Connect with us

6 fontos mondat, ami gyakran elhagyja a legboldogabb párok tagjainak száját

LOVE

6 fontos mondat, ami gyakran elhagyja a legboldogabb párok tagjainak száját

Ezeket te se tartsd magadban, ha boldoggá szeretnéd tenni a szerelmedet.


Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban nagyon fontos, hogy cselekedeteink tükrözzék az érzéseinket, de nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy időről időre szóba is öntsük őket.

1. Itt vagyok neked

Azok a párok, akik következetesen emlékeztetik egymást arra, hogy számíthatnak a másikra, nagyobb valószínűséggel küzdenek meg sikeresen minden kihívással, amit eléjük állít az élet. Talán egyiküknek lelki problémái vannak, a másikuk egy mérgező barátságban vergődik. Bármi legyen is a probléma, felbecsülhetetlen az a tudat, hogy az embernek van egy feltétel nélküli támogatója, akire mindig számíthat.

“Ez azt jelenti, hogy a partnered szükségleteit helyezed előtérbe, és nem számít, hogy mit mond, vagy mire van szüksége, te ott leszel és támogatod. Ha a partnerek nem biztosak a másik hajlandóságában és abban, hogy számíthatnak rá, akkor a kapcsolat hamar lerombolódhat”

– mondta Samantha Rodman pszichológus a HuffPostnak.

2. Segíthetek ebben?

“Bevinni a bevásárolt cuccokat, beágyazni, navigálni a technológiai katasztrófákat, zsonglőrködni a túl sok tennivalód között – még ha valójában nincs is szükséged segítségre, jó érzés tudni, hogy valaki ott van, ha szükség lenne rá” – állítja Winifred M. Reilly család- és házasságterapeuta.

A legboldogabb párok független emberek, de sose feledjük, hogy ugyanakkor csapattársak is. Ha úgy érzed, hogy a partnered ideges, lépj közbe és kérdezd meg, hogy tudsz-e bármiben segíteni neki.

“Néha az embernek eszébe sem jut segítséget kérni, de ha a partnered magától felajánlja a segítségét, az életmentő lehet. Az együttérzés jele és azt mutatja, hogy tényleg törődik a párja jólétével”

– teszi hozzá Shannon Chavez pszichológus.

3. Csodásan nézel ki

Rendszeres emlékeztetőt kapni arról, hogy a párod még mindig vonzódik hozzád – igen, még olyan sok idő után is – elég jó érzés. Nem kell egész nap nyálas bókokkal bombáznotok egymást (ha csak nem erre buktok), de egy apró megjegyzést elengedni arról, hogy milyen csodásan is fest a másik az adott pillanatban  – egy kis extra lépés a boldogságotok felé.

“Az ilyen bókok azt sugallják, hogy a partnered lát téged és észreveszi a megjelenésed változásait. Még mindig fel tudod kelteni az érdeklődését” – mondja Chavez.

4. Hiszek benned

Amikor az önbizalomhiány belép a képbe, egy olyan ember, aki hisz benned, hatalmas segítség lehet. Akár munkahelyi előléptetést kaptál, ami kicsit megijeszt, vagy attól félsz, hogy nem tudod majd betartani az egészségesebb élet irányába tett lépéseidet, a partneredtől kapott megerősítés emlékeztethet arra, hogy képes vagy elérni bármilyen célt.

Persze másként is ki lehet fejezni. Például: “Bízom az ítélőképességedben.” vagy “Tudom, hogy jól fogsz dönteni.” Ha arról biztosítjuk életünk párját, hogy jól tudja navigálni a saját életét, magabiztosabb lesz és  biztonságban érzi magát mellettünk.

5. Köszönöm

A legboldogabb kapcsolatokban lévő párok gyakran köszönetet mondanak egymásnak. Nemcsak Valentin-napon vagy egy születésnapon emlegetik fel partnerük cselekedeteit; inkább egész évben, a leghétköznapibb dolgokért is köszönetet mondanak.

“A kis, mindennapi ‘köszönömök’ többet érnek minden romantikus költészetnél.” – állítja Spencer Northey családterapeuta. “A valóság az, hogy ez a szokás, hogy elismerjük azokat a kis dolgokat, amelyeket egymásért és a háztartásért teszünk, megerősíti egymás iránti érzéseinket és megbecsülésünket.”

6. Sajnálom

A hibákkal való megküzdés, és annak elismerése, hogy tévedtél, együtt jár azzal, hogy néha lenyeld a büszkeséged, ami nem mindig könnyű. De az a képesség, hogy őszintén bocsánatot tudsz kérni a partneredtől, meg tudja akadályozni, hogy egy kisebb nézeteltérés hosszú távú konfliktussá mérgesedjen.

SZMO (Címkép: Pexels)

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel