LOVE

A szex ütemezésétől az önzésig: 10 módja az intimitás javításának

Mit tegyél, ha kihűltek a dolgok a hálószobában? Adunk néhány tippet, amit kipróbálhatsz

Megosztom
Link másolása

Vannak átmeneti zökkenők, és vannak lassan épülő falak. Ez utóbbiak esetében sokszor észre sem veszed, mikor állt be a változás, csak azt látod, hogy semmi nem olyan, mint régen volt. És semmi nem jó. Szerencsére, ha még szeretitek egymást, ilyenkor is van visszaút. Kövesd tanácsainkat, melyek közül a legfontosabb mind a kettőtöknek szól: legyél őszinte.

1. Beszéljetek minden problémáról

Elsőre úgy tűnik, a dolgok jól működnek anélkül, hogy igazán gondot fordítanál rájuk. Aztán, amikor elkezd rosszul menni valami, nem igazán tudod, hogyan beszélj róla, így a helyzet eljut egy olyan pontra, ahol elakadsz, és már nem lehet egyedül kezelni.

Ilyenkor muszáj szóbahozni. A probléma megoldásának első lépése az, hogy mindkét fél eltölt néhány napot azzal, hogy átgondolja a lényegét, majd leültök együtt egy megbeszélésre. Ezen felváltva mondjátok el, hogy szerintetek mi a probléma, és az hogy hat rátok. Ha őszinték vagytok és jól csináljátok, valóban a lényegre tértek, akkor ki tudjátok bogozni, hogy mire van szükségetek.

2. Keressétek meg az okát, hogy miért változhatott meg a szex

Milyen volt régen a szex? Milyen volt az intimitás? Mi változott meg? Mik az akadályai a rendeződésnek? Előfordulhatott, hogy nem akartál szexelni, vagy volt néhány alkalom, amikor visszautasítottak. Mi volt ezeknek az oka? Nagyon fontos, hogy ha szégyenletesnek is érzed az okokat, tárd fel, és a társad is tegye meg őszintén. Különben belekerültök abba a körbe, amikor már nem szexeltek vagy ha csak lehet, kerülitek a szexet.

3. Beszéljetek arról, hogyan találkoztatok először

Töltsetek el egy estét azzal, hogy arról beszélgettek, hogy mi tetszett a másikban, amikor először találkoztatok. Emlékeztethetitek egymást arra, hogy mi vonzott egymáshoz. Miután ezt alaposan megtárgyaltátok, döntsétek el, hogy a következő este továbbléptek: öltözzetek ki, menjetek el vacsorázni, és tegyetek erőfeszítéseket, hogy különleges legyen az este és nagyon jól nézzetek ki. Valószínűleg azt fogjátok tapasztalni, hogy sokkal inkább értékelitek egymást, és észreveszitek a vágyat, szexuális érzést, és újraéleszthetitek azt a valamit, ami talán egy ideje elveszett.

4. Minden alkalommal, amikor elhagyjátok a házat (és visszajöttök), köszönjetek egy puszival vagy öleljétek meg egymást

Fontos, hogy ez a gesztus leváljon a szexről! A legtöbb férfi azt hiszi, hogy ha a párja megpuszilja, akkor azonnal ágyba is dughatja. De nem. Ennek a köszönésnek nem kell szexhez vezetnie, csak segít visszaszerezni az intimitást. Bókoljatok: „tetszik a ruhád”, küldjetek egymásnak sms-eket a nap folyamán, hogy „hiányzol” és „alig várom, hogy lássalak” - és ez még mindig nem a szexről szól, sőt, nem is az esti szex előkészítéséről.

Vagyis nem ér megsértődni azon, hogy szépen teljesítette valamelyikőtök a napi üzeneteket, mégsem kap érte szexet este.

Ezek olyan kedvességek, melyeket valószínűleg a kapcsolatotok elején csináltatok, és azt üzenitek vele, hogy „tetszel nekem”, ezzel az összetartozás érzése, az érzelmi intimitás tud újra visszakúszni közétek.

5. Írd be a naptárodba a szexet is

Ez a kapcsolat melletti elköteleződést fejezed ki, azt, hogy ha néha nincs is kedved hozzá, felismered a fontosságát, és megpróbálsz a másikkal együtt lenni. Az a lényeg, hogy ne hagyd, hogy eltűnjön az összebújás az életetekből, mert hamar megszokottá válik, hogy nem szexeltek. Ha beteszed a naptáradba, az azt jelenti, hogy mondjuk a péntek este a tiétek, teszel egy kis erőfeszítést, hogy különlegessé tedd, és ez nagyobb intimitáshoz vezethet. Zuhanyozzatok együtt, vagy lepjétek meg egymást egy alkalmi kiöltözéssel - a lényeg, hogy jelezzétek egymásnak, hogy a testi kapcsolatotok fontos, és készek vagytok tenni érte.

6. Játszatok szex közben

Írjátok le egy papírra, hogy mi az, ami mind a kettőtöknek nagyon bejön. Ezután hajtsátok össze a lapokat, és tegyétek az összes papírdarabot egy befőttesüvegbe. Hogy a cetlik tűpontosak legyenek, előzőleg üljetek le, és dolgozzátok ki azokat a dolgokat, amiket mindketten különösen szerettek a szexben. Ezután, amikor együttlétre készültök, csak húzzatok elő egy papírdarabot, és ami ott van, azt ki is próbálhatjátok. Ez szórakozás és izgalom egyszerre, ami segíthet a szikra fenntartásában.

7. Ha a szexhez szorongás kapcsolódik, jöhet a torna

A szexológusok azt javasolják, hogy ne hagyd ki a medencefenék-gyakorlatokat, mert ez arra késztet, hogy a nemi szervedre koncentrálj, így sokkal jobban ráhangolódsz a testedre. A férfiak esetében ez növelheti az erekció minőségét is. Egy nő számára segíthet abban, hogy visszanyerje a hüvely falának erősségét, ami segíthet az izgalom fenntartásában, vagy egyáltalán megjelenésében.

8. Idősebb pároknak: csak lassan

Próbáljatok meg együtt fürdeni, hogy egymásra hangolódjatok. Fordítsatok sokkal nagyobb figyelmet arra, hogy milyen pózban érzitek magatokat kényelmesen. Hasznos lehet, ha először kipróbáljátok a pozíciókat, ezt még felöltözve. Így nem fáztok majd, és élesben csak pozitív tapasztalataitok lesznek, ha azzal kísérleteztek, ami nem okoz gondot.

9. Felváltva legyetek önzőek

Mondd nyugodtan, hogy „nagyon szeretném, ha megmasszíroznád a hátamat”, vagy „nagyon szeretném, ha lehetőségem lenne megérinteni téged”. Az intimitás további erősítésére érdemes keresni egy olyan időszakot, amikor csak úgy lefekszetek, mindketten meztelenek vagytok, anélkül, hogy szexuálisan szükség lenne rá. Csak egymás mellett feküdni, a másik bőrét a bőrödön érezni nagyon intim és boldog pillanat.

10. Fedezzétek fel újra egymást

Sok oka lehet annak, hogy az intimitás megváltozik a kapcsolatban.

Pornóhasználat, hűtlenség, testalkat, neheztelés, megoldatlan viták, szorongás, klimax, merevedési problémák...

Fontos megérteni, miért jutottatok el arra a pontra, ahol a dolgok már nem működnek, de ha legalább őszinték vagytok, még lehet változtatni. Vegyétek sorra az előző pontokat, és csináljátok végig szívből. Akár hat év szexmentes élet után is fel lehet újra fedezni egymást. Ehhez azonban az őszinte szándékon túl néha terapeuta segítségét is kell kérni.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


LOVE
A párom meztelenül sétálgat a barátaim előtt - Mit tegyek?
Jane Green bestseller írónő válaszol.

Megosztom
Link másolása

Ezúttal egy olyan nő kereste fel Jane Green, bestseller írónőt, aki amiatt aggódik, hogy párja, akivel most költözött össze, meztelenül sétálgat barátnői előtt, ha ő csajos estét tart.

Az írónő, aki gyakran fogadja az olvasói e-maileket, melyben problémáikkal keresik fel őt a nők, és szívesen tanácsokat ad nekik, ezúttal sem tett másképp. Te mit tennél egy ilyen helyzetben?

A névtelen segítségkérő levele így szólt:

Kedves Jane!

Pár hónapja költöztem össze a barátommal, és ez az első alkalom, hogy bármelyikünk is együtt él a párjával, és ez csodálatos. Teljesen egyetértettünk a dekorációval, a házimunka megosztásával és a költségek felosztásával kapcsolatban, amelyekről tudom, hogy általában azok a témák, amelyek problémákat okozhatnak az összeköltöző pároknál.

De három héttel ezelőtt néhány barátnőmet láttam vendégül egy csajos estére, és a barátom csak úgy végigsétált a nappalin teljesen meztelenül.

Teljesen megdöbbentem, ahogy mindenki. Az egyik barátnőm még sikított is. Azt hittem, elfelejtette, hogy ott vagyunk, és felugrottam, hogy elrejtsem a barátnőim elől.

Kivittem a szobából, de aztán csak bámult rám, mintha én lennék az, aki megőrült. Megkérdezte, hogy miért viselkedem ilyen furcsán, amikor ő éppen a saját otthonában csak kényelembe helyezte magát.

Mondtam, hogy majd később megbeszéljük, és visszamentem, hogy mentegetőzzek a barátaimnak.

Azóta ez még háromszor megtörtént. Valójában bármikor, amikor barátok vannak nálam, az olyan, mintha kiváltó ok lenne, hogy meztelenre vetkőzzön, és sétáljon egyet a házban.

Már annyiszor próbáltam elmondani neki, hogy mennyire kellemetlen nekem, mennyire kínos ez a barátaimnak, és annyiszor kértem, hogy "kérlek, vegyél fel valamit, amikor vendégeket fogadunk". Minden alkalommal olyan sértődötten nézett rám.

Megkérdezte, hogy miért próbálok valami teljesen természetes dolgot ennyire undorítónak és hátborzongatónak érezni. Azzal vádolt, hogy perverznek akarom beállítani, amikor ő csak pihenni akar az otthonában.

Egyáltalán nem akarom, hogy perverznek érezze magát, de most már rettegek attól, hogy bármelyik barátomat meghívjam, mert mindannyian olyan kellemetlennek és kínosnak találják.

Nem tudom eldönteni, hogy igazat mond-e, vagy ezek a meztelen mutogatások csak valami furcsa módja annak, hogy megjelölje a területét?

Kérem, segítsen nekem megtalálni a közös hangot.

Köszönöm,

Meztelenül és nem félve

Az írónő is nehezen találta a szavakat az ügyre, azonban a határok kemény meghúzását javasolta, egyet nem értés esetén pedig hasonlóan drasztikus lépéseket.

Kedves Meztelenül és nem félve,

A barátod azt kérdezi, hogy miért érzel valami teljesen természetes dolgot undorítónak és hátborzongatónak? Talán azért, mert ez undorító és hátborzongató?

Nem mintha a meztelenséggel eredendően bármi baj lenne - ha mindannyian Svédországban lennénk, biztos vagyok benne, hogy a barátod és az összes barátod vidáman meztelenül ugrálnának együtt a szaunába, de nem Svédországban vagyunk, és ez egyszerűen helytelen.

Fogalmam sincs, hogy miért csinálja ezt, azon kívül, hogy talán nem tudja kordában tartani exhibicionista hajlamait.

Akárhogy is van, ez tiszteletlenség és érzéketlenség a vendégekkel és veled szemben. Gondolom, tequilára számítottak, nem herékre. Az a tény, hogy nem látja helytelennek a viselkedését, aggodalomra ad okot.

Jogod van meghívni a barátaidat, és jogod van biztosítani, hogy a barátod teljesen felöltözve legyen a vendégség ideje alatt.

Kíváncsi vagyok, hogy ugyanezt tenné-e, ha a családja látogatóban lenne.

Akárhogy is, ennek véget kell vetni.

Ha nem ért egyet, akkor szerintem ez egy végzetes hiba, és ideje továbblépni valakihez, aki teljes mértékben elkötelezett a ruházkodása, vagy legalább egy köntös mellett.

Forrás: Daily Mail


Megosztom
Link másolása

LOVE
6 biztos jele annak, hogy a kapcsolatotok egy életen át kitart
Mindannyian álmodozunk arról, hogy egy nap megtaláljuk az igazit, és olyan kapcsolatunk lesz, amely egy életen át kitart.
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. szeptember 12.


Megosztom
Link másolása

A randizási szokások, az ismerkedés és a kapcsolatok is jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedekben. Az első házasságukat megkötő párok mostanában idősebbek, mint valaha.

2021-ben az először házasodó férfiak átlagéletkora 30,6 év volt, a nőké 28,6 év - ez 2010-hez képest mindkét esetben több mint két év pluszt jelent.

Az együttélésekben pedig az első számú vitatéma a pénz lett. A kapcsolati szokások ugyan változhatnak, de a boldog kapcsolat jelei viszonylag állandóak.

Itt vannak azok az árulkodó apróságok, amik megmutatják, hogy a szerelmetek tartós lesz:

1. A barátai a te barátaid is

A barátai befogadnak téged, és szívesen látnak. A párod is szeretné, ha jól éreznéd magad velük.

Az, hogy bemutat a barátainak, fontos lépés a kapcsolatban, és általában azt jelenti, hogy komolyan vesz téged.

2. Megnevettetitek egymást

Hidd el, ez nem olyan könnyű, mint amilyennek hangzik. Vannak, akiknek száraz a humoruk, ami nem mindenkinek jön be, és vannak, akik egyszerűen bohócok, őket megint sokan nem találják viccesnek.

Ha mindketten meg tudjátok nevettetni a másikat, az annak a jele, hogy tényleg megértitek egymást.

3. A viták építő jellegűek

Úgy tudtok vitatkozni dolgokról, hogy közben nem bántjátok egymást. A vitáitokban nincs manipuláció. Ha vannak nézeteltérések, azokból mindig tanulunk valamit, és felhasználhatjuk arra, hogy megelőzzük a rosszabb dolgokat.

4. Jól elvagytok együtt akkor is, amikor egyáltalán nem csináltok semmit.

Nem kell mindig kimozdulni ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat. Különleges kapcsolat az, ha a pároddal nem csináltok semmi komoly dolgot, és mégis élvezitek egymás társaságát. Az intimitásnak egy másik szintjét élitek meg ilyenkor, és egészen más fényben látjátok egymást.

5 . Arra késztet, hogy jobb emberré válj

Mindketten a legjobbat hozzátok ki egymásból. Arra törekszel, hogy jobb ember legyél miatta. Nem akar kiborítani, vagy a hibáidat és hiányosságaidat a világ elé tárni.

6. Beszéltek a jövőről

Ha azt veszed észre, hogy a párod csak a jelenről beszél amikor rólad és a kapcsolatotokról van szó, az rossz jel.

Ha nem von be a jövőbeli terveibe (munka, utazás, bármi), akkor valószínűleg nem tervez azzal, hogy sokáig veled lesz. Viszont ha a közép- és hosszútávú tervek is szóba jönnek, akkor ez a kapcsolat jó úton van az örökkévalóság felé.


Megosztom
Link másolása


LOVE
6 jel, hogy a párkapcsolataidban te magad vagy a mérgező személy
Az összes kapcsolatodat te teszed tönkre, ha így viselkedsz.
Sassy - sassy.hu
2023. szeptember 16.


Megosztom
Link másolása

Izgalmas cikket jelentette meg pár éve a Health Shots oldal. Arra keresték a választ, mi van akkor, ha maga a cikk olvasója a mérgező személy a párkapcsolatokban.

Arra adtak tanácsot, hogyan ismerjék fel az olvasók, ha ők teszik tönkre a kapcsolataikat.

Ez azért fontos, mert a mérgező partner érzelmileg lemerítheti a másikat, ráadásul a toxikus viselkedés azzal jár, hogy a mérgező személy folyamatosan bántalmazza a párját. Minimum érzelmileg és verbálisan.

Nézzük az árulkodó jeleket, hogy ne legyetek mérgező párkapcsolatban!

1. Hajlamos vagy a manipulációra

A manipuláció a gázlángozástól és a hazugságtól kezdve az információk visszatartásáig terjed. Ha ezek közül bármelyiket is csinálod, akkor egyértelműen manipulálod a partneredet, és te vagy a mérgező a kapcsolatban. Ez a viselkedés lassan aláássa a párod irántad érzett szeretetét és tiszteletét.

2. Túlságosan domináns vagy a kapcsolatban

Mindannyian szeretnénk, ha a dolgok rendszerint úgy alakulnának, ahogyan azt mi elképzeltük. Csakhogy a kapcsolatok a(z okos és mindkét fél számára megfelelő) kompromisszumokról szólnak. A követelőzés és az akaratod minden áron való érvényesítése egészségtelen egy párkapcsolatban. Ilyenkor a partnered igényeire is figyelned kell, hiszen egyenrangú társad. N em irányíthatod úgy a kapcsolatot, hogy mindig a te akaratod szerint történjen minden.

3. Szakítással fenyegetőzöl

Vagyis érzelmileg zsarolod a párodat. Nem, ez nem fér bele egy egészséges kapcsolatba. A fenyegetések csak rontanak a törékeny helyzeten, a partnered elveszíti az irántad érzett bizalmat. Ha valaha eszedbe jutna ilyesmivel fenyegetőzni, számolj egy tízig (vagy ötvenig), mielőt megszólalsz, higgadj le, és hagyd elúszni a pillanatot, amikor "jól odavághatsz".

4. Nem hagysz a másiknak elég személyes teret

Nem számít, hogy milyen régóta vagytok együtt, vagy mennyire álltok közel egymáshoz. Fontos, hogy a partnerednek hagyj mozgásteret. hagyd, hogy ha azt igényli, néha egyedül lehessen, egyedül hozzon meg döntéseket. Ne erőltesd rá, hogy a nap 24 órájában állandóan együtt legyetek. nem kel mindig közös programokat csinálnotok, legyenek nyugodtan saját programjaitok, saját elfoglaltságotok.

5. A kapcsolat csak rólad szól

Ha úgy gondolod, kizárólag a te igényeid számítanak, és nem tulajdonítasz jelentőséget annak, hogy a partnered min megy keresztül, akkor a kapcsolatotok egészségtelen. Ha a partnered számára nem nyújtasz támogatást, és nem bízhat benned, akkor ezt szerinted kibírja a kapcsolatotok? Arra kell törekedned, hogy párod érzelmileg biztonságban legyen, és megkaphassa a számára kijáró gyengédséget, figyelmet.

6. Soha nem vállalsz felelősséget semmiért

Ha minden felelősséget hárítasz, csak azért, hogy másokat hibáztathass, akkor mérgező személyiség vagy. Ne kend a hibáidat mindig másra, mert ezzel nem csapsz be senkit, és csak ártasz a kapcsolatodnak.

Ha a fentiek igazak rád, akkor dolgoznod kell magadon és a kapcsolatodon. Ha ehhez egyedül kevés vagy, kérj segítséget pszichológustól, még mélyebb, elemző belső munkához pedig pszichiátertől.

Forrás: Healthshots


Megosztom
Link másolása


LOVE
A pszichológus tanácsa: ha te is így beszélsz partneredről, akkor valószínűleg nem ő a megfelelő társ számodra
Egy apró kis szó, amit gyakran mondunk. Viszont, ha partnered jellemzésekor akaratlanul is használod, jobb, ha elgondolkozol a kapcsolatotokról.
Sassy - sassy.hu
2023. szeptember 14.


Megosztom
Link másolása

Sabrina Zohar párkapcsolati tanácsadót több százezren követik közösségi média platformjain. Nem véletlen, hiszen megannyi hasznos tanáccsal látja el követőit, ha randizásról van szó.

Egyik újabb videójában elárulta, mi az a hétköznapi szó, amit naponta többször is használunk, viszont érdemes rá odafigyelni, mivel, ha partnerünk jellemzésekor is felmerül, az nem egy jó jel.

@sabrina.zohar Dating advice from my therapist i love. #datingadviceforwomen #datingadvice #anxiousattachment #therapytok #therapistadvice #securedating ♬ original sound - Sabrina Zohar

Pszichológusa osztotta meg vele ezt a tippet, ő pedig úgy érezte, sokaknak hasznos lehet, így továbbadta.

Ha a „de” szócskát használod, az többet mond minden szónál.

Sabrina elmagyarázta, ha párodat úgy jellemzed, hogy kedves, okos, szeretnivaló, jól megvagytok együtt, de…és ide jöhet bármilyen kifogás a legjelentéktelenebbtől a komolyabbig, akkor valószínűleg nem érdemes komolyabb kapcsolatba kezdenetek.

Ez azt mutatja, hogy úgy érzed, van benne valami, ami nem klappol köztetek. Természetesen az emberi kapcsolatok a kompromisszumról is szólnak és fontos, hogy rugalmasak legyünk, de ha valamit teljes egészében meg akarunk változtatni párunkban, annak jó vége nem lehet.

Fontos észben tartani, hogy ha valaki a megfelelő társ számunkra, akkor őt olyannak fogjuk elfogadni, amilyen. Persze elengedhetetlen, hogy mindenki fejlessze önmagát és egy pár összecsiszolódjon, de ha ehhez az kell, hogy az egyik fél alapjaiban változzon meg az nem egészséges.

Sabrina szerint oda kell figyelni, hogy ne a potenciált keressük egy partnerben, hogy milyen lehetne, hanem lássuk meg, hogy milyen valójában.

A videó végén kiemelte, hogy kisétálni egy egészségtelen kapcsolatból, nem egyenlő azzal, hogy feladjuk. Ez azt jelenti, hogy képes vagy felfogni a saját értékedet és lehetőséget biztosítasz egy jövőbeni egészséges párkapcsolatnak.


Megosztom
Link másolása