LOVE

  11 ártatlannak tűnő dolog, amit csak akkor ír egy férfi üzenetben, ha tényleg nagyon rád kattant

  A kis dolgok a nagy dolgok.
  Sassy - sassy.hu
  2022. február 07.


  Megosztom
  Link másolása

  Az igazi szerelem - vagy legalábbis egy erősödő érzelmi kötés, ami nagyon abba az irányba halad - sokszor nem a túlfűtött vallomásoktól meg az örökös “szeretlek”-ezéstől az, ami. Ha a randizás elején figyeled a pasi neked küldött üzeneteit, a látszólag apró, jelentéktelen dolgokból többet olvashatsz ki, mint gondolnád.

  Az egyik legfontosabb ismertetőjele annak, hogy a pasi valóban, őszintén rád van kattanva, ha mindenről te jutsz az eszébe, ha vigyázni akar rád, aggódik érted, sokszor fontosabbak számára a te igényeid, mint a sajátjai. Így az igazi szerelmi vallomások néha nagyon egyszerű mondatok – amelyek mögött mégis sok érzelem van.

  Íme 11 mondat, amit ha üzenetben kapsz tőle, az NAGGGYON jó előjel.

  #1 Erről te jutottál az eszembe

  Ha bármit, egy képet, egy mémet, egy videót ezzel a kísérőszöveggel küld át, az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy tulajdonképpen mindenről te jutsz az eszébe. Azt persze mégsem írhatja, hogy "folyton rád gondolok" (vagy ha igen, gyanakodj, az gyakorlott Casanova-duma), így inkább óvatosan, a saját egóját és sebezhetőségét megóvva adja a tudtodra a dolgot.

  #2 Ebben tudok neked segíteni

  Ha bármilyen apró dologban is, de felajánlja a segítségét, és persze be is tartja a szavát, az nagyon sokat jelent. A férfiak többsége nem osztogatja az idejét, energiáját, csak hogy egy olyan nőnek segítsen (tanulásban, otthoni dolgok megszerelésében, a kocsiddal kapcsolatos problémák megoldásában), aki nem érdekli igazán. Ha csak ágyba akar vinni, ahhoz elég a jó duma, tettek nem igazán szükségesek hozzá. Ha sokszor segít, fontos vagy neki, ebben biztos lehetsz.

  via GIPHY

  #3 Annyira szép vagy!

  Ha csak ezt írja (vagy ilyesmit), és nem áradozik hamisnak tűnő körmondatokban, higgy neki. Ne kezdd el anyonanalizálni a dolgot: tényleg szépnek tart, és kész. Idd magadba a bókot, és örülj.

  #4 Beszéltem anyuval...

  Erről vagy arról, bármiről. Ha a pasi, csak úgy mellékesen, de magától értetődően beleszúrja egy üzenetbe azt, hogy miről tárgyal a családjával, főleg az anyjával, akkor vagy már régóta az egyik legjobb barátja vagy, vagy megőrül érted. A család még a pasiknál is tabu egy olyan nőnél, akit komolyan nem szándékoznak beengedni az életükbe.

  #5 Dühös/Rosszkedvű/Ideges vagyok

  Érdekes, de ez a nem túl romantikus mondat mégis azt jelenti, hogy a pasi bízik benned. A férfiak nem szívesen mutatják ki a negatív érzéseiket, általában "tök jól" vannak, meg "minden oké" náluk. Ha felvállalja előtted azt, hogy ő is sebezhető, neki is vannak rossz pillanatai, akkor tényleg meg akarja osztani veled a dolgait, és azt, hogy mi zajlik az életében.

  via GIPHY

  #6 Merre jársz? Mit csinálsz?

  Ha csak néha kérdezi meg, nem naponta tízszer (akkor nyilván menekülj, egy kontroll-mániással van dolgod), akkor ez egy nagyon kedves, törődő megnyilvánulás. Érdekli, mi van veled, mit csinálsz, mert ott jársz a fejében. Állandóan.

  #7 Annyira szexi vagy!

  Ne kapjátok fel a fejeteket, tudjuk, ez a mondat önmagában egy szimpla trófeagyűjtőtől is menetrendszerűen befut. Itt megint a kontextust kell nézni: ha egy pasi a fent már említett érdeklődéssel, nyitottsággal, bizalommal és figyelemmel vesz körül, akkor bizony egy ilyen üzenet is kell néha. Ha ugyanis efféle vágy nincs benne, akkor sajnos valószínűleg kémia sincs közöttetek. Anélkül pedig nem megy.

  #8 Észrevettem, hogy...

  És itt sok minden következhet. Észrevettem, hogy soha nem reggelizel, csak egy tejeskávét iszol. Észrevettem, hogy utálod a lifteket, csak lépcsőn mész, ha teheted. Észrevettem, hogy soha nem rúzsozod magad, mindig csak egy kis szájfény van rajtad. Észrevettem, hogy milyen szeretettel beszélsz a kutyádról. Ezek mind nagyon fontos és szép üzenetek feléd. Figyel, mert érdekled. Az életed, a szokásaid, hogy mit szeretsz, mitől félsz. Ez valódi, mély érdeklődést mutat, nemcsak felszínes vonzalmat.

  #9 Hiányzol

  Itt megint az a lényeg, hogy nem naponta tízszer ismételgeti, mert akkor gáz van. Több szempontból is. De ha néha megereszt egy ilyen üzenetet, azt jobb, ha elhiszed, hogy szívből jön, mert a pasik utálnak ilyen "érzelgős" dolgokat leírni, ha nem gondolják komolyan.

  #10 Ott leszek veled

  Ha valami megpróbáltatás előtt állsz (nehéz vizsga, műtét, családi konfliktus), és felajánlja, hogy veled lesz, az az egyik legkomolyabb jele annak, hogy tulajdonképpen már szeret téged. Ugyanígy nagy jelentősége van a "Meséld el, szeretném tudni, mi a baj", a "Ha szükséged van rám, hívj, és azonnal jövök", és a "Van valaki, akivel beszélhetnél? Mert én itt vagyok" kifejezéseknek.

  #11 Ha becenevet talál ki neked

  Persze nem sértőt vagy szarkasztikusat, hanem csak úgy, személyre szólót. Ami több, különlegesebb, mint "csak" a keresztneved, és kizárólag kettőtöknek szól. Ha egy férfi szükségét érzni, hogy egy nőt becézzen, az mindig jó jel, persze megint csak akkor, ha nem viszi túlzásba.

  via GIPHY

  YourTango

  Fotó: Pexels


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LOVE
  "Az a pasi, aki felezni akarja veled a költségeket, selejt, azonnal kidobni" – a párkapcsolati influenszer listázta a pasikat, akikkel nem érdemes randizni
  "A pasik mostanában nagyon el vannak kapatva" - mondja Anna Bey. 7 típust emelt ki, akire kár időt pazarolni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Anna Bey egy svéd-orosz származású, egykori reality sztárból "nőtte ki magát" a Youtube egyik legnépszerűbb párkapcsolati- és női elegancia-szakértőjévé. Több, mint 1,2 milliós követőtáborával habozás nélkül osztja meg olykor meglehetősen meghökkentő, vagy éppen megbotránkoztató nézeteit a párkeresésről, a nők önbizalmáról, a férfiakról.

  Az egyik legnézettebb videójában 7 férfitípust sorol fel, amely véleménye szerint egy magára valamit is adó nőnek automatikusan a "selejt" kategória, nem érdemes velük randizni, időt pazarolni rájuk. Íme a lista a "felejtős" pasi-típusokról:

  1. Aki felezni akarja veled a költségeket. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen el kell tartania, és te ne szállj be semmibe (főként, ha együtt éltek, a lakhatásba, élelmiszerbe stb.), de Anna Bey szerint anyagilag igenis a pasinak kell többet invesztálnia egy kapcsolatba. A világon mindenütt ismert statisztika, hogy a nők ugyanazokban a munkakörökben is kevesebbet keresnek a férfiaknál. Emellett a nők sokkal többet invesztálnak abba, hogy jól nézzenek ki (fodrász, kozmetikus, körmös, ruhák), mint a férfiak. A nők higiéniai és kozmetikai költségei is magasabbak, ha pedig szülnek, egy időre teljesen kiesnek a munkából.

  Így ha egy pasi már az ismerkedés elején azzal kezdi, hogy felezni akar, főként egy étteremben, az Anna szerint zsugori, és nem fogadja el a férfi-szerepet. Felejtős.

  2. Ha hülyének állít be, amiért elkötelezettséget vársz tőle. Ez a tipikus "én nem akarom lekötni magam" típusú, elodázós férfiakat jelenti, akik lazán elvannak veled évekig, de ha szeretnél egy kicsit több elkötelezettséget (mondjuk vállaljon fel, egy idő után költözzetek össze, és természetesen hosszú távon házasság és gyerek), azonnal kihátrálnak, és nyomulós, kétségbeesett pszichónak próbálnak beállítani. Anna szerint természetesen minden kapcsolatban vannak kompromisszumok, de egy pasira se érdemes időt pazarolni, aki éveken át csak hiteget, vagy még azt sem, hanem egyszerűen csak kiélvezi a kapcsolatban, ami neki jó, a te vágyaidra pedig magasról tesz.

  3. Ha megbízhatatlan, kókler, késik, eltünedezik. Anna szerint mindannyian találkoztunk már ezzel a típussal, és ő úgy gondolja, ez a teljes és totális zsákutca. Az a férfi, akit érdemes komolyan venni, és akit tényleg odavan érted, a Mount Everestet is megmássza, hogy veled legyen, hogy időre ott legyen a randikon (vagy ha valami gáz van, jelez), és egészében véve mindent megtesz azért, hogy jó színben tűnjön fel előtted.

  Nem kockáztatja meg, hogy "lenyúljon" tőle valaki más. Az a pasi, aki ezzel nem törődik, vagy eleve reménytelen eset, vagy nem kellesz neki eléggé. Akkor meg: tipli.

  4. Ha csak a következők érdeklik: sört inni, ülni a kanapén, és focit vagy pornót nézni. Anna szerint természetesen bármelyik férfi csinálhatja mindezeket néha, de ha csak erről szól valakinek az élete...hagyjuk már. Ennél jobbat érdemel egy valamire való nő.

  5. Ha nem úriember. Anna szerint az alapvető viselkedési normák, a nőkkel való elegáns, kellemes bánásmód alap egy férfinál. Ha ezeket képtelen hozni, és már az elején akarnok, önző, modortalan bunkóként viselkedik (még ha csak néha-néha mutatja is ezt az arcát, és próbál jópofizni, később úgyis kijön a valódi természete), jobb azonnal falcolni. Pár év után ugyanis azon kapod magad, hogy egy bunkóval vergődsz, aki úgy bánik veled, mint a lábtörlőjével.

  6. Ha manipulál. Ezt az elején nagyon nehéz észrevenni, de ha odafigyelsz, ki lehet szúrni a figyelmeztető jeleket.

  Ha így vagy úgy, de mindig eléri nálad, hogy a kapcsolatban minden úgy történjen, ahogy ő akarja (érzelmi zsarolás, fenyegető csend, önsajnáltatás, felelősség-áthárítás, jelenetek rendezése), akkor Anna szerint menekülj. Lehet, hogy nemcsak selejttel van dolgod, hanem akár egy nárcisztikus szörnyeteggel is, aki előbb-utóbb kifejezetten agresszívvá, veszélyessé válhat.

  7. Ha a férfi notórius partizó. Vagyis akkor sem áll le az egész éjszakás, haveros ivászatokkal és bulizásokkal, MINDEN ÁLDOTT HÉTVÉGÉN, amikor már komoly párkapcsolatban él veled. Anna szerint az ilyen férfi nem nőtt fel, és soha nem fog megváltozni. Teljes időfecsérlés.

  Anna Bey/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  LOVE
  "Kétszer hagytam el a feleségemet ugyanazért a nőért, és most megint ott akarom, mert összefutottunk a boltban"
  A 44 éves férfi három éve nem tud választani a két nő között.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 19.


  Megosztom
  Link másolása

  A 44 éves férfi a The Sun brit lap párkapcsolati tanácsadással foglalkozó pszichológusához fordult a problémájával.

  A férfi húsz éve van együtt két évvel fiatalabb nejével, két tinédzser gyerekük is született. A problémák három éve kezdődtek, amikor a házasságuk hullámvölgybe került – a férfi szerint elsősorban a szex laposodott el –, és egy veszekedés után a pasi egy bárban iszogatva összefutott egy 30 éves nővel.

  "Először csak jó volt beszélgetni vele, de a beszélgetésből barátság lett, a barátságból pedig szevedélyes viszony. Persze nem tudtam titkolni a nejem előtt, lebuktunk, ő teljesen összetört. Megbántam és visszatértem hozzá, de egy pillanarta sem tudtam megfeledkezni a másik nőről. Hamarosan újra is kedzem vele, megint csak titokban" – meséli a férfi.

  Ezután jött a második lebukás, ekkor már a feleség nagyon begurult, kidobta a férjét, aki a szeretőjéhez költözött. Ám mindössze három hét után a férfi máris megbánta a dolgot, és nagy nehezen visszakönyörögte magát a családjához.

  "Ez két hónapja volt, és én hagyon hálás vagyok, hogy a párom visszafogadott. De aztán a minap összefutottam a volt szerelmemmel a Tescóban. Egy pillantás elég volt, hogy tudjam, csakis ő az igazi, olyan kémia van köztünk, hogy nekem vele kell lennem. Most fogalmam sincs, mit tegyek, egyszerűen nem játszhatom el harmadszor is ezt a nejemmel. De a másik nő nélkül se tudok élni." – panaszolta a habozó férj.

  A szakértő válasza elég kemény volt.

  "Őszinte leszek, uram. Ideje lenne felnőni, és nem úgy viselkedni, mint egy óvodás, aki nem tudja eldönteni, melyik homokozóvödörrel akar játszani. Akikkel így játszadozik, nem játékszerek, hanem érző, felnőtt emberek. Nem lehet csak úgy eldobálgatni, aztán újra felszedni őket a földről, amikor az ön érzései éppen azt diktálják.

  Nem beszélve arról, hogy van két tinédzser gyereke. Igen érzékeny kor, gondolja, az ő lelküket nem roncsolja ez a hinta-palinta, amit a családjukkal művel?

  Ha a feleségével akar maradni, végleg szakítson a szeretőjével, és dolgozzon azon, hogy újra felépítse a házasságát. Ha pedig ez a házasság végképp nem működik (erős a gyanúm, hogy ez a helyzet, ha már harmadszor készül őt elhagyni), akkor váljon el, és maradjon egy kicsit egyedül. Gondolkozzon el az életén, mindenkinek az lesz a legjobb."

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  20 apróság, ami megmutatja, ha a másik már nem szerelmes beléd
  Hiába, hogy a szeretlek szó napi szinten elhagyja a száját.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Lehet, hogy a kapcsolatotok már régóta békés, átlagos mederben zajlik, és most azt érzed, hogy ezt semmi nem változtathatja meg. Mi nem is azt mondjuk, hogy feltétlenül jönni fog valami, ami kibillent ebből, inkább csak segíteni szeretnénk abban, hogy felismerd, ha valami nincs rendben.

  Az alábbi 20 apróság ugyanis mind-mind arra utalnak, hogy a közöttetek lévő kapocs meggyengülni látszik.

  Ha egyre gyakrabban és egyre többet tapasztalsz ezek közül, akkor pedig jobb lesz mielőbb felkészíteni magad: még az is benne van a pakliban, hogy záros határidőn belül tönkremegy a kapcsolatotok.

  1. Már közel sem keres téged annyit, mint korábban – azaz nem fontos neki, hogy tudja, mi van veled.

  2. Megpróbál megváltoztatni, hogy olyan legyél, amilyennek ő szeretne látni téged.

  3. Amikor elmesélnéd neki az életed apró történéseit, részleteit, egyszerűen nem érdekli őt.

  4. Nem tervez veled sem rövid, sem hosszú távon. Nem egyezteti veled össze a napjait, de arról sem beszél, hogy hová menjetek együtt nyaralni jövőre.

  5. Nem figyel oda a veled vagy veletek kapcsolatos részletekre: elfelejti az évfordulótokat, de még a szülinapodat is...

  6. Mások előtt leszól téged – még akkor is, ha megpróbálja viccnek álcázni a dolgot. Egyáltalán nem jópofa...

  7. Eldurvulnak a veszekedések és egyáltalán nem a problémák megoldására koncentrálnak.

  8. Ha pedig közben kiderül, hogy nincs igaza, esélytelen, hogy bocsánatot kérjen tőled.

  9. Kritizál – mégpedig egyfolytában. A hajadat, a barátaidat, az új cipődet... ami épp jön.

  10. Önzővé válik a szexben.

  11. Többet jár el otthonról nélküled, mint veled.

  12. Sehogyan sem jelzi, hogy vonzódik hozzád, elmaradnak az apró csókok és a kedves simogatások.

  13. Úgy kezel, mint valamelyik haverját.

  14. Nem érdekli, ha megbánt. Nem próbálja meg jóvá tenni a beszólásait vagy a veszekedések utáni rossz hangulatot.

  15. Érzed rajta, hogy idegesíted.

  16. Sosem tenné meg érted azt, amit te szó nélkül megteszel.

  17. Nem néz rád – vagy csak alig. És akkor sem úgy, ahogyan régen.

  18. Már nem is mondja. Vannak, akik nehezen mondják ki az sz-betűs szót, és vannak, akiknél a napi rutin része. Bármelyik típusba tartozzon is a kedvesed, ha az utóbbi időben nem hangoztatja az érzelmeit, valószínűleg baj van.

  19. Nem akar elköteleződni.

  20. Egyáltalán nem nyitott arra, hogy megpróbáljátok megoldani a problémáitokat. Nem kommunikál, nem vitázik konstruktívan, egyszerűen nem tesz semmit, hogy javítson a kapcsolatotokon.

  Thoughtcatalog

  Fotó: Unsplash


  Megosztom
  Link másolása


  LOVE
  "82 évesen jöttem rá, hogy egy pocsék férjjel éltem le az életemet, nagyon bánom"
  Az idős hölgy úgy érzi, eldobta magától a boldogság lehetőségét is.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  A 82 éves hölgy a The Sun párkapcsolati szakértőjéhez fordult vigaszért.

  Azt írja, egy "pillanat alatt világosodott meg", most, 82 éves korában, és életében először szembenézett a lesújtó igazsággal, hogy annak idején rossz férjet választott, és az egész életét egy pocsék házasságban élte le.

  "A férjem 84 éves, én 82 vagyok. Én hat testvér közül voltam a megnagyobb, ők négyen voltak testvérek, ő volt a legkisebb. Mostanában sok időm van gondolkodni az életemen. Azt hiszem, a gyerekkora miatt maradt a férjem egész életében egy elkényeztetett, lusta ember" - meséli a hölgy.

  "Soha nem volt kedves, vagy segítőkész. Soha nem fogta meg a kezemet, ha mentünk valahová, vagy csak úgy. Nem kaptam tőle csókokat, símogatást, vagy idősebb korunkban néha egy puszit. Mindig én voltam az erős a házasságunkban, mindent én csináltam, intéztem. Ő az ujját se mozdította. Annyira jól esett volna, ha néha azt mondja, 'szívem, ezt majd én megcsinálom', de soha, egyetlen egyszer sem mondta.

  Úgy érzem, elpazaroltam az életemet egy boldogtalan házasságra, a nem megfelelő emberrel, és már semmit sem tehetek ez ellen. Túl késő" - panaszkodott a néni.

  A szakértő röviden válaszolt, és túl sok okosat ő sem tudott mondani: "Sok ember fiatal korában úgy ugrik bele egy házasságba, hogy fogalma sincs róla, valójában egy házasság mivel is jár. Lehet, hogy irreális elvárásai voltak a vőlegényével kapcsolatban, vagyis olyan elvárásai, amelyeket ő már akkor sem tudott teljesíteni, mert nem olyan a természete.

  Mindenesetre ahhoz még nem késő, hogy leüljenek, és beszéljen vele az érzéseiről, a problémáról. Még fejlődhet a kapcsolatuk, ha őszinték egymással" - írta a szakember.

  A címkép illusztráció: Pexels


  Megosztom
  Link másolása