Connect with us

Újrakezdenéd az exeddel? Előbb tedd fel neki ezt a 7 kérdést

LOVE

Újrakezdenéd az exeddel? Előbb tedd fel neki ezt a 7 kérdést

Akár még jól is elsülhet – de csak ha mindkettőtök képes változtatni.


Már több hónap, akár év eltelt a szakítás óta, de te még mindig a közös fotókat nézegeted, és továbbra is ökölnyire szorul a gyomrod, ha meghallod a közös számotokat. Gyakran mondják, hogy a káposzta csak újramelegítve a jó, de mi van akkor, ha igazából még ki sem hűlt? Az exünkkel újrakezdeni veszélyes vállalkozás, azonban ha mindkettőtök kellő önkritikával vág bele a kapcsolatba, akár működhet is. Ha te is ezt fontolgatnád, okvetlenül tedd fel neki a most következő 7 kérdést.

1. Valóban el tudod képzelni, hogy újra együtt legyünk?
Ez csak egy hirtelen jött fellángolás, vagy valóban el tudjátok képzelni, ahogy újra kéz a kézben, jóban-rosszban egymás mellett álltok? Egy pillanatnyi elbizonytalanodás miatt nem érdemes feltépni a sebeket.

2. Mi vezetett a szakításhoz az első próbálkozáskor?
Feltehetőleg nem véletlenül ért véget a kapcsolatotok korábban, és amennyiben szeretnétek elkerülni egy hasonló tragédiát, jobb, ha megelőzitek azt. Vegyétek át újra, hogy mi vezetett ehhez a drasztikus döntéshez, mi okozott konfliktust, esetleg félreértést kettőtök között.

3. Mire jöttél rá a külön töltött időben?
Akár csak pár hét, akár több év telt el a szakítás óta, garantáltan rengeteg dolgot végiggondoltatok már. Változott a személyiségetek, ezáltal az is, ahogy a kapcsolatokról, egymásról gondolkodtok – de vajon jó, vagy rossz irányba lendíti ez a közös történeteteket?

4. Mit csinálnál másként, ha újrakezdenénk?
Egy dolgot tilos elfelejteni: mindig kettőn áll a vásár. Amennyiben újrakezdésen gondolkoztok, mindkettőtöknek magába kell néznie és önkritikát gyakorolni. Higgyétek el, mindig van hova fejlődni.

5. Szerinted nekem min kellene változtatnom, ha újra összejönnénk?
Az önkritika mellett persze fontos a másiknak adott, építő jellegű kritika is. Vegyétek újra végig, hogy melyikőtök mivel bántotta meg a másikat, és mik azok a drasztikus gócpontokat, amiket ki kell irtani, hogy tiszta lappal vághassatok bele a kapcsolatba.

6. Van olyan dolog, amit sosem sikerült megbeszélnünk? 
Sajnos megeshet, hogy a szakítás után marad jó pár elvarratlan szál, kérdés, félreértés. Bármennyire is fáj, most ugorjatok fejest ezekbe. Semmi, de tényleg semmi nem maradhat tabu!

7. Hogy képzeled el az ideális párkapcsolatot?
Ha nem is feltétlenül egymással, de általánosságban is jó, ha erre választ tud adni mindkettőtök. Mik azok az alapvető értékek, amikre vágytok, és mi az, amit képtelenek vagytok elviselni?

Forrás: EliteDaily

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel