Connect with us

5 tanács, amit egy apuka elmondana fiatalabb önmagának, ha visszarepülhetne az időben

LOVE

5 tanács, amit egy apuka elmondana fiatalabb önmagának, ha visszarepülhetne az időben

Egy apa és férj nyílt levele 24 éves énjéhez arról, hogy mit is kellett volna már sokkal réggeben is megtennie gyermekei anyjáért.


Ted Gonder megható 5-ös listába szedte azokat az apróságokat, amiket megtesz feleségéért és gyermekei anyjáért – azonban azt kívánja, bárcsak korábban is megtette volna őket.

Szíve szerint visszateleporna az időben, hogy beszéljen 24 éves énje fejével.

Hiszen a szülőségről és annak a házaséletre gyakorolt hatásairól hiába hallgatunk meg tucatnyi bölcsességet, a legtöbbet úgyis “útközben” tanuljuk, szívjuk magunkba.

A poszt hatalmas népszerűségnek örvend: Facebookon több mint 150 ezren lájkolták, emellett Instagramon is imádják.

“Most 29 éves vagyok és van 3 gyermekünk a feleségemmel, Franziskával, aki profi módon kihordta és megszülte valamennyiüket. Íme, mit mondanék a 24 éves önmagamnak arról, hogy hogyan kell támogató partnerként viselkedni a “szülők leszünk” fázisban:

1. A feleséged a pocakjában hordta a babát 9 hónapig. Szóval most rajtad a sor, hogy a pocakodon hordd 9 hónapon keresztül, akárhányszor csak lehetőséged adódik rá. Ez nem csak az ő számára lesz segítség, de jobban megszilárdítja majd a kötődést a gyermekeddel, mint ahogy el tudnád képzelni.

2. A feleséged szoptat és – míg ez gyönyörű és kiteljesedést nyújtó dolog a számára – ugyanakkor fárasztó is. Tehát cserélj ki MINDEN pelenkát, amit csak tudsz. A legelső pelustól kezdve. Hamar túl leszel a nehezén és egyben megelőzöd az egyenlőtlenséget és a neheztelést a kapcsolatban. Sőt, mi több, mikor a feleséged valamennyi barátja arról panaszkodik majd, hogy a férjeik mennyire nincsenek jelen és mennyire nem támogatják őket, a feleséged veled fog dicsekedni.

3. Készítsd el számára a koffeinmentes kávét minden reggel. Még akkor is, ha hagyja elhűlni és a legtöbb reggel elfelejti meginni, mert visszaalszik, amíg te dolgozol vagy elviszed a gyerekeket az iskolába. Ő egész éjjel fent volt, hogy etesse a kicsit, ezért segíts neki úgy kezdeni a napot, hogy újra tudjon töltődni.

4. Mondd neki, hogy gyönyörű és segíts neki, hogy lássa ezt azokban a pillanatokban, amikor a legkritikusabb önmagával és reményvesztett a testével kapcsolatban. Emlékeztesd azokra a céljaira, amiket a múltban sikeresen elért. Emlékeztesd arra, hogy egy hős. Ő szó szerint mozgosította valamennyi szervét és felszedett 20 kilót, hogy adhasson neked egy gyermeket, ami egy életre szóló ajándék lesz a számodra. Segíts neki túllátni a testkép problémáin és egy pozitív célra koncentrálni, legalább napi egyszer.

5. Fogadd el a nehézségeket. A hormonok őrületet okoznak, a szülés előtt és után is. Nem lesz minden nap teljesen önmaga, és néha olyan dolgokat is fog mondani, amiket egyébként nem mondana, ha nem érezné éppen úgy, hogy másnapos, túlkávézott és beszteroidozott. Emlékezz, hogy a te munkád most az, hogy keresztül kísérd mindezen, és amikor a nyelve túl éles, lásd az egészet ezzel a szemmel. Hamarosan visszaáll a normális kerékvágás és örülsz majd, hogy hálás lesz azért, hogy te mindent egyben tartottál, nem pedig bosszús és csalódott amiatt, hogy az ő problémáit a saját problémáiddá tetted.”

I’m now 29 and have 3 kids with my wife @franzilovesmonday who carried and birthed them all like a pro. Here’s what I would tell my childless 24 year old self about how to be a supportive partner during the “becoming parents” phase: . 1. Wifey carried baby IN her belly for 9 months. So you carry baby ON your belly for 9 months every chance you get. Not only does it help her recover but it bonds you to your kid more than imaginable. . 2. Wifey is breastfeeding and–while beautiful and fulfilling for her–it’s exhausting. So you change EVERY diaper you can. From diaper #1 onward. You will get over the grossness fast. And you will prevent imbalances and resentment in the relationship; in fact, when all your wife’s friends are complaining about how absent and unsupportive their husbands are, your wife will be bragging about you. . 3. Make her the decaf coffee every morning. Even if she leaves it cold and forgets to drink it most mornings because she falls back asleep while you’re working or (later) taking the kids to school. She was up all night feeding the baby so help start her day in a way that helps her reset. . 4. Tell her she is beautiful and help her see that in the moments when she is feeling most self critical and hopeless about her body. Remind her of times when she achieved goals in the past. Remind her she is a superhero. She literally just moved all her organs around and gained 20 kilograms to give you a child that will be a gift to you for the rest of your life. Help her see past her body image issues and stay focused on a positive goal, one day at a time. . 5. Take the heat. Hormones are crazy, both pre and post birth. She won’t seem like herself every day and sometimes she will say things she wouldn’t say if she didn’t feel like she was hungover, caffeinated, and on steroids every day. Remember your job is to be her rock through all of this, so toughen up and keep perspective when her tongue is sharper than you know her best self intends. Normal will return soon and you want her to be grateful that you kept it together when she wasn’t, not resentful and disappointed that you hijacked her emotions by making her problems yours. . 💪🏻👍🏻👫👶👶👶💘

2,427 Likes, 218 Comments – Ted Gonder (@tedgonder) on Instagram: “I’m now 29 and have 3 kids with my wife @franzilovesmonday who carried and birthed them all like a…”

Természetesen a férfi élete szerelme is megosztotta gondolatait a témában.

Elmondása szerit a nyílt levél óta rengeteg nő bejelölte Facebookon, hogy aztán párkapcsolati tanácsokat kérjenek. Ő pedig azt tanácsolja, hogy ne féljenek a vitáktól, hanem növekedjenek a segítségükkel.

“Az én üzenetem? Minden erős pár mögött két egyén áll, akik feltétel nélkül és folyamatosan befektetnek a másik növekedésébe. A szerelem aktív, nem passzív. Egy igen, nem egy tárgy.”

My wife @franzilovesmonday is such a badass. 39 weeks pregnant 🤰 and still getting in her 10,000 steps per day, crushing yoga and kettlebell flows, working practically full time for two clients, and being an awesome mom. – She does it all because she loves it all, and she is 100% shamelessly herself. – Which also means she isn’t afraid to say when she is having a hard day, or that it is all too much and she needs help. – Her willingness to be herself and ask for help has invited me to rise up as a more supportive partner and engaged dad than I could have imagined myself becoming when we decided to build our family. I was still 24 and she was 27, we didn’t have any friends our age with kids, and didn’t know what we were getting ourselves into. We just had a vision for our family and knew we were going to be on this life journey together. So we leapt into it. But I was scared to the bone that I’d be an inadequate family man. – Her belief in me is a huge part of the reason I’ve proven that fear wrong for myself. – And that’s how we meet each other every single day. With realness about our human flaws and struggles, overflowing unrelenting love, the daily decision to recommit, and the easy choice to believe in each other even more than we did the previous day.

141 Likes, 10 Comments – Ted Gonder (@tedgonder) on Instagram: “My wife @franzilovesmonday is such a badass. 39 weeks pregnant 🤰 and still getting in her 10,000…”

Forrás: BoredPanda

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel