SZTÁR

Harry és Meghan kikukázva? Óriási a botrány a Netflix körül, A korona új évada is bajban van

Nemcsak a királyi család, de már a brit politika is beszállt, diplomáciai botránnyá fajulhat a dolog.
Sassy - sassy.hu
2022. október 18.


Megosztom
Link másolása

Szeptember 8-án halt meg II. Erzsébet, Anglia leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója. Temetési szertartását becsések szerint a Föld népességének fele, közel 4 milliárd ember nézte végig, vagy legalábbis részletekben.

Szinte napra pontosan két hónappal később, november 9-én mutatja be nagy csinnadrattával az amerikai showbiz egyik legismertebb "cápája", a Netflix az egyik legsikeresebb - és legtöbb pénzt hozó - sorozatának, A koronának a következő, ötödik évadát.

A korona első egy-két évadát tízmilliók nézték és ünnepelték világszerte, ám ahogy haladt előre az időben, egyre többen kapták fel a fejüket a sorozat döbbenetes, kiábrándító, olykor kifejezetten kegyetlen jeleneteit látva. Mintha a Csillagok háborúja főgonoszának, Darth Vadernek a velejéig gonosz családja kelt volna életre a képernyőkön: a királynő szívtelenül kicsinálja a húgát, mert nem engedi a szerelméhez hozzámenni, Károly egy önimádó, szemét barom, aki az ártatlanul "vágóhídra" hurcolt Dianát rendszeresen megalázza, és a szemébe röhögve, vígan csalja a szintén ördögien gonosz Camillával. Sőt, Károly egy helyütt ki is mondja az anyjának, azaz a királynőnek: "Ha nem mi lennénk a királyi család, rég ránk hívták volna a gyámügyet, te meg már börtönben lennél."

A problémák a mostani, ötödik évad előtt csúcsosodtak, amikor kiderült: A korona írója, az egyébként maga is igen botrányos magánéletű Peter Morgan az eddigieknél is kegyetlenebb, kitalált jeleneteket szőtt bele a sorozatba, sőt, belekevert ismert politikusokat is.

Az egykori brit miniszterelnököt, John Majort például úgy ábrázolja, mint egy ármánykodó Hókuszpókot, aki szövetkezik Károllyal az akkor 60 körüli II. Erzsébet "megpuccsolására" és letaszítására a trónról. Major - az igazi - a napokban adott ki egy hivatalos cáfolatot, miszerint ehhez még csak hasonló sem történt, és kikéri magának, hogy egy pénzéhes amerikai szappanopera-vállalat becsületsértéssel felérő, olcsó "szenzacionalizmussal" akarja degeszre keresni magát úgy, hogy még élő, brit emberekről (és mellesleg közszolgákról, hiszen a monarchia tagjai azok) talál ki színtiszta hazugságokat, és szent igazságként tálalja fel.

Egyre-másra gyűlnek a brit sajtóban, a Buckingham-palotában, sőt, magánál a Netflixnél is az elégedetlenkedők, akik szerint A korona, bár kétségtelenül sok, valóságon alapuló esemény van benne, gyakorlatilag nem más, mint dollármilliókért elkövetett hullagyalázás, valamint élő, érző emberek megbecstelenítése.

A sorozat készítői közül jó néhányan fel is mondtak, köztük a tanácsadóként foglalkoztatott Jemima Khan, aki Diana hercegné barátnője volt, és felháborodott Diana "tiszteletlen" ábrázolásán.

Az ötödik évadban ugyanis lesz minden. Lerántják a leplet Diana szeretőiről, arról, ahogy eszelősen, egymás után százszor hívogatta telefonon pakisztáni szívsebész imádottját, Hasnat Khant. A szériában állítólag több finom utalás is van a 25 éve létező konteóra, miszerint Dianát szándékosan tették el láb alól, méghozzá a brit nemzetbiztonság, az MI5. Beleszőttek egy szálat Pülöp herceg (egyik) szeretőjéről is, amire szintén semmi bizonyíték nincs, de akkor is. Fülöp valószínűleg nem volt szent, de lássuk be, két hónappal a királynő halála után ez nem igazán ízléses.

A korona írója, az 59 éves, brit Peter Morgan bevallottan gyűlöli a királyi családot. Egy pár évvel ezelőtti interjúban "őrültségnek" nevezte az egész monarchiát, II. Erzsébetet "igen limitált intelligenciájú" nőnek, a királyi család tagjait pedig "túlélő organizmusoknak, mint egy mutálódó vírus."

A probléma természetesen nem azzal van, hogy egy szappanoperákra meg B-kategóriás thrillerekre szakosodott filmcég csinál egy parádés látványvilágú sorozatot, amelynek körülbelül annyi köze van a valósághoz, mint az Isaurának a valódi rabszolgatartáshoz. A botrány azért súlyosbodik, mert mindezt olyan emberek magánéletéről, legintimebb titkairól, fájdalmairól és szenvedéseiről teszi, akik ma is élnek, és soha, semmilyen formában nem járultak hozzá, hogy így kivesézzék őket. Pláne úgy, hogy Diana életrajzi könyve (Andrew Mortoné) az egyetlen, amelyben állítólag maga Diana mesélt el magáról néhány történetet, a király család többi tagja soha, semmilyen négy fal közötti részletet nem árult el az életéről. A sorozat producerei maguk is bevallották, hogy a jelenetek többsége színtiszta kitaláció.

Amit viszont tízmilliók hisznek el az utolsó szóig, ugyanis sehol sincs kiírva, hogy ez egy valós eseményeken alapuló, FIKCIÓS dráma. Szimpla szórakoztatás, nem kordokumentum. Nyilván senki sem gondolja, hogy a királyi család tökéletes, de lássuk be: azért nem ők az Antikrisztus. Ha a saját családunkat állítanák ilyen kegyetlenül pellengérre a világ előtt, az nekünk sem esne jól.

A Netflix mindenesetre érzi, hogy nagyon szorul a hurok, mert bár A koronát nem állítják le, ahhoz túl sokat hoz a konyhára, a királyi családot három éve folyamatosan mocskoló, "kiugrott" herceg, Harry és felesége, Meghan decemberre tervezett bosszú-dokumentumfilmjét bizonytalan időre váratlanul kikukázták. Állítólag egy évvel elhalasztották, de sokak szerint nem lesz már ebből semmi.

A Netflix az utóbbi egy évben óriási veszteségeket volt kénytelen elszenvedni, szélsebességgel morzsolódnak le az előfizetői, jön fel a konkurrencia (Amazon, HBO Max, Disney+), így nem engedhet meg magának egy esetleges becsületsértési pert, amely akár többszáz millió dolláros kártérítésbe is fájhatna az amerikai showbiz-vállalatnak.

Daily Mail


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


SZTÁR
Szívszorító: Tina Turner anélkül halt meg, hogy találkozott volna az unokáival
Az egész világ bálványozta, de úgy tűnik, a saját családjában nem volt sztár.

Megosztom
Link másolása

Tina Turnernek múlt heti halála előtt nem volt alkalma találkozni három unokájával és öt dédunokájával. A rocklegenda 83 évesen, svájci otthonában hunyt el, miután hosszú ideig magas vérnyomással és veseelégtelenséggel küzdött.

Az énekesnő halála sokként érte a közelebbi családját, mert sokan nem voltak tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a betegsége.

Úgy tűnik, nem voltak túl szoros kapcsolatban, a PageSix egyenesen úgy tudja, hogy Tina Turner soha nem találkozott az unokáival és dédunokáival.

Twanna Turner, aki az énekesnő volt férjének, Ike Turnernek a lánya a lapnak elmondta: „Egy ideje nem hallottunk felőle, olyan hirtelen történt minden. A családnak nagy szüksége van most egy gyógyulási időszakra.”

Lapozz Tina Turner családi viszonyaiért!Megosztom
Link másolása

SZTÁR
Harrytől megtagadhatja a belépést bármelyik amerikai határőr, aki tud arról, hogy önéletrajzi könyvében a drogozásáról ír
Szakértők szerint a bevándorlási tisztek egyszerűen visszafordíthatnák őt a határról, hiába él az országban a családja. Köze lehet ehhez annak, hogy úgy döntöttek, befejezik a mocskolódó dokufilmek és könyvek készítését?
Sassy - sassy.hu
2023. június 01.


Megosztom
Link másolása

Harry a következő kiruccanása után nem biztos, hogy visszatérhet az Egyesült Államokba. Az amerikai kormány képviselője jövő kedden megjelenik a szövetségi bíróságon, hogy válaszoljon a herceg vízumkérelmével kapcsolatos kérdésekre, miután Harry önééletrajzi könyvében beismerte, hogy kokaint, füvet és varázsgombát fogyasztott.

A bevándorlási tiszt persze nem tudná megtagadni a beléptetést, ha a drogfogyasztást beismerte volna Harry a vízumkérelmébe. Csakhogy ha beírta, nem valószínű, hogy megkapta volna a vízumát.

Az ügy június 6-án 14.30-kor kerül a bíróság elé. Egy bevándorlási ügyvéd szerint a dolog akárhogy alakulhat. Fennáll a veszélye, hogy a per foltot ejt Harry bevándorlási aktáján, ami megnehezítheti a vízuma megújítását.

Ha kiderül, hogy a herceg hazudott a vízumkérelmében a kábítószer-fogyasztásáról, akkor azt a vízumot a törvény szerint vissza kellene vonni.

A Spare című könyvben Harry ugyanis elárulta, hogy 17 évesen fogyasztott először kokaint és később is még néhány csíkot felszívott. Azt is bevallotta, hogy cannabist szívott a Meghannal való első randevúja után. A herceg beszélt még az ayahuasca nevű pszichedelikus droggal szerzett élményéről, mondván, hogy egyfajta relaxációt, felszabadultságot, vigaszt, könnyedséget hozott, amit egy ideig sikerült megtartania.

Harry Dr. Máté Gábornak azt is elmondta: „A kokaintól semmit sem éreztem, inkább egy szociális dolog volt, és a valahova tartozás érzését adta… A marihuána más, az tényleg segített.”

Nem ismert, hogy Harry milyen vízummal rendelkezik, de feltehetőleg egy ideiglenes, nem bevándorló vízummal, amely öt évig érvényes.

Az amerikai törvények értelmében a kokainhasználat beismerése valószínűleg megakadályozza, hogy Harry valaha is zöldkártyát kapjon vagy amerikai állampolgár legyen.

Amy Winehouse-nak 2008-ban megtagadták az amerikai vízumot a drogfüggősége miatt, ezért kellett lemondania a Grammy-díjátadón való részvételt.

Kate Mossnak is gondjai voltak az amerikai vízummal, miután 2005-ben olyan képek kerültek nyilvánosságra, amelyeken fehér port szippantott.

Egy mai másik hír szerint Harry és Meghan abbahagyják a dokumentumfilmek készítését, az emlékiratok kiadását és a királyi családot ostorozó interjúkat, a kiszivárogtatott magyarázatok szerint „nincs már mit mondaniuk.”

Ez azért furcsa, mert nemrég még azt lebegtették, hogy a következő vádcunami még durvább lesz, mint az első hullám.

A drasztikus irányváltás alig egy héttel azután történt, hogy Harry és Meghan állítása szerint majdnem katasztrofális autós üldözésbe keveredtek paparazzókkal New York utcáin.

Ki tudja, mi áll a visszakozás hátterében.

De eléggé valószínű, hogy mindehhez köze van Harry jelenlegi bevándorlási státuszának is.

Úgy tűnik, mégis jobban szeret Amerikában élni, mint amennyire ártani szeretne a családjának.


Megosztom
Link másolása


SZTÁR
Ben Affleck és Jenifer Lopez végre közös házat vettek, 24 fürdőszoba van benne!
A párosról mostanában feszültségről árulkodó képek láttak napvilágot, de ha tudtuk volna, hogy épp a lakásvásárlás kacskaringós útvesztőjében bolyonganak, mindent értettünk volna

Megosztom
Link másolása

Jennifer Lopez és Ben Affleck állítólag két éve küzdenek azzal, hogy megleljék álmaik házát. Igen, az esküvő csak tavaly volt. Mindegy. Most végre rátaláltak a tökéletes megoldásra, és hallva a részleteket, már világos, miért tartott ennyi ideig kivárni, míg ez a ház a piacra kerül:

a házban mozi, borozó, whiskey-szalon és egy spa is található, haj- és körömszalonnal, szaunával és masszázsszobával.

Sőt, van egy különálló, 5000 négyzetméteres sportlétesítmény is, amely magában foglal egy fedett pickleball pályát, box ringet és egy sportszobát. Ezen felül van egy 2 hálószobás őrház is – azt hiszem sokan megelégednénk ezzel a kis melléképülettel önmagában.

Összesen tehát vettek egy 12 hálószobás, 24 fürdőszobás és 15 kandallós ingatlant!

Ben és Jen mindössze 60.850.000 dollárt fizetett... természetesen nem hitelre vették, mint a Beckham házaspár, akik bevállaltak nevetséges havi 20 millió forintnak megfelelő törlesztést egy floridai kecóért,

Ben Affleck és Jenifer Lopez készpénzben fizettek.

És most jön a legváratlanabb része: az egész üzlet az első pillanattól az utolsóig összesen 1 hétig tartott. Igen, attól kezdve, hogy meglátták, addig, míg aláírták a papírokat.

Talán azért volt a nagy sietség, mert tudták, hogy hihetetlenül jó üzletet kötnek. Az ingatlant 2018-ban 135 000 000 dollárért adták el, idén 75 millió dollárért hirdették meg.

A birtok egy 5 hektáros dombon fekszik, a biztonság páratlan. Wallingford koronaékszerének tartják, és ez mond valamit.

Az ifjú házasok az elmúlt két évben többször hoztak rossz döntést, amikor több más ingatlanra jelentkeztek, de az aláírás előtt mindig visszaléptek.

Még nincs vége! Lapozz tovább a folytatásért!Megosztom
Link másolása


SZTÁR
Shakira túl van Gerard Pique-n? A jelek erre mutatnak
Az énekes csupa mosoly volt, amikor wakeboardozás után lefotózták. Hamilton vagy Tom Cruise van a háttérben?

Megosztom
Link másolása

A 46 éves popsztárt egy kikötőben látták, boldogan és lazán sétált kék hosszúujjú ingében és fekete rövidnadrágjában.

Shakira egy hasonló kiruccanást már tett a hónap elején a Forma-1 szívtiprójával, Lewis Hamiltonnal.

Az énekes elfogadta az autóversenyző kinyújtott kezét is, aki felsegítette őt a hajójára, mielőtt elszáguldottak Shakira 20 millió dolláros vízparti villájából.

Nem sokkal korábban az énekesnő betért a miami Cipriani étterembe, ahol Hamilton a barátaival vacsorázott. Az esti felvételeken az látható, ahogy a Forma-1 rajongó Shakira köszön az pilótának, aki mosolyogva válaszol rá, és elkíséri az asztalához.

Csakhogy míg Shakira a Piquéval való szakítása óta egyedülálló, addig Hamiltont elvileg Juliana Nalu brazil modellel kavar. Vagy kavart.

A dél-amerikai énekesnő lassan épül fel a válásából, miután tavaly nyáron brutálisan szakított a 36 éves Gerard Piquével, aki állítólag megcsalta a feleannyi idős (24 éves) Clara Chia Martival.

Ennél jobban nem nagyon lehet egy feleséget megalázni, így érezhette Shakira.

A férfitől két fia született – a 10 éves Milan és a 8 éves Saha –, és az énekesnő a válás közepén egy hosszú, spanyol nyelvű Instagram-nyilatkozatot tett közzé, amelyben arra kérte a médiát, hogy tartsa tiszteletben a magánéletét, hogy a gyermekei nyugodtan élhessék az életüket a kamerák állandó figyelése nélkül.

Shakira Hamiltonhoz fűződő viszonya azután kapott nyilvánosságot, hogy a hónap elején a Miamiban megrendezett Forma-1-es nagydíjon lecsapott a facér énekesnőre Tom Cruise is.

A férfi kócos sörényével és fehér pólójával úgy nézett ki, mint egy magabiztos szívtipró, miközben a szupersztár énekesnőn lógott, aki egyébként szexi zöld felsőt viselt, amely kiemelte a dekoltázsát.

Egy bennfentes később elmondta, hogy Cruise rendkívül érdeklődik a kolumbiai szépség iránt, mivel szerinte megvan a kémia köztük.

„És nem magasabb nála” – tette hozzá az ismerős.

Lapozz tovább és kiderül, hogy reagált Shakira Tom Cruise közeledésére!Megosztom
Link másolása