Connect with us

Újabb botrányfilm miatt csap össze ismét Harry és Meghan a királyi családdal

CELEBRITY

Újabb botrányfilm miatt csap össze ismét Harry és Meghan a királyi családdal

A királyi család perrel fenyegetőzik, Harryék diadalittasak. Úgy tűnik, ennek soha nem lesz vége.


Aki azt hitte, az Oprah-interjú lesz a sussexi hercegi pár és a királyi család háborújának utolsó fejezete, nagyot tévedett. Az újabb botrány az angol közszolgálati adón, a BBC-n műsorra tűzött, kétrészes dokumentumfilm, A hercegek és a sajtó miatt tört ki. Az első rész már adásba ment, a második ma este fog.

Vilmos herceg, Károly herceg, sőt maga Erzsébet királnyő is együtt állította hadrendbe ügyvédeit, és jogi lépésekkel, sőt teljes bojkottal fenyegetik a BBC-t, nem véletlenül.

A dokumentumfilm ugyanis több újságíró beszámolóján keresztül arról szól, hogy miután Harry elvette Meghant, titkos háború indult a két fivér, Vilmos és Harry között, és Vilmos emberei a sajtóba szivárogtattak ki hazugságokat Meghanról és Harryről, hogy lejárassák őket.

A dolog azért furcsa, mert a film egyrészt semmilyen bizonyítékot nem vonultat fel, és a BBC híres, “elfogulatlan tájékoztatás”-aranyszabályát megszegve a királyi család egyetlen képviselője sem szólalhatott meg benne.

Bőséges szerepet kapott viszont Omid Scobie (lenti kép), Meghan jóbarátja, és a sussexiekről szóló, sőt őket kifejezetten ajnározó könyv, A szabadság útján egyik szerzője, amelyről Meghanék két évig kategorikusan tagadták, hogy közük volt hozzá, ám a bíróságon épp most derült ki Harryék volt sajtófőnökének e-mailekkel alátámasztott tanúvallomása alapján, hogy ez hazugság. A könyvet tulajdonképpen a hercegi pár íratta meg. (A bírósági pert Meghanék indították az egyik legnagyobb brit lapkiadó ellen, mert szerintük jogtalanul szivárogtatták ki Meghan 2018-as levelét apjának, akivel azóta egyébként a hercegné nem áll szóba).

A BBC dokumentumfilmben megszólalhatott Meghan ügyvédje, Jenny Afia is, aki közölte, hogy a Meghan ellen felhozott vádak, miszerint terrorizálta, és lelkileg tönkretette a személyzete tagjait, “egyszerűen nem igazak”.

Mondta mindezt úgy, hogy az ügyben egy független ügyvédi iroda jelenleg is vizsgálatot folytat, és Meghan volt alkalmazottaiból eddig tizenketten voltak hajlandók tanúskodni a hercegné dührohamai, hisztijei miatt, és azért, mert olyan szinten alázta meg a palota személyzetét, hogy többen felmondtak, és pszichés problémáik lettek.

A királyi család sajtósai természetesen szerették volna kikérni a BBC-től a filmet, hogy megnézhessék, és ha szükséges, komentálhassák, de a BBC ezt visszautasította. Meghantól és Harrytől viszont úgy látszik, nem tagadták meg ez a jogot, sőt, kifejezetten az ő áldozati narratívájukat erősítették. Sokak szerint ez azért lehet, mert a film készítője Amol Rajan, aki gyűlöli a királyi családot, és köztársaságot akar.

A Palota azonban most felvette a kesztyűt: közleményben utasították el a “megalapozatlan és elferdített” vádaskodásokat, amelyekhez ráadásul a brit közszolgálati adó adja a nevét. Felháborítónak tartják, hogy se a királynő, se Károly, se Vilmos herceg képviselője nem szólalhat meg a filmben, kizárólag Harry és Meghan emberei.

A film ma esti, második részét “kiélesített késekkel” várják a Palota ügyvédei, mert úgy tűnik, a királyi család most már tényleg besokallt.

Vilmos herceg egyébként eddig minden fontos kezdeményezésének vetítését a BBC-nek adta, ám most bojkottot hirdetett: a karácsonyi, királyi kóruskoncertet, amelynek ő és felesége, Katalin hercegné lesznek a házigazdái, már a konkurrens csatornának, az ITV-nek ajánlották fel.

Daily Mail

Még több CELEBRITY

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel