LOVE

  11 figyelmeztető jel, hogy a férfi nem szerelmes, csak kényelmi játékos

  Ha ezeket a jeleket tapasztalod, gondolkodj el, hogy beéred-e ennyivel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 12.


  Megosztom
  Link másolása

  Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha vágysz a szerelemre - különösen, ha azt hiszed, hogy már meg is kaptad. Ugyanakkor a megérzéseid mindig kegyetlenül őszinték lesznek hozzád, és azt is megsúgják, ha valami nem működik. Az alábbi jelek útmutatóul szolgálhatnak:

  #1 Sosem nyílik meg igazán érzelmileg

  Ha olyan érzésed van, hogy a barátod nem nyílik meg neked teljesen, akkor sajnos ez a szomorú helyzet. Ilyenkor hallgass bátran a női megérzéseidre. Ha valakit nem igazán érdekel egy másik személy, akkor nem is fogja megerőltetni magát azért, hogy megmutassa a személyiségét, önmagát. Hiszen érzelmileg nem helyezi bele magát a kapcsolatba. Ezért aztán legbelül az sem érdekli, hogy benned milyen vélemény alakul ki róla.

  #2 Eddig is egyik kapcsolatból a másikba szökkent

  Ha szóba kerülnek a korábbi kapcsolataitok, észrevehetsz egy mintát az ő előéletében, ami arra utalhat, hogy a fő motivációja a szerelmi életében az volt, hogy sosem akart egyedül maradni. Szereti a figyelmet és az együttlét előnyeit, az is elképzelhető, hogy kapcsolatfüggő, ám elég valószínű, hogy nem a te személyed az első számú tényező az egyenletben. Mivel érzelmileg sosem köteleződik el igazán, maximum azért marad sokáig egy kapcsolatban, mivel kényelmes számára a szituáció.

  #3 Nyilvános helyeken nagyon tartózkodó

  Ha nem érez késztetést arra, hogy nyilvános helyeken is kimutassa a vonzalmát feléd - sőt, kifejezetten titkolja azt - az mindenképp negatív jelnek számít. Persze nem kell hatalmas csókcsatákat levágni a legforgalmasabb közösségi terekben, ám ha a kezedet sem hajlandó megfogni, és egy-egy szájrapuszit sem kíván meg, akkor teljes joggal merül fel benned néhány kétely.

  #4 Aktív kapcsolatot ápol az exeivel

  Bizony, ez is egy vörös zászló. Ha egyszer túlvan rajta, akkor miért érzi szükségét a folyamatos kommunikációnak? Persze vannak olyan esetek, amikor valaki tényleg baráti érzelmeket táplál egy-egy volt szerelme iránt, de ha titkolózik és feszülten viselkedik ezzel a témával kapcsolatban, akkor valami nem oké. Annyira nem lehet oda érted, hiszen ha őszintén szeretne, sosem hozna ilyen kellemetlen helyzetbe.

  #5 Néha úgy érzed, mintha idegen lenne

  Nincs rosszabb egy olyan kapcsolatnál, ahol folyamatosan egy gombócot érzel a torkodban. Vagy szorítást a gyomrodban. Ésnem jó értelemben. Valami nem működik. Nem is tudod igazán megmagyarázni, hogy miért, de gyakran előfordul, hogy ha kettesben vagytok, idegennek érzitek a másikat. Ez okkal történik, és nem egy pozitív jelzés.

  #6 Csak felszínesen ismer téged

  Szeretnéd azt hinni, hogy nagyon jól ismeritek egymást, és talán a legelején még meg is volt rá az esély, de legbelül érzed, hogy nincs így. Ha kikérdeznéd olyan információkról veled kapcsolatban, amiket normál esetben egy szerelmes tud a másikról, akkor csúnyán elbukna. Ismer téged, de nem a legbelső énedet - sosem ásott igazán a felszín alá.

  #7 Egyszerűen kisétál a vitákból

  A párok vitáznak, veszekednek, és ha ez nem túl gyakori, akkor rendben is van. De vele egyszerűen nem lehet vitázni. Lepergeti magáról az érveidet. Nem érdekli, mit érzel, mi bánt, nem szeretne megoldást találni. Ha beszélni akarsz veke, inkább elsétál, elfut.

  #8 Nem igazán törődik azzal, hogy merre tart a kapcsolatotok

  Ha te megpróbálsz a jövőtökről beszélni, ő nem fektet bele túl sok energiát. Olyan, mintha nem is igazán érdekelné. Tökéletesen meg van elégedve azzal, hogy a jelenre fordítja a figyelmét, ha pedig bármiféle terv szóba kerül, elkezd hezitálni, kitérni, vagy elbohóckodja az egész témát.

  #9  Sosem aggódik érted

  A párok tagjai számíthatnak egymásra. Ez nem egy elvárás, hanem természetes dolog. Ha pedig törődsz valakivel, akkor olykor aggódsz is érte. Rá ez nem jellemző. Olyan, mintha sosem helyezne téged az érzelmi fókuszába.

  #10 Több időt tölt a barátaival, mint veled

  A barátokkal eltöltött idő nagyon fontos egy egészséges kapcsolatban. Egy kis távolság csodákra képes. De ha ti alig találkoztok, mert ő mindig a haverokat választja, akkor valami baj van.

  #11 Nem ismered a családját

  Ha igazán lelkes azzal kapcsolatban, hogy veled lehet, akkor egy bizonyos idő után bizony be akar mutatni a családjának - vagy a számára családként funkcionáló embereknek. Ha ezt nem tartja szükségesnek, akkor valószínűleg nem tekinti elég komolynak a kapcsolatotokat.

  #12 Egyszerűen rossz a megérzésed vele kapcsolatban, nem vagy boldog

  Ha ezt a rossz érzést nem is tudod igazán megmagyarázni, a legjobb, ha a megérzéseidre hagyatkozol. Ha úgy érzed, hogy valami nem működik, akkor nem is működik. Ha megfogalmazódik benned, hogy igazán nem is érdekled őt, akkor többnyire így is van.

  Nehéz elfogadni az ilyen tényeket, különösen akkor, ha nagy reményekkel vágtál bele az adott kapcsolatba. De gondolj arra, hogy még mindig sokkal jobban jársz, ha időben kilépsz egy számodra végső soron megterhelő kapcsolatból. Hiszen ilyenkor gyakran több a szomorúság, mint a boldogság, ez pedig egyértelmű jel, hogy egy másik ember mellett van a helyed.

  Forrás: MysticalRaven

  Fotó: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  "Kétszer hagytam el a feleségemet ugyanazért a nőért, és most megint ott akarom, mert összefutottunk a boltban"
  A 44 éves férfi három éve nem tud választani a két nő között.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 44 éves férfi a The Sun brit lap párkapcsolati tanácsadással foglalkozó pszichológusához fordult a problémájával.

  A férfi húsz éve van együtt két évvel fiatalabb nejével, két tinédzser gyerekük is született. A problémák három éve kezdődtek, amikor a házasságuk hullámvölgybe került – a férfi szerint elsősorban a szex laposodott el –, és egy veszekedés után a pasi egy bárban iszogatva összefutott egy 30 éves nővel.

  "Először csak jó volt beszélgetni vele, de a beszélgetésből barátság lett, a barátságból pedig szevedélyes viszony. Persze nem tudtam titkolni a nejem előtt, lebuktunk, ő teljesen összetört. Megbántam és visszatértem hozzá, de egy pillanarta sem tudtam megfeledkezni a másik nőről. Hamarosan újra is kedzem vele, megint csak titokban" – meséli a férfi.

  Ezután jött a második lebukás, ekkor már a feleség nagyon begurult, kidobta a férjét, aki a szeretőjéhez költözött. Ám mindössze három hét után a férfi máris megbánta a dolgot, és nagy nehezen visszakönyörögte magát a családjához.

  "Ez két hónapja volt, és én hagyon hálás vagyok, hogy a párom visszafogadott. De aztán a minap összefutottam a volt szerelmemmel a Tescóban. Egy pillantás elég volt, hogy tudjam, csakis ő az igazi, olyan kémia van köztünk, hogy nekem vele kell lennem. Most fogalmam sincs, mit tegyek, egyszerűen nem játszhatom el harmadszor is ezt a nejemmel. De a másik nő nélkül se tudok élni." – panaszolta a habozó férj.

  A szakértő válasza elég kemény volt.

  "Őszinte leszek, uram. Ideje lenne felnőni, és nem úgy viselkedni, mint egy óvodás, aki nem tudja eldönteni, melyik homokozóvödörrel akar játszani. Akikkel így játszadozik, nem játékszerek, hanem érző, felnőtt emberek. Nem lehet csak úgy eldobálgatni, aztán újra felszedni őket a földről, amikor az ön érzései éppen azt diktálják.

  Nem beszélve arról, hogy van két tinédzser gyereke. Igen érzékeny kor, gondolja, az ő lelküket nem roncsolja ez a hinta-palinta, amit a családjukkal művel?

  Ha a feleségével akar maradni, végleg szakítson a szeretőjével, és dolgozzon azon, hogy újra felépítse a házasságát. Ha pedig ez a házasság végképp nem működik (erős a gyanúm, hogy ez a helyzet, ha már harmadszor készül őt elhagyni), akkor váljon el, és maradjon egy kicsit egyedül. Gondolkozzon el az életén, mindenkinek az lesz a legjobb."

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "82 évesen jöttem rá, hogy egy pocsék férjjel éltem le az életemet, nagyon bánom"
  Az idős hölgy úgy érzi, eldobta magától a boldogság lehetőségét is.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  A 82 éves hölgy a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez fordult vigaszért.

  Azt írja, egy "pillanat alatt világosodott meg", most, 82 éves korában, és életében először szembenézett a lesújtó igazsággal, hogy annak idején rossz férjet választott, és az egész életét egy pocsék házasságban élte le.

  "A férjem 84 éves, én 82 vagyok. Én hat testvér közül voltam a megnagyobb, ők négyen voltak testvérek, ő volt a legkisebb. Mostanában sok időm van gondolkodni az életemen. Azt hiszem, a gyerekkora miatt maradt a férjem egész életében egy elkényeztetett, lusta ember" - meséli a hölgy.

  "Soha nem volt kedves, vagy segítőkész. Soha nem fogta meg a kezemet, ha mentünk valahová, vagy csak úgy. Nem kaptam tőle csókokat, símogatást, vagy idősebb korunkban néha egy puszit. Mindig én voltam az erős a házasságunkban, mindent én csináltam, intéztem. Ő az ujját se mozdította. Annyira jól esett volna, ha néha azt mondja, 'szívem, ezt majd én megcsinálom', de soha, egyetlen egyszer sem mondta.

  Úgy érzem, elpazaroltam az életemet egy boldogtalan házasságra, a nem megfelelő emberrel, és már semmit sem tehetek ez ellen. Túl késő" - panaszkodott a néni.

  A szakértő röviden válaszolt, és túl sok okosat ő sem tudott mondani: "Sok ember fiatal korában úgy ugrik bele egy házasságba, hogy fogalma sincs róla, valójában egy házasság mivel is jár. Lehet, hogy irreális elvárásai voltak a vőlegényével kapcsolatban, vagyis olyan elvárásai, amelyeket ő már akkor sem tudott teljesíteni, mert nem olyan a természete.

  Mindenesetre ahhoz még nem késő, hogy leüljenek, és beszéljen vele az érzéseiről, a problémáról. Még fejlődhet a kapcsolatuk, ha őszinték egymással" - írta a szakember.

  A címkép illusztráció: Pexels


  Megosztom
  Link másolása