TRENDY

  Astroathens: íme egy tudományos-influenszer, akinek legnagyobb szerelme az asztrofizika

  Athena fiatal modell, vlogger és Insta-celeb, aki egészen egyedi módot talált arra, hogy kedvenc tudományágát megszerettesse az emberekkel.
  Sassy - sassy.hu
  2019. február 03.


  Megosztom
  Link másolása

  Az asztrofizikában és kreatív művészeti ágakban jártas Athena Brensberger missziója az, hogy hidat építsen a szórakoztatás és a tudomány között. Abban hisz, hogy a tudománynak nagyobb szerepet kéne kapnia a szórakoztatóiparban - szerinte a mostanában oly divatos influenszerek és a népszerű tudósok, írók és kutatók szakterületeiket egy kicsit rendhagyóbb "marketinggel" igazán közelebb tudnák hozni az olyan emberek szívéhez is, akiknek egyébként teljesen másfelé ágazik az érdeklődési köre.

  Nem titkolt terve, hogy kedvenc tudományos területeit, főként az asztrofizikát megszerettese követőivel különböző ismeretterjesztő céllal készült, ám közel sem szokványos posztjain keresztül. Azt szeretné elérni, ha egy ilyen téma is úgy tudna terjedni és népszerűsödni a közösségi oldalakon, mint a mémek, ezáltal okosítva a népességet. Nagy álma egy olyan jövő, melyben a gyerekek ugyanúgy felnéznek az asztronautákra és a tudósokra, mint a tv-sztárokra vagy a celebekre.

  Miközben a New York-i Hayden Planetáriumban különböző kutatásokat végzett, elkezdett modellkedni is. Úgy érezte, hogy 15 évnyi táncolás után ez a szakma kielégítheti a kreatív művészetek iránti érdeklődését. Ám időközben megijedt attól, hogy a két területen való párhuzamos aktív résztvétel túl nagy feladat számára. Állítása szerint sosem feledi mentorai, Dr. Charles Liu és Dr. Neil deGrasse Tyson szavait, akik ekkoriban bogarat ültettek a fülébe: "Az univerzum mindig tárt karokkal fogad majd. Próbálj ki új dolgokat, és ha végül nem is jönnek össze, hozzá mindig visszatérhetsz" - bíztatták.

  Azóta Athena belekezdett világkörüli útjába: 7 országban modellkedik, New Yorkban különböző produkciókban táncol és emellett építgeti tudományos-influenszer karrierjét.

  "Ha a történetem megosztása csupán egyetlen olyan embert is inspirálni fog, aki épp megtörtnek vagy félelmekkel telinek érzi magát bizonytalan vagy szokatlan karrier-ösvénye követését illetően, akkor már úgy fogom érezni, hogy eredményeztem egy kis változást az innovatív alkotók jövőjében." - állítja a lány.

  Íme pár szórakoztató, mégis érdekességekkel teli posztja Instagram-oldaláról, de YouTube-csatornáját is érdemes követni!

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  I bring you.... NEPTUNE!!! 🔵I chose the Neptune @movaglobes because it is so beautiful. 🌐 I have always been so attracted to its regal blue color, 💙the distance of it from us always felt like a good challenge to reach far for big dreams, 🔝and I also just always feel like it’s forgotten🤷🏼‍♀️ lol so here you have it!! 🌟What better time to talk about Neptune than during the #polarvortex ❄️🌨☃️🌪?! Why..???? 😱😱BECAUSE IT HAS A GIANT VORTEX🌪 (with wind speeds at 1500 MPH) in its atmosphere!!!! 🌬 Head to the link in my bio ⛓to watch the full episode now live on the Astroathens Channel 📺!!! ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ¡Hace frío en los Estados Unidos 🥶 pero en Neptuno es más frío con temperatura menos trescientos! 😱🥶🥶🥶🥶 ¿De donde eres? . . . . . #keeplearning #astrophysics #scicomm #youtuber #womeninstem #model #actor #space #spacetravel #astroathens

  Athena✨ (@astroathens) által megosztott bejegyzés,

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  STILL RELIVING THIS DAY!!!! 🚀🚀🚀🚀🚀🚀 Who else is too?! 🙋🏼‍♀️WHERE were you the day of the Falcon Heavy Launch!?!? 🚀 I was @spacex in Hawthorn, CA watching from a laptop 💻 and I will always remember how I felt. It was so surreal. 😱 The energy. ✨ The attachment to Earth being lifted from my spirit. 🌌I felt like part of me traveled that day to space with Starman in that Tesla Roadster. 🚗 I plan to host @spacex launches one day. 🎤To do the countdown 3️⃣2️⃣1️⃣ AND LIFTOFF! 🚀 Then #imgoingtospace ✌🏼👩🏼‍🚀 Video credit @spacex #spacetravel #falconheavy #rocket #rocketlaunch #spacex #space #scicomm #astroathens

  Athena✨ (@astroathens) által megosztott bejegyzés,


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  TRENDY
  Nézd meg a világ egyik leghíresebb popsiját – a lány egy fillért se keresett vele
  A fotós viszont meggazdagodott belőle.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Rengetegen rajongtak Nyugat-Európában, elsősorban az Egyesült Királyságban egy fiatal, szőke lányért. Pedig az arcát nem is ismerték. Csak hátulról látták. A róla készült plakát akkoriban a fiúszobák dísze volt.

  És az a póz, illetve a jelenet, amelyet az 1970-es években készítettek, a világon az egyik legismertebb. Olyan jelentős szerepet töltött be a mainstream kultúrában, hogy ha valaki megemlíti a Tennis Girlt, egy csomóan kapásból tudni fogják, miről van szó.

  A képen egy lány látható, aki a jobb kezében teniszütőt tart, a bal kezével pedig felhúzza a ruháját, és megmutatja, hogy a teniszruha alatt nincs rajta bugyi.

  Néhány évvel ezelőtt a fotón szereplő nő, egy háromgyermekes édesanya, felfedte kilétét, megmutatta magát, és a fotó keletkezésének körülményeiről is beszélt. Évtizedekig hiába győzködték, hogy álljon a nyilvánosság elé, és fedje fel a kilétét, erre 2011-ig nem volt hajlandó. Akkor viszont interjút adott, és készült vele néhány kép az ikonikus fotóval.

  Fiona Butler 18 éves diák volt 1976-ban. Az akkori barátja, Martin Elliott fotózással foglalkozott.

  Meggyőzte a lányt, hogy hadd fényképezze le ebben a pózban. A lány belement, annak ellenére, hogy nem különösebben kedvelte a teniszt.

  A fotó 1976 szeptemberének egyik ködös délutánján készült a Birminghami Egyetem teniszpályáján. Fiona Butler ruháját az egyik barátnője varrta, a teniszütőt is kölcsön kapta, a képen látható teniszlabdákkal pedig a kutyái játszottak.

  A nő elmondta, hogy ő a képért egy fillért sem kapott. A barátja azonban eladta a fotó felhasználásának jogát, keresett vele körülbelül 250 ezer fontot, de a lánynak nem fizetett ebből semmit. Ő azért büszke a képre és a pózra.

  A fotó naptáras poszterként jelent meg. Világszerte 2 millió példányban kelt el. Fiona Butler - aki szabadúszó illusztrátorként dolgozik, és egy üzletember felesége - azt is elmesélte, hogy lányai szokták mondani az embereknek, hogy az édesanyjuk látható az ikonikus fotón, de rendszerint nem hiszik el.

  A címkép illusztráció (Pexels). Forrás: SZMO


  Megosztom
  Link másolása

  CELEBRITY
  Nagy Alexandra no-makeupját tanítani kellene
  Mintha nem viselne sminket, mégis csodásan néz ki legújabb fotóján.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 09.


  Megosztom
  Link másolása

  Mivel általában a képernyőn szerepel vagy éppen egy fényképezőgép előtt pózol, Nagy Alexandrát a legtöbbször erős sminkben láthatjuk. Ezek a körülmények persze megkívánják a több réteg alapozót és az erős szemsminket, de a színésznő most megmutatta, hogy anélkül is fantasztikusan néz ki.

  Az Instagram-oldalára töltött fel egy szelfit, amin elképesztően természetes beauty sminket visel.

  A bőr természetes ragyogását hangsúlyozó, vékony alapozó melett egy kis pirosítót, natúr szemhéjfestéket, egy kevés szemceruzát, barna szempillaspirált és naturális rúzs visel. Emellett már csak a szemöldökét hangsúlyozta a saját színével, hogy keretet adjon az arcának. Ezzel még bőven a no-makeup-kategóriába sorolható, mégis egy egységes, gyönyörű összképet kapott, ráadásul simán le is tagadhatna pár évet a korából. Reméljük, hogy egyszer megosztja a sminktrükkjeit velünk is!

  Fotó: RTL Klub/Konyhafőnök


  Megosztom
  Link másolása


  TRENDY
  Miley Cyrus visszahozta a MySpace-korszak rettegett frizuráját
  Ennek nem mindenki fog örülni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 25.


  Megosztom
  Link másolása

  Az elmúlt jó pár évben már egészen hozzászokhattunk ahhoz, hogy a lágy melírok, a természetesnek ható ombre és a balayage különböző típusai lepték el az utcákat. Ezek mellett még láthatunk egy-két bátor nőt és lányt, akik a természetes hajszínükkel vagy egy egyszínű festéssel hódítanak. És ezzel nagyjából véget is ért a felsorolás.

  Most viszont feltűnt egy egészen új, de azért ismerős stílus is, mégpedig Miley Cyruson, aki jelenleg úgy néz ki, mintha a kétszeres évek elejéből szabadult volna be 2022-be.

  Az emo-évekre emlékeztető festési stílusban két egymástól nagyon eltérő színtónus találkozik: egy sötétbarna vagy fekete, ami a tarkónál található, illetve egy platinaszőke, ami a haj többi részét borítja. Cyrus ehhez egy szintén idejemúlt oldalfrufrut is vágatott, ami egészen új szintre emeli a bátorságát.

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  Miley Cyrus (@mileycyrus) által megosztott bejegyzés

  Ki meri ezt bevállalni?


  Megosztom
  Link másolása


  TRENDY
  Elképesztő, hogy működik: TikTokon gyűjti össze a mellműtéte árát egy influenszer
  Az adományozók igen nagylelkűek.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Aki gyakran pörgeti a TikTokot, és szereti a könnyed tartalmakat, az már találkozhatott Hailey Marie nevével. A fiatal lány számtalan népszerű videót posztolt már a megosztón, de az egyik újabb tartalma – amiben a mellnagyobbító műtétjére kezd el adományozókat toborozni – minden eddiginél nagyobb számokat produkált. A videóban, amit már 1,7 millióan láttak, Hailey azoknak üzen, akik hozzá hasonlóan kis mellekkel élik a mindennapjaikat.

  „Minél nagyobb, izmosabb leszek, a melleim annál inkább összemennek. Nem viccelek, ez k.rvára nevetséges”

  – fakad ki a lány. Ezután pedig megosztja a tervét: a követői segítségét kéri abban, hogy küldjenek neki csak fejenként egy dollárt. Így már 10,000 utalás után alávetheti magát egy mellplasztikai műtétnek.

  Az – ahogyan ő nevezi – „ici pici cici bizottság” pedig máris igen sikeresnek látszik. Egy follow-up videóban már arról számolt be, hogy 3600 dollárt kapott PayPalon keresztül, plusz 1066 dollárt a Venmo csatornáján. Így már nem is hiányzik sok ahhoz a műtéthez! Ha pedig sikerül elérnie az összeget, nem áll meg: a célja, hogy minél több, hozzá hasonlóan kismellű, nőnek segíthessen az adományokkal.

  @_haileyjay Just going to keep posting until it goes viral in support of small boobs #fyp #plasticsurgery ♬ original sound - Hailey Marie


  Megosztom
  Link másolása