6 étel, amit ha mindennap fogyasztasz, segít meggátolni az öregedést és ragyogóvá teszi a bőröd
Nem elég kívülről ápolnunk a bőrünket, belülről is táplálni kell.
Bizonyos ételek amellett, hogy egészségesek, segíthetnek a bőr rugalmasságának és hidratáltságának megtartásában, ezért érdemes lehet naponta fogyasztani őket.
Miranda Wilson, aki több mint 192 000 követővel büszkélkedhet a TikTok-on sorra osztja meg bőrápolási tippjeit, most azonban az étrendjét vette górcső alá és megosztotta azt a 6 ételt, amitől szerinte szép és fiatalos marad az arcbőre.
Az első, az avokádó.
A UCLA Health nemrég végzett egy tanulmányt, amelyben a résztvevők bőrének rugalmasságát és feszességét vizsgálták, és arra jutottak, hogy jelentősen javultak az előbb említett tényezők, miután nyolc héten keresztül mindennap fogyasztottak avokádót.
Majd megosztotta a második ételt is:
„Akik követnek engem, tudják, hogy brazil diót eszem, de nem ez az egyetlen dió, amit naponta fogyasztok. Sima diót is eszem. Ezeket a rosszfiúkat tartják a legegészségesebb dióféléknek. A fokozott hidratáltsággal, az öregedés megelőzésével hozzák összefüggésbe, és segíthet megszabadulni a sötét karikáktól is.”
Harmadikként a lazacot említette meg.
„A benne lévő egészséges zsírok támogatják a fejbőr és a bőr egészségét. A lazacot megsütöm, vagy füstölt lazacot készítek pirítósra egy kis tejmentes krémsajttal.”
Következőként pedig a paprikát javasolta, azon belül is a narancssárga kaiforniai paprikát, ugyanis ennek van a legmagasabb béta-karotin tartalma.
„A béta-karotin adja a bőrödnek azt a természetes ragyogást, és megóvja a szabad gyököktől, a szabad gyökök pedig öregítik a bőrt.”
Kutatások szerint a narancs és a piros színű kaiforniai paprika a béta-karotintól kapja a színét. Az antioxidáns pedig megvédi a szervezetet a szabad gyököktől, és bizonyítottan csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, ha naponta legalább négyszer fogyasztjuk.
Ötödik elemként a brokkolit emelte ki, aminek az egyik legmagasabb a szulforafán-tartalma, ami pedig segít megvédeni a DNS-károsodást, és gyulladáscsökkentő hatása is van. Megtalálható egyébként más zöldségekben is, mint például a kelbimbó, a rukkola, a kelkáposzta és sötét leveles zöldek.
Végül, de nem utolsó sorban pedig egy igazán jót hagyott: az étcsokit.
„Amiatt a tény miatt, hogy jót tesz a bőrömnek, csak kevésbé érzem magam bűnösnek, amiért minden nap eszem. Nem eszem a cukros fajta étcsokoládét.”
Számos tanulmány állítja, hogy az étcsokoládé egészségesebb, mint a tejcsokoládé, mivel kevesebb cukrot tartalmaz, és több tápértékkel bír. Ráadásul a flavanolokban gazdag csokoládé segíthet megelőzni a ráncokat, miközben fokozza a bőr rugalmasságát.
Forrás: The Sun