LOVE

  Addig örülj, amíg „tapadós" vagyok – egy lány nyílt levele arról, hogyan szeret igazán egy nő

  Kilenc nagyon nyomós ok arra, amiért egy "tapadós" barátnőt tíz körömmel meg kell tartani.
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 11.


  Megosztom
  Link másolása

  Kedves Pasim,

  sokszor kapom meg tőled azt, hogy "tapadós" vagyok". Bár sokáig azt hittem, egy matricáról beszélsz, és nem értettem, hogy jön ez ide, rájöttem, hogy ez azt jelenti: időnként túl sok vagyok neked. Igen, néha naponta többször is rád írok. Igen, ha együtt vagyunk, ölelgetlek, simogatlak, mindenütt "rajtad vagyok." Igen, szendvicset készítek neked munkába menet, szeretném megismerni a családodat, a barátaidat, érdekel minden pillanatod. Igen, talán féltékeny is vagyok. Értem, hogy egy pasinak ez rémisztő. Ti másként működtök, máshogy mutatjátok ki az érzelmeiteket. De ha félsz az elköteleződéstől, a szerelmemtől, mondok néhány jó okot arra, hogy miért tedd félre ezt a félelemet, és miért becsülj inkább meg, mint életed talán legnagyobb kincsét.

  #1 Megmutatom neked az igazi szerelmet

  Ha egy nő igazán szeret, akkor a mellette lévő férfi - igen, te - valami olyat tapasztal meg, aminél kevés jobb dolog van a világon. Igazán, tiszta szívből, feltétel nélkül szeretve lenni, érezni egy nő odaadását, ragaszkodását, gondoskodását nem teher, hanem ajándék. Lehet, hogy ezt csak akkor érted meg, ha elveszíted, de én tudom, vagy legalábbis remélem, hogy nálunk nem így lesz.

  #2 Nem csallak meg

  Ha csaltak már meg életedben, tudod, hogy az mennyire fáj. Hogy milyen mérhetetlenül megalázó, elveszi a hitedet önmagadban és a szerelemben. Ha egy "tapadós" nővel vagy, egyvalamiben biztos lehetsz: ezt a fájdalmat nem kell átélned. Ha egy nő igazán szeret, nem fog megcsalni. Biztonságban leszel, mert nem fogják összetörni a szívedet.

  #3 Lesz egy igazi szövetségesed

  Egy szerelmes nő ugyanis kiáll a párjáért. Harcol érte. Bárki is bánt, ellened fordul, elárul - barát, családtag, kolléga, akárki - én a te oldaladon fogok állni, és ha nem is kaparom ki azonnal a szemét a téged savazóknak, de megmondom nekik a magamét, ebben biztos lehetsz. Bízhatsz bennem.

  via GIPHY

  #4 Igyekszem megbeszélni a problémákat

  Sokszor épp ezért hiszed, hogy "tapadós" vagyok. Mert ha van köztünk valami zűr, vagy feszültség, nem söpröm a szőnyeg alá, hanem addig nem hagylak békén, amíg meg nem oldjuk valahogy. Ugyanis a problémák maguktól nem oldódnak meg, és ha hagyjuk, hogy összegyűljenek, egyszer csak szétrobbantják az egész kapcsolatot, és már nem lesz visszaút. Az igazi szerelemben nem ez a megoldás. Ez szerelmes nő harcol a pasijáért, akkor is, ha egyszerűbb lenne elsétálni.

  #5 Úgy szeretlek, ahogy vagy

  Tudod, mekkora dolog ez? Körülbelül a legtöbb, amit egy ember nyújtani tud a másiknak. Ha önmagadért szeretnek, a hülyeségeiddel, hibáiddal együtt, annál több egyszerűen nincs.

  #6 Rengeteg pozitív energiát hozok az életedbe

  A szerelem ugyanis pozitív energia. Lehet, hogy természetesnek veszed, de valójában nem az. A szerelmem által nap, mint nap úgy feltöltődsz, mint egy akkumulátor. Még ha vannak is viták, veszekedések, a "szeretve lenni" érzése akkora érzelmi löketet ad, amitől a lelked szárnyakat kap. Ezért érdemes néha elnézni az idegesítő dolgokat.

  #7 Átsegítelek a nehézségeken

  Egy "tapadós" barátnő hatalmas előnye, hogy akkor is "tapad", amikor bajban vagy. Könnyű valakit akkor szeretni, amikor minden klassz. Igen, sok nő csak addig "szeret", amíg van jó kocsi, bulik, vacsorák, utazások. Amíg hasznot húz belőled. De egy igazán szerelmes nő nem ilyen. Ő akkor sem hagy cserben, ha épp nem fut a szekér. Ha padlóra kerülsz. Ha kilátástalannak érzed az életed. Én nem foglak cserben hagyni.

  #8 Mindig számíthatsz rám

  Ez egy kicsit összefügg az előző ponttal. Csak itt nem a valóban nagy élethelyzeti válságokról van szó, hanem arról, hogy kisebb dolgokban, látszólag apró-cseprő ügyekben is melletted állok. Nehéz napod volt, és jó lenne beszélni valakivel? Összezördültél a főnököddel, és nincs kivel kidumálni? Egy igazi barátnő ilyenkor is ott van neked.

  #9 Nem foglak elhagyni "csak úgy"

  Alapos ok kell ahhoz, hogy ha egy nő igazán szeret, kisétáljon egy kapcsolatból. Biztos lehetsz benne, hogy minden erejével küzdeni fog. Ha már teljesen veszni látszik a remény, hogy működik köztetek a dolog, ő akkor is harcol. Mert téged akar. Nem áll tovább vállrándítva azzal, hogy "kérem a következőt". Mert TE vagy az, aki kell neki. TE vagy az, aki kell nekem.

  Értem én, hogy a szerelem néha ijesztő. Egy "tapadós" barátnő is az. Mert egy ilyen szerelemben kicsit fel kell adnod önmagadat, kedves pasim, és ez az utolsó, amit egy férfi akar. De akkor is megéri. Mert amit cserébe kapsz, az egy igazi szövetség. Egy valódi párkapcsolat, aminél nincs jobb a világon.

  Mert csak az igazi szerelem tudja megadni egy embernek azt az érzést, hogy történjen bármi, elfogadják, támogatják, fontosnak tartják, hisznek benne, és nincs egyedül.

  ThePowerofSilence


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  Friss kutatás – Generációk óta most van a legtöbb magányos férfi, mert a nők egyre válogatósabbak
  A pszichológus azt is elárulta, mi az a három dolog, ami egy nőnél ma már alapelvárás.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Greg Matos amerikai pszichológus tette közzé a Psychology Today szakfolyóiratban megdöbbentő, friss kutatását, miszerint a fiatal és középkorú férfiak évtizedek óta nem voltak olyan nagy számban magányosak, mint most.

  Egy 2019-es adatfelvétel már igazolta, hogy (legalábbis az Egyesült Államokban) sokkal több az egyedülálló férfi, mint a nő, ám most az is kiderült, hogy a randiappok és az online társkeresők klienseinek túlnyomó része, 62 százaléka világszerte férfi, akik arról számolnak be, hogy hosszú keresgélés után, sokszor évekig sem találnak szerető partnerre.

  Greg Matos kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy ennek elsődleges oka: a párkereső nők növekvő elvárásai.

  „A 25-45 közötti szingli vagy elvált nők három dolgot várnak el a mai férfitól: legyen érzelmileg elérhető, jó kommunikátor, és osztozzon a nő által képviselt értékekben” – mondja Greg Matos.

  A szakember szerint a dolog a kommunikációnál bukik el először. A mai kisfiúkat nem tanítják meg arra, hogy jól kommunikálják az érzéseiket, jól kezeljék az emberi konfliktusokat (erre egyébként soha nem tanították meg őket, és a nők sem várták el, ez viszont mára megváltozott), így egyre inkább úgy érzik magukat a párkeresés világában, mint a partra vetett hal.

  via GIPHY

  A randiappok és a felpörgött online társkeresők Matos szerint csak súlyosbították a problémát: akkora lett a választék, hogy a nők is sokkal válogatósabbak lettek, egyszerűen azért, mert megtehetik. Valamint a társadalmi elvárások sem ugyanazok, mint régen: egy nő számára már nem átok, ha szingliként él, sőt, sokan már szívesebben választják ezt, mint hogy egy megtört lelkű, a válását vagy az érzelmeit feldolgozni képtelen férfit „pátyolgassanak”, aki érzelmileg nem elérhető.

  via GIPHY

  A pszichológus szerint ez a jelenség évtizedek óta romlik, a férfiak kárára. Ami azért is aggasztó, mert a nőkkel ellentétben a férfiak kimutathatóan boldogabbak, egészségesebbek és szakmailag is sikeresebbek, ha párkapcsolatban élnek. Sokkal rosszabbul viselik a magányt, mint a nők.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  Ez a 3 csillagjegy hajlamos leginkább a megcsalásra
  A párod asztrológiai jegye vajon szerepel a listán?
  Fotó: Stocksnap/Pixabay - sassy.hu
  2022. július 27.


  Megosztom
  Link másolása

  Mielőtt lelepleznénk, hogy melyik az a három csillagjegy, melynek szülöttei a leginkább hajlamosak a megcsalásra, szögezzünk le valamit: az alábbiak nem igazak mindenkire általánosságban. Kétségtelen azonban, hogy az asztrológia szerint vannak bizonyos tulajdonságok és jellemvonások, amelyek az egy csillagzat alatt születettekre szinte kivétel nélkül vonatkoznak. Veled is biztosan előfordult már, hogy amikor megismertél valakit, arra gondoltál: „hú, ő biztos, hogy Oroszlán” vagy „fogadjunk, hogy Szűz csillagjegyű”!

  Az egyes tulajdonságok pedig igenis előre jelezhetik, hogy valaki mennyire hajlamos megcsalni a párját. Nézzük, kikkel érdemes vigyázni!

  3. Szűz

  A Szüzeket nem is maga a megcsalás hajtja, inkább az, hogy folyamatosan keresik az új, izgalmas lehetőségeket – ha pedig jön valaki, aki érdekesebb, egy percig sem fognak habozni. Emellett ráadásul a hosszú távú kapcsolatokban sem igazán hisznek. Ők a harmadikok a listán, ugyanis náluk – ha ritkán is, de – előfordulhat, hogy végzetesen beleesnek valakibe, ilyenkor pedig kizárt, hogy megcsalják a szerelmüket. Hangsúlyozzuk: ez nem gyakran esik meg.

  2. Bika

  A Bika egy igen bonyolult csillagjegy. Őket nem kifejezetten a prédára való vadászat vagy az izgalom hajszolja bele a megcsalásba, inkább a bizonytalanság. Az, hogy általában fogalmuk sincs arról, hogy valóban szeretik-e a párjukat és mellette akarnak-e maradni. Az érzelmeik ráadásul elképesztően gyorsan változhatnak, ezért nem is tudnak sokáig kitartani egy valami – vagy valaki – mellett. Nos, amint megcsalják a párjukat és ez kiderül, valószínűleg már nem is kell ezen agonizálniuk...

  1. Ikrek

  Az Ikrek jegyűek a leginkább határozatlanok, legyen szó párválasztásról vagy az élet bármely más területéről. Lehet, hogy az egyik nap még azt gondolják, te vagy életük szerelme, aztán egy másik nap már közelebb éreznek magukhoz valaki mást. Egy Ikrek jegyű a leginkább hajlamos arra, hogy megcsaljon, ezért csak és kizárólag akkor menj bele velük egy kapcsolatba, ha meg vagy bizonyosodva az érzelmeik felől.

  Pinkvilla


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  7 pasi elárulta, miért nem hívják el második randira a lányokat
  Vannak olyan hibák, amik kizáró oknak számítanak.
  Fotó: Pexels - sassy.hu
  2022. augusztus 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Elmész egy kései vacsorára a kiszemelttel, jól érzed magad, nevettek, beszélgettek, majd elbúcsúztok – anélkül, hogy megbeszélnétek egy második találkozót. Ha veled is előfordult már, hogy azt hitted, tökéletes első benyomást tettél, de a pasi valamiért mégsem akart újra látni, annak sajnos valami oka van.

  Az alábbiakban hét pasi árulta el, hogy mi volt az, ami miatt eszük ágában sem volt újra randizni egy-egy lánnyal.

  „Elmentünk vacsorázni, és ő egész idő alatt a telefonját nyomkodta, még akkor is, amikor éppen beszélgettük. Úgy éreztem, hogy csak az ingyen kaja miatt jött el, mert mi más oka lett volna, ha közben esze ágában sem volt közelebbről megismerni engem.”

  „Egyetlen egy kérdést sem tett fel rólam. Nagyon frusztráló.”

  „Még csak el sem hozta a saját pénztárcáját. Úgyis felajánlottam volna és én fizettem volna, de ez a szintű önteltség azonnal elvette a kedvem.”

  „Egyfolytában arról beszélt, milyen szörnyű volt az exe.”

  „Meg kell szabadulnod a macskádtól – ez volt a randi vége. Igazából eddig két lány is kérte már ezt tőlem, de mindkettejüktől hamar elbúcsúztam.”

  „Megkérdezte, mikor van a szülinapomon, majd elkezdte sorolni, hogy a horoszkópom alapján mi a baj velem és a személyiségemmel.”

  „Egyszer egy lány simán elárulta, hogy más srácokkal is találkozik ingyen italokért vagy azért, mert szép az autójuk. Na, abból elég gyorsan kifaroltam.”

  Thoughtcatalog


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  5 jel, hogy végre olyan kapcsolatban vagy, amit megérdemelsz
  Teszteld a párkapcsolatod!

  Megosztom
  Link másolása

  Minden egyes párkapcsolat rengeteg munkával jár és még annál is több érzelemmel. A szerelem és kötődés mellett jelen van ezekben a frusztráció, a nézeteltérések, sok-sok kompromisszum és persze számtalan nehézség. Bármennyire is tökéletes egy kapcsolat, ezek elkerülhetetlenül felbukkannak benne. Mégis: ha a nyugalom és a biztonság érzete felülmúlja az összes többit, akkor tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

  Akár tapasztalod a kapcsolatodban az alábbi öt jelet, akár nem, lesz mit átgondolnod...

  1. Nyílt kommunikáció

  Bármennyire is összeillik két ember, elengedhetetlen, hogy néha nézetkülönbségek legyenek közöttük – ezzel pedig nincs is semmi gond. A probléma inkább ott kezdődik, ha a két fél nem tud megfelelően kommunikálni. Ha azt érzed, hogy bátran megnyílhatsz, ha valami gondod van, és a másik meg is hallgat, az egy igazán biztató jel. Persze neked is hasonlóképp kell hozzáállnod a kedvesedhez ahhoz, hogy működhessen!

  2. Megtartja a szavát

  Mindegy, hogy arról van szó, hogy elmosogat-e vacsi után vagy hogy elmegy-e veled a legjobb barátnőd szülinapjára: a lényeg, hogy szavahihető legyen. Ha valakivel hosszú távra szeretnél tervezni, egyszerűen elengedhetetlen, hogy tudj építeni arra, amit mond.

  via GIPHY

  3. Határok

  Már a kezdetektől jelezheti egy kapcsolat tartósságát az, hogy mennyire ismeritek fel és tisztelitek egymás határait. Ez különösen akkor kerül előtérbe, ha különböző emberek vagytok. Ha például te introvertált vagy, nem tartható állapot az, ha a másik akaratod ellenére, rendszeresen ki akar rángatni a komfortzónádból. De amennyiben a párod elfogadja, ha nemet mondasz és tiszteletben tartja azt, érdemes őt megtartani!

  4. Az én prioritásom a te prioritásod

  Szuper, ha tudod, hogy mit akarsz az élettől, ha szenvedélyesen szeretsz valamit és határozott meggyőződéseid vannak. Lehet, hogy imádod például a sportokat és megszállottan futsz. Lehet, hogy elkötelezett vagy egy politikai párt mellett és rendszeresen támogatod azt. Ha a kedvesed ezeket tiszteletben tartja – még akkor is, ha nem teljesen ért veled egyet –, az azt mutatja, hogy valóban összeilletek.

  5. Te vagy a lista élén

  Egy párkapcsolatban rengeteget kell dolgozni azért, hogy a mindennapok rutinja ellenére a kedvesed legyen az elsőszámú dolog az életedben – és hogy ez fordítva is igaz legyen. Amennyiben ez sikerül, a munka, a barátok, a család és az állandó teendők ellenére, akkor jó esélyetek van arra, hogy akár örökké együtt legyetek.


  Megosztom
  Link másolása