Connect with us

“Nyugi, jönni fog!” – nyílt levél a szinglikhez

Fotó: Pexels

NO/MAKE/UP

“Nyugi, jönni fog!” – nyílt levél a szinglikhez

Ahelyett, hogy a barátnőid pasizós képeit nézegeted Instán, olvasd el ezt.


Kedves Szingli Lány!

Először is tudnod kell, hogy mindegy, hány éves vagy – tini, húszas, harmincas, negyvenes – a világon jelenleg is nők tízmilliói élik át ugyanazt, amit te. A szingli szónak már a jelentése is – “egyedülálló” – félrevezető. Dehogy vagy te egyedül! Pár nélküli nők tömkelege él a földgolyón, a budapesti lakásokban, a kis falvak kertes házaiban, a New York-i felhőkarcolókban, a londoni sorházakban, a kínai, dél-amerikai, ausztrál nagyvárosokban, vagy épp kisebb-nagyobb településeken.

Szóval a szingli társadalom óriási, és nem számkivetettekből áll, hanem olyan nőkből, akik ilyen vagy olyan okokból nem – még nem – találtak hozzájuk méltó társat.

via GIPHY

Van köztük olyan, akinek most törte össze a szívét egy pasi, aki csak elszórakozgatott vele. Vagy olyan, aki éjszaka még mindig a válóperes tárgyalásáról álmodik, és emlékezetébe örökre belevésődött az a közönyös, fájóan rideg nap, amikor végleg búcsút intett a házasságának. Van olyan, aki nagyon szeretett valakit, de nem viszonozták. Vagy őt szerették, de ő nem tudta viszonozni. Van olyan, aki számtalan balul sikerült kapcsolat-kezdemény, elfuserált randi után úgy döntött, bezárja a szívét, és “hagyja a pasikat a fenébe”. Van olyan, aki egyedül neveli a gyerekét (akár többet is), küszködik a mindennapokkal, és a pokolba kívánja ezt az egész “turbékolósdit”. És van olyan, aki még nem adta fel, hanem vár, keres, és reménykedik.

Szóval akármelyik is vagy, szeretném, ha tudnád, hogy nem benned van a hiba. Rendes párt találni olyan, mint a lottóötös: elképesztően nagy szerencse kell hozzá.

Van, akinek sikerül, igen, de a többségnek bizony nem. Ha végiggörgeted a barátnőid képeit az Instagramon vagy a Facebookon, valószínűleg csupa boldog, ragyogó mosolyt látsz, ölelkező szerelmespárokat, cuki kisbabákat, pálmafát és naplementét. De te is tudod, hogy ez a kifelé mutatott, tökéletes kép kreált, és ha nem is feltétlenül hazug, de korántsem a teljes valóságot mutatja meg. Ugyanis sokan, aki párkapcsolatban élnek, óriási kompromisszumokat kötnek meg. Olyanokat, amiket te talán soha nem vállalnál fel. Előző házasságokból származó gyerekek, folytonos harc az ex-feleséggel, vagy “csak” egy érzelmi zsaroló volt barátnő. Vagy szimplán egy olyan pasi, aki a párkapcsolatot úgy képzeli el, hogy te “szolgáltatsz”, mindent beleadsz, ő meg semmit.

Rengeteg nő csak azért van együtt valakivel, hogy ne legyen egyedül. És sok mindent eltűr ezért, azt is, ha önmagát, a méltóságát, akár a boldogságát is fel kell adnia.

Örülj neki, hogy te nem tartozol közéjük. Lehet, hogy most még egyedül vagy, igen, de ez egy klassz állapot. Sokkal klasszabb, mintha belesétáltál volna valami méltatlan érzelmi csapdába. Élvezd ki a szingliség minden percét, mert nem valószínű, hogy sokáig fog tartani. Hódolj a hobbijaidnak, kirándulj, sportolj, építsd önmagad. Hidd el, minden jó dolog, szép élmény, minden cseppnyi pozitív energia, amit önmagadba invesztálsz, százszorosan megtérül. Mert erősebbé tesz. Önmagad jobb verziójává. Egy olyan nővé, aki képes volt begyógyítani a saját sebeit, legyőzni a múlt démonait. Aki tisztában van azzal, hogy mennyire tud szeretni, és aki nem éri be kevesebbel annál, mint amit/akit megérdemel.

Ne törődj senkivel. Csak nevess a fanyalgókon, akik forgatják a szemüket, meg sajnálkoznak, ha megtudják, hogy szingli vagy. Semmit sem tudnak rólad. Te viszont tudod magadról, hogy egyedül is “életképes” vagy, és van időd és erőd kivárni egy tényleg inspiráló párkapcsolatot. Ami nem azért tesz téged boldoggá, mert nélküle képtelen vagy létezni. Hanem azért, mert kiteljesíti azt a nagyszerű, senkihez sem hasonlítható, kívül-belül ragyogó emberi lényt, aki önmagadban is vagy.

A kapcsolatfüggőség gáz. A szingliség nem az. Gondolj bele, mi minden történt veled csak az elmúlt öt évben. Mennyit fordult az életed. Most éppen nincs társad, De egy éve talán volt, és egy év múlva talán újra lesz. Csak ne aggódj. Élj, örülj, vedd körül magad jó dolgokkal. És a szerelem? Nyugi, jönni fog.”

via GIPHY

Opnlttr /Címkép: Pexels/

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel