ÉLETMÓD

Tényleg bármit megengedhet magának a lakástulaj? Álruhában leskelődött a lány után egy éven át a saját főbérlője

A lány akkor fogott gyanút, amikor a szerelő, aki rendszeresen járt hozzá, elkezdett vele kiabálni, hogy néz ki a kert, miért nem rak rendet.
Sassy - sassy.hu
2023. február 03.


Megosztom
Link másolása

Döbbenetes sztorit osztott meg TikTok-videóban egy ausztrál nő. Egy éve járkált hozzá egy szaki, hogy megjavítson ezt-azt, amikor kiderült, hogy a férfi valójában a saját főbérlője és így ellenőrigzeti. Erről ráadásul tudott az ingatlanügynök is, akin keresztül a házat kibérelték.

Kate Ritchie elmondta, hogy megdöbbentette és feldúlta az eset.

Az egész úgy kezdődött, hogy a házban kisebb javítási munkákat végzett egy férfi, akiről ő azt gondolta, hogy a karbantartó.

Nemrég egy több hetes esőzés után az ingatlanos felhívta Katie-t, hogy jön a férfi, és kitisztítja az ereszcsatornát.

Amikor Katie beengedte a férfit, feltűnt neki, hogy az kissé dühös, valami nincs rendben. Aztán kiment a férfi a hátsó kertbe, az ajtót tárva-nyitva hagyva, Katie pedig szólt neki, hogy csukja be a macskák miatt. A férfi pedig kiabálni kezdett vele, hogy hogy néz ki az udvar. Úgy beszélt vele, mint egy gyerekkel, és amikor válaszolt neki, még jobban felemelte a hangját.

Katie mondta neki, hogy őt is zavarja, milyen állapotban van az udvar, de hát hetekig esett.

Ekkor fogott gyanút, hogy itt valami nincsen rendben, hiszen milyen alapon kiabálna vele egy egyszerű szaki a kert miatt.

Miután megkérdezte, mi köze hozzá, a férfi csak kinyögte, hogy ő a tulajdonos.

Katie dühös lett, és felhívta az ingatlanközvetítőt, hogy megkérdezze, tudta-e, hogy a főbérlő a szaki, aki hozzá jár, a válasz pedig az volt, hogy igen.

A nő ezután felvette a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel, akik tájékoztatták őt, hogy a bérbeadó ezzel megszegte a bérleti szerződést.

Katie végül nem tett jogi lépéseket. Kitakarították az udvart, és közölték az ingatlanügynökkel, hogy ezután előzetesen értesítenie kell őt a tulajdonosnak, ha oda szándékozik menni. Azért is maradtak, mert a nő szerint egyrészt szeretnek ott lakni, másrészt az ingatlanpiac eléggé "elcseszett".

A kommentelők közt volt, aki szerint legközelebb majd nem újítják meg a bérleti szerződést. Akadt, aki megírta, hogy ő is kiad ingatlanokat, de soha nem megy oda anélkül, hogy előtte ne szólna erről. Egy felhasználó pedig ugyanezt tapasztalta: nála a tulaj vízvezeték-szerelőnek adta ki magát, úgy járkált be hozzá - természetesen ott is az ingatlanos szerezte a szerelőt az albérlőnek.

@kaaattteeeeee Replying to @Alana Uncle STORY TIME 📖 on how my landlord was sneaking into my house for over a year 😳 I also want to take full responsibility for the state of the yard and had I of known he or the realestate were coming I would have been up all night gardening to make sure the yard was presentable #renting #landlordsfromhell #landlordstorytime #rentingproblems #rentingadvice #rentinghorrors #rentinglife ♬ original sound - Kate Ritchie ✨ ADHD MESS

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
A Rovatból
Újabb hülye névadás – Arról a fesztiválról kapta a nevét a kislány, ahol az anyukájánál beindultak a fájások
Egyenesen a fesztiválról vitték szülni az édesanyát.

Megosztom
Link másolása

Újabb fejezettel bővült a Hülye Külföldi Névadások című sorozat.

Ezúttal egy fesztiválról kapta a nevét egy kislány az Egyesült Államokban.

Mint arról a Mirror angol bulvármagazin beszámolt, Cristina Celis 32 hetes várandósan döntött úgy, hogy részt vesz az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiváljára, az Electric Daisy Carnivalon.

A fesztivált május 17 és 19 között tartották.

A fiatal nő úgy gondolta, hogy még végigbulizik egy hétvégét, mielőtt anya lesz.

háttérszín kiemelés

Csakhogy a baba hamarabb érkezett a tervezettnél.

A folytatásért kérjük, lapozz!Megosztom
Link másolása

ÉLETMÓD
„Ez hiányzik az USA-ból” - ezekkel a különbségekkel találkozik a Párizsban élő nő
Egy Franciaországban élő amerikai anyuka elárulta, milyen nagy kulturális sokkokkal szembesül, amikor hazatér.

Megosztom
Link másolása

A Párizsban élő amerikai anyuka elárulja, milyen furcsa "fordított kulturális sokkokkal" szembesül, amikor visszatér az Egyesült Államokba: az ételekkel kapcsolatos problémáktól kezdve a bizarr társadalmi interakciókig.

Isabelle Bertolami, aki eredetileg New Yorkból származik, a TikTok-on fedte fel, milyen valósággal él vissza az Egyesült Államokban.

A klipben, amelyet már több mint 157 000-szer néztek meg, Isabelle a kamerába beszél, miközben így kezdi:

„Ezek az én fordított kulturális sokkjaim, mint egy Franciaországban élő amerikai, aki újra Amerikában van látogatóban.”

Lapozz, hogy megtudd a főbb különbségeket!Megosztom
Link másolása


SZTÁR
Timothée Chalamet és a Moneskin énekese is Budapesten drukkolt a tegnapi focimeccsen
Ritkán látni olyan meccset magyar pályán, mint amit tegnap játszott a sevillai és a római csapat, és még ritkábban látni a lelátón Budapesten két szupersztárt. Mi kiszúrtuk őket!

Megosztom
Link másolása

Komolyan, ki gondolta volna, hogy Timothée Chalamet, aki amerikai, meg kicsit francia is, Forza Roma felirattal fog instasztorit posztolni szerda este a saját Instagram oldalára? Ki gondolta volna, hogy a képe, amit megoszt, a budapesti stadionban készül majd, ő maga lövi el a fotót, vagyis

egészen biztosan ott ül valahol a lelátón?

Az a srác, akiről most inkább a szerelmi élete miatt cikkeznek, és még soha senki egy interjúban sem kérdezte meg tőle, hogy hogyan is áll a focival? Ő is játszik? Vagy csak imádja?

És tényleg annyira, hogy még Amerikából is képes volt ideutazni ezért a döntőért?

A válaszokat sorra megadja ez a poszt tőle.

Csak azt nem tudjuk, hogy mennyire megy neki jól a játék.

De hogy nem csak ő volt hajlandó ezer kilométereket megtenni, hogy a kedvenc csapatának a helyszínen drukkolhasson, azt egy másik őrült sztár, a Maneskin énekesének, Damianonak az insta oldala bizonyítja. Damiano is a 24 óráig elérhető isntasztorikba adott úti beszámolót arról, hogyan hangoltak az indulásra a barátaival, hogy ültek autóba, majd posztolt arról is, amikor tegnap reggel átlépték a szlovén-magyar határt és Budapest felé fordultak.

Három órával később megérkeztek Budapestre, a Petőfi-hídon áthajtottak a Dunán, és Damian a Nagykörúton még a kocsi visszapillantójából is szelfizett piros telefonjával és a csapat színeire festett hajával.

Este hatkor pedig már a tömött stadionból nyomott egy fotót, hogy mindenki jól lássa, egy tűt sem lehetne leejteni, annyian vannak a szurkolók.

Sajnos, a tizenegyespárbaj végül nem a két világsztárnak kedvezett és nem Rómának hozta meg az aranyat, de hogy az utolsó másodpercig izgalmas és feszült meccset láthattak Budapesten, az legalább biztos.


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
5 mutatós sziklakerti növény, amivel nem tudsz mellélőni
A sziklakert plusz színt visz a kertbe, ráadásul nem igényel olyan folyamatos gondozást, mint a kényes dísznövények. Mit ültess a kövirózsa mellé? Adunk pár tippet!
Sassy - sassy.hu
2023. május 31.


Megosztom
Link másolása

Sziklakertet létrehozni a kertben nemcsak szép, hanem hasznos is. Bár a neve nem ezt sugallja, a sziklakert életet visz a kertbe Miért? Mert sokféle növénynek és állatnak adhat otthont.

A gondosan tervezett sziklakertben megtalálhatók a legkülönfélébb színek, formák és textúrák, ezért a kert díszei lehetnek.

Ha te is szeretnél sziklakertet telepíteni, akkor olyan növényeket ültess, amelyek jól tűrik az extrém körülményeket, az erős napsütést, de azt is, ha árnyékban maradnak, és amelyeket nem kell minden nap locsolni. A kaktuszok és pozsgások (pl. varjúháj, kövirózsa) mellé színes virággal pompázó növényeket és díszfüveket is érdemes telepíteni, ehhez adunk pár tippet.

Nyugati kökörcsin

A Pulsatilla vulgaris alacsony évelő, sűrű csomókban nő. Fehér, rózsaszín és lila színben is megtalálható, remekül mutat.

Török kutyatej

Sokan azért választják, mert jól tűri a rossz talajt, és árnyékos helyeken is kibírja. Egy dologra ügyelj: ne öntözd túl!

Mohalevelű kőtörőfű

Harsogó színével, finom formájával hódít ez az alacsony termetű évelő növény, ami nem csak sziklakertbe, hanem balkonládába is ültethető.

Deres csenkesz

Remek kontrasztot alkot a virágokkal, terülőkkel. Tavasz végén-nyár elején virágzik. Talajtakarónak is ültetheted.

Harangláb

Akár 80 cm-es magasságot is képes elérni, ezért jó választás a sziklakert hátsó részén, ahol nem takar el más növényeket.

Forrás: Citygreen, Otthonok és Megoldások

Megosztom
Link másolása