A Big Mac Taco a TikTok új sztárja – a McDonald’s burgerét ilyen könnyű otthon reprodukálni
A fetás tészta óta nem ment akkorát TikTokon recept, mint a Big Mac Taco. És íztesztünk alapján valóban meg is éri vele tenni egy próbát.
Már maga a kiindulási alap is izgalmas, hiszen ennek a receptnek hála
@simplefood4you BIG MAC TACOS 🌮 You’ll find the full recipe on how I make my Big Mac sauce in my cookbook - link in bio✨ #smashtacos #bigmactacos #bigmac #simplerecipe #cooking #fyp ♬ original sound - ALTÉGO
A Big Mac nem egy bonyolult burger, és ha kivesszük a képletből a jellegzetes, mekis bucit, akkor a többi részt már nem is olyan nehéz lemásolni.
Esetleg a spéci szósz okozhatott némi fejtörést a recept kitalálójának, de ennek az összetevőlistája meg fent van a hivatalos weboldalon (ITT). És bár a leírás több olyan összetevőt is tartalmaz, amit ipari körülmények között használnak, azért ez alapján egész jól lehet reprodukálni az ízeket.
Ráadásul tényleg villámgyors, nem kell hozzá extrém alapanyag, és akár a kertben, egy rostlapon is elkészíthetjük, ezáltal a nyári kertiparty sztárja is lehet.
Big Mac Taco
Hozzávalók:
- kis méretű tortilla (elsősorban a búza, de lehet kukorica is)
- darált marhahús
- bors
- só
- olaj
- jégsaláta
- cheddar lapka sajt
- kapros, savanyú uborkaszeletek
a szószhoz:
- majonéz
- mustár
- ecet
- apróra vágott hagyma
- apróra vágott savanyú uborka
- fokhagymapor
- paprikapor
- pár csepp édesítő vagy egy kevés porcukor
Több receptben tesznek ketchupot is a szószba, ami biztos nem árt neki, de a Big Mac szószban sehol sem szerepel paradicsom, szóval ez nem túl autentikus megoldás. Inkább pár csepp édesítővel lehet kiegyensúlyozni az ízeket.
Pontos mennyiségeket a recept kitalálója sem adott meg. De a videó alapján, vagy csak úgy érzéssel érdemes összekeverni a hozzávalókat.
Elkészítés:
1. Készítsük el a szószt. Fontos, hogy az uborkát és a hagymát minél apróbb darabokra vágjuk fel hozzá.
2. Vágjuk vékony szeletekre a jegsalátát.
3. Sózzuk és borsozzuk a húst és nyomkodjuk a tacora vékony rétegben.
4. Egy enyhén olajozott serpenyőben süssük pár percig a tacot, először a húsos, majd a csupasz oldalát is. Közben egy lapáttal vagy egy fedővel nyomjuk le, hogy szép, lapos maradjon.
5. Amikor a húsos rész kerül felülre, tegyük rá a sajtot, hogy ráolvadhasson.
6. Ha kész vagyunk a sütéssel, jöhet rá az uborka, a jégsaláta és a szósz.
7. Hajtsuk félbe, és frissen fogyasszuk.