Connect with us

“És ha nem volt orgazmusom? És ha csak egy percig tartott?” – A szakember elmondja, mi számít IGAZI szexnek

Fotó: Pexels

LOVE

“És ha nem volt orgazmusom? És ha csak egy percig tartott?” – A szakember elmondja, mi számít IGAZI szexnek

Most akkor ez az volt, vagy nem? Nem olyan egyértelmű ám…


Hannah Orenstein szexológus szerint nagyon sokan össze vannak zavarodva, ha arról van szó, hogy mi számít valójában tényeges szexuális aktusnak. Igyekezett tisztázni néhány félreértést és mítoszt.

#1 “Ha magamnak csinálom…”

A szexológus szerint az önkielégítés még nem szexuális aktus – és természetesen szűzen is lehet csinálni -, de már annak az előszobája. Ne legyen lelkifurdalásod, ha így szerzel örömöt magadnak, vagy ha ezzel vezetitek fel a pasiddal a valódi szexet. Igenis, klasszul megfűszerezi a dolgokat, hangulatba hoz, és még védekezni sem kell (csak akkor, ha már eljutottatok a tényleges aktusig).

#2 “Ha nincs orgazmusom…”

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy a szex csak akkor szex, ha orgazmusod van. A felmérések szerint háromból egy nő nem tud eljutni a csúcsra szex közben, vagy csak nagyon ritkán. Az is változó, hogy ki milyen jellegű szextől jut el az orgazmusig (van, aki például csak az orális szextől). De a szexuális aktus ettől még az, ami, és nagyon élvezetes lehet.

#3 “Ha nincs behatolás, de minden más van…”

Bizony, az is szex. Ha mindenféle módon kényeztetitek egymást, akár szexjátékokkal, akár anélkül, csak épp AZ nem történik meg, az már szex. Sőt, a szakértő szerint ez még erotikusabb, izgatóbb is lehet, és intenzívebb orgazmushoz is vezethet.

#4 “Ha csak egy percig tart…”

Akkor is szex. Nem épp a jobbik fajta, de az. NAGYON fontos, hogy még ebben az esetben is védekezz, és rendszeresen járt nőgyógyászati szűrővizsgálatra. Egy perc alatt is el lehet kapni bármit – sőt, teherbe is lehet esni.

#5 “Ha csak félig hatol belém…”

Erre mondjuk nincs “kicentizett” szabály, de ha csak úgy félig-meddig történik meg, az nem igazán szex, az csak az arra irányuló kísérlet. Egy kis idő elteltével próbáljátok meg újra.

#6 “Az orális szex az mi?”

Az bizony szex. Még ha nem is eshetsz teherbe tőle. Sokan szeretik ezt elmismásolni, meg azt mondani, nem számít, de igenis, számít.

#7 “És ha a pasi azt mondja, ez nem is számít annak?”

Igen, valóban? Ő dönti el? Nagylány vagy már, el tudod dönteni, hogy szexeltél valakivel, vagy nem. És a fentiek alapján már azt is, mi számít annak.

#8 “Ha nem egyeztem bele…”

Az nem szex. Hanem szexuális zaklatás, vagy nemi erőszak.

A szexuális aktus sokféle lehet. De a szexológus szakember szerint két dolog mindenképp kell hozzá: a kölcsönös beleegyezés, és a megfelelő védekezés. Az öröm csak ezután jöhet, de hidd el, egy olyan sráccal szeretkezni, akiért valóban rajongsz, a legklasszabb dolog a világon.

Seventeen

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel