TRENDI

Az új „Csesszétek meg, pasik!”-himnusz – Miley Cyrus Flowers című slágerére tombolnak a világ női

138 millió megtekintés két hét alatt, csak a Youtube-on. Az amerikai énekesnő 2023 életérzését tette bele ebbe a dalba. Egyúttal elegáns bosszút állt exférjén, Liam Hemsworthön. Vélemény.
Sassy - sassy.hu
2023. január 30.


Megosztom
Link másolása

Negyvenes nő vagyok, elvált, és Miley Cyrus egész életemben teljesen hidegen hagyott. Érthető, hiszen ő már a Z-generáció (a huszonévesek) szupersztárja, a Hannah Montana sorozaton nőtt fel fél Amerika, a zenéje nem az én világom, hagyjuk.

Aztán a Youtube feldobta a 30 éves énekesnő új slágerét, a Flowers-t. Amikor megláttam, hogy 138 millió (!) megtekintés van alatta, két héttel a debütálása után, először azt hittem, elírás, vagy algoritmushiba. Nem bírtam ki, hallanom kellett, mi ez. Rákattintottam.

Tíz másodperc múlva imádtam az egészet. Végtelenített üzemmódban hallgatom két napja, egyszerűen nem tudok betelni vele. Ettől a daltól mosolyognom kell, de mindenekelőtt esztelen popsirázásba és hajdobálásba kell kezdenem a nappalim közepén, kapálóznom kell, mint egy tini. És rám tört egy lassan két évtizede nem tapasztalt érzés is: fel akarok kapni egy dögös rucit, füstös szemfestést meg szájfényt akarok, nagy karikafülbevalót, magassarkút, és a barátnőimmel bele akarok vágtatni az éjszakába, hogy valami klubban együtt tomboljunk erre a dalra, sikítva, minden egyes szavát torkunk szakadtából üvöltve.

Átlőttem a linket egy-két barátnőmnek, korombelinek, huszonéveseknek, harmincasoknak, sőt a hetven éves anyámnak is, és mindenhonnan azt a választ kaptam: "Viccelsz? Egy hete csak ezt hallgatom!"

Aztán körülnéztem a TikTokon: MINDENKI erre táncol, 9-99 évesig. Csajok, nénik, fiúk, lányok, porszívóval a kézben, vagy a tengerparton, egy szál bikiniben, melegítőalsóban otthon, egyedül, vagy csoportosan, egy edzőteremben.

A dal egyébként a megjelenése napján az amerikai Billboard 100-as lista első helyén landolt, és azóta körülbelül mindenhol a slágerlisták élére katapultált. Akkora őrületet váltott ki, amit a mai, hatalmas zenei választékot nyújtó világban ritkán látni.

Hogy mi lehet a titka? Tulajdonképpen nem volt nehéz megfejteni. A Flowers a Z-generáció I Will Survive-ja (Gloria Gaynor 1978-as örökzöldje, a feminizmus egyik ikon-dala). Nők generációi üvöltik a táncparketten évtizedek óta Gaynor slágerét, amely egy kemény szakítós dal. A nő felszólítja a szerelmére érdemtelen pasit, hogy csak sétáljon ki szépen az ajtón, vissza se nézzen, a nő a pasi nélkül is erős, nem omlik össze, továbbra is tud szeretni, tovább tudja élni az életét. Ez is a dal magyarra fordított címe: "Túlélem."

A Flowers is erről szól, de egy kis csavarral: nincs benne harag és sértődöttség, nem küld el senkit sehová. Miley Cyrus (vagy aki a dalt írta) tovább lépett ennél: a Flowers egy önszeretet-dal. Egy önbizalom-himnusz. Ahogy a refrén szól:

"Először sírni kezdtem, de aztán rájöttem: tudok magamnak virágot venni, bele tudom írni a nevem a homokba, órákig tudok magammal beszélgetni, olyan dolgokról, amiket úgysem értenél, el tudom vinni magam táncolni, és képes vagyok a saját kezemet fogni, jobban tudom magam szeretni, amint ahogy te tudsz engem."

Ebben is benne van a "minden pasi csessze meg" üzenet, de egy modernebb felfogásban. 2023-ban már a nők (vagy bárki, akit elhagynak, összetörik a szívét) nemcsak túlélni képesek a traumát, de arra is alkalmasak, hogy egyedül boldogok legyenek. Ideig-óráig, vagy akármeddig, ők döntenek. Persze a Miley-rajongók pontosan tudják, hogy a szövegben bőven vannak fricskák az énekesnő volt férjének, Liam Hemsworth-nek.

A szövegnek szinte minden sora egyfajta válasz Bruno Mars When I Was Your Man című slágerének szavaira (azt a dalt annak idején Liam ajánlotta Miley-nak, vallomásként). A kaliforniai luxusvilla, ahol az egyébként elképesztően lendületes klipet forgatta Cyrus, a pletykák szerint pont az a ház, amelyet Liam bérelt ki rendszeresen a szeretőivel tartott légyottokra. A fekete öltöny pedig, amelyben Miley a dal utolsó harmadában tombol a nappaliban és a teraszon, állítólag az exe öltönye volt.

De a dal, amelynek popos, diszkós hangzása nem véletlenül küldi bele a bugit az idősebb generációk lábába is, ettől függetlenül tele van önbecsüléssel, laza magabiztossággal, lezseren feltűzött hajjal, egészséges testedzéssel, önfeledt, koreográfia nélküli tánccal. Azt üzeni 2023 megfáradt, a világ történéseivel napi szinten riogatott, frusztrált és elbizonytalanodott emberének:

jó vagy úgy, ahogy vagy, mindenre képes vagy, egyedül vagy párban, mindegy, az a lényeg, hogy csak nyugi. Vigyázz magadra, csináld azt, ami jó neked, megleszel. Nem lesz semmi baj.

Ez az a pozitivitás, amire a világnak – és nemcsak a nőknek – most szüksége van. És ha ezt épp egy fülbemászó, ritmusos kis Miley Cyrus sláger hozza el nekünk, ám legyen.


Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


TRENDI
Zseniálisan parodizálták ki a legmerészebb Oscar-ruhát: Celeste Barber ismét hozta a formáját
A humorista Hunter Schafer provokatív, tollas „felsőjét” gondolta újra. Mutatjuk a cikkben a fotót.

Megosztom
Link másolása

Celeste Barbert már itthon sem kell bemutatni. A több mint 9 millió követővel rendelkező humorista Instagramon arra szakosodott, hogy a magamutogató influenszerek, modellek fotóit, extrém ruhakölteményeit vagy éppen nyakatekert pózait parodizálja ki nagyszerűen.

Posztjaival megmutatja, hogy a látszat és a hús-vér valóság között mekkora a különbség. "Áldozatul esett" már neki egy sor olyan híresség is, mint amilyen Jennifer Lopez, Kylie Jenner vagy Chrissy Teigen.

Ezúttal az Oscar-gála legprovokatívabb outfitje kapta meg a magáét.

Mi is megírtuk hogy Hunter Schafer elképesztően bátor "ruhában" érkezett az Oscar-gálát követő bulira. A transznemű színésznő egyszerű fehér selyemszoknyát húzott,

a felsője viszont csupán egy nagyobb méretű madártoll volt, ami épphogy takarta a mellbimbóját.

Az Eufória sztárja igen merész ruhájával megdöbbentette a kommentelőket, rengetegen reagáltak a megjelenésére.

Celeste Barber most zseniális fricskával parodizálta ki az öltözéket: portörlésre használt tollseprűjéhez műselyem függönyt húzott:


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
TRENDI
Jennifer Aniston aranyszínű ruhában tündökölt a vörös szőnyegen Adam Sandlerrel
A Gyagyás gyilkosság 2 párizsi eseményén mutatták meg magukat.

Megosztom
Link másolása

Jennifer Aniston csillogó ruhában tündökölt a vörös szőnyegen a Gyagyás gyilkosság 2 másik sztárjával, Adam Sandlerrel - miután címlapokra került, mert véletlenül káromkodott a This Morning című műsorban. 

A Jóbarátok 54 éves színésznője egy csillogó, aranyszínű, földig érő, több ezer apró kővel díszített ruhát választott a vörös szőnyeges eseményre. Haját a megszokott Rachel stílusban, kiengedve hordta, természetes sminkkel egészítette ki. Aniston természetesen ismét lenyűgözött mindenkit megjelenésével, a színésznő továbbra is gyönyörű.

Mellette az 56 éves komikus Adam Sandler egy elegáns öltönyt viselt edzőcipővel.

Mindez azután történt, hogy a Aniston élő adásban káromkodott egy csütörtök reggeli élő TV műsorban, írta a Daily Mail. A hollywoodi sztárnak sikerült egy erős szlenggel leírnia a vicces forgatást, ami után a két műsorvezető nem győzött bocsánatot kérni. Aniston azzal mentegetőzött, hogy ki lehetne sípolni, mert nem vette észre, hogy élőben vannak.

„Nem, ez élőben van, de ne aggódj, mi szerettük”

- mondta a műsorvezető kuncogva.

A két színész azt is elmesélte, hogy a szoros barátságuk mennyire megkönnyíti a forgatásokat, Adam viccelődött is:

„Jennifer tudja, hogy minden nap van egy olyan óra, amikor „jó” kedvem van, akkor azt mondja: 'forgassatok vele most! És vigyétek ki innen, hadd csináljam a dolgomat...”

Mire Jennifer nevetett:

„Nem... ezek (a rossz hangulatai) egy percig tartanak, aztán el is tűnnek! Mindannyian elhallgatunk egy pillanatra a düh miatt, aztán visszamegyünk dolgozni".

A Gyagyás gyilkosság 2 a 2019-es film folytatása. Jennifer ismét eljátssza Audrey Spitz szerepét, míg Adam a bumfordi férjét, Nick Spitzet alakítja.

Anistont és Sandlert főállású nyomozóként láthatjuk, amint Párizsba utaznak, hogy megpróbáljanak megoldani egy új ügyet, amelyben gazdag haverjuk is érintett.

A várva várt akciódús folytatás március 31-én debütál a streamingszolgáltató felületen, a Netflixen.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

TRENDI
A 6 legnagyobb hiba, amit melltartó vásárlásakor elkövethetsz
Szúr, nyom, bevág és kényelmetlen. Vagy épp laza és lecsúszik. Ha próbáltál már melltartót a boltban, pontosan tudod, miről van szó. Hiába szeretnéd mielőbb letudni a vásárlást, nem érdemes elsietni.

Megosztom
Link másolása

Honnan tudhatod, hogy a tökéletes melltartó mellett döntesz? Úgy, hogy elkerülöd ezt a hat hibát:

1. Nem figyelsz a méretre

Tudtad, hogy már egy-két kiló súlyingadozás hatására is megváltozhat a melltartó méreted?

Ráadásul ez teljesen normális, ezért a hormonális változások és hasonlók miatt évente legalább egyszer érdemes egy szabócentivel méretet venni magadról, mielőtt elmész új darabot vásárolni. Aztán nem kell meglepődnöd, ha a bolti méretezés nem egyezik pontosan; a melltartó számozása a márkától függően változó lehet, csak útmutatóként szolgál.

2. Nem végzed el az ugrálós tesztet

Ez egy hasznos módszer, amelyet gyakran ajánlanak sportmelltartók vásárlásakor, de a hétköznapi melltartók esetében is segít, különösen, ha nagyobb mellű vagy!

Akár online rendeled a melltartót, akár üzletben vásárolsz, fontos, hogy megfelelően próbáld fel

(ez azt jelenti, hogy amikor belebújsz, előrehajolsz, így a mellszövet megfelelően esik a kosarakba), majd néhányszor fel-le ugrálsz. Így kiderül, hogy a melltartóban van-e mozgás, ami később a mellszalagok és -szövetek megnyúlásához/megereszkedéséhez, valamint fájdalomhoz vezethet.

@highsupportsportsbra01 Let’s do a bounce test together with Courtney. #highsupportsportsbra #bigboobstrugles #sportsbrareview #fullbust #sportsbra ♬ original sound - Stella Leah

3. Olyan melltartót választasz, amely a legszűkebbre kapcsolva jó csak

Erről sok vita folyik, de a szakemberek szerint ha melltartót próbálsz, olyat vegyél, amelyik a leglazább kapcson a legkényelmesebb. Így lesz lehetőséged szorosabbra venni, ha a normál mosás és viselés során elkezd nyúlni.

4. Olyan fazont választasz, amely nem illik a mellformádhoz

Bár a méret alap, a forma még inkább! Sok nő szeret bele egy fazonba, és nem veszi figyelembe, hogy az ő alkata mit kíván igazán. Például, ha nagyon telt melleid vannak, akkor a félkosaras melltartó nem biztos, hogy megfelelően tart. Ezzel szemben a lazább szövetű mellek olyan melltartót igényelnek, amelyek a kosár alsó felében plusz párnázással rendelkeznek, ettől kerekebbnek és teltebbnek tűnsz majd.

@madisonannehPOV you’re watching this with your straps digging into your shoulder

♬ Locket - Oui Lele

5. A pántok bevágnak

Válladon mély bevágásokat okoznak a melltartód pántjai? Ez nemcsak csúnya, de fájdalmas is. Nagyon sok nő hiszi azt, hogy ez normális, nincs mit tenni. De az igazság az, hogy ennek nem szabadna megtörténnie, függetlenül attól, hogy milyen nagyok és nehezek a mellek.

Érdemes keresni szélesebb és párnázott pántokat, és olyan fazont, ami alul is pontosan illeszkedik, nem tesz minden terhet a válladra.

Ha azt tapasztalod, hogy vörös csíkot hagy a válladon a melltartód, valami nem stimmel a vele.

6. Csak egyet veszel

Ha nap mint nap hordod a kedvenc melltartódat, és csak hetente mosod ki, azzal hozzájárulsz annak rövidebb élettartamához, hiszen a bőrünkön lévő szennyeződés és az izzadság pusztítja a melltartó anyagát. Ideális esetben minden nap kellene cserélni, különösen, ha zsíros a bőröd, vagy hajlamos vagy sokat izzadni. Persze az élet máshogy működik. Egyszerűbb a kedvenc fazonodból egyszerre 2-3 darabot venni, így lehet rotálni őket.

A Hellogigles alapján


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

TRENDI
12 tuti turis tipp, hogy a lehető legkevesebből frissítsd fel a ruhatárad
Kihagyhatatlan tippek zsákmányszerzés előtt!

Megosztom
Link másolása

A turkálás az egyik legjobb módja annak, hogy olcsó áron csodálatos, divatos ruhadarabokkal frissítsd fel a ruhatárad. A vintage Levi farmertől a túlméretezett ingekig mindent meg lehet találni egy-egy turkálóban.

Azonban a turizást is tanulni kell, sok dologra kell odafigyelni, ha jól akarod csinálni. Ráadásul elsőre nehéz lehet tájékozódni a sok-sok ruha között, hiszen sok esetben csak úgy szétszórva hevernek az üzletben, szerencsésebb esetekben pedig ömlesztve lógnak a fogasokon, mindenféle csoportosítás nélkül.

Ha turkálóba mész vásárolni, könnyen túlcsordulhatsz a használt ruhák, kiegészítők, cipők és a lakberendezési tárgyak tömeges választéka miatt.

Hogyan lehet jól takarékoskodni egy turizás során:

1. Kutasd fel a környékbeli turikat!

Mielőtt elmész a legközelebbi, legismertebb üzletbe, keress más turkálókat a környékeden.

Sok helyi turkáló kisebb, visszafogottabb, és nagyobb választékkal rendelkezik, ahol jobb ruhadarabokat találhatsz. Bár egyes üzletek réginek tűnhetnek, turkálj a polcok között, és lehet, hogy meglepődsz.

2. Készíts mood-boardot!

Mielőtt elindulsz a spórolós kalandodra, nézz szét a Pinteresten vagy az Instagramon ruházati inspirációért. A turkálók nagyon gyorsan túlterhelhetik az embert, ezért jobb, ha van elképzelésed arról, hogy mit keresel.

3. Fedezd fel a turkáló minden zugát!

Soha ne hagyj ki egy részt sem! Például a férfi és a gyerek részlegek fantasztikus darabokat tartogatnak! Ha bármi oversized vagy bő ruhát keresel, a férfi részlegen egészen biztosan találsz majd valamit.

A gyerekrészleg szintén nagyszerű, még ha nem is hiszed, érdemes vele próbálkozni, meglepő darabokra bukkanhatsz. Például, a nagyobb méretek között keress olyan felsőket, amelyek tökéletesen illenek egy magas derekú farmerhez vagy szoknyához. A lányoknak szóló gyerekrészleg szintén remek hely sportos rövidnadrágok beszerzésére, általában márkás darabok is vannak.

4. Szabd testre a ruhákat - egyszerűbb és szórakoztatóbb, mint gondolnád!

Lehet, hogy látsz egy inget, ami nagyon tetszik, de túl nagynak találod. Ahelyett, hogy ott hagynád, gondolkodj el azon, hogyan vághatnád le, hogy a stílusodhoz illeszkedjen.

Egy ing vagy akár egy kapucnis pulóver levágásához mindössze egy filctollra és egy ollóra van szükséged. Egy XXL-es pólóból is csinos, bő szabású cropot varázsolhatsz, amiről mindenki kérdezgetni fog - csak mondd, hogy ez egy egyedi vintage.

Annyi különböző módja van annak, hogy a ruhadarabokat újrahasznosítsd és a sajátoddá tedd. Használd a fantáziádat, és vágj bele a szabdalásba!

5. Keress akciókat - igen, a turkálókban is vannak akciók!

Sok turiban van kiárusítás, bizonyos napokon van, hogy 25% vagy éppen 50% kedvezménnyel is vásárolhatsz. A kasszához érve el se hiszed majd, hogy ilyen kis összegből mennyi mindent tudtál megvenni.

6. Utoljára nézd át a kiegészítőket!

Miután kiválasztottad a ruhákat, nézd át a kiegészítők részlegét. Talán meglátsz egy arany nyakláncot, ami tökéletesen passzol az itt talált inghez, vagy egy övet, amely egy túlméretezett ruha derekát fogja behúzni. A kiegészítők szórakoztató és egyedi hangulatot kölcsönözhetnek az általad kiválasztott alapdaraboknak.

7. Hozd magaddal a barátaidat!

Hasznos lehet, ha valaki, aki ismeri a stílusodat, szintén veled tart a turi kalandra! A barátaid meg tudják majd mondani, mivel nyúlnál mellé és mi lehet jó egy kis átalakítás után. És amúgy is, a társaság sokkal élvezetesebbé teszi az élményt.

8. Ne felejtsd el elajándékozni a régi ruháidat!

Ha valami végül nem áll jól, vagy esetleg túlzsúfolt lett a szekrényed, gondold át, hogy eladományozod a ruhákat egy turkálónak vagy egy adományboltnak. Lehet, hogy valaki tényleg rászorul, és örülne a már alig viselt ruháidnak.

9. Ne feledd, a vintage ruhák kicsik!

Ha találtál egy olyan vintage darabot, amibe azonnal beleszerettél, és nagyszerűen illene a ruhatáradhoz, tartsd észben, hogy a méretek gyakran kisebbek, mint amit használunk. Ha van rá lehetőség, érdemes felpróbálni!

10. Vásárolj szezonon kívül!

A legjobb módja a takarékosságnak, ha nem szezonális ruhadarabokat keresel. Ha nyár van, vegyél téli kabátokat. Ha tél van, vegyél csinos szoknyákat vagy rövidnadrágokat.

Az emberek általában elajándékozzák az előző szezon ruháit, így jó választék áll rendelkezésre az előttünk álló következő szezonra.

11. Adj magadnak időkorlátot!

Bár jó ötletnek tűnhet, hogy az egész napot ruha keresgéléssel töltsd, ha időkorlátot tűzöl ki magadnak, biztosíthatod, hogy ne szippantson be a popkulturális nosztalgia nyúlürege.

12. Öltözz megfelelően!

Nem minden boltban van öltöző, ezért előre kell tervezned. Jó módszer, ha rétegesen öltözködsz, vagy felveszel egy ruhát, attól függően, hogy mit vásárolsz. Ha egy sima topot viselsz, akkor gyorsan fel tudsz dobni felsőket rá, vagy vegyél fel egy ruhát, ha nadrágot, szoknyát vagy farmert keresel. És ami nagyon fontos, könnyen levehető cipőt válassz!

Forrás: YourTango

Megosztom
Link másolása

Ajánljuk