Döbbenetes: tüdőgyulladást okozó baktérium is élhet a mikrohullámú sütődben, ha nem takarítod rendszeresen!
A mikrohullámú sütők néhány évtized alatt mindennapjaink részévé váltak, és szinte minden háztartásban megtalálhatók.
A technológia miatt - felmelegítik vagy akár készre sütik-főzik az ételt - sokan nem gondolnák, hogy az egészségre veszélyesek is lehetnek.
"A Klebsiella szuperbaktériumok nemrégiben azért kerültek a figyelem középpontjába, mert kiderült, hogy veszélyes törzsei világszerte súlyos megbetegedéseket okoznak, amelyek ellen gyakorlatilag tehetetlenek vagyunk. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezért nagyobb éberségre szólította fel a világ országait - írja a Dívány.
A kutatók most ezt a rezisztens baktériumot mutatták ki mikrohullámú sütőkből is.
A mikrohullámú sugárzás nem ionizáló sugárzás, ezért nincs elegendő energiája a sejtek és atomok megváltoztatásához, így nem tudja megölni a baktériumokat. A hő esetleg végezhet velük, de az a legjobb, ha rendszeresen takarítod a mikrohullámú belsejét, például fertőtlenítő spray-vel vagy ecetes vízzel.
Forrás: Dívány