LOVE

„Tizenhat apró jel, ami vészesen előre jelezte a válásomat, de lepöccintettem”

„Mire észbekaptam, már nem volt férjem.”
Sassy - sassy.hu
2022. október 12.


Megosztom
Link másolása

Egy párkapcsolat működtetése – pláne hosszú éveken keresztül – cseppet sem egyszerű feladat. A romantikus filmekben úgy tűnhet, hogy Mr. Nagy Ő oldalán minden magától értetődően halad előre, holott a valóságban rengeteg közös munka, kompromisszum és áldozat szükséges mindkét fél részéről.

Hullámvölgyek, nehezebb időszakok minden pár életében lesznek. A kérdés csupán az, hogy kommunikációval, egymásra figyeléssel és igyekezettel ezek megoldhatóak-e vagy sem.

A pszichológusok szerint azonban vannak olyan párkapcsolati viselkedésminták, amelyek szinte minden esetben váláshoz, vagy legalábbis a kapcsolat helyrehozhatatlan megromlásához vezetnek. Egy szakembernek állítólag elég 15 percig hallgatnia egy házaspár egymás közti beszélgetését, máris 90 százalékosan meg tudja jósolni, hogy ez a pár el fog-e válni, vagy sem.

Egy újságírónő, Laura Lifshitz viszont úgy döntött, a saját válásából okulva gyűjti össze azokat az apró, látszólag lényegtelennek tűnő jeleket, amelyek a visszafordíthatatlan szétváláshoz vezettek. Laura belátja: akkor nem figyelt rájuk eléggé.

Most viszont okulásul megosztotta a 16 legfontosabb viharjelzést egy házasságban, amelyek ha nem is tűnnek vészesnek, szinte bizotsan váláshoz vezetnek. Íme.

#1 Eltérő időben mentek aludni. Rendszeresen.

#2 Ritkul a szex. Még ha vannak is rá megfelelő kifogások, akkor is egyre kevesebbszer bújtok össze.

via GIPHY

#3 Valamelyik félnek (mindegy, hogy a férj vagy a feleség) új hobbija lesz, ami szinte minden szabadidejét felemészti.

#4 Az egyik fél azon kapja magát, hogy szinte már a lélegzetvételhez is a párja engedélyét kéri.

#5 A házaspár (vagy csak egyikük, vagy mindketten) egyre több időt tölt a közösségi média felületeken.

#6 Az egyik fél egyre több szelfit készít magáról (és persze posztolja).

via GIPHY

#7 A férj vagy a feleség deklaráltan új, "spirituális", "énfejlesztő" utazásba kezd. A párja nélkül.

#8 Az egyik félnek gondok lesznek a munkahelyén, egyre idegesebb, frusztráltabb otthon is.

#9 A férj vagy a feleség számottevően többet kezd dolgozni, bármilyen okból, és szinte csak aludni jár haza.

via GIPHY

#10 A házaspár egyik tagja megváltoztatja a külsejét (frizura, öltözködés, ezerrel edzeni kezd).

#11 Megváltoznak a beszélgetéseitek, közös témák helyett az egyik fél elkezd rengeteget valami új, őt érdeklő témáról beszélni, és másról már nem is lehet csevegni vele.

#12 Elkezdtek összekapni a másik családjával (itt olyan konfliktusokról van szó, amelyek korábban, a házasság kezdetén nem voltak jelen).

#13 Fizikailag együtt vagytok, akár sokat is, de valahogy úgy érzitek, hogy mintha ott se lennétek. Elpárolog a valódi együttlét, a lelki intimitás.

#15 Az egyik házastársnak lesz egy új, nagyon jó barátja (barátnője), aki a bizalmasává válik. Nem szeretőről van szó, hanem egy új lelki társról, lehet azonos nemű is.

via GIPHY

#16 A férj vagy a feleség egyre érzékenyebb lesz, sebezhetőnek, magányosnak érzi magát. Nagy valószínűséggel ő érzi meg előbb, hogy közeleg a vég.

YourTango

Címkép: Piaxabay

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
A Rovatból
Kiderült mi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban
Az Emory Egyetem kutatói 2014-ben 3000 embert elemeztek tanulmányuk részeként.

Megosztom
Link másolása

Szakértők felfedték az "ideális korkülönbséget" azok számára, akik azt szeretnék, hogy a kapcsolatuk tartós legyen. Ez rossz hír lehet az öt év különbséggel született párok számára - írta meg a Daily Mail.

Az atlantai Emory Egyetem újra felszínre hozott tanulmánya szerint:

az öt év korkülönbséggel rendelkező párok 18 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak el, mint a közelebbi életkorú partnerek.

A szakértők úgy nyilatkozott, hogy

„a szerelemben nincs varázslatos recept, a kapcsolatok ugyanolyan egyediek, mint a bennük élő emberek, azonban a nagy korkülönbséggel rendelkező pároknak valóban egyedi kihívásokkal kell szembenézniük, amelyek veszélyeztethetik a kapcsolatukat.”

Ilyen kihívás lehet a nehezebb kapcsolattartás a másik fél barátaival, a különböző életszakasz amiben a felek tartanak, illetve az ebből adódó pénzügyi és karrierrel kapcsolatos problémák . Megemlítendő természetesen a társadalom rossz véleménye is az efféle párkapcsolatokról, mivel gyakran találkoznak a sztereotípiával, miszerint az egyik fél kihasználja a másikat.

Lapozz, hogy megtudd mennyi az ideális korkülönbség!Megosztom
Link másolása

LOVE
Brutális esküvői beszédben árulta el a vőlegény, hogy újdonsült felesége megcsalta őt a tanúval
Majd fogta magát és lelépett az esküvőről a családjával együtt, akiket előre figyelmeztetett.

Megosztom
Link másolása

A gloucestershire-i székhelyű esküvőszervezők, Georgina és Beth a The Unfiltered Bride podcastban osztották meg a szokatlan esküvő történetét.

Georgina így mesélte:

„Volt egy esküvő. Megtartották az esküvőt, menyasszony és vőlegény, összeházasodtak, szép szertartás, italos fogadás, leültek az esküvői vacsorához, megették az ételüket, majd következtek a beszédek.”

A menyasszony apja csinálta a dolgát, majd a vőlegény felállt és azt mondta:

„Mielőtt rendesen elkezdeném, most jöjjön néhány boríték. Legyetek kedvesek, nyissátok ki őket. Igen, azokon a képeken a vőfély dugja a menyasszonyt, úgyhogy én most elmegyek.”

Erre eldobta a mikrofont, és mivel előre figyelmeztette a családját, azok is vele tartottak.

Így aztán a menyasszonyra és a családjára maradt az esküvő teljes számlája.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása


LOVE
„A menyasszonyom 47 évvel idősebb nálam, de dögösebb, mint bármelyik velem egykorú nő”
Egy 28 éves texasi férfi sok támadást kap a 75 éves menyasszonya miatt, de határozottan állítja, hogy nagyon boldogok együtt.

Megosztom
Link másolása

Kora alapján Kathi Jenkins akár Devaughn Aubrey nagymamája is lehetne, hiszen 47 év korkülönbség van közöttük, ennek ellenére hamarosan összeházasodnak.

A 28 éves Devaughn Aubrey azt mondta, mindig is vonzódott az idősebb hölgyekhez. Ám soha nem volt ilyen kapcsolata, mígnem rá nem talált a „másik felére”, a 75 éves Kathi Jenkinsre egy internetes társkeresőn.

A portásként és felszolgálóként dolgozó texasi férfi 2021-ben ismerkedett meg a nyugdíjas asszonnyal, a pár pedig azóta összeköltözött, és már elkezdték tervezni az esküvőjüket.

Devaughn elárulta, sok támadást kap azért, mert egy nála közel fél évszázaddal idősebb nővel él együtt, a gyűlölködők rendszeresen felemlegetik a köztük lévő nagy korkülönbséget.

Többen azzal vádolják a fiatal a férfit, hogy megkérdőjelezhetőek a szándékai, és haszonlesésből veszi feleségül Kathit.

Lapozz a cikk folytatásához!Megosztom
Link másolása


LOVE
A feleség szeretője finanszírozza a nő családjának megélhetését
A furcsa kapcsolat igencsak vékony jégen táncol, a kettős életet élő ausztrál családanya pedig fél, hogy kiborul a bili és mindent elveszít.

Megosztom
Link másolása

A családjával az ausztráliai Perth-ben élő Jennie szeretőt tart, és a férfitól kapott rendszeres anyagi támogatással segíti át az otthoni háztartást a megélhetési válságon. Férje semmit sem tud a bűnös kapcsolatról, mely könnyen csúnya véget érhet.

Jennie azt mondta, nem azzal ment bele a házasságtörő kapcsolatba, hogy pénzt kérjen a szeretőjétől.

„Nem vagyok ilyen ember, soha nem kérnék semmit.

Ez mindig is a szexről és a kalandról szólt.

Jól összeillünk a sráccal, akit az egyik társkereső oldalon ismertem meg. Beszélgettünk a nehézségeimről és a küzdelmeimről, ő pedig segíteni akart nekem. Először megpróbáltam nemet mondani neki, de folyamatosan felajánlotta az anyagi támogatást, és jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy visszautasítsam” – vallotta be a családanya, aki márciustól

több mint 1100 ausztrál dollárt (mintegy 250 ezer forintot) kap a szeretőjétől havonta.

Jennie-nek ez a pénz azt jelenti, hogy nem kell spórolnia az élelmiszerboltban, és vehetett magának új ruhákat, megcsináltathatta a szempilláit, a körmeit. Emellett néhány új bútort is beszerzett a házukba.

Ugyanakkor elismeri, kétségbeesetten próbálja titkolni a csalfa kapcsolatát a férje előtt, aki semmit sem tud az egészről, de gyanakodni kezdett.

Lapozz a cikk folytatásához!Megosztom
Link másolása