SZÍNES

„Minimálbért keresek, mindenki sz...át hallgatom, teszek a hisztijére!”– ünneplik a kávézó pultosát, aki kiosztotta a fanyalgó vevőt

A TikTok videót már több, mint 3 millióan látták.
Sassy - sassy.hu
2023. január 26.


Megosztom
Link másolása

"Az újgenerációs munkavállalók, úgy tűnik, már nem olyanok, mint a régiek" – írta TikTok videójára az a fiatal férfi, aki az egész sztorinak szem- és fültanúja volt, és azonnal meg is osztotta a közösségi platformon.

A fiú elmesélte, hogy a helyi kávézóból jön, ahol a pultoslány épp most mondott fel, parádésan feltűnő körülmények között.

"A kávézóban vagy tízen álltak sorba, amikor egy Karen (a Z-generációsok így hívják a középkorú, mindenért elégedetlenkedő nőket – a szerk.) elkezdett balhézni, hogy már 25 perce vár a kávéjára, ez nevetséges" – meséli a srác.

"A pultoslány erre nem várt reakcióval lepett meg mindenkit. Nyugodtan közölte a balhézó vevővel: 'Hölgyem, amikor ide bejött, pontosan tudta, látta, hogy már vagy tizenhárman állnak ön előtt a sorban, akkor mégis, mire számított?' A Karen köpni-nyelni nem tudott, aztán kibukott, és hívta a menedzsert. Az kijött, persze mentegetőzni kezdett, elnézést kért a pultoslány nevében, de a nő tovább pattogott, hogy maguknak ez az üzletpolitikája, így kezelik a vásárlókat?"

A tiktoker fiú elbeszélése szerint ezután a pultoslány metsző tekintettel a nőre nézett, és azt mondta:

"Hölgyem, minimálbért keresek, ne várjon el semmi extrát, a fizuért vagyok itt. Közben mindenki sz...át hallgatom, nem elég forró a kávé, nem elég jó a kávé...teszek a hisztijére! Lelki problémái vannak? Nekem is. Minden este bőgve alszom el, kivagyok, szóval tényleg lasz...om a maga nyűgjét."

A kávézóban állítólag teljes csend honolt, aztán valaki halkan tapsolni kezdett. A lány ezután levette a kötényét, közölte a menedzserrel, hogy ha nem vette volna észre, ez volt a felmondása, és kisétált. A srác így zárta a videót: "Akárhova is megy ez a lány, oda akarok menni kávét inni."

A kommentelők többsége is egyetértett vele. Szerintük a mai tizen- és huszonévesek már alaposan feladják a leckét a munkáltatóknak, akiknek már nem attól kell félniük, hogy elveszítenek egy vevőt, hanem attól, hogy elveszítenek egy jó munkaerőt.

A bátor, öntudatos lányt egyébként sokak szerint a menedzsernek is meg kellett volna védenie, mert ha egy vevő igazságtalanul hisztizik, akkor nem kell mindig igazat adni neki, és szabadkozni a semmiért.

@cutzle1 That’s what i call customer service#fyp #fypシ #storytime #fypシ゚viral #trendingeffect #funnystory #share #pin #follow #like #customerserviceproblems #employeeproblems #baristalife #karen #viral #retail #fastfoodlife ♬ original sound - Cutzle

YourTango

Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Kislányát is eltalálta egy székkel a TikTok-sztár, amikor részegen dühöngött – videón, amikor letartóztatják
A 27 éves influenszer azért kapott dührohamot, mert a párja nem akarta magával vinni egy koncertre, mivel túl sokat ivott.
Sassy - sassy.hu
2023. április 01.


Megosztom
Link másolása

Letartóztattak egy népszerű tiktokost az amerikai Utah államban, miután részegen tombolt otthon, és véletlenül eltalálta egy székkel az 5 éves kislányát - írta meg a Daily Mail.

Taylor Frankie Paul azért kapott dührohamot kapott, mert a barátja, Dakota Mortensen nem volt hajlandó elvinni őt egy koncertre, mivel túl részeg volt. Most előkerült egy videó a mormon influenszer letartóztatásáról, aki erősen ittas állapotban, zaklatottan magyarázza az este eseményeit a testkamerát viselő rendőröknek.

A letartóztatásának éjszakáján a szomszédok riasztására érkeztek ki a rendőrök, akiknek Taylor és párja nyitott ajtót. Amikor a rendőrök a történtek felől érdeklődnek, a pár egymásra mutogatva vádolja másikat részegséggel, majd Taylor azt állítja, hogy barátja "bedobta őt a garázsba". Ezek után a rendőrök szétválasztották a párt, majd a nő elkezdte elmesélni, mi történt.

Folyamatosan sír, szavait nehéz kivenni, azt azonban érteni lehet, amikor azt mondja:

"Érzelmileg sérült vagyok, és váláson megyek keresztül. (...) Én löktem meg, én ütöttem meg, ő lökött meg engem. Nem érdekel. Kiakadtam, mert meglökött. Csak azt akarom, hogy menjen el."

Elmondta, hogy Mortensen vette fel egy barátnőivel töltött este után, mikor pedig hazaértek, a férfi lökte meg őt először. Erre reagálva vágott hozzá dolgokat, és félelmében bevizelt.

Azt a 30 éves férfi is elmondta, hogy egy csajos estéről vette fel barátnőjét, aki miután megtudta, hogy a barátja koncertre készül, erősködött, hogy vele menjen. Mikor Dakota odaért a buliba, látva a nőt úgy értékelte, hogy párja nincs abban az állapotban, hogy vele tartson. Amikor ezt közölte vele, a TikTok-sztár dühös lett, és az autóban szidta őt egész úton. Hogy csillapítsa a szituációt, a férfi távozni akart, ám ezt a barátnője nem engedte. Ekkor elfajult a helyzet.

Taylor a telefonját, fa játékszereket és fém székeket dobált a férfihez. A jelenetet az influenszer 5 éves lánya, Indy is végignézte, sőt az egyik lepattanó fémszék fejbe is találta a kislányt.

A helyszínen lévő őrmester a jelentésében azt mondta, hogy több fémszéket és más háztartási tárgyakat figyelt meg a földön a bejáratnál.

Amikor a tiktokert letartóztatták családon belüli erőszak miatt, megkérdezte a rendőrtől:

"Szóval őt nem tartóztatják le? Meglökött, és én vagyok letartóztatva? Amikor Dakota látja, hogy letartóztatnak, nem fog beleegyezni. Összepisiltem a nadrágomat, és le vagyok tartóztatva?"

Az influenszer egy hónappal az incidens után posztolt először a TikTokra, azonban a folyamatban lévő bírósági csatározásairól nem tett említést. Azt viszont elmondta, hogy nemrég a Utah állambeli Loganban töltött időt Dakota Mortensen családjával, és hogy mennyire szereti mindnyájukat.

Azt is bejelentette, hogy egyelőre távol tartja a gyerekeit a TikToktól, de nem örökre.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
SZÍNES
„Nem hiszem el, hogy ez a feleséged” – Durván kikezdték a nőt a kommentelők, mert szerintük nem elég jó a férjéhez
„Mintha ez egy más szintű online zaklatás lett volna” – mondta a felháborodott tiktokos, amikor elözönlötték az oldalát az őt bántó hozzászólások.

Megosztom
Link másolása

Ali Clarke rendszeresen használja a TikTokot szépségipari vállalkozása reklámozására. Néhány videójában férje is megjelenik, ezek során már kapott hasonló megjegyzéseket, de azt mondta, hogy a hétfői közönség "új szint" volt.

Hétfőn ugyanis a tiktoker élőzni kezdett a vállalkozása népszerűsítésének céljából, azonban a kommentszekció gyorsan támogatásból gyűlölködésbe váltott, amikor megjelent a nő férje.

Clarke olyan üzeneteket kapott, miszerint "elkapom a férjedet", "jobb, ha vigyázol".

Mivel ez nem az első ilyen eset volt, a melbourne-i anyuka úgy döntött, hogy szót emel az internetes zaklatás ellen.

"A kommentekben férfiak és nők olyanokat mondtak, mint »nem hiszem el, hogy ez a feleséged«, »sokkal jobbat is kaphatna nálad«, »túl jó hozzád«"

- magyarázta Clarke a kedden közzétett videóban.

"Elkezdtek ömleni a kommentek, és voltak igazán szörnyű dolgok, mintha ez egy más szintű online zaklatás lett volna. (...) Próbáltam elkerülni őket, de egyszerűen elszabadultak" - folytatta a nő.

Azonban eltökélten tesz céljáért, hogy biztonságosabb hellyé tegye az internetet: pénteken a Daily Mail Australia lapnak elmondta, hogy szeretné, ha a közösségimédia-platformok szigorúbb irányelveket léptetnének életbe az online gyűlölködés ellen.

Kiemelte, hogy szerinte a legfontosabb a témával kapcsolatban a fiatalok védelme, mivel ebből a generációból sok olyan esetről hallhattunk, ahol az áldozatok önmaguk bántásával próbálnak menekülni a kialakult helyzetből.

@aliclarke82 👎🏼 To all the people who were on our #livetiktok last night you should be so ashamed of yourselves! #onlinebullies will not be tolerated & we called you out! Sitting behind fake accounts wasting your time harassing us when you could actually learn from us or use your time to make something of yourself or start a #smallbusiness would be a much better use of your time! I hope you taje a gard look at yourselves & do better! #smallbusinessowner #smallaussiebusiness ♬ original sound - Ali Clarke | bondiblades


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

SZÍNES
Az eredmény félelmetes: megelevenedtek a Simpson család szereplői
Képzeld el, hogy mész az utcán, és egy furán ismerős figura jön szembe. Hogy egy rajzfilmben láttad utoljára? Nagyon már ezen sem lepődnénk meg.

Megosztom
Link másolása

Egy grafikus azzal szórakozott, hogy híres rajzfilmfigurákat alakított át valóságosnak tűnő emberekké. A képeken olyan arcok néznek vissza, akiket elég jól ismer mindenki - csakhogy a rajzfilmekből. Valahogy mégis furcsán ijesztőek.

A varázslat mögött álló Hidreley Diao (@hidreley), a Bored Panda munkatársa, és elárulta, hogy a photoshop és három mobilalkalmazás kombinációját használja bizarr képei elkészítéséhez. A Simpson családból jól ismert karaktereket, köztük olyanokat, mint Moe Szyslak, Milhouse van Houten, Bart Simpson és Ned Flanders, úgy alakítottak át, hogy valódi embereknek tűnjenek, mindezt a mesterséges intelligencia segítségével.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hidreley Diao 🖱️ (@hidreley) által megosztott bejegyzés

Hidreley a Bored Pandának írt cikkében elmondja: „Amikor megnézünk néhány animációt, természetes, hogy gond nélkül elfogadjuk a karakterek karikatúraszerű arányait, elvégre eléggé hozzászoktunk az ilyen típusú vonásokhoz.

De mi lenne, ha, mint egy varázslatban, valósággá, hús-vér emberekké válnának? Megpróbáltam őket a mi világunkba hozni a mesterséges intelligencia segítségével.”

Hozzátette, hogy csinált már néhány hasonló posztot Bored Pandán. „Nagyon tetszett, ahogy Moe Szyzlak, Ned Flanders és Milhouse Van Houten sikerült, mert eleinte azt hittem, hogy a Simpson család rajzstílusát nagyon nehéz lesz a való életben leutánozni, de mégis könnyű felismerni őket.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hidreley Diao 🖱️ (@hidreley) által megosztott bejegyzés

A művész azt is elmondta, hogy nem rég óta próbálgatja a mesterséges intelligencia határait:

„mondhatom, hogy ez egy határtalan világ! Csak kreatívnak kell lenni és tudni kell irányítani a gép vak kezét".

Hidreley egyik legújabb munkája történelmi személyiségek valós fotóit próbálta megjeleníteni. A múlt héten az Instagramra feltett sorozata alá ezt írta: „Mi lenne, ha most, a XXI. században élnének? Képzeld el, hogy találkozol velük egy buliban, vagy akár egy szupermarketben”.

Az történelmi alakok között olyanok szerepelnek, mint Zeusz, Leonardo Da Vinci, vagy éppen a Szabadság-szobor.

Mondjuk az mindenképen furcsa lenne, ha egy igazi Szabadságszoborral futnánk össze a boltban.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

SZÍNES
Tóth Andi és Varga Izabella is szerepel az HBO Max új, magyar kisjátékfilmjében
A Barátok közt egykori sztárja a Szelfi Egyetemben tér vissza a képernyőre.
Sassy - sassy.hu
2023. március 29.


Megosztom
Link másolása

Április elsejétől lesz látható az HBO Maxon a Szelfi Egyetem című kisjátékfilm Pribelszki Norbert és Nagy Blanka főszereplésével. Ők egy párt alakítanak majd, akik közel egymillió követővel rendelkeznek, a nagy szám elérése előtt pedig még Rómeó eljegyzi Anabellt, ám innentől furcsa fordulatot vesz a történetük.

Bánszki Kristóf filmjében Tóth Andi is feltűnik, mint az egyetem egyik tanulója, illetve a Barátok közt egykori sztárja, Varga Izabella is szerepel, ami már csak azért is érdekes, mert a népszerű sorozat óta nem láthattuk őt képernyőn. A Szelfi Egyetemben egy modellből lett tanárt játszik, aki karrierjének köszönhetően már jól ismeri a hírnévvel járó előnyöket és a hátulütőket is.

„A social media árnyhatásait legtöbbször a követők szemszögéből szokás megvitatni. Örülök, hogy a Szelfi Egyetem a másik oldalról leselkedő veszélyeket is vizsgálja, amelyek a (gyakran kiskorú) influenszereket érintik. Bár a legtöbbjük magabiztosnak és kiforrottnak látszik, nincsenek tisztában azzal, hogy a közönségük elvárásainak való megfelelés mekkora teherré válhat számukra, ami hosszú távon óriási frusztrációval és stresszel jár”

– mondta el Varga Izabella a Feminának.

„Beláthatatlanul fájdalmas lehet a szándékosan bántó kommentek, támadások, agresszió és pletykák hatása, miközben hiányzik a személyes, biztonsággal kapcsolatos szabályozás a platformok, vagy a hatóságok részéről. Ezekről a problémákról is lehet, és kell is együttérzően beszélgetni, és a Szelfi Egyetem ezt teszi.”

A Szelfi Egyetem hétvégén kerül majd fel az HBO Max kínálatába, de addig is itt egy kis kedvcsináló:


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk