Connect with us

Balul sült el egy randi, na és? – 5 tipp, ami segít megőrizni a lelkesedésed

LOVE

Balul sült el egy randi, na és? – 5 tipp, ami segít megőrizni a lelkesedésed

Az élet sava-borsa és egyben tanítómestere a bénázás.


Egy kínos, furcsa, unalmas, tehát a várakozásoknak nem megfelelő romantikus találka bizony rossz szájízt hagyhat maga után, márpedig tudatosítanunk kell, hogy ez is egy tapasztalat volt a végcélunk felé vezető ösvényen. Ráadásul hogyan születnének a Szex és New York-hoz hasonló tanmesék efféle csetlés-botlások nélkül? A legrosszabb esetben is tanulság vagy kacagtató történet kerekedik a dologból. Pár gondolat segít az eszünkbe vésni ezt.

1. A nevetés a legjobb gyógyszer

Hála az égnek az élet szinte valamennyi szerencsétlenül alakult forgatókönyvét enyhíteni, sőt gyógyítani tudja egy ingyenes orvosság: a humor. Ne feledkezzünk meg róla, hogy legalább gazdagodtunk egy újabb fergeteges sztorival, amivel szórakoztathatjuk majd a barátainkat, ráadásul amikor megosztunk egy ilyen traumát, szinte kétség sem fér hozzá, hogy valamennyi jelenlévőnek lesz egy-egy hasonló történet a tarsolyában. Olyan ez, mint egy kollektív kibeszélő terápia – hogy a nevetés jótékony hatásait ne is említsük. Minél rosszabb volt a randi, annál nagyobb lesz a hasfogó kacagás és ez aztán igazán össze tudja kovácsolni a lelkeket.

2. Néha a szerelemnek szüksége van egy második esélyre

Természetesen egy rosszul sikerült randi minden jogot megad arra, hogy ne akard újra látni azt a bizonyos személyt. Ugyanakkor, ha régóta vártad és felmerül benned, hogy csupán az izgalom, egy hátráltató tényező vagy a csillagok előnytelen állása fordította negatív irányba az események folyását, akkor mindenképp megengedheted magadnak azt, hogy egy újabb esélyt adsz a dolognak.

Rengeteg lehetőség van arra, hogy egy randevú félrecsússzon. Például, ha valaki beteg, ám mégsem akarja lemondani, vagy a túlzott izgulás, esetleg egy túl nehéz munkanap is elég ahhoz, hogy ne a kívánt forgatókönyv szülessen. Egy második esély lehetővé teszi, hogy mindketten pontosabban képet kapjatok arról, hogy van-e értelme folytatni vagy inkább annyiban kell hagyni az ismerkedést. Nyugodtan hallgass az ösztöneidre és megérzéseidre ebben a kérdésben.

3. Legalább ezt is megtanultad

Biztosan észrevetted már, hogy akárhányszor valami félresiklik az életedben, általában megbújuk mögötte egy lecke, amit megtanított. Ha egy kellemetlen randira is úgy tekintesz, mint egy lehetőség, amiből tanulhatsz, fejlődhetsz, nem fogod úgy érezni, hogy elpocsékoldtad vele az időd.

Például felismertél egy olyan viselkedést vagy személyiségtípust, ami nem vonzó számodra. Vagy rájöttél arra, hogy a túl sok alkohol akár a beszélgetés kárára is mehet egy első találkozásnál. Esetleg megfigyelted, hogy tulajdonképpen elég jól tudod kezelni a negatív szituációkat is. Vedd észre ezeket a leckéket és tekintsd ajándéknak. Az sem kizárt, hogy a következő randidon nagyon jól fog jönni ez az elsajátított tudás.

4. Kérem a következőt!

Egy rossz találkozás könnyen a padlóra tehet, márpedig ahelyett, hogy a történteken rágódsz, a jövőre kéne fordítanod a figyelmed. Klisé, de igaz: rengeteg hal van a tengerben és ez a randi csupán egy apró, tanulságos állomás volt az igaz szerelem felé vezető utadon. Fogd fel úgy, hogy egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz a személyhez, akit keresel. Perzse egy-két hét randimentesség nem árthat, aztán ha visszanyerted az optimizmusod, ismét mehet az ismerkedés. Na, nem is feltétlenül a ráfeszült randizgatás, hanem izgalmas programok vadászata, ahol nyitott szívvel és lélekkel sétálgatsz majd.

5. Nem ő volt az Igazi

Számtalanszor megesik velünk, hogy ha az idő távlatából visszatekintünk, már tökéletesen egyetértünk abban, hogy egy adott dolog jobb is, hogy nem a kezdeti elképzeléseink szerint alakult. Például mikor lecsúszunk egy szupernek tűnő állásról – aztán találunk egy sokkal jobbat és örülük, hogy nem jött össze az előző, hisz nem az volt az Igazi. Ugyanez igaz a randizásnál. Egy rossz este az adott pillanatban kínzó élmény lehet, de hetek, hónapok elteltével csupán a felismerés marad, hogy ennek így kellett történnie. Egyébként pedig lehetetlen őket elkerülni és ez így van jól. Ne legyél kemény magaddal és a másik személlyel sem, hanem tekintsd az egészet egy tanulási folyamatnak, amit visszaidézve sokat lehet nevetni is.

Forrás: EliteDaily

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel