Connect with us

A 7 leggyakoribb szexuális álom – és amit jelentenek

LOVE

A 7 leggyakoribb szexuális álom – és amit jelentenek

Valld be, hogy te is álmodtál már ilyesmivel!


Legyünk őszinték: olykor minden ember álmában megelevenednek forró (ám sokszor váratlan) szexjelenetek, másnap reggel pedig döbbenten gondolunk vissza az éjszakai kis “kalandunkra”. Bár néhány álom igencsak furcsának tűnik éber állapotunkban, az Allure szexológusa szerint nincs miért aggódnunk. Íme a 7 leggyakoribb szexálom, és amit érdemes tudni róluk.

1. Szex a volt szerelmeddel
Egy ilyen álom után igencsak keserű az ébredés. A legtöbb ember azonnal a legrosszabbra gondol: megkérdőjelezzük az új kapcsolatunkat, megijedünk, hogy titkon még az exünket kívánjuk, és egyszerre érzünk bűntudatot és értetlenséget. Azonban felesleges túlgondolni a dolgot, a szakértők szerint ugyanis teljességgel normális, hogy az agyunk véletlenszerűen előhúz régi emlékeket.

2. Szex a főnököddel
Nos igen. A tiltott gyümölcs a legtöbb embert izgatja – és ha ezt nem is valljuk be magunknak, a tudatalattinkat nehéz átverni. A főnökkel vagy kollégákkal való közösülés az egyik leggyakoribb szexuális álom a szakértők szerint, és amennyiben felkavaróan hat rád, érdemes átgondolnod a munkád körülményeit. Milyen az atmoszféra az irodában? Kielégít vagy inkább feszélyez?

3. Szex valakivel, akit gyűlölsz
A gyűlölet éppen olyan szenvedélyes érzés, mint a szerelem, csak épp az érzelmi skála másik pólusán helyezkedik el. Gondoljunk csak arra, milyen veszekedés után ágyba bújni a párunkkal. A harag villámcsapásai szexuális energiává alakulnak – és ez remek levezetése lehet egy konfliktusnak vagy az elnyomott feszültségnek.

4. Orgazmus álom közben
A szexuálpszichológusok szerint ez a típusú álom a kamaszkorban kezdődik, ám bármely életkorban előjöhet. Mikor szexszel álmodunk, megeshet, hogy valóban – fizikálisan is! – átéljük az orgazmust, aminek a szervezetben termelődő tesztoszteron az oka. Ebben fontos szerepet játszanak a hormonon, terhesség alatt például különösen nagy eséllyel jelentkezik ez.

5. Szex a saját nemeddel
…ami akkor a legfurcsább, ha egyébként heteroszexuális vagy. A szakértő szerint ez a típusú álom a nőknél gyakoribb, ám nem kell rögtön arra gondolni, hogy elfojtott leszbikus hajlamaid lennének. Ha hetero nő létedre nőkkel álmodsz, érdemes egy kicsit több érzékiséget és figyelmességet csempészned a párkapcsolatodba, ugyanis megeshet, hogy ezt hiányolod tudat alatt.

6. Kínos szexjelenetek
Álmodtad már azt, hogy valaki rátok nyit szeretkezés közben, vagy olyan aktusban veszel részt, amit amúgy taszítónak találsz? Amennyiben ébredés után szégyent vagy megalázottságot érzel, emlékeztesd magad, hogy ez csupán egy álom volt. A kínos, megrázó szexuális álom általában csupán a véletlen szüleménye, és közel sem jelenti azt, hogy perverz vagy aberrált lennél.

7. Szex egy barátoddal, akihez nem is vonzódsz
Nem csoda, ha teljesen összezavarodsz egy ilyen álom után, azonban megnyugtatunk: a szexuális álom nem csak a vágyad jelentheti, de azt is, hogy egyszerűen közel érzed magadhoz az illetőt, valóban mély barátságot ápoltok. Lehetséges, hogy az elmúlt hetekben lépett szintet a kapcsolat, és a tudatalattid még barátkozik az “új helyzettel” – ezt fordította le ilyen különös módon.

Forrás: Allure

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel