SZTÁR

Kulcsár Edina kiborulása, avagy miért nem bírják a magyar celebek a „bulvárpletykát”?

Ahol celeb van, magamutogatás van, pletyka is van. Álhír is van. Kulcsár Edina ezt még mindig nem érti, a szakításukról szóló „álhír” miatt nekirontott a médiának. Feleslegesen. Vélemény.
HJ. Fotó: Pexels - sassy.hu
2023. február 21.


Megosztom
Link másolása

Influenszer. Az angol "influence" szóból származik, ami "hatás"-t jelent. "Hatást keltő" - így fordítanám. A netes világban ők már egy külön kaszt, sőt, azt látom, hogy egyre többen akarnak influenszerek lenni, egyéb, választott hivatásuktól függetlenül, mert....miért is? És itt kezdődik az én problémám. Szakmai kötelesség, hogy követem őket, és nagyon tetszik is egyikük-másikuk stílusa.

Sok tevékenységükkel azonosulni tudok, és még a nem ritkán százezres követőtáboruk komment-ajnározását is el tudom fogadni egy-egy posztjuk alatt. Aki szereti naponta/hetente visszaolvasni vadidegenektől, hogy ő a világ közepe, hogy "olyan jó, hogy vagy nekünk", hogy "imádlak, gyönyörű vagy, királynő vagy", hogy "na ilyen emberekből kellene több ebbe a mocskos, züllött világba", lelke rajta. Én speciel beleőrülnék ebbe a szektás agyonimádatba, de megértem, hogy van, akinek erre szüksége van.

A gond csak az, hogy úgy látom, ezen nagy hatású celebek többségének a nagy hatás, amit keltenek, csak addig kell, amíg az kizárólag pozitív.

Tisztelet a kivételnek, és természetesen akinek nem inge, ne vegye magára, de bizony nem kevés példát tudnék említeni - akár a közelmúltból is - amikor egy-egy ilyen inlfuenszer....hogy is mondjam...belenyúlt a szarba. Mondjuk az önfeledt magamutogatás közepette kitett egy kétértelmű posztot, mint legutóbb Kulcsár Edina, aki Valentin napi fotójáról lehagyta élete párját, G.w.M-et, és mellé azt írta: "#mindenszerelmemegyhelyen." Persze, hogy beindult a bulvárgépezet, a pletykalapok leközölték, hogy talán ban vaj a Paradicsomban az álompár között, esetleg szakítottak.

Szóval a ventillátorba (valószínűleg véletlenül, vagy ki tudja?) belefújt kaki szép, kövér cseppekben visszahullt Edina fejére, vagyis nekiestek a kommentelők, és ott már tényleg nincs pardon. És ő halálosan megsértődött. Ha-lá-lo-san. Elegáns szerepéből kiesve az Instagramján kiosztotta a bulvármédiát: "Valahol vicces, valahol meg mélységesen felháborító és egyben elszomorító is. Hogy tényleg odáig jutott egy-egy hírportál, hogy ilyen hazugságokhoz kell folyamodniuk annak érdekében, hogy pörögjön az oldaluk? (...) Csodálkozunk, hogy a társadalmunk depressziós??? Manapság miért nem látni jó, és a szívünknek jól eső pozitív tartalmakat???"

Aztán amikor jónéhány kommentelő megjegyezte: hát talán az lehet az ok, szívem, hogy ebből élsz. Csak hogy egy példát hozzak a hozzászólásokból: "azt szeretem ebben az egészben, hogy a médiát ostorozza ez a nő, de mégis a médiának köszönheti a fene nagy követők számát, illetve azt, hogy köztudatban tartja ezeket a mondvacsinált celebecskéket."

No hát ez az. Nos, kedves celebek és influenszerek (ismétlem, tisztelet a kivételnek). A bulvárújságírás egy rendkívül kacifántos műfaj. Borotvaélen táncolás. A szakma jobbjai mindig több oldalról vizsgálják meg a dolgokat. Több forrásból dolgoznak, igyekeznek körbejárni a témát.

Tudom, bőven akadnak, akik ezt nem teszik meg. Leszedik az Instáról, vagy egyszerűen átkapják egy másik online oldalról a hírt, pletykát, és sajnos sokszor álhírt.

Sajnálatos, nem oké, és teljesen megértem, hogy bosszantó lehet hazugságot, vagy félinformációt visszaolvasni magadról. Ez van, idáig fajult a digitális nyilvánosság, a világon egyetlen ismert ember sem menekül meg ettől. Selena Gomez vagy Tom Hardy biztos nem tartja számon, mennyi hülyeséget írnak-olvasnak össze róluk, bele is őrülnének.

Értem én, hogy a hatáskeltés, az "influence" nagy úr a mai világban, de az emberekre valódi hatást csak az tud gyakorolni, aki biztos annyira önmagában, hogy nem kap hisztirohamot mindentől. És főként nem vádolja a bulvársajtót, mert hát lássuk be: nagyon nagy részben belőlük él.

A nyilvánosságban élni egy választás. Nincs olyan, hogy a jó kell belőle, a Gucci-villantgatós meg limuzinos vakításért bezsebelem a lájkokat, de ha valami rosszul sül el, vagy isten őrizz egy buta pletyka terjed el rólam, azt tőrdöfésként élem meg a szívembe, és elkezdek hosszú posztokban kiborulni. Akkor nem a szakmámat nézem (jelen esetben ez a szakma a celeb-influenszerség), hanem önmagamat, mint az a bizonyos mitológiai Narkisszosz, aki a tóba pillantva beleszeretett a saját tükörképébe (ebből ered a nárcizmus szó). Szóval akkor nem lennék más, mint egy hatásvadász billentyűzet-primadonna, aki azonnal szívrohamot kap, ha rózsák helyett záptojások röpködnek felé a színpadon.

Szóval, kedves influenszerek: talán érdemes elgondolkodni azon, hogy benneteket, a mai kor sztárjait, akik százezreket tudtok befolyásolni a gondolataitokkal, zenéitekkel, sőt, akár egy sminkvideótokkal, régen, a történelmi időkben úgy hívták: bölcsek. Rájuk hallgattak, őket követték, az ő élettapasztalatukra alapoztak, hozzájuk fordultak az emberek iránymutatásért. És bár nem vagyok történész,

de ha a világ legnagyobb bölcseit nézzük, az ő fennmaradt műveiket olvasgatjuk, azért egy közös, szembetűnő tulajdonsága mindegyiküknek van: az alázat.

Persze ha valami nagyon káros, egyértelműen hazug és becsületsértő dolog jelenik meg, jogos helyreigazítani a dolgokat. Ha meg végképp nem tetszik a buli, akkor vissza lehet vonulni. De tényleg. Le az Instáról, le a TikTokról. Megesküszöm, hogy egy hét múlva egyetlen bulvárlap sem fog rólatok írni. Egy sort sem.


Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁR
„Receptre írnám fel mindenkinek” – Kembe Sorel őszintén irigyli azt a morális iránymutatást, amit Azahriah a saját generációjának mutat
Videóban mondta el a véleményét a 21 éves zenészről.
Sassy - sassy.hu
2023. március 20.


Megosztom
Link másolása

Kembe Sorel egy TikTok-videóban osztotta meg a gondolatait Azahriah-ról.

Azzal kezdte, hogy mindenki irigyli Azahriah-t, aki teltházas koncertet adott a Papp László Arénában. Miért? A sikerei, a népszerűsége miatt, azért, mert "van lé" és mert sokan szeretik a 21 éves zenészt.

Kembe Sorel azonban csak egyetlen dolgot irigyel tőle:

"Azt a mentális és morális iránymutatást, amit a saját generációjának mutat. Azt receptre írnám fel mindenkinek"

– jelentette ki a színész-influenszer,

Kembe Sorel azokra a beszélgetésekre gondolt, amelyeket nemrég Azahriah, pontosabban Baukó Attila folytatott. A Partizán például egy hete készített vele anyagot, amiben szó volt arról is, hogy a fiatal a zenei projektjét viszi Azahriah néven, a Youtube-prijektjét pedig Paul Street néven. A hatalmas rajongótáborral bíró 21 éves Baukó Attila nemrég többek közt azt mondta:

"Nagyon sokan szeretnek és ismernek, ez semmi esetre sem egészséges mentálisan, de szerencsére most már tart ott az élet, meg a 21. században fejlődik a pszichológia is, szóval vannak alkalmak és módszerek arra, hogy ezt az ember úgy dolgozza fel, hogy a saját énképe is megmaradjon."

A sikerről pedig azt nyilatkozta Azahriah, hogy nem saját magára hegyezi ki ezeket a dolgokat, így kívánja megakadályozni, hogy ez megváltoztassa a személyiségét.

Kembe Sorel erre így reagált:

"Túl azon, hogy generációkat köt össze a zenéjével, az ilyen jellegű iránymutatás viszonylag ritka az ilyen fiatalon nagyon híressé vált egyének között. Ezért le a kalappal. És gondoljátok végog, hogy ha eddig csak a sztárság és a nagyravágyás volt a cél, legyen más is a fejetekben."

Íme, a videó:

@iamkembesorel Kellemes csalódás és követendő példa. IG: iamkembesorel #kembesorel #fyp #azahriah #példa #respect ♬ Stories 2 - Danilo Stankovic


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
SZTÁR
A Rovatból
Meztelen képek szivárogtak ki Meghan Markle-ról, amiket állítólag ő maga készített
Tengerparti nyaraláson fényképezte le a melleit.
Sassy - sassy.hu
2023. március 20.


Megosztom
Link másolása

Topless fotókat közölt egy külföldi bulvároldal Meghan Markle-ról.

A képek egy tengerparton készültek, ráadásul Meghan Markle maga fotózott - az a beállításból nem derült ki, hogy direkt vagy véletlenül.

A fotók valószínűleg évekkel ezelőtt készülhettek, mielőtt a színésznő házasságot kötött Harry herceggel.

Meghan Markle 2002-ben kapta meg első szerepét a General Hospital című sorozatban, majd szerepelt a Century City-ben, a Cuts-ban, a Love-ban, a The War at Home-ban, a Knight Rider-ben, de még a Castle című sorozatban is.

Az igazi áttörést Suits (Brilliáns elmék) című sorozat hozta meg neki 2011-ben. Ebben Rachel Zane jogi asszisztenst alakította, akinek eleinte minden vágya, hogy ügyvéd lehessen. 2013-ban kapott főszerepet a Random Encounters vígjátékban, 2014-ben pedig az Anti-Social krimiben játszott. Közben Meghan Markle felépítette a saját divatmárkáját, és népszerű blogot is vezetett. Utoljára a Suits 7. évadában játszott, ezt követően már nem vállalt szerepet.

2016 nyarán ismerkedett meg a brit királyi család tagjával, akit a bulvárlapok a család fekete bárányaként kezeltek. Harry herceg állítólag már az első találkozásuk előtt a színésznő rajongója volt Meghannek, mivel látta a a Brilliáns elmékben.

2017-ben volt a hivatalos eljegyzésük, 2018. május 19-én pedig az esküvőjük, amit a windsori Szent György-kápolnában tartottak. Első gyermekük 2019. május 6-án született, második gyermekük pedig, akit nemrég kereszteltek meg, 2021. június 4-én.

Harry és Meghan 2020 januárjában jelentette be, hogy nem kívánnak tovább a brit királyi családnak dolgozni, és Kanadába, majd az Egyesült Államokba költöztek.

Tavaly jelent meg a Netflixen a róluk szóló dokumentumfilm, idén pedig Harry önéletrajzi könyve, a Tartalék.

A meztelen fotók erre a linkre kattintva láthatók.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

SZTÁR
Hoppá: Tóth Andi után újabb hazai énekesnő vonul vissza
„Nem rinya ez, hanem a magyar szólista nők valósága a zeneiparban” – írta Marge az Instagramon.
Sassy - sassy.hu
2023. március 21.


Megosztom
Link másolása

Tóth Andi március elején jelentette be, hogy abbahagyja a zenélést, mert már nem okoz neki boldogságot az, amit csinál.

Most egy újabb énekesnő beszélt arról a közösségi oldalán, hogy visszavonul.

A Marge néven ismert előadó az Instagram-oldalán jelentette be, hogy ő is visszavonul a színpadról.

Az énekesnő egy régebbi fotójához írt őszinte sorokat. Leírta, hogy az utolsó nagykoncertjén, a Budapest Parkban már megtörten állt a színpadon, ahol rosszabbnál, rosszabb döntések sorozatának áldozataként zuhant lefelé „mind szakmailag, mind emberileg”.

„Nehéz volt felállni belőle és még nehezebb azt mondani mindennap, hogy jó nekem, ha nem énekelek, mert amikor énekeltem, boldogtalan, elveszett, magányos és kihasznált voltam. Nőként. Nem – nem rinya ez, hanem a magyar szólista nők valósága a zeneiparban”

- írta Marge a képhez.

Azt is leírta, hogy a nagy rendezvények csak férfiakkal és zenekarokkal kommunikálnak, a nők pedig nem emelik fel egymást, ezért is döntött a visszavonulás mellett.

„Talán még találkozunk. Köszönöm mindenkinek, aki nem ítélt el és még egy esélyt adott!”

- búcsúzott a posztban.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

SZTÁR
A Rovatból
Cameron Diaz végleg visszavonulhat a filmezéstől, miután Jamie Foxx végigdrámázta visszatérő filmjének forgatását
Pedig Foxx győzte meg a színésznőt arról, hogy térjen vissza a filmvászonra. Kár, hogy a közös projekttel nem hozta meg Diaz kedvét a további munkához.
Sassy - sassy.hu
2023. március 21.


Megosztom
Link másolása

Az 50 éves Cameron Diaz hivatalosan 2018-ban vonult vissza hollywoodi karrierjétől, mielőtt közeli barátja, az 55 éves Jamie Foxx visszacsábította volna, hogy mellette szerepeljen egy netflixes akcióvígjátékban.

A színésznő a projekt után azonban valószínűleg már nem tér vissza többé Hollywoodba egy újabb film kedvéért - miután egy barátja elárulta, hogy a sztár küzd a borzasztó hosszú munkanapokkal, amelyek elszakítják őt férjétől, a Good Charlotte zenekarból ismert Benji Maddentől, és hároméves kislányuktól, Raddix-től. Emellett tovább nehezíti a dolgot, hogy ugyan Jamie Foxx csábította vissza a forgatáshoz,

a film munkálatai során a színész többször is dührohamot kapott, több embert el is kellett küldeni a produkciótól.

A forgatáson kisebb zűr támadt, amikor is a hírek szerint Jamie teljesen összeomlott, ami végül három ember kirúgásához vezetett. Ezzel kapcsolatban egy, Cameron Diazhoz közel álló forrás elárulta, hogy - bár Foxx-szal nincsenek problémái - a színésznő valószínűleg nem fog visszatérni a filmezéshez, miután befejezte közös projektjüket, mert nagyon nehézen viselte, hogy ennyi időt távol kell töltenie a családjától. Nem mellesleg utálja a drámát és a konfrontációt, ami mostanában elég gyakori a forgatáson.

„Ezek az egymás utáni 10-12 órás munkanapok nagyon megviselik, és utál távol lenni kislányától, Raddix-től”

- mondta egy barátja a Daily Mail-nek, hozzátéve: „Cameron mindennél jobban szeret anyuka lenni”.

„Utálja a drámát és a konfrontációt. Ezért is vonult vissza a szakmától. Már bizonyított az iparágban, nem kell többet letennie az asztalra.”

Diaz és Madden kislánya 2019 decemberében született, közös életüket nagyon bizalmasan kezelik.

A bennfentes szerint bár Benji végig támogatta felesége visszavonulását, a döntés azért megviselte.

„Benji mindent támogat, amit Cameron tesz, de azért ez óriási terhet ró rá.”

Ami Jamie Foxx dühkitöréseit illeti, végül emiatt kirúgtak egy executive producert, két rendezőt és a sofőrjét, a bennfentes nem árult el konkrétumokat. Azt azonban elmondta, hogy „nagyon meglepődne, ha ez bármilyen feszültséget okozna Jamie és Cameron között.

„Amikor hatalmi pozícióban vagy, néha olyan döntéseket kell hoznod, hogy elengeded azokat az embereket, akik nem osztják ugyanazt a víziót, mint te”

- mondta. - „Cameron üzletasszony, és megérti, hogy erre időnként szükség van. Őszintén szólva Jamie az egyetlen oka annak, hogy ezt a filmet csinálja, hiszen még mindig nagyon közel állnak egymáshoz.”

Két évtized alatt Cameron Diaz több mint 40 nagysikerű filmet készített, és egy időben Hollywood legjobban fizetett színésznője volt. Mióta azonban bejelentette visszavonulását, kislánya mellett egy másik vállalkozás felé is fordult - többek között elindította saját bormárkáját, az Avaline-t üzleti partnerével, Katherine Powersszel.

Megosztom
Link másolása

Ajánljuk