgy érezted, bármit teszel, a párod mindig kritizálni fog? A kritika más, mint a tanács, és nagyon fontos megértened, mi a kettő közötti különbség. Ha például állandóan késel, az nem egy jó szokás: hatással van a munkahelyi és személyes kapcsolataidra is. A legtöbben nem fogják ezt a tulajdonságodat szeretni. De mindenki hibázik, és mindenkinek van olyan tulajdonsága, amin érdemes egy kicsit dolgoznia. Ha egy randiról 15 percet késel, és nem adsz magyarázatot, az persze gáz. De ha a párod ahelyett, ahogy megkérdezné, mi történt, és meghallgatna, gondolkodás nélkül, azonnal rád támad, és kritizálni kezdi ezt a tulajdonságodat, akkor egy igazi kritikussal van dolgod.

  Egy kritikus embernek minden lépésedhez van egy negatív hozzáfűznivalója. A kákán is csomót keres. Egy kritikus ember nem megérteni próbálja a körülményeket, amelyek miatt hibáztál, nem empatikus, hanem erős mérget visz egy párkapcsolatba.

  Ahelyett, hogy valakinek a viselkedését kritizálná, partnere személyiségét támadja. Ahelyett, hogy segítene megszabadulni rossz szokásaidtól, az orrod alá dörgöli újra és újra, és érezteti, hogy nem vagy elég jó.

  via GIPHY

  #2 A passzív-agresszív

  Mind ismerjük ezt a tulajdonságot, és talán ez az egyik legrosszabb, ami egy párkapcsolatban történhet. Bármit csinálsz, mindig ott bujkál benned a félelem, hogy ironikusan bár, de ki leszel osztva.

  Képzeld el, hogy tettél valamit, ami miatt a partnered nagyon ideges lett, de te nem tudod, hogy pontosan mi az. Megkérdezed tőle, azért, hogy megoldjátok a problémát, és máskor ez ne forduljon elő. A válasz helyett viszont párod csak annyit mond, hogy minden rendben van. Pedig nyilvánvaló, hogy nem így van, sőt, kifejezetten meg van sértődve.

  Az a passzív-agresszió az, amikor partnered rejtett üzenetekkel próbálja tudtodra adni, hogy valami nincsen rendben, de amikor konfrontálod, nem tudod szóra bírni.

  A passzív agresszió a düh egyik fajtája. Hiába töröd a fejed azon, hogy mi lehet a probléma órákon keresztül. Amíg a partnered nem beszél, de érezteti veled, hogy valami nem jó, addig nehéz lesz dűlőre jutnotok.

  #3 A nárcisztikus

  A nárcisztikus partner azt gondolja magáról, hogy ő mindenben tökéletes, és ezt a tudtodra is adja. A passzív-agresszió mellett a nárcizmus is személyiségzavarnak számít. Az önimádó ember magát helyezi előtérbe, és lenéz téged.

  Meglehet, hogy olyan érzésed van egy ilyen partner mellett, hogy örökösen versenyeznetek kell egymással. Az ilyen embereket nehéz kompromisszumra bírni, nem akarják megérteni, mi történik körülöttük, nagyon manipulatívak, nem vállalnak felelősséget a saját tetteikért, és nem mutatnak empátiát senki és semmi iránt.

  A lényeg, hogy ők legyenek a középpontban. Ezért sem meglepő, hogy sokszor miattuk lesz rossz hangulatú egy különleges alkalom, a szülinapod, vagy például az, ha előléptetnek. Mert nem bírják, ha nem róluk szól valami.

  A nárcisztikus emberek viszont igazából nem kedvelik önmagukat. Emiatt sokszor lesznek dühösek, feldúltak, és az önbizalmuk is hullámzó. Képesek mindent tönkretenni maguk körül, ha megbántják őket.

  via GIPHY

  #4 A harapófogó

  Vannak olyanok, akikből harapófogóval sem lehet semmit kihúzni. Ezek az emberek nem osztják meg a gondolataikat, az érzéseiket, még egy krízishelyzetben sem. Az ilyen kommunikációs stílus sajnos negatív hatással lehet egy párkapcsolatra. A legrosszabb pedig az, hogy sokszor magadat kezded el hibáztatni azért, mert partneredet nem tudod szóra bírni.

  Egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy tisztán és őszintén tudjanak a felek beszélgetni, ezért ha ilyet tapasztalsz, lehet, hogy nem árt átgondolni a kapcsolatotokat.

  Ha partnered nem válaszol a kérdéseidre, akkor az rajtad fog csattani. Feszült leszel és frusztrált, hiszen nem kapod meg a partneredtől a legapróbb figyelmet sem. Ez mellesleg tiszteletlenség is veled szemben.

  #5 Az antiszociális

  Az antiszociális emberek jellemvonásai között megtaláljuk a szociopaták és pszichopaták jellemzőit is: lobbanékonyság, dühkitörések, a lelkiismeret és az empátia hiánya.

  Bár a szocio- és pszichopaták klinikai eseteknek számítanak, sok embernek van ilyen hajlama. Az ilyen partnerek pszichológiai kaméleonok: képesek a helyzethez alkalmazkodva változtatni személyiségükön. De motivációjuk általában a szex, a pénz, vagy önbizalmuk növelése, és nem a párkapcsolat. Sokan nem ismerik fel partnerük antiszociális tendenciáit, csak amikor már túl késő. Amikor már mély sebeket kaptak tőlük. Egy pszichopata a kontrollt, a hatalmat szereti, de nagyon jól tudja e vágyait takargatni.

  via GIPHY

  Ha a fentiek közül bármelyik (vagy több) típusban is ráismersz a párodra, alaposan gondolkodj el. Vannak helyzetek, amikből tanácsos minél hamarabb kimenekülni, vagy eleve bele se menni. De ha maradni akarsz, meg kell tanulnod kezelni a másikat, anélkül, hogy te közben teljesen tönkremenj.

  Címkép: Unsplash

  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  Tatár Csilla megdöbbent, amikor rákeresett a neten, mégis kivel csalta meg a volt párja
  „Ilyenkor jön a megdöbbenés, amit Shakira is megénekelt, hogy ez, hozzám képest, ez komoly!? Egy Ferrarit egy Twingóra?”
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 23.


  Megosztom
  Link másolása

  A hűtlenség volt a téma az ATV egyik népszerű műsorában vasárnap este.

  Bochkor Gábor vendégei ugyanis Shakira és Piqué válási botránya kapcsán a saját tapasztalataikat is elmesélték a megcsalással kapcsolatban a műsorvezető kérdéseire.

  Tatár Csilla őszintén elmondta, hogy korábban őt is megcsalták.

  "Tudom, hogy milyen az, amikor utólag derül ki"

  - mondta.

  "Az én helyzetem azért volt érdekes, mert én nem a kapcsolatomban tudtam meg, hanem utána, hogy engem megcsaltak”

  - mondta. Azt sem rejtette véka alá, hogy pszichológusnál is járt akkoriban. Sőt, rákeresett neten arra, akivel a párja csalta.

  "Szóval, rákeres ilyenkor mindenki nyilván Instán, Facebookon hogy hogy néz ki az, aki befeküdt a te ágyadba is, amikor te éppen valahol voltál, és akkor mindig jön a megdöbbenés - amit Shakira is megénekelt, hogy ez, hozzám képest, ez komoly!? Egy Ferrarit egy Twingóra?"

  - mondta Tatár Csilla.

  Ezzel kapcsolatban egy szakember magyarázatát is megosztotta a beszélgetős műsor vendégeivel és a nézőkkel. Eszerint félrelépéskor a férfiak általában "alulválasztanak". "Ilyenkor az van, hogy a férfiak azért választanak mindig alul, mert az alulválasztással megélhetik azt az énjüket, amit mondjuk a feleségük mellett nem. Ez a nő az felemeli, csodálja őket" - magyarázta Tatár Csilla.

  Shakira és párja kapcsolata több mint egy évtized után ért véget, miután az énekesnő állítólag rajtakapta a férfit egy másik nővel. A 45 éves kolumbiai származású énekesnő ezután az Elle magazin októberi számának címlapján szerepelt, amelyhez Lulu Garcia-Navarroval készített mélyinterjút. Shakira ekkor beszélt először arról, hogy milyen nehéz időszak volt életében, amikor a 35 éves futballsztárral megromlott a kapcsolata. „Csendben maradtam, és próbáltam feldolgozni az egészet. Igen, nehéz beszélni róla, különösen azért, mert még mindig keresztül megyek ezen, és mert a nyilvánosság előtt nyitott az életem, a válásunk nem olyan, mint egy átlagos szakítás. Szóval nem csak nekem, hanem a gyerekeimnek is nehéz. Hihetetlenül nehéz”

  Megosztom
  Link másolása