Connect with us

Szex az exeddel: jó ötlet?

LOVE

Szex az exeddel: jó ötlet?

Életed legnagyobb baromsága? Vagy kényelmes és kellemes megoldás?


Egyáltalán nem ritka, hogy szakítás után még lefekszenek egymással egy pár tagjai, és ezt a tényt pszichológiai vizsgálatok is igazolják. Néhány éve például egy 800 fős kutatás eredménye az lett, hogy a vizsgálatban szereplő 17-24 évesek 44 százaléka újra találkozott az exével szakítás után, és a találkozások 53 százaléka szexszel végződött.
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a fiatalok, akik a szakítás után is találkoznak az exükkel, hajlamosabbak lehetnek az újabb és újabb párkapcsolat hajszolására.

Azt is leírták, hogy a párkapcsolaton kívüli szex azért jelent gondot, mert nem segíti a továbblépést, és megnehezíti az új szerelmi kapcsolatok kialakítását.

Az oakland-i egyetemen korábban 861 személy bevonásával végeztek kutatást: a résztvevők nemrég szakítottak a párjukkal. A vizsgálat célja az volt, hogy kiderítsék, ki mennyire marad jóban a volt párjával, és ez milyen hatással van az életükre. Az eredmények szerint azoknál, akik továbbra is barátkoznak az exükkel, nagyobb eséllyel jelentkezhetnek a nárcizmus, a beteges hazudozás, a mániákus izgalomkeresés vagy akár a pszichopátia tünetei. Volt, akiről kiderült, hogy érzelmi okok miatt kötődnek még tovább is a volt párjukhoz, és előfordult, hogy köztük többen lelki zavarokkal küzdöttek. Akad, aki azért marad jóban az exével, hogy hátha le tud még vele feküdni.

via GIPHY

Egy másik amerikai kutatócsoport – nem a fent említett oaklandi – azonban arra meglepő eredményre jutott, hogy akik a volt párjukkal a szakítás után lefekszenek, kiegyensúlyozottabb emberek. A vizsgálatban 137 frissen elvált házaspár vett rész. A kutatókat az érdekelte, hogy a válást követően a felek milyen kapcsolatban maradtak.

Mint az a Journal of Social and Clinical Psychology szaklapban szerepelt, a kutatók úgy vélik, hogy a volt partnerrel való szexuális viszony oka az, hogy a felek között még mindig megvan a kötődés. A szex így olyan, mintha szeretők lennének (mint ahogy valójában azok is.) A kapcsolat azonban sokkal kötetlenebb.

Általános recept nincsen. Az biztos, hogy minden kapcsolat és minden szakítás más. Az is egyértelműen látszik, hogy ha az egyikőtök még fülig szerelmes, jobb, ha nem fekszetek le egymással a szakítás után, mert az csak újra felszakítja a fájó sebeket. Ha a volt párod bántalmazott (akár verbálisan is), megint csak nem jó újra találkozni és szexelni vele.

Ha azonban számotokra ez így elfogadható és megfelelő, ha mindkettőtöknek jó, akkor ne érezzetek lelkiismeretfurdalást a szakítási utáni utolsó (vagy utolsó utolsó) szex miatt.

Akiknek nem jött be a szakítás utáni szex

“A szakításunk után néhányszor még lefeküdtem a volt barátommal, de lelkileg nem éreztem jól magam, mert arra gondoltam, hogy ennyi erővel újra járhatnánk. Többé nem fogok vele lefeküdni.”

“Úgy érzem, a volt barátnőm csak kihasznál, hogy a szakítás után még szexet akar tőlem.”

“Még mindig szerelmes voltam belé, és vissza akartam hódítani azzal, hogy szexelünk.”

“Sok gondot okozhat, ha beindulnak az érzelmek bármelyikőtöknél…Ha már tuti nem akarsz tőle komoly kapcsolatot, akkor ne kockáztass. Ha ő is tutira csak szexet akar, és te is, akkor működhet” – írja a Gyakorikérdéseken valaki arra a kérdésre válaszolva, hogy őrültség-e a szex a volt barátnővel.

Egy másik hozzászóló ezt írta: “Haver ebben a cipőben van. Nagyon szereti a csajjal a szexet, de mondta, hogy nem jó így, mert nem tud továbblépni. Nincs benne vágy más nő után, mert tudja, hogy van fix, és azt megkaphatja, csak kb. 2 szép szó kell. Nem mellesleg nem igazán tud eltávolodni tőle így érzelmileg. Meg a csaj se. Nem szereti, de nem tudja elfelejteni se, ugye az emlékek, meg az állandó szex miatt. Lelkileg, érzelmileg egyikőjük sem tud továbblépni.”

via GIPHY

És akiknek bejött a szex az exükkel

“3 év együttlét, majd 6 év barátság extrákkal. Nem hülyeség, mert ismeritek egymást, tudjátok a másiknak mi a jó, nem zsákbamacska, mint egy új egy éjszakás, és hát ha fixen egy partnerrel csinálom, amikor nincs senki, az biztonságos is. Teljesen jó. Én pártolom a szexet baráti alapon is.”

“Sokkal biztonságosabb volt a volt barátommal lefeküdni, mint egy vadidegennel.”

“Szerintem belefér, mi úgy is szakítottunk az egyik pasimmal, hogy eljött, elmondta, hogy másba szerelmes, és sz.rul érzi magát emiatt, megbeszéltük, dumáltunk még, kimondtuk, hogy vége, és utána egy jót szerelmeskedtünk.”

“A szakítás után hiába költöztünk szét, még egy helyre jártunk dolgozni, találkoztunk többször, és a szex mindig jó volt, úgyhogy lefeküdtünk egymással többször is. Persze rájöttünk egy idő után, hogy ami nem működik, az nem működik. De jóban maradtunk, haverok vagyunk a volt barátnőmmel.”

via GIPHY

SZMO

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel