Connect with us

“A ma kényelme fog megfosztani a holnap boldogságától!” – Baráti tanácsok szakítás utánra, amiktől garantáltan észhez térsz

LOVE

“A ma kényelme fog megfosztani a holnap boldogságától!” – Baráti tanácsok szakítás utánra, amiktől garantáltan észhez térsz

Legjobb barátaink – jó esetben – kíméletlenül, realistán és őszintén a helyére igazítják kavargó érzéseinket.


Még egy egészen kellemetlenné váló kapcsolat utáni szakítás is rejteget váratlan nehézségeket. Hiába szabadulunk fel egy pillanatra, tudván, hogy mindennek pontosan így kellett lennie. Hiába érezzük meg a függetlenség erejét és a szabadság ízét. Egy ponton bizony úgy érezhetjük, hogy talán annyira mégsem vagyunk túl a dolgon, mint gondoltuk. Hogyha pedig egy hatalmas, sokáig fantasztikusan működő szerelem záróakkordjait temetjük, a helyzet csak még nehezebb. Szerencsére a legjobb barátainkra mindig számíthatunk. Néhány fiatal nő meg is osztott pár keresett vagy keresetlen baráti tanácsot:

Emlékeztesd magad a szakítás miértjére

Bri, 24 éves: Nem a jelenlegi érzéseid miatt hoztad meg a döntést, hogy szakítasz. Egy barátom emlékeztetett erre és ez sorsfordító volt akkoriban.

Többet érdemelsz

Shannon, 24 éves: A legjobb barátom annyit mondott nekem: “Az exed nem ér ennyit”, és őszintén, pont erre volt szükségem.

Hallgass a megérzéseidre

Diamond, 25 éves: Csakran csupán kényelmi szempontokból maradunk egy kapcsolatban – együtt élünk, közösek a barátaink, összefonódik az életünk. De változtass a gondolkodásmódodon és jegyezd meg: “a ma kényelme fog megfosztani a holnap boldogságától!” De honnan fogod tudni, hogy szakítanod kéne? Hidd el, ha nem is akarod tudni, valójában máris tudod… Bízz a megérzéseidben.

Legyél kedves önmagadhoz

Melissa, 26 éves: Amikor épp egy kemény szakításon mész keresztül, teljesen rendben van, ha egy ideig azt mondogatod magadnak, hogy ismét össze fogtok jönni, egészem addig, amíg valamelyikőtök nem talál mást, vagy már egyébként is mindegy lesz, mivel érzed, hogy továbbléptél.

Legyél realista

Hannah, 25 éves: Én író vagyok, és különösen, mikor belecsöppentem ebbe a világba, a legtöbb írásom a saját, személyes élményeimből táplálkozott. Körülbelül két évbe tellett, hogy felépüljek és tovább lépjek az első csúnya szakításomból, és emlékszem, hogy elég büszke voltam, amikor végre azt mondhattam a legjobb barátomnak, hogy túl vagyok az exemen. Ő pedig erre azt válaszolta, hogy “Tényleg? Mármint, még mindig róla írsz. Sokat.” Az ő kijelentése segített realizálni, hogy túllendülni egy szakításon nem egy gyors dolog. Teljesen rendben van, ha tovább tart, mint ahogy először gondolnád. Nem fogsz egy nap alatt szerelembe esni és úgyanígy arra sem kényszerítheted magad, hogy egy nap alatt kilépj belőle.

Ne siettesd a barátságot

Victoria, 24 éves: Egészen addig nem lehetsz igazi barátja az exednek, amíg azt nem mondhata neked, hogy “Hé, találkozgatok valakivel”, és te pedig őszintén örülsz a boldogságuknak.

Forrás: EliteDaily

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel