Connect with us

7 ok, amiért a pasik nem mondják ki, hogy “szeretlek”

LOVE

7 ok, amiért a pasik nem mondják ki, hogy “szeretlek”

Nem kell rögtön beijedni, több oka is lehet. De azért figyelj.


Mindannyian tudjuk, hogy a világ, ami a “szeretlek” szó előtt van, és ami utána, az két teljesen különböző dolog. Egy induló párkapcsolatban ez a bűvös szó megváltoztat mindent, ha bevalljuk magunknak, ha nem. Mert azt jelenti, hogy a dolgok komolyra fordultak, vagy legalábbis ez a hivatalos verzió (van, aki sajnos könnyen kimondja, de nem gondolja annyira komolyan).

A pasikkal azonban általában az a baj, hogy NEM MONDJÁK KI. Vagyis nem könnyen. És mi elbizonytalanodunk: akkor most szeret, vagy csak úgy elvan velünk, amíg nem talál jobbat? A párterapeuták és a pszichológusok szerint több oka is lehet, ha egy férfi nem vall szerelmet. Íme a leggyakoribbak.

#1 Zavarban van

Tényleg. Még ha egy pasi szerető, nyílt és őszinte családban nőtt is fel, nem biztos, hogy arra tanították, hogy beszéljen az érzelmeiről. Mint tudjuk, nagyon sok családban még mindig úgy tartják, hogy az “nem fiús”. Egy felnőtt férfi néha kifejezetten szégyelli, ha a szerelméről nyíltan beszélnie kell. Esendőnek, akár gyengének is érezheti magát tőle. Ezért inkább hallgat.

via GIPHY

#2 A megfelelő alkalomra vár

A pasik is tudják, hogy a “szeretlek” szó különleges, és alapjaiban változtatja meg a kapcsolatot. Ezért sokat azt szeretnék, ha nem “csak úgy”, hétköznapi körülmények között mondanák ki a barátnőjüknek, hanem valamilyen különleges alkalomból, romantikus helyszínen stb. Egy szóval úgy akarják csinálni, hogy tényleg felejthetetlen legyen.

#3 Inkább kimutatja

Sok pasi úgy véli, hogy a “csöpögős duma” helyett inkább tettekkel kell bizonyítania. Nem mindenkinek a beszéd a szeretetnyelve, vannak, akik inkább éreztetik a másikkal, hogy fontos nekik, törődnek vele. Akad olyan férfi is, aki soha nem mondja ki a “szeretlek” szót, a mellette élő nőnek még sincs egy szemernyi kétsége sem az elkötelezettségével kapcsolatban. Egyszerűen azért, mert ahogy a férfi viselkedik vele, az önmagáért beszél.

via GIPHY

#4 Azt várja, hogy te mondd ki előbb

Mert bizonytalan. Ő is. Mi lesz, ha kimondja, és egy kedves mosolyon és egy babusgatós puszin kívül nem kap mást cserébe, aztán főhet a feje, hogy ez most mit is jelent. Ők sem biztosak ám a dolgukban, nekik is kell a bátorítás. Ha olyan a helyzet, és jön a belső érzelmi löket, te is kimondhatod nyugodtan. A reakciójából sok minden kiderül.

#5 Fél

Attól, hogy szerelmet vall, és valami miatt mégis befuccsol a kapcsolat, ő pedig ott fog állni összetört szívvel. Nekik is fáj ám, ha szakít velük a szerelmük. Különösen, ha volt már egy-két rossz tapasztalatuk, márpedig egy bizonyos kor fölött ez igen valószínű.

#6 Nem jelent neki túl sokat ez a szó

Lehet, hogy elcsépeltnek, csöpögősnek tartja, egyszerűen nem tulajdonít neki jelentőséget. Rengeteg klassz, kreatív, valóban romantikus módját ismeri a szerelem kimutatásának, és inkább azokat választja. Azt egyébként úgyis érezni fogod.

via GIPHY

#7 Nem szeret

Vagy MÉG nem. A szerelem nem mindig úgy jön, mint a villámcsapás. És a pasik többsége valódi érzések nélkül nem szeret a levegőbe beszélni. Ők se arra utaznak, hogy egy ilyen fontos kérdésben csúnyán átvágjanak egy lányt. Várnak, amíg megjön az érzés, és ha nem jön meg, előbb-utóbb azt is bevallják.

A fentiek közül bármelyik igaz lehet. De a legfontosabb, hogy hallgass a belső iránytűdre. Lehet, hogy nem mondja, vagy csak ritkán, de ha tényleg érzed, hogy szeret, akkor ne írd le őt azért, mert nem a szép szavak embere. Ha viszont nem is mondja, és a fontos gesztusokat sem teszi meg feléd, akkor valóban van okod kételkedni. Egy kis időt azért adj a dolognak, de ha túl sokáig húzódik a “langymeleg” állapot, akkor jobb, ha őszintén megbeszéled vele, hogy hányadán is álltok egymással.

The Daily Net

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel