5 egyszerű tipp, ami feldob minden salátát, köztük van a kelkáposzta masszírozás is!
Sokan azért járnak salátázókba, mert otthon sehogy nem sikerül ugyanazokból az alapanyagokból olyan elképesztő salátákat csinálni, mint amit a séfek kreálnak. Most eláruljuk a legjobb saláták titkát!
1. Használj szezonális zöldségeket és gyümölcsöket
Megérdemled, hogy nagyszerű salátákat egyél. És ahhoz, hogy a saláták frissek legyenek és ne váljanak unalmassá, variálni kell a hozzávalókat. Válassz szezonális zöldségeket, így mindig friss lesz az alapanyagod, az évszakok változása szerint.
2. Masszírozd meg a kelkáposztát
Komolyan. Kezdd el masszírozni a kelkáposztádat. Talán hallottál már erről a módszerről, arra találták ki, hogy ez az egészséges zöldség ne legyen olyan ízű, mint ha kartonpapírt rágcsálnál.
Hogyan? Mielőtt ráöntenéd a szószt a kelkáposztádra, és mindenféle extra finomságot dobnál a tetejére, használj egy kis citromot vagy egy kis ecetet és egy csipet sót. Ezután kezdd el a kelkáposztaleveleket megdolgozni az ujjaiddal, amíg el nem kezdenek fonnyadni. Nem fogsz ráismerni az ízére!
3. Adj hozzá friss fűszernövényeket
Mi a saláták titkos hozzávalója? Friss fűszernövények. Ezek a kis leveles zöldek rengeteg olyan ízt rejtenek, amit egy egyszerű saláta vagy spenótalap önmagában nem tudna megadni.
Ökölszabályként a bazsalikom és a menta jól működnek a mediterrán salátákban, a koriander minden ázsiai vagy latin ihletésű salátához, a kapor, a petrezselyem és a menta pedig szinte mindenhez illik.
4. Használj különböző textúrákat
Parmezán chips, könnyű, de ropogós kelkáposzta és puha sült édesburgonya egy falatban a villádon? Egy kis roppanás, ami csodákat tesz. Próbálj kísérletezni dióval, magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, ropogós zöldségekkel, parmezán chipsekkel vagy sült csicseriborsóval. Kontrasztot képezhet néhány lágyabb textúrájú étel, például sült krumpli, főtt tojás, avokádó vagy karamellizált hagyma, és egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy olyan fűszeres salátát készíts, amelyet már előre várni fogsz.
5. Vágd a hozzávalókat hasonló méretűre
Ahhoz, hogy elérd a tökéletes ízkombinációt, amikor a falatkában mindenből van egy kicsi, hasonló méretűre kell vágnod a hozzávalókat. Rengeteg olyan kütyü létezik, amely könnyedén felaprítja a saláta hozzávalóit, a végeredmény pedig önmagáért fog beszélni.