TRENDY

  "Nem veszek környezetbarát ruhát, mert drága és unalmas" - tévhitek, amiknek ne dőlj be!

  A divatipar a világ második legszennyezőbb iparága. Öltözz zölden, nem bánod meg.
  Sassy - sassy.hu
  2022. január 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Szerencsére ma már egyre több olyan márka található a piacon, amely fenntartható darabokat kínál. Ennek ellenére a jelenségre többen reagálnak úgy, hogy a környezetbarát termékek drágák, egysíkúak és a márkák – a Stella McCartney-n kívül – ismeretlenek, így nem válnak „trendivé”. Íme a GLAMI ellenérvei a kritikákra.

  1. "Én azt hittem, környezetbarát boltban vásárolok"

  A GLAMI Fashion (Re)search #2 kutatásából kiderült, hogy a magyarok nyitottak a környezetbarát brandek termékeire, ám a legtöbben nincsenek tisztában azzal, mely márkák sorolhatók ebbe a kategóriába. Az információ hiányáról, valamint a fals nézőpontokról sokat elárul, hogy néhányan a Zarát, a Bershkát, a Tally Weijlt és más fast fashion cégeket is megemlítettek, mint fenntartható opció. Napjainkban azonban egyre több olyan forrás érhető el online, amelyek segítenek eligazodni az etikus és fenntartható opciók közt - ne legyünk lusták magunk olvasni, informálódni a témában!

  1. "Pedig a reklámban azt mondták, fenntartható módon készítik a ruháikat"

  A fast fashion vállalatok ugyan próbálják titokban tartani, milyen embertelen körülmények uralkodnak a távol-keleti gyárakban, valamint azt, hogy mennyire környezetszennyező a tömeggyártás folyamata, de egyre több sötét titokra derül fény. Ezzel szemben a környezetbarát márkáknál sokszor arról is tájékoztatnak minket, mennyivel kisebb ökológiai lábnyommal járt az adott termék elkészítése. A Reformation például minden darabnál feltünteti, mennyivel kevesebb szén-dioxid és hulladék keletkezett a gyártás során, illetve hány liter vizet spóroltak meg. Ha kicsivel több időt szánunk rá, mi is utána tudunk járni a részleteknek, ha erre lehetőséget kapunk.

  1. "A fenntartható márkák ruhái unalmasak és ódivatúak"

  Amíg 5-10 évvel ezelőtt a környezetbarát darabokat látva biztosan nem a divatos szó jutott volna az eszünkbe, addig ma már ezek a termékek is a legfrissebb trendeket követik. Persze még mindig vannak olyan kreációk, amelyek nem nevezhetők a hagyományos értelemben trendinek, de ne feledjük, a trendek folyamatosan változnak, vissza-visszatérnek már letűnt elemek a kortárs divatba, így jó, ha van a ruhatárunkban egy-két örökérvényű, minőségi darab, ami még néhány szezon múlva is menő lesz.

  1. "Több ezer forint egy pólóért? Nevetséges!"

  Amit fontos hangsúlyozni, hogy nem a környezetbarát és a magyar tervezői termék a drága, hanem a fast fashion az olcsó. A fogyasztói társadalom szokásainak köszönhetően hozzászoktunk az alacsony árakhoz, így nem ritka, hogy valaki az árcédulát látva felháborodottan teszi vissza a kiválasztott minőségi darabot a helyére. Az árat indokolja, hogy a ruha készítője becsületes munkabért kapott és nem éhbérért dolgozott egy roskadozó üzemben. A minőségi anyagok és a környezetkímélő gyártási technológiák is nyomós okok, hiszen sok cég saját kutatásai alapján vezeti be az innovatív technológiákat. Végül pedig ott az idő kérdése; a kisebb vállalkozásoknál lehet, hogy a tervezéstől az utolsó öltésig mindent egyetlen személynek köszönhetünk. Az idő pénz, ez pedig a divatra is igaz.

  1. Azért még van remény!

  A GLAMI felmérésében az egyik legbiztatóbb adat, hogy a magyarok kétharmada hajlandó lenne többet fizetni egy fenntartható árucikkért, ezzel a régió harmadik legmagasabb eredményét produkálva. Újabb pozitívum, hogy a megkérdezettek csaknem 70%-a állította ugyanezt egy minőségi, időtálló termékről. Mivel mindkét tulajdonság általában a fenntartható és a hazai termékekre igaz, ezért kijelenthetjük, a törekvéseknek igenis van jövője Magyarországon is.

  Az embereknek csupán arra van szükségük, hogy többet halljanak róluk és jobban megismerjék ezeket a márkákat, valamint a különböző fenntartható alternatívákat – mellesleg nem csak a divatipar kapcsán.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  TRENDY
  Nézd meg a világ egyik leghíresebb popsiját – a lány egy fillért se keresett vele
  A fotós viszont meggazdagodott belőle.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Rengetegen rajongtak Nyugat-Európában, elsősorban az Egyesült Királyságban egy fiatal, szőke lányért. Pedig az arcát nem is ismerték. Csak hátulról látták. A róla készült plakát akkoriban a fiúszobák dísze volt.

  És az a póz, illetve a jelenet, amelyet az 1970-es években készítettek, a világon az egyik legismertebb. Olyan jelentős szerepet töltött be a mainstream kultúrában, hogy ha valaki megemlíti a Tennis Girlt, egy csomóan kapásból tudni fogják, miről van szó.

  A képen egy lány látható, aki a jobb kezében teniszütőt tart, a bal kezével pedig felhúzza a ruháját, és megmutatja, hogy a teniszruha alatt nincs rajta bugyi.

  Néhány évvel ezelőtt a fotón szereplő nő, egy háromgyermekes édesanya, felfedte kilétét, megmutatta magát, és a fotó keletkezésének körülményeiről is beszélt. Évtizedekig hiába győzködték, hogy álljon a nyilvánosság elé, és fedje fel a kilétét, erre 2011-ig nem volt hajlandó. Akkor viszont interjút adott, és készült vele néhány kép az ikonikus fotóval.

  Fiona Butler 18 éves diák volt 1976-ban. Az akkori barátja, Martin Elliott fotózással foglalkozott.

  Meggyőzte a lányt, hogy hadd fényképezze le ebben a pózban. A lány belement, annak ellenére, hogy nem különösebben kedvelte a teniszt.

  A fotó 1976 szeptemberének egyik ködös délutánján készült a Birminghami Egyetem teniszpályáján. Fiona Butler ruháját az egyik barátnője varrta, a teniszütőt is kölcsön kapta, a képen látható teniszlabdákkal pedig a kutyái játszottak.

  A nő elmondta, hogy ő a képért egy fillért sem kapott. A barátja azonban eladta a fotó felhasználásának jogát, keresett vele körülbelül 250 ezer fontot, de a lánynak nem fizetett ebből semmit. Ő azért büszke a képre és a pózra.

  A fotó naptáras poszterként jelent meg. Világszerte 2 millió példányban kelt el. Fiona Butler - aki szabadúszó illusztrátorként dolgozik, és egy üzletember felesége - azt is elmesélte, hogy lányai szokták mondani az embereknek, hogy az édesanyjuk látható az ikonikus fotón, de rendszerint nem hiszik el.

  A címkép illusztráció (Pexels). Forrás: SZMO


  Megosztom
  Link másolása

  CELEBRITY
  Nagy Alexandra no-makeupját tanítani kellene
  Mintha nem viselne sminket, mégis csodásan néz ki legújabb fotóján.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 09.


  Megosztom
  Link másolása

  Mivel általában a képernyőn szerepel vagy éppen egy fényképezőgép előtt pózol, Nagy Alexandrát a legtöbbször erős sminkben láthatjuk. Ezek a körülmények persze megkívánják a több réteg alapozót és az erős szemsminket, de a színésznő most megmutatta, hogy anélkül is fantasztikusan néz ki.

  Az Instagram-oldalára töltött fel egy szelfit, amin elképesztően természetes beauty sminket visel.

  A bőr természetes ragyogását hangsúlyozó, vékony alapozó melett egy kis pirosítót, natúr szemhéjfestéket, egy kevés szemceruzát, barna szempillaspirált és naturális rúzs visel. Emellett már csak a szemöldökét hangsúlyozta a saját színével, hogy keretet adjon az arcának. Ezzel még bőven a no-makeup-kategóriába sorolható, mégis egy egységes, gyönyörű összképet kapott, ráadásul simán le is tagadhatna pár évet a korából. Reméljük, hogy egyszer megosztja a sminktrükkjeit velünk is!

  Fotó: RTL Klub/Konyhafőnök


  Megosztom
  Link másolása


  TRENDY
  Miley Cyrus visszahozta a MySpace-korszak rettegett frizuráját
  Ennek nem mindenki fog örülni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 25.


  Megosztom
  Link másolása

  Az elmúlt jó pár évben már egészen hozzászokhattunk ahhoz, hogy a lágy melírok, a természetesnek ható ombre és a balayage különböző típusai lepték el az utcákat. Ezek mellett még láthatunk egy-két bátor nőt és lányt, akik a természetes hajszínükkel vagy egy egyszínű festéssel hódítanak. És ezzel nagyjából véget is ért a felsorolás.

  Most viszont feltűnt egy egészen új, de azért ismerős stílus is, mégpedig Miley Cyruson, aki jelenleg úgy néz ki, mintha a kétszeres évek elejéből szabadult volna be 2022-be.

  Az emo-évekre emlékeztető festési stílusban két egymástól nagyon eltérő színtónus találkozik: egy sötétbarna vagy fekete, ami a tarkónál található, illetve egy platinaszőke, ami a haj többi részét borítja. Cyrus ehhez egy szintén idejemúlt oldalfrufrut is vágatott, ami egészen új szintre emeli a bátorságát.

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  Miley Cyrus (@mileycyrus) által megosztott bejegyzés

  Ki meri ezt bevállalni?


  Megosztom
  Link másolása


  TRENDY
  Elképesztő, hogy működik: TikTokon gyűjti össze a mellműtéte árát egy influenszer
  Az adományozók igen nagylelkűek.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Aki gyakran pörgeti a TikTokot, és szereti a könnyed tartalmakat, az már találkozhatott Hailey Marie nevével. A fiatal lány számtalan népszerű videót posztolt már a megosztón, de az egyik újabb tartalma – amiben a mellnagyobbító műtétjére kezd el adományozókat toborozni – minden eddiginél nagyobb számokat produkált. A videóban, amit már 1,7 millióan láttak, Hailey azoknak üzen, akik hozzá hasonlóan kis mellekkel élik a mindennapjaikat.

  „Minél nagyobb, izmosabb leszek, a melleim annál inkább összemennek. Nem viccelek, ez k.rvára nevetséges”

  – fakad ki a lány. Ezután pedig megosztja a tervét: a követői segítségét kéri abban, hogy küldjenek neki csak fejenként egy dollárt. Így már 10,000 utalás után alávetheti magát egy mellplasztikai műtétnek.

  Az – ahogyan ő nevezi – „ici pici cici bizottság” pedig máris igen sikeresnek látszik. Egy follow-up videóban már arról számolt be, hogy 3600 dollárt kapott PayPalon keresztül, plusz 1066 dollárt a Venmo csatornáján. Így már nem is hiányzik sok ahhoz a műtéthez! Ha pedig sikerül elérnie az összeget, nem áll meg: a célja, hogy minél több, hozzá hasonlóan kismellű, nőnek segíthessen az adományokkal.

  @_haileyjay Just going to keep posting until it goes viral in support of small boobs #fyp #plasticsurgery ♬ original sound - Hailey Marie


  Megosztom
  Link másolása