Connect with us

5 kérdés a terhesség alatti szexről, ami mindenkit érdekel, de kevesen merik feltenni

LOVE

5 kérdés a terhesség alatti szexről, ami mindenkit érdekel, de kevesen merik feltenni

Nyugi, nem csak te gondolkozol ezeken.


Bár ma már sokkal nyíltabban beszélünk a szex és a várandósság témájáról, a két dolog egy mondatban továbbra is tabunak minősül. Éppen ezért a legtöbb nőben rengeteg kérdés, tévhit és félelem él a terhesség alatti szexszel kapcsolatban – a HelloGiggles segítségével választ kerestünk ezekre. Íme az 5 leggyakoribb aggály, ami valószínűleg már benned is megfogalmazódott.

Biztonságos a várandósság alatti együttlét?
Igen, legalábbis amíg az orvosod nem javasolja az ellenkezőjét. Sok pár fél, hogy esetleg szex alatt megsérül a baba, de aggodalomra semmi ok, a méhfal erősen védi a magzatot.

Beindíthatja a szex a szülést?
Amennyiben már a 9. hónap vége felé jársz, nem kizárt, hogy elindul a baba. Az orgazmus prosztaglandinokat szabadít fel, ami méhösszehúzódást okozhat, így beindulhat a szülés.

Más érzés terhesség alatt szexelni?
Ez minden nőnél és a terhesség különböző fázisaiban is változó: van, akinek megnő a libidója, és jobban élvezi a szexet, mint korábban bármikor, míg mások egyáltalán nem kívánják az együttlétet. Az első harmadban sokan mellfájdalomra panaszkodnak, a nagy pocak miatt pedig bizonyos pózok kényelmetlenné válnak. A legfontosabb az, hogy őszintén beszéljünk a párunknak arról, amit érzünk.

Lehet bármilyen pozitív vagy negatív hatása a várandósság alatti szexnek?
Az orgazmus alatt átélt összehúzódások – az intim tornához hasonlóan – erősítik a medencefenék izmait, így könnyebb dolgod lesz a vajúdáskor is.

Milyen pózban szabad közösülni?
Erre vonatkozóan nincs kikötés, sem javaslat, a lényeg az, hogy kényelmes legyen és ne okozzon fájdalmat. A legtöbb nő legszívesebben felül van ilyenkor, pláne, ha a második félidőben jár.

 

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel