Connect with us

Virágokat ültettek egy holland város buszmegállóira, hogy segítsék a méheket

LIFE

Virágokat ültettek egy holland város buszmegállóira, hogy segítsék a méheket

Utrecht városa valósággal kivirágzott a környezettudatos és rendkívül esztétikus lépésnek hála. Éljenek a ‘méh-megállók’!


Hollandia negyedik legnagyobb települése egészen virágba borult, hála annak az innovatív, ötletes és inspiráló kezdeményezésnek, melynek keretében nem kevesebb, mint 316 buszmegálló tetejét ültették be virággal.

A pozsgások több célt is szolgálnak: nektárt biztosítanak a méheknek és javítják, nyáron pedig hűtik is a város levegőjét.

A környezettudatosságban az élen járó országban a 358 különféle méhfaj több mint fele a veszélyeztetett kategóriába esik, tehát a zöld ötlet a biológiai sokszínűség megőrzését is elősegíti.

Ez pedig az emberek számára is kulcsfontosságú, már csak azért is, mivel az ökoszisztéma szempontjából kritikus a méhek fennmaradása – nem hiába intenek a tudósok oly gyakran figyelemre azzal a kijelentéssel, hogy a Föld “végső stádiumba érésének” egyik legelső jele a kis fullánkosok kipusztulása lenne.

A város ezen az akción felbuzdulva egyéb módokon is tesz a zöldebbé válásért: a 20 négyzetmétert meghaladó méretű háztetőkön támogatott a saját zöld tetők kialakítása, így a lakosság is kiveheti a részét.

Gondoljunk csak bele, így mennyi környezetkímélő, egészségre jó hatású és gyönyörű új felület születik majd!

Ráadásul Utrecht buszmegállói hamarosan napelemekkel is gazdagodnak.

https://www.facebook.com/brightvibes/videos/684711065323981/

Te mit csinálnál másképp? – Csatlakozz a Szeretlek Magyarország klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló Facebook-csoportjához, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

Forrás: BrightVibes

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel