Connect with us

Édeshármas az ágyban: te bevállalnád?

LOVE

Édeshármas az ágyban: te bevállalnád?

Ezt a hat dolgot mindenképp beszéld meg a szerelmeddel, mielőtt belevágtok.


Valljuk be: szinte minden ember elgondolkodik olykor azon, vajon milyen lenne egyszerre két emberrel ágyba bújni, ám többségünk csak az elméleti részig jut el. Az ötlet elsőre izgalmas és vonzó, de a gyakorlatban könnyen vezethet sértődéshez, veszekedéshez és bűntudathoz, így azt javasoljuk, csak akkor vágj bele, ha valóban végiggondoltad a következményeket.

Egy 2017-es felmérés szerint a nők 10%-a és a férfiak 18%-a kipróbálta már a gruppenszexet, és leginkább a 25 és 29 közötti nők nyitottak rá. 

Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a poligám és poliamor párkapcsolatok, és Tyomi Morgan-Najieb szexinstruktor szerint egy régi társadalmi tabu látszik ledőlni. Az, hogy a párunkon kívül más embereket is megkívánunk, egy természetes, ösztönös vágy, ami miatt nem kell, hogy szégyelljük magunkat. A kérdés innentől már csak az, hogy hogyan kommunikáljunk erről a szerelmünkkel, milyen szabályokat fektessünk le egy esetleges harmadik fél bevonására. 

Tyomi szerint az a legfontosabb, hogy őszintén tudjunk beszélgetni minden felmerülő dilemmáról, és csakis akkor vegyünk be egy harmadik felet, ha meggyőződtünk róla, hogy mindkettőnk erre vágyik. Emellett azt is szem előtt kell tartani, hogy újszerű, esetleg ijesztő érzelmeket is átélhetünk, és ezekről önreflexív módon, tudatosan kell kommunikálnunk a partnerünkkel.

A szakember szerint van néhány kérdés, amit nagyon fontos megválaszolnunk, mielőtt a tettek mezejére lépünk:

1. Mi a célunk a hármassal? A kapcsolatot szeretnénk felpezsdíteni, vagy hosszútávon is tervezünk a harmadik féllel?

2. Kit vonjunk be? Egy idegen emberrel vagy ismerőssel járunk legjobban?

3. Mik a szabályok? Kinek és milyen szinten szabad érintkeznie a harmadik féllel?

4. Hogyan jelezzük egymás felé, ha valami nem stimmel, ki akarunk szállni?

5. Hogyan védekezünk a nemi betegségek ellen, és hogyan beszélünk erről a harmadik féllel?

6. Mi lesz az első együttlét után? Tarthatjuk vele a kapcsolatot?

Forrás: HelloGiggles

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel