Connect with us

Tanácsok: Hogyan kezeld a pasid exét, aki még mindig nem akar leszállni róla

LOVE

Tanácsok: Hogyan kezeld a pasid exét, aki még mindig nem akar leszállni róla

Lássuk be, ebben nagyon sokan tehetetlennek érezzük magunkat. Íme néhány ötlet, ami segít.


A mai világban, amikor a pasidnak már több exe is lehet, és megeshet, hogy az előzővel csak néhány hónapja (sőt hete) szakított, nagyon nehéz ezt a helyzetet kezelni. A Bustle magazin Meghan Stubbs párkapcsolati szakértőt kérdezte, aki szerint teljesen normális, ha tele leszünk egymásnak ellentmondó érzelmekkel, kétségekkel, sőt bizonytalansággal, ha az ex feltűnik a pasi életében. Főleg, ha váratlanul teszi ezt, és láthatóan elég gyakran beszélnek és találkoznak. Mert ugye “barátok”.

Érthető, ha gyanakvással nézed mindezt, de a szakértő szerint pánikolni nem kell. Vegyél egy nagy levegőt, és gondold végig, mit tehetsz. Íme néhány ötlet.

#1 Beszélj róla a pasiddal

Nem azt mondtuk, hogy veszekedj vele. Semmi értelme, ha azonnal hátrálásra kényszeríted, és bűntudatot keltesz benne. Egyszerűen próbáld meg kideríteni, mi lehet a motivációja. Kérdezd meg, miért érzi úgy, hogy még kapcsolatban kell maradnia a volt barátnővel, mi köti hozzá. És azt is magyarázd el neki, nem indulatosan, hogy ez téged milyen kellemetlenül érint. Próbáljatok meg egyetértésre jutni abban, hogy mi az a mennyiség ex-ügyben, amit még te is viszonylag nyugisan eltűrsz (tehát például szó sem lehet napi kommunikációról stb.), és amitől még a pasid is úgy érezheti, hogy nincs letiltva a volt csajról, de azért meg kell szabnia bizonyos határokat.

#2 Találkozz az exszel

Már ha megoldható. A szakértő szerint ennek több előnye is van: egyrészt a lány “emberivé” válik, vagyis valós személlyé, nem egy misztikus démonná, aki fenyegeti a szerelmeteket a pasiddal, másrészt lehet, hogy egész jó fej, és kiderül, hogy az érthető érzelmi “leválási folyamaton” kívül már az égvilágon semmit nem akar a sráctól. Ha viszont az ellenkezője igaz, és azt érzed, hogy esze ágában sincs leszállni a pasiról, akkor a személyes találkozással érezteted vele, hogy most már te vagy házon belül, jobb, ha ezt a saját szemével látja, és azt is, kivel áll szemben.

via GIPHY

#3 Fogadd el, hogy ez azért alapvetően a pasid élete

És ha ő úgy dönt, hogy az ex egy bizonyos mértékig az élete része marad – igen, akár egyfajta haverság formájában is -, akkor ezt tartsd tiszteletben. Úgyis érezni fogod, ha az exnő túllő a célon, és láthatólag csak arra megy ki a játék, hogy visszaszerezze a párodat. Akkor keményen beszélj a pasi fejével, és tisztázd vele, hogy átlátsz a szitán. De azért nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Ha nyugodt maradsz, csak te kerülhetsz ki győztesen a dologból. Nyilván nem véletlenül szakítottak, az a meccs már le van játszva, inkább koncentrálj arra, hogy a ti kapcsolatotokat építsd.

#4 Ne kínozd agyon magad az excsajjal

Ha csak azért akarsz vele megismerkedni, hogy agyongyötörd magad – vagyis infókat gyűjts róla, “szimatolj” utána, hasonlítgasd magad hozzá, versenyezz vele – akkor inkább tartsd teljesen távol magad tőle. Kali Rogers életvezetési tanácsadó szerint sokan elképesztő önsorsrontásba képesek kezdeni, ha a pasijuk exe képbe kerül, pedig lehet, hogy egy teljesen ártatlan dologról van szó, amire inkább csak legyinteni kéne.

via GIPHY

#5 Ha viszont valami gyanús kettőjük között, azt ne tűrd

Nehéz tisztán látni ebben a kérdésben, főleg, ha alapvetően féltékeny típus vagy. Ám Noah Van Hochman párkapcsolati szakértő szerint azért a női ösztönödre bátran hagyatkozhatsz. Ha a pasid és az excsaj kapcsolatában valami “bűzlik”, vagyis olyan mozzanatokra leszel figyelmes, amelyek szerint a romantikus kötődésnek még nincs vége köztük, esetleg ha te is ott vagy, “kizárnak” a társalgásból, neadjisten tiszteletlenül viselkednek veled, azt egy percig se tűrd. Mindig éreztesd, hogy te vagy körön belül, a pasi a te társad, és az exet csak abban az esetben vagy hajlandó elfogadni, ha semmilyen formában nem áll közétek. Ellenkező esetben – nos, borítsd az asztalt. Akár szó szerint is. 🙂

Bustle

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel