Connect with us

Közeledik a Valentin nap, gondoljunk elárvult szobanövényeinkre is – Növénykommuna nyílt a Rákóczi téren

LIFE

Közeledik a Valentin nap, gondoljunk elárvult szobanövényeinkre is – Növénykommuna nyílt a Rákóczi téren

A virágok először egy vadonatúj, téli közérzetjavító programsorozat főszereplőivé válnak, ezután átköltöznek a Vásárcsarnok egy váratlan pontjára.


Már egy hét sincs a virágárusok és szerelmesek nagy napjáig, de nem feltétlenül kell megvárnod, hogy barátod egy méregdrága virágcsokorral vagy dizájner kaspóval lepjen meg. Fogd inkább kézen és a hétvége alatt mutasd meg neki a nyolcadik kerület legfrissebb kis oázisát, amiből ő is ihletet meríthet majd, hogy mennyivel jobb egy élettel teli, hosszútávú lakótársat választai ajándékul, mint egy “halálra ítélt” vágott virágot.

Akkor is jó helyen jársz, ha költözés miatt egy szeretett zöld pajtásodnak új gazdát keresnél, esetleg egyéb okból megválnál tőle, mivel itt új életet kezdhet megunt/elhanyagolt/elfásult szobanövényed is.

A Víg utca 20. szám alatt ma és holnap, kettőtől nyolcig még várják az örökbefogadandó palántákat, akik először a jövő héten szárnyat bontó Rákóczi Rekreáció nevű városi melegedő, közérzetjavító és fotoszintetizáló klub főszereplői lesznek, azután pedig az újjáéledő Vásárcsarnok falai közé költöznek, ahol bármikor meglátogathatod őket.

Az emélített Rákóczi téri revitalizációs bázis egyébként hétfőn nyitja meg kapuit. Lényege, hogy tele lesz növénnyel, napspektrumú lámpával és a hét minden napján várja majd a nyugágyon feltöltődésre vágyó, a tél viszontagságait unó polgárokat, illetve alkalmanként kulturális programok is megrendezésre kerülnek majd.

A növénylepasszolda helyszíne a Mindspace új projektje is egyben. A kreatív csapat Rákócity néven egy nyolcadik kerületi kísérletező programsorozatot indít, ahol pár hetes váltásokban a környékkel foglalkozó projektek valósulnak majd meg – a dzsentrifikációs filmklubtól a zöldségfestő tanfolyamig. Nevük ismerős lehet a Rákócziterezés Józsefváros vérkeringését beindító kezdeményezéséről is, ahol volt többek között növényvásár is.

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel