ÉLETMÓD

Úgy érzed, megrekedtél? 7 jel, hogy valóban változtatnod kell

Megrekedtél a mindennapokban? Káosz az életed? Itt az ideje változtatni!

Megosztom
Link másolása

Néha megrekedünk vagy úgy érezzük, hogy az életünk nem a jó irányba halad. Amikor ilyen történik velünk, változásra van szükségünk.

Íme 7 jele annak, hogy ideje felrázni a status quót:

1. Régen volt már, hogy új dolgok iránt érdeklődtél vagy hogy új barátokat szereztél

Az emberek jobban érzik magukat, ha fejlődhetnek. Ha az elmúlt hat hónapban nem alakítottál ki új érdeklődési kört vagy nem szereztél új barátot, akkor itt az idő, változtass!

Ha foglalkozunk magunkkal, az mind egyénileg, mind a kapcsolataink szempontjából előnyös lesz (hiszen a kapcsolatok attól fejlődnek, hogy a partnerek felveszik egymás érdeklődési körét).

2. Tartósan kaotikusnak érzed az életed

Állandóan kaotikusnak érzed, ahogyan dolgozol, étkezel, a pénzedet költöd vagy az idődet töltöd, vagy ahogyan a háztartásodat vezeted? Ha a mindennapi életviteled állandóan kaotikusnak tűnik, az annak a jele, hogy egyszerűsítened kell!

3. Nem élvezed a családoddal töltött időt

Mind a romantikus kapcsolatokban, mind a szülői szerepvállalásban, eljön az idő, amikor rosszabbra fordulnak a dolgok és általában ezt a tipikus mintát követik: A pozitív kötődésetek erodálódik, majd a problémás viselkedés fokozódik. Ha a pozitív kötődésed elkezdett erodálódni a családtagokkal vagy akikkel együtt élsz, akkor itt az ideje lépéseket tenni! Végezzetek több szórakoztató, újszerű és kihívást jelentő tevékenységet együtt.

4. Úgy érzed, mintha az idő homályosan vagy túl lassan telne

Amikor számunkra új dolgokkal kezdünk el foglalkozni, például új kihívást vállalunk, akkor általában az időt is máshogy érzékeljük. Ha újra és újra ugyanazokat a dolgokat csináljuk, akkor az idő vagy olyan érzést kelthet, mintha homályosan telne (mint, amikor az élet kaotikus), vagy mintha túl vontatottan haladna (mert unatkozunk).

5. Van hobbid, amivel hónapok vagy évek óta nem foglalkoztál

Szereted a regényeket, de már három éve nem olvastál egyet se? Szereted a paintballt, de évek óta nem voltál? Szereted a szaunát az edzőteremben, de már hat hónapja nem használtad, pedig hetente többször is jársz edzőterembe?

Ha soha nem jutsz azokig a dolgokig, amelyeket amúgy egykoron élveztél, akkor valószínűleg inkább az energia vagy a szervezettség hiánya lehet a háttérben, mintsem az idő. Ahelyett, hogy mindig a munkát és a teendőket helyeznéd előtérbe, ma húzz egy váratlant és foglalkozz valami olyannal, ami igazán boldoggá tesz és meglátod, mi történik. Hidd el, nagy lökést ad majd az energiádnak, lelkesedésednek vagy kreativitásodnak.

6. Mindig ugyanúgy közelíted meg a munkafeladatokat

Ha a munkád során nem változnak a feladatok, akkor van rá esély, hogy fix rutinokat alakítottál ki, és most már mindig így kezdesz neki az egyes feladatoknak. Még egy rendszeresen elvégzett munka esetében is megpróbálhatod valahogy új módon megközelíteni azt. Keress új erőforrást! Dolgozz együtt valaki újjal! Tanulj meg egy új készséget! Így még a rendszeres feladatok is lehetőséget nyújthatnak a fejlődésre, anélkül, hogy további teendőkkel terhelnéd magad.

7. Mindennap végén úgy érzed, nem tettél semmi értékeset

Megvan az az érzés, amikor nap végén elégedetten dőlsz hátra a kanapén, és tudod, hogy ma mindent megtettél, ami tőled tellett? Nem kell nagy dolgokra gondolni, de ha például, számodra fontos a lelkiismeretesség, figyelj oda, hogy a nap végén elmondhasd, ma lelkiismeretesen oldottad meg, amit csak tudtál. Ha értékeled, hogy szerető vagy kedves vagy, tettél-e ez alapján bármit? Ha értékeled a kreatív problémamegoldást, tettél-e ilyet?

Ha a cselekedeteink és az értékeink nincsenek összhangban egymással, az azt az érzést kelti, hogy az életünk összességében nincs a helyén. Ezzel szemben ha értékeink szerint cselekszünk, az egy könnyű módja annak, hogy újra a helyes úton érezzük az életünket.

Ha változásra van szükségünk, rengeteg olyan mód van rá, amely nem jár a mindennapok felrobbantásával vagy nagy felfordulással, nem kell például azonnal munkahelyet váltani, elköltözni vagy szakítani. Ha megrekedtél egy rutinban, először próbálj ki néhány apró változtatást. Már egy apró lépés is hatalmas és meglepő változásokat hozhat a boldogságod, az energiád és a kreativitásod szempontjából.

Forrás: Psychological Today


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
A Rovatból
Újabb hülye névadás – Arról a fesztiválról kapta a nevét a kislány, ahol az anyukájánál beindultak a fájások
Egyenesen a fesztiválról vitték szülni az édesanyát.

Megosztom
Link másolása

Újabb fejezettel bővült a Hülye Külföldi Névadások című sorozat.

Ezúttal egy fesztiválról kapta a nevét egy kislány az Egyesült Államokban.

Mint arról a Mirror angol bulvármagazin beszámolt, Cristina Celis 32 hetes várandósan döntött úgy, hogy részt vesz az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiváljára, az Electric Daisy Carnivalon.

A fesztivált május 17 és 19 között tartották.

A fiatal nő úgy gondolta, hogy még végigbulizik egy hétvégét, mielőtt anya lesz.

háttérszín kiemelés

Csakhogy a baba hamarabb érkezett a tervezettnél.

A folytatásért kérjük, lapozz!Megosztom
Link másolása

ÉLETMÓD
„Ez hiányzik az USA-ból” - ezekkel a különbségekkel találkozik a Párizsban élő nő
Egy Franciaországban élő amerikai anyuka elárulta, milyen nagy kulturális sokkokkal szembesül, amikor hazatér.

Megosztom
Link másolása

A Párizsban élő amerikai anyuka elárulja, milyen furcsa "fordított kulturális sokkokkal" szembesül, amikor visszatér az Egyesült Államokba: az ételekkel kapcsolatos problémáktól kezdve a bizarr társadalmi interakciókig.

Isabelle Bertolami, aki eredetileg New Yorkból származik, a TikTok-on fedte fel, milyen valósággal él vissza az Egyesült Államokban.

A klipben, amelyet már több mint 157 000-szer néztek meg, Isabelle a kamerába beszél, miközben így kezdi:

„Ezek az én fordított kulturális sokkjaim, mint egy Franciaországban élő amerikai, aki újra Amerikában van látogatóban.”

Lapozz, hogy megtudd a főbb különbségeket!Megosztom
Link másolása


SZTÁR
Timothée Chalamet és a Moneskin énekese is Budapesten drukkolt a tegnapi focimeccsen
Ritkán látni olyan meccset magyar pályán, mint amit tegnap játszott a sevillai és a római csapat, és még ritkábban látni a lelátón Budapesten két szupersztárt. Mi kiszúrtuk őket!

Megosztom
Link másolása

Komolyan, ki gondolta volna, hogy Timothée Chalamet, aki amerikai, meg kicsit francia is, Forza Roma felirattal fog instasztorit posztolni szerda este a saját Instagram oldalára? Ki gondolta volna, hogy a képe, amit megoszt, a budapesti stadionban készül majd, ő maga lövi el a fotót, vagyis

egészen biztosan ott ül valahol a lelátón?

Az a srác, akiről most inkább a szerelmi élete miatt cikkeznek, és még soha senki egy interjúban sem kérdezte meg tőle, hogy hogyan is áll a focival? Ő is játszik? Vagy csak imádja?

És tényleg annyira, hogy még Amerikából is képes volt ideutazni ezért a döntőért?

A válaszokat sorra megadja ez a poszt tőle.

Csak azt nem tudjuk, hogy mennyire megy neki jól a játék.

De hogy nem csak ő volt hajlandó ezer kilométereket megtenni, hogy a kedvenc csapatának a helyszínen drukkolhasson, azt egy másik őrült sztár, a Maneskin énekesének, Damianonak az insta oldala bizonyítja. Damiano is a 24 óráig elérhető isntasztorikba adott úti beszámolót arról, hogyan hangoltak az indulásra a barátaival, hogy ültek autóba, majd posztolt arról is, amikor tegnap reggel átlépték a szlovén-magyar határt és Budapest felé fordultak.

Három órával később megérkeztek Budapestre, a Petőfi-hídon áthajtottak a Dunán, és Damian a Nagykörúton még a kocsi visszapillantójából is szelfizett piros telefonjával és a csapat színeire festett hajával.

Este hatkor pedig már a tömött stadionból nyomott egy fotót, hogy mindenki jól lássa, egy tűt sem lehetne leejteni, annyian vannak a szurkolók.

Sajnos, a tizenegyespárbaj végül nem a két világsztárnak kedvezett és nem Rómának hozta meg az aranyat, de hogy az utolsó másodpercig izgalmas és feszült meccset láthattak Budapesten, az legalább biztos.


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
5 mutatós sziklakerti növény, amivel nem tudsz mellélőni
A sziklakert plusz színt visz a kertbe, ráadásul nem igényel olyan folyamatos gondozást, mint a kényes dísznövények. Mit ültess a kövirózsa mellé? Adunk pár tippet!
Sassy - sassy.hu
2023. május 31.


Megosztom
Link másolása

Sziklakertet létrehozni a kertben nemcsak szép, hanem hasznos is. Bár a neve nem ezt sugallja, a sziklakert életet visz a kertbe Miért? Mert sokféle növénynek és állatnak adhat otthont.

A gondosan tervezett sziklakertben megtalálhatók a legkülönfélébb színek, formák és textúrák, ezért a kert díszei lehetnek.

Ha te is szeretnél sziklakertet telepíteni, akkor olyan növényeket ültess, amelyek jól tűrik az extrém körülményeket, az erős napsütést, de azt is, ha árnyékban maradnak, és amelyeket nem kell minden nap locsolni. A kaktuszok és pozsgások (pl. varjúháj, kövirózsa) mellé színes virággal pompázó növényeket és díszfüveket is érdemes telepíteni, ehhez adunk pár tippet.

Nyugati kökörcsin

A Pulsatilla vulgaris alacsony évelő, sűrű csomókban nő. Fehér, rózsaszín és lila színben is megtalálható, remekül mutat.

Török kutyatej

Sokan azért választják, mert jól tűri a rossz talajt, és árnyékos helyeken is kibírja. Egy dologra ügyelj: ne öntözd túl!

Mohalevelű kőtörőfű

Harsogó színével, finom formájával hódít ez az alacsony termetű évelő növény, ami nem csak sziklakertbe, hanem balkonládába is ültethető.

Deres csenkesz

Remek kontrasztot alkot a virágokkal, terülőkkel. Tavasz végén-nyár elején virágzik. Talajtakarónak is ültetheted.

Harangláb

Akár 80 cm-es magasságot is képes elérni, ezért jó választás a sziklakert hátsó részén, ahol nem takar el más növényeket.

Forrás: Citygreen, Otthonok és Megoldások

Megosztom
Link másolása