Connect with us

9 óriási hiba, amit a szakember szerint semmiképp ne kövess el a szexben

LOVE

9 óriási hiba, amit a szakember szerint semmiképp ne kövess el a szexben

Nem szélsőségekről beszélünk, csak arról, ami senkinek nem jön be. Vagy nem rögtön.


Ha szerelmeskedsz valakivel – főleg ha még nem vagytok összeszokva – a legutolsó, amit szeretnél, hogy kiábrándítsd vagy lelohaszd. Természetesen mindenki máshogy szereti, és az ágyban is nagyon fontos, hogy megbeszéljétek: kinek, mi esik jól. De a szexterapeuták szerint van néhány tabu, amit az elején SOHA ne csinálj. Addig semmiképp, amíg a partnered is bele nem egyezik.

#1 Csók-mentesség

A csókolózás annyira fontos alapja a szexnek – sőt az egyik legintimebb előjáték is -, hogy semmiképp nem szabad kihagyni. Előfordulhat, hogy olyan pozícióban vagytok, amikor a csók lehetetlen vagy nehéz, esetleg túlságosan el vagytok foglalva azzal, hogy nehogy hamarabb jussatok el a csúcsra, mint a partneretek. Ettől függetlenül a csók adja a szex igazi fűszerét, időnként igenis csinálni kell, ha csak röviden, vagy egy-egy pozícióváltáskor, akkor is. Enélkül mechanikussá, rideggé válik az egész.

#2 Harapás

Sokan szeretik, de ha túl erőteljes, vagy túl korán jön, van, aki határozottan megijed tőle. A finom harapdálás jó bevezető lehet, és ha látod, hogy a másik élvezi, folytathatod. De csakis akkor.

#3 Ha csak “oda” koncentrálsz

Az emberi testen számos erogén zóna van, és nem, nemcsak a legismertebbek. Ha nem figyelsz oda a partnered egész testére, nem simogatod, csókolgatod a nyakát, hátát, csuklóját, akár lábfejét, az egész intimitása, valódi izgalma odalesz. Emellett a partnered úgy érezheti, tényleg csak “arra” kell, aztán te jobbra, ő balra.

#4 Kinyomni belőle a szuszt

Vagyis teljes testsúlyoddal ránehezedni. És nemcsak a pasikra értjük, hanem a nőkre is. Ha minden erőddel lenyomod a másikat a lepedőre, és rázúdulsz, az ijesztő, sőt fájdalmas is lehet. Csak óvatosan, finoman. Az összesimulás fantasztikus élmény, de nem árt, ha közben mindketten kaptok levegőt is.

#5 Túl korai (vagy késői) orgazmus

Ez nehéz ügy, főleg a férfiaknál. Ha vagyon vágynak egy nőre, bizony előfordul, hogy “elsülnek”, vagy épp annyira be vannak feszülve, hogy időtlen időkig tart, amíg eljutnak a csúcsra. Ugyanez vonatkozik a nőkre is. A legtöbb, amit tehettek, ha több időt töltötök előjátékkal, és erről a “problémáról” is – már ha van probléma – őszintén beszéltek egymással. Semmi sem tökéletes, egymásra hangolódni időbe telik, és mindent lehet korrigálni.

#6 Nem szólni orgazmus előtt

Ezt nem mindig lehet betartani, de általában “illik” a másik tudtára adni, hogy közel vagy. Nem kell hosszasan magyarázni, de jobb, ha tudja, és nem éri váratlanul.

#7 “Pornós” szex

Van, amikor bevadul az ember, de semmiképp se ezzel kezdd. Ha a szerelmeskedés kezd olyan lenni, mint egy szaftos pornófilm – még ha rég szerettél volna kipróbálni néhány “keményebb” dolgot – akkor is jobb, ha ezt egyezteted a szerelmeddel. Másképp könnyen azt érezheti, hogy szexuális tárgynak kezeled, és gondolatban valami pornósztárt képzelsz a helyébe.

#8 Némaság

Általános vélemény, hogy ha a partnered teljesen “kuka” szex közben, annál kevés hervasztóbb dolog van. Nem kell sikítozni meg szétnyögni az ágyat, de néhány sóhajjal, jóleső nyögéssel, kedves, bátorító szavakkal igenis a másik tudtára kell adni, hogy ezt te élvezed. Ő is ember, mindenki visszajelzésekből él, és a szexben ez a visszajelzés csodákat tehet.

#9 Mechanikus szex

Ha úgy “toljátok”, mint két gép, az teljesen tönkre vághatja az együttlétet. Az egyhangú, pumpáláshoz hasonló szex nagyon hervasztó, nincs benne semmi érzelem, semmi valódi intimitás. Ha fontos neked a partnered, és az, hogy mindketten jól érezzétek magatokat, akkor variáljatok egy kicsit. Nem kell sok kreativitás, de valamennyi azért igen.

ETimes

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel