Connect with us

6 dolog, ami nagyon gyorsan kinyírhatja a kapcsolatodat, ha nem teszel ellene

Kép: Pixabay

LOVE

6 dolog, ami nagyon gyorsan kinyírhatja a kapcsolatodat, ha nem teszel ellene

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha sokáig boldog szeretnél lenni azzal, akit szeretsz!


Senki sem tökéletes, így természetesen a párkapcsolatainkban sem viselkedünk mindig hibátlanul. De érdemes odafigyelni néhány dologra, amin igenis tudunk változtatni – még mielőtt túl késő lenne.

Mondunk 6 dolgot, amit ha elkövetsz, sajnos nem számíthatsz sok jóra a szerelmeddel:

1. Féltékenység

Kezdjük rögtön a legrosszabbal. A pasik (de mi csajok is!) teljesen kikészülnek attól, ha a párjuk állandóan számon kéri őket, ok nélkül féltékenykedik másra és ez általában jó nagy vitákkal zárul. A sok veszekedés idővel teljesen megölheti a kapcsolatotokat, főleg ha minden, számodra gyanús szituációban robbansz és kitörsz, mint egy vulkán. Ezt hosszú távon senki sem tolerálja, ezért inkább próbálj meg türelmes lenni és bízz a párodban.

2. Bizalmatlanság

Az előzőből következik az is, hogy ha nincs meg a bizalom köztetek, sajnos nem jók a kilátásaitok, hacsak nem változtattok rajta. A bizalmatlanság bármilyen szituációban kijöhet, és rendszerint veszekedésekhez vezet. De ha őszinték vagytok egymással és mindent megbeszéltek, előbb-utóbb kialakulhat köztetek a kellő bizalom.

3. Makacsság

Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, de sok esetben inkább szétválaszthatja a párokat az, ha totálisan különböznek egymástól. Ha például teljesen más nézeteitek vannak, és ragaszkodtok is a saját véleményetekhez, céljaitokhoz, szükségleteitekhez, pláne ha nem is vagytok hajlandóak engedni ezekből, akkor nem érdemes hosszú távra terveznetek. Ahelyett, hogy makacsul tartanád magad a saját értékrendjeidhez, légy türelmes, engedékeny és tiszteld a párod vágyait, hobbijait és a véleményét is. Ha megpróbáltok bizonyos dolgokban kompromisszumot kötni, máris könnyebb lesz az életetek.

4. Kiegyensúlyozatlanság

Egy kapcsolat akkor egészséges, ha mindkét fél egyenlő arányban vesz részt benne. Ha elhanyagolod a párodat, nem törődsz vele eléggé, miközben ő próbál mindent megadni neked és elhalmoz a szeretetével, egy idő után beleun majd abba, hogy ő ezt nem kapja vissza. Ugyanez igaz persze fordítva is. Szerencsére ezen is könnyen változtathattok: beszélgessetek többet, törődjetek többet egymással, fejezzétek ki jobban az érzéseiteket egymás iránt.

5. Kommunikációs problémák

Beszélgetés közben gyakran nem értitek meg egymást, elbeszéltek egymás mellett, vagy olykor pedig annyira idegesek vagytok, hogy nem is vagytok képesek meghallgatni a másikat. Ha a párod próbál viccelni veled, te megsértődsz, amikor pedig komolyan akarsz beszélni vele, akkor sem veszi a lapot. Ezt a hibát is kiküszöbölhetitek azzal, hogy beszéltek róla. Mondjátok el, mi zavar a másikban, és min szeretnétek változtatni!

6. Bántalmazás

Ez a legkomolyabb dolog a listán, ami nagyon gyorsan megölhet egy kapcsolatot. Akár érzelmileg, akár fizikailag bántalmazod a párodat, vagy ő téged, előbb-utóbb vége lesz mindennek köztetek. Ha tényleg szeretitek egymást, ne tegyetek kárt a másikban sem lelkileg, sem testileg, hiszen elvileg ti fontosak vagytok egymásnak és szeretitek egymást. Ha úgy érzed, nem tudsz segíteni már a helyzeten, de kilábalni sem tudsz belőle, a család és a barátok, legvégsőbb esetben pedig a rendőrség is segíthet neked.

Forrás: I Heart Intelligence

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel