Connect with us

6 fontos dolog, ami legalább annyira kell a jó párkapcsolathoz, mint a kémia

Kép: Pexels

LOVE

6 fontos dolog, ami legalább annyira kell a jó párkapcsolathoz, mint a kémia

Nem elég pusztán szeretni valakit ahhoz, hogy hosszú távon veled maradjon.


Egy boldog és egészséges párkapcsolatban nem csak az a fontos, hogy meglegyen köztetek a kémia és mindennél jobban szeressétek egymást – bár tény, hogy ezzel tudjátok a legjobban megalapozni a szerelmeteket. Olyan dolgokra is szükség van, amelyek nem jönnek csak úgy maguktól, és közösen kell tennetek azért, hogy teljesüljenek – már ha szeretnétek még sokáig boldogok lenni együtt.

Íme 6 dolog, ami kell egy jól működő kapcsolathoz:

1. Figyelmesség, törődés

Folyamatosan tenned kell a kapcsolatodért, ha azt szeretnéd, hogy sokáig tartson. Érd el, hogy te legyél az egyik legfontosabb ember az életében, akire bármikor, bármiben számíthat. Hallgasd meg, vigasztald meg, örülj vele együtt, és légy igazi, hű társa minden helyzetben. Lepd meg apró ajándékokkal, kedves gesztusokkal, tegyél szívességet neki. Bókolj neki gyakran, és mindig emlékeztesd, hogy mennyire szereted. Úgy törődj vele, ahogy szeretnéd, hogy veled is törődjenek.

2. Idő

Szánjatok sok időt magatokra, hiszen minél többet vagytok együtt, annál jobban erősödik a kapcsolatotok is. Fontos, hogy tudjatok elegendő időt szakítani egymásra. Előfordulhat, hogy néha le kell mondanod egy-két más betervezett programot, például nem mész a csajokkal koktélozni, ha a pasid szülei várnak titeket vacsorára. De ilyenkor, sőt soha ne sajnáld az időt a szerelmedre. Hidd el, kifizetődik.

3. Tisztelet

Ahhoz, hogy egyenrangú felek legyetek a kapcsolatotokban, nagyon fontos, hogy tiszteljétek egymást. Még ha nem is értetek egyet bizonyos dolgokban, tiszteletben kell tartanotok egymás véleményét, szükségleteit, vágyait és döntéseit. Ha ez nincs meg nálatok, sosem fog jól működni a kapcsolatotok.

4. Bizalom

Az egyik legeslegfontosabb alapja egy jó kapcsolatnak. Nem lehetsz boldog úgy, hogy állandóan kételkedsz a párod szavaiban és azon rettegsz, hogy mikor és kivel fog megcsalni. Ha tényleg szeretitek egymást és együtt akartok lenni, nem is adtok okot a másiknak a bizalmatlanságra.

5. Kommunikáció

Az a legjobb, ha mindig, mindent meg tudtok beszélni egymással, legyen szó akár a hobbitokról, akár az otthoni problémákról, akár a szexuális vágyaitokról. Mindig szánjatok időt arra, hogy meghallgassátok egymást, kikérjétek a másik véleményét, és elmondjátok, ha valami nem tetszik nektek, vagy másképp csinálnátok. Ha problémáitok vannak, sértődés és harag helyett beszéljétek ki, találjatok megoldást. Fontos, hogy legyetek nyitottak és őszinték egymással minden helyzetben.

6. Barátság

Bizony, az a jó, ha a párod nemcsak a szerelmed, de a legjobb barátod is egyben. Miért? Ugyanazok az alapok kellenek a jó párkapcsolathoz, mint a hosszútávú barátságokhoz: idő, figyelem, törődés, bizalom, nyitottság, hűség. Nincs is annál jobb érzés, mint amikor úgy szórakozhatsz a pasiddal, mintha a legjobb barátod lenne, bármit megoszthatsz vele, és a sérülékeny oldaladat is megmutathatod neki.

Forrás: Curious Mind Magazine

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel