NO/MAKE/UP

  „Tökéletes életem van, jó lakás, klassz kocsi, szép ruhák – és titokban drogfüggő vagyok”

  A 29 éves, brit lány, Kelly őszintén elmesélte egy hetét.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 02.


  Megosztom
  Link másolása

  "Kelly vagyok, 29 éves, Birminghamben lakom. Egy jól menő kozmetikai cégnél dolgozom, sales-esként. Mindenem megvan. És senki sem tudja, hogy titokban cracket szívok.

  #Hétfő

  Munka. Csendes nap, szerencsére, mert egy kicsit még mindig be vagyok állva. Az egész hétvégét végigszívtam, és bár vasárnap este leálltam, még mindig nem vagyok jól. Szinte semmit sem aludtam.

  Cracket szívok. Ez a kokain egyfajta darabos formája, fehér rögökbe van "összegyúrva", amelyek úgy néznek ki, mint a kavicsok. Ha porrá töröd, elszívhatod, vagy felhevítve beinjekciózhatod. A nevét a pattogó hang miatt kapta, amit kiad, amikor felmelegíted.

  Én mindig csak szívom, félek a tűtől, meg azt sem merem kockáztatni, hogy a munkahelyemen észrevegyék a tűszúrásokat. Van egy rendes crack-pipám, online vettem, azt használom.

  #2 Kedd

  Reggel megőrültem a vágytól, hogy szívjak egyet munka előtt, de nem maradt egy rögöm sem, így ki kellett bírnom. A dolog a főiskolán kezdődött: akkor kezdtünk el a haverjaimmal néha egy-egy csík kokaint felszívni a bulikban. Mindenki ezt csinálta, nem volt gáz. Aztán egy haverom egyszer odaadta egy díler számát, hogy ha szer kell, hívjam őt.

  Ez a díler ajánlotta nekem pár év múlva a cracket, mert szerinte olcsóbb, és sokkal erősebb a hatása. Még egy "kedvezményes" mintát is kaptam tőle öt fontért. Gondoltam: ez tényleg megéri, miért ne?

  A hétvégi bulik előtt, a baráti körömben is szinte mindenki ezt szívja. Csak hogy felpörögjünk egy kicsit. Ha velük együtt csinálom, valahogy olyan normálisnak, elfogadottnak tűnik az egész. Jó állásuk van, gazdagok, sikeresek. Ez csak a buli miatt kell. Van, aki marad a kokainnál, de a crack sokkal gyorsabban "beüt", iszonyú éles elméjűnek, és legyőzhetetlennek érzed magad tőle. Nekem, aki mindig szégyenlős voltam, ez óriási érzés. Persze a hatás hamar elmúlik, és akkor jön a vágy egy újabbra.

  #3 Szerda

  Üzentem a díleremnek, hogy hozzon egy ötös csomagot. Ez egy heti adagom, ötven fontba kerül. Többet is jól esne szívni, de próbálom tartani ezt a mennyiséget, hogy ne csússzak nagyon bele. Úgy tekintek a crackre, mint egy kis "jutalomra" a hajtós munkahét után. Mint más egy-két pohár borra.

  Van egy megszokott, közeli dílerem. Vagy sms-t küldök neki, vagy a KIK-en üzenek, ez olyan, mint egy privát WhatsApp. Szinte azonnal házhoz hozza a cuccot, de olyan is megesett már, hogy munkanapon, ebédidőben, egy gyorsétteremben találkoztunk. Senki sem figyel oda, ha a hamburgeres tálcádon átcsúsztat neked valaki egy kis csomagot. Még sohasem volt ezzel semmi gáz.

  Mindig készpénzzel fizetek, de vannak dílerek, akiknek utalni is lehet. Általában egyedül szívok, otthon. Néha buliban is csinálom, de inkább otthon. Azt hiszem, valahol a lelkem mélyén szégyellem ezt az egészet. És tudom, hogy rosszat tesz nekem.

  Van egy aranyszabályom: munkában soha nem szívok. Bár egyszer annyira rám jött a vágy, hogy azt mondtam, beteg vagyok, és hazamentem szívni. Nem vagyok büszke rá. Munkában azért néha érzem a mellékhatásokat. Megy néha a hasam, olykor hányni is ki kell mennem a vécébe, ha nagyon másnapos vagyok. Kicsit paranoiás is lettem, újabban pánikrohamok törnek rám. Ez azért ijesztő. Plusz ha még hat a szer, nem bírok enni sem, elég sokat fogytam. Érdekes, a kolléganőim megdicsértek ezért. Persze fogalmuk sincs, mi van a háttérben.

  #Csütörtök

  A dílerem küldött nekem sms-ben egy "különleges ajánlatot" - crack és heroin egy csomagban. Elég jó az ár. De én még nem léptem át azt a határt. A heroin az már nagyon kemény. Látom magam előtt a lezüllött, aluljárókban, padokon alvó drogosokat. Én nem olyan vagyok. Klassz állásom van, jó autóm, gyönyörű kis lakást bérelek egy felkapott környéken. Divatosan öltözöm, jól nézek ki. A heroin ennek az illúziónak is véget vetne.

  A munkahelyemen megint rám tör néhány mellékhatás. A legrosszabb, hogy állandóan úgy érzem: vakaróznom kell. Mintha az egész testem tele lenne pókhálókkal, amiket nem tudok ledörzsölni. Alig bírom ki, irtó kellemetlen.

  Anyukám pár hete már észrevette, hogy lefogytam, aggódik is, de még el tudtam altatni a gyanakvását. Stresszes a munka, semmi nagyobb gond nincs. Teljesen kiborulna, ha megtudná.

  #Péntek

  Az irodában már mindenki hétvégi hangulatban van. Én is. Otthon vár az anyag, a pipa, végre szívhatok. A kollégáim persze semmit sem tudnak erről. Nagyon keményen megdolgoztam azért, hogy feljussak ebbe a pozícióba. Ha kiderülne, hogy cracket szívok - ami ugye illegális - azonnal kirúgnának. Ezért nagyon óvatos vagyok. Külön figyelmet fordítok a fogaimra, nem akarom, hogy tele legyenek sárga csíkokkal, mint a drogosoknak. Fogfehérítővel mosok fogat, nagyon ügyelek arra, hogy mindig rendezett legyen a külsőm.

  # Szombat-vasárnap

  Végre nyugodtan szívhatok. Két éve egyedül élek - akkor ért véget egy hosszabb kapcsolatom, de akkor még nem crackeztem -, úgyhogy otthon, nyugiban azt csinálok, amit akarok. A díler diszkréten, gyorsan intézi a dolgokat, olyan az egész, mint bármilyen más házhozszállítás. Nem is érzem törvénytelennek, soha nem volt dolgom a rendőrséggel. Ha látom a tévében, hogy drogosokat, meg dílereket kaptak el, olyan távolinak tűnik az egész.

  Úgy érzem, bármikor abba tudnám hagyni a crackezést. De amikor nincs nálam anyag, és rám tör a vágy, egy kicsit elkeseredem: ez már ural engem. És egyre több kell, mert a testem kezd hozzászokni, ugyanazt a hatást már csak nagyobb adagokkal érem el. Pedig férjet szeretnék, gyereket. Igen, akkor biztosan abba fogom hagyni.

  Ülök otthon, és szívok. Senki nem tudja a titkomat. Tökéletes életem van. És nem vagyok drogos. A világ szemében semmiképp sem."

  The Sun (A címkép illusztráció: Pixabay)


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  „A legszemetebb emberi lény, akivel valaha találkoztam” – Meghan Markle totális végét jelentheti a róla megjelent könyv
  Revenge, azaz Bosszú a címe. Anglia egyik legelismertebb oknyomozó szerzője, Tom Bower két évig írta a könyvet az IGAZI Meghanról. Már amit eddig tudunk, lesújtó. Vélemény.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 21.


  Megosztom
  Link másolása

  Bosszú: Meghan, Harry és a háború a Windsor családban. Ezzel a címmel jelent meg világszerte a 75 éves, brit oknyomozó életrajzíró, Tom Bower könyve, amely már az eddig ismert, csipetnyi részletek alapján is kemény koporsószög lesz Meghan Markle számára. Akár az utolsó, végzetes csapás is lehet, amely a hercegnét padlóra küldi.

  Tom Bowerről annyit kell tudni, hogy nem egy „átlagos" életrajzírócska, meg királyi szakértő, akiktől csak úgy hemzseg a könyvpiac és a bulvársajtó. A BBC egykori újságírója, maga is végzett ügyvéd világszerte elismert szaktekintély az életrajzírás területén. Olyan hírességekről írt tűpontos és kőkemény személyiségrajzokat, mint Tony Blair, Károly herceg, Boris Johnson, Gordon Brown, Simon Cowell és Bernie Ecclestone.

  Könyvei előtt évekig nyomoz, emberek százaival beszél, és minden forrását jogilag úgy bebiztosítja, hogy eddig soha, senki, egyetlen rágalmazási pert nem tudott megnyerni ellene, pedig jó sokan megpróbálták bíróságra rángatni. Tomról az az általános vélemény, hogy kikezdhetetlen, egyszerűen azért, mert csak azt írja le, amiről bizonyítani tudja, hogy igaz.

  A Bosszú című könyvén két éve dolgozik, és sokak szerint már most egyértelmű, hogy a „halál lehelletét" fogja elhozni Meghan Markle számára. Az évek óta a galád, rasszista, érzéketlen, sőt Diana-gyilkos Windsorok ártatlan, meghurcolt áldozataként pózoló, egykori kábeltévé-színésznőről ugyanis enyhén szólva teljesen más képet fest, mint az eddigi narratíva.

  Bower a könyvről tévéinterjút is adott a brit műsorvezetőnek, Piers Morgannek, és őszintén bevallotta, hogy amit nyomozásai során kiderített, az alapján egyáltalán nem kedvelte meg Meghant. Tom szerint a hercegné és férje, Harry „valódi fenyegetést" jelentenek a brit királyi házra, Meghant pedig egy „áskálódó, okos" nőnek tartja, aki „rettenetes dolgokat művelt már eddig is Harry családjával."

  A könyvből néhány részletet a The Times már lehozott, és folytatni is fogják. De amit eddig megtudtunk, már az is ...enyhén szólva érdekes. Íme néhány tény Bower könyvéből, pontokba szedve.

  1. Meghan alig néhány hónapja randizgatott Harry herceggel, amikor a Vanity Fair című, tekintélyes női lap címlapfotózásra kérte fel. Észak-Amerikában szinte senki sem ismerte a színésznőt, aki a Briliáns elmék című ügyvédes sorozat egyik (nem fő-) szereplője volt ugyan, de a széria ott csak kábelen ment, és az ottani léptékeket tekintve nem nézték valami sokan. Egyértelmű volt, hogy a címlapot Harry miatt kapta meg. A szerkesztő, Sam Kashner saját bevallása szerint szintén soha életében nem hallott Meghanról. A Palota emberei és Bower szerint maga Harry is Meghan lelkére kötötték, hogy az akkor még alig bimbózó szerelemről egyetlen szót sem ejthet az interjúban, ám a szerkesztő szerint Meghan ennek épp az ellenkezőjét tette: lelkendezett arról, mennyire szerelmesek egymásba Harryvel.

  Persze, hogy a címlap végül azzal a szöveggel jelent meg: „Megőrülök Harryért". A Palota állítólag ledöbbent és elővette Meghant ezért az elsietett önreklámért, mire Meghan „hisztérikus" állapotban felhívta a Vanity Fairt, hogy mért írták ezt meg, miért nem a színészi és jótékonysági munkájáról számoltak be. Sam Kashner szerint „manipulálva éreztük magunkat." Nem értették, miért lelkendezett Meghan Harryről, ha azután lecseszte őket, mert ezt megírták.

  Sokak szerint egyértelmű az ok: Meghan nagyon is szét akarta kürtölni a dolgot, hogy bebiztosítsa magát Harrynél, ám amikor a Palota emberei ezért elővették, rendezett egy műhisztit, mintha ő teljesen ártatlan lenne az ügyben, és a gaz újságírók őt is csőbe húzták volna.

  2.A legszemetebb emberi lény, akivel valaha találkoztam” – ezt a kanadai nőiruha-áruházlánc, a Reitmans egyik reklámszakembere, Jean Malek mondta Meghanról, sőt, annak idején a közösségi oldalára is kiposztolta. Az áruházlánc két reklámfilmet is forgatott az akkor még csak színésznőként jegyzett Meghannal, és a stáb egyértelműen teljesen lesokkolódott Meghan „díva" tempójától. Állítólag eleve meg volt sértődve, hogy a Ralph Lauren helyett csak az „olcsó" Reitmants kérte fel, állandóan veszekedett a stábbal, mert nem tetszett neki a reklámfilm koncepciója. Kikövetelte, hogy a Place d'Armes luxusszállodában foglaljanak neki szobát, éjszakánként 1200 dollárért, de ott is a személyzet rémálma lett.

  Balhézott, hogy nem a megfelelő márkájú teát szolgálták fel neki, a vegán turmix túl langyos volt neki, reklamált, hogy a fürdőszobaszőnyeg nem Dior, és megtiltotta, hogy a személyzet felvegye vele a szemkontaktust. Mindezt közepesen ismert, kábeltévés sorozatszínésznőként. A forgatás Montrealban volt, ahol mindenki beszél franciául is, és a stáb végül annyira kiborult Meghantól, hogy csak franciául voltak hajlandóak megszólalni előtte, mert Meghan abból egy szót sem értett. Annyira megutálta őt mindenki.

  3. „Harry egy idióta, hogy ezzel a nővel kezdett” – ezt viszont már Harry brit, arisztokrata baráti körének egyik tagja írta sms-ben egy másik barátnak, egy borzalmasra sikerült vadászat után, ahol Harry, még jóval az esküvőjük előtt, bemutatta Meghant egykori etoni iskolatársainak és azok barátnőinek, feleségeinek.

  A kb. 16 fős társaság két napot és egy éjszakát töltött Harryékkel, ám a régi, megszokott jó hangulat teljes leforrázottságba váltott át, amikor Meghan elkezdett belekötni körülbelül mindenkibe. „Semmi humora nincs, neki mindenki szexista, rasszista, meg mit tudom én, az élő fába is belekötött, egyetlen ember se volt, akinek ne ugrott volna neki valamiért" – mesélték Bowernek a barátok, akik állítólag a víkend után döbbenten üzengettek egymásnak: „Mi a fene ütött ebbe a csajba?" Meghan egyébként később Harry legjobb barátjának, Tom Inskipnek jamaicai esküvőjén is borzalmasan viselkedett, az egyik vendég édesanyja szerint úgy mászkált közöttük, „mint egy hercegnő", senkivel nem állt szóba, és becsmérlő megjegyzéseket tett a felszolgált ételre. Az említett barátok egyébként, Inskipet is beleértve már az esküvői vacsorára sem voltak meghívva a királyi menyegzőn (ellentétben Oprah Winfrey-vel és George Clooney-val, akivel egyébként Meghan előtte soha életében nem is találkozott.)

  4. A korábbi ügynöksége (színésznőként, influenszerként, celebként volt neki) több tagja is arról számolt be, hogy Meghant „kontrollálhatatlan és megjósolhatatlan" dühkitörései, és passzív-agresszív követelőzései miatt az „egyik legkellemetlenebb kliensnek tartották, akivel valaha dolguk volt." A színésznő állítólag minden PR-megjelenéséhez ötcsillagos luxusszállodát követelt, akkor is, amikor nemzetközileg még senki sem ismerte. Egyszer egy ilyen szálló folyosóján meglátott egy kalitkában lévő papagájt, erre jelenetet rendezett, és azonnal másik szállodába kellett költöztetni (az önmagát egyébként mindig nagy állatbarátként reklámozó sztárt).

  Egyik volt ügynöke szerint „egyszerűen örömét lelte abban, hogy megalázzon más embereket."

  5. Amikor Fülöp herceg temetésére készülödött a királyi család (egy hónappal a hírhedt Oprah-interjú után, ahol Meghan és Harry gyakorlatilag folyamatosan a királyi családot gyalázták), és kiderült, hogy Meghan a terhességére hivatkozva nem megy el a temetésre Harryvel, a híresen diszkrét Erzsébet királynő állítólag megkönnyebbülten felsóhajtott: „Hála istennek!"

  Egyelőre ennyit tudunk a Bower-könyvből, de a java nyilván még csak most jön. Bower megkereste Meghan kitagadott apját, Thomast, régi családját, munkatársait, előző férjét, az eddig teljes hallgatásba burkolózó Trevor Engelsont, és több más embert, közel nyolcvanat Meghan múltjából és a királyi családban töltött időszakából. És amiket megtudott, az állítólag sokkoló.

  A könyv már most, előrendelésben bestseller az Amazonon. A Palota hallgat, egyelőre Meghan és Harry is. Vihar előtti csend van.

  Források: The Times, Daily Mail, Newsweek


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  Ütőset üzent félmeztelen fotójával a divatiparnak Sirokai Diána, az egyik leghíresebb plus size modell
  A 26 éves, Londonban élő lány egy 30 évvel ezelőtti reklámot fotózott újra.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 29.


  Megosztom
  Link másolása

  Sirokai Diána világszerte ismert plus size modell és self love aktivista. 16 évesen költözött ki Londonba, azóta ott él.

  Ducimodellként elképesztően sikeres lett, Instagramon több mint egymillió követője van.

  Többször adott már interjút, és mesélte el, milyen út vezett a karrierig.

  "A Victoria's Secret azt mondta, az egész márkájuk arról szól, hogy ők egy fantáziavilágot árulnak, a plus size pedig számukra nem fantáziavilág"

  - mondta Lakatos leventének a Levente Klubja című műsorban idén tavasszal.

  "A suliban engem egyébként nagyon sokat bántottak, most viszont annyira már nem. Tart ott Anglia, meg az angol emberek, hogy nem érdekli őket, hogy ki hogy néz ki.

  Azt csinálták most a plus size modellvilágban, hogy kiszemeltek egy méretet, ami tetszik minden cégnek. Az olyan munkáltatók pedig, akik szeretnének tényleg minden méretet bemutatni, azok keresnek meg engem. Az én modell társaim, akik a body pozitívban hisznek, kiközösítenek, ha én azt mondom, hogy fogyni akarok, illetve, hogy az egészség milyen fontos. Szó szerint kitagadnak! Engem egy csomó modell nem bír, mivel én nem hiszek ebben."

  Azt is mondta:

  "Fura dolog, mert nagyon sok olyan posztot látni, hogy fogadd el magad, emellett pedig rengeteg filtert, és photoshopot is lehet látni. Ezzel nincs is gond, ha nem ez határozza meg az életedet. A probléma akkor kezdődik, mikor az ember elkezdi azt hinni, hogy csak filter nélkül szép, ez pedig nem jó. Filter nélkül is nézhetsz ki jól."

  Sirokai Diána pár hete Kate Moss ikonikus, 1990-es évekbeli fotóját másolta le: ugyanolyan pózban nézett a kamerába, mint az angol szupermodell a Calvin Klein fekete-fehér fényképén.

  „Ha a '90-es évek olyan változatosak lettek volna, mint 2022, a nők önbecsülése is más lenne. Mindketten nők vagyunk különböző testalkattal”

  - írta a posztszövegben.


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Üvöltöttem, és a telefont is hozzávágtam” – 16 év házasság után felfedeztem a Tinderen a férjemet
  A kétgyermekes édesanya döbbenetes nyíltsággal mondta el, mi is történt a nagy leleplezés után.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 02.


  Megosztom
  Link másolása

  A történetet a Telegraph-nak mesélte el egy asszony, aki elmondása szerint azt hitte, jó házasságban él.

  "Mike S, 45". Csak ennyi állt a képernyőfotón, amit a barátnőm, Emma küldött át nekem. "Bocsi" – írta Emma – "nem akarlak sokkolni, de ez nem a te férjed?" De igen, az én férjem volt. Büszkén feszített a kedvenc Jaguár-szalonja előtt. Néztem a telefonomat, a munkanap kellős közepén jártunk, aztán kirohantam a vécébe, botladozva, és jól kihánytam magam.

  Mike-ot akkor már húsz éve ismertem, és 16 éve voltunk házasok. Amikor megismerkedtünk, még nem volt Tinder meg netrandik. Meghívott egy kiskocsmába, néhány sör mellett eldumáltunk, és két év múlva eljegyeztük egymást.

  Jó házasság volt, legalábbis én azt hittem. Nem lángolt a szenvedély, de nagyobb konfliktusaink sem voltak, és Mike mindig meg tudott nevettetni. Néztem, ahogy a barátnőimet egymás után szénné csalták a férjeik meg a pasijaik, és úgy éreztem, szerencsés vagyok. Mike tisztességes.

  Persze amikor megszületett a két gyerekünk – most kilenc és tizenkét évesek –, a mi életünk is bedarálódott a logisztikába. Suliba vinni-hozni őket, uzsonnát csomagolni, rohanni értük edzésre. Mike kapott egy jó állást fejvadászként, esténként, amikor letettük a gyerekeket, hullafáradtan még nekiállt a laptopját vagy a telefonját böngészni, hogy elolvassa az e-mailjeit. Igen, két gyerek sok kiadással is jár. Már nem volt pénzünk évente egzotikus nyaralásokra járni, és egymásra se volt sok időnk. A szexuális életünk tulajdonképpen megszűnt. De még mindig azt hittem, hogy azért jól megvagyunk.

  A borzalmas Tinder-felfedezésről napokig nem szóltam neki. Egyszerűen képtelen voltam szembenézni a dologgal. Közben belül gyötrődtem: mi van, ha már lefeküdt valakivel? Talán szeretője is van? Mi van, ha őt választja, és elhagy minket? Mike látta, hogy valami nem stimmel, szótlan vagyok, kérdezte, mi bajom, de én csak annyit mormoltam: "Semmi."

  Aztán egy este azzal jött haza, hogy vett a nagyobbik fiunknak egy biciklit. Kicsit leszívta a bankszámlánkat, a havi balansz megsínylette, de ez persze nem érdekelt. Viszont ürügy volt, hogy végre kitörjek. "Semmit sem beszélsz meg velem, minden döntésből kihagysz, miközben nőkkel hetyegsz a Tinderen" – üvöltöttem, ahogy a torkomon kifért, sőt, még a telefont is hozzávágtam.

  Teljesen ledöbbent, aztán azonnal szabadkozni kezdett. Azt mondta, akkor töltötte le a Tindert, amikor épp elég rosszul álltunk anyagilag, és szüksége volt egy kis önbizalomra. Félig ki is töltötte a profilját, de soha nem levelezett senkivel, pláne nem találkozott – esküdözött. Hittem is, nem is, mindenesetre akkorra már mind a ketten eléggé kivoltunk ahhoz, hogy végre őszintén elbeszélgessünk egymással.

  "Egy hülye állat voltam. De értsd meg, úgy érzem, a házasságunk teljesen üres lett. Teljesen" – mondta, és én a lelkem mélyén éreztem, hogy igaza van. Odaadta a telefonját, hogy én töröljem le róla az appot, és úgy döntöttünk, megpróbáljuk tiszta lappal kezdeni.

  Azóta hónapok teltek el. Nem mondom, hogy könnyen jött vissza a bizalmam, de úgy látom, jót tett nekünk ez a kis Tinder-epizód. Azóta voltunk kettesben Mike-kal Barcelonában, igyekszünk többet együtt lenni, a szexet is 'visszacsempésztük' az életünkbe.

  Emma, aki a képernyőfotót átküldte, azt mondja, hülye vagyok, hogy megbocsátottam Mike-nak. Szerintem meg azért vagyok hülye, mert hagytam, hogy ennyire ellaposodjon a házasságunk. Mert ebben nekem is szerepem volt.

  Nemcsak a gyerekek meg a napi taposómalom az élet. Mike és én is itt vagyunk, a mi érzéseink, vágyaink is számítanak. Ha mást nem, ezt biztosan megtanította nekem ez a kis kaland."

   

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Kábé hét hónapos terhes volt, amikor kirúgott az ágyából, az egész házasságom egy átverés volt!”
  „Csak spermadonornak kellettem.” Egy exférj vallomása.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  "Mindig az elvált nőket sajnáljátok. Hogy otthagyták szegényeket, összetört a szívük, cígölik a gyereket. És a férfiak? Minket meg kivágnak az utcára, és elveszik a gyerekeinket! A mi szívünkkel mi lesz?"

  A fenti szavakat olyan váratlanul kaptam az arcomba, hogy megremegett a kezemben az oreós milkshake. Az egyik legjobb barátom ült velem szemben, egyetemen vagy száz szemináriumot ültünk végig együtt. Aztán megnősült, szem elől tévesztettük egymást, de mostanában néha újra összefutunk. Válik, nincs túl jól, de nem akartam faggatni. A férfiak olyan nehezen nyílnak meg. Aztán egyszer csak két sajtburger között rám zúdította az összes fájdalmát.

  “Gondolod, hogy a magyar közvélemény túlságosan nőpárti?” – puhatolóztam.

  “Igen, igen, igen! Ami a válásokat illeti, százszor is igen!” – morgolódott a hamburgere fölött. Hosszan ránéztem: még mindig jó pasi. Oké, egy kis pocak befigyelt, de belefér. Izmos, jó kiállású, intelligens arcél, kellemesen sportos cuccok. Az a fajta férfi, aki mellett én is szívesen sétálgatnék, mint feleség. Mármint külsőre. Vártam, amíg megissza a kóláját, továbbra sem kérdeztem semmit. Az üres, szívószálas papírpohárral vádlón rám mutatott.

  “Te is csak a nőket véded. Honnan a túróból veszitek, hogy mi ebbe nem döglünk bele? Az én házasságom például egy totális átverés volt. Amikor a válóperes tárgyalás után megkérdeztem a nejemet, hogy ha ekkora sz...r vagyok, akkor mégis miért jött hozzám, azt mondta: mert nem akarta, hogy 36 évesen ő legyen az egyetlen a családban, aki még mindig egyedül áll a karácsonyfa alatt. Ezért kellettem, kirakatnak. Berosálok.”

  “Azért csak szeretett.” – mormoltam bele a poharamba.

  “Hát tudom én? Állítólag valami francia faszi szívatgatta akkor már vagy egy éve, nem érezte biztonságban magát, úgyhogy velem is beérte. A legdurvább az egészben, hogy egy évig übercuki volt. Főzött, imádott, körbeutaztuk Olaszországot. Az autóban, amíg vezettem, állandóan a tarkómat simogatta, az annyira jólesett. Úgy éreztem, ez az, megvan a nő, akivel családot akarok. Aztán teherbe esett.”

  “Úgy emlékszem, annak örültél”.

  “Tudod, hogy se apu, se anyu nem él már. Leírhatatlan érzés volt, hogy megint lesz családom. Saját. Persze nem tudtam, hogy ez a vég kezdete. Kábé hét hónapos terhes volt, amikor kirúgott az ágyából. Azt mondta, a hormonjai miatt nem kívánja a szexet. Oké, gondoltam, de azt azért nem hittem, hogy mindez nyolc évig fog tartani.”

  “Mi vaaaan?” – szégyen ide vagy oda, leplezetlenül röhögtem. Vádlón rám meredt.

  “Ha hiszed, ha nem. Nem mondom, hogy néha, kivételes ajándékként nem feküdt le velem, de Norbika születése előtt gyakorlatilag ráhúzta a rolót a házaséletünkre.”

  Még mindig vihogtam: “És te ezek után még elvetted, sőt, három év múlva – ezek szerint kivételes ajándékként – csináltál neki még egy gyereket?”

  Elkomorodott. “Ezt eddig senkinek nem mondtam el, de Bálint születése után beszéltem a dokival, és titokban csináltattam egy apasági tesztet. Abban már nem voltam biztos, hogy a második is az enyém. Akkor már évek óta a nappali kanapéján aludtam, mert a nejem azt mondta, nem bírja kipihenni magát, ha mellette horkolok.” Elhallgattunk. Tudtam, hogy amit most fog mondani, azt tényleg nem osztja meg akárkivel.

  “Nézd. Ez nem úgy megy, hogy az ember rögtön tudja, hogy palira vették. Meg szerintem a nejem részéről se volt ez ilyen tudatos. Ti, nők egyszerűen így vagytok programozva: 35 körül jön a pánik, és fel kell mutatni egy férjet, meg egy vagy két gyereket, ha törik, ha szakad. Kell egy spermadonor, na. És ha horogra akad egy tűrhető delikvens, akkor cukiskodtok, mert meg kell fogni. Csak aztán jön a feketeleves.

  Amikor Norbika kábé kétéves lett, a nejem arra is rájött, hogy tulajdonképpen ő nem is ezt akarta.

  “Hanem, mit?”

  “Mindent, csak nem ezt” – rázta a fejét. “A fejemhez vágta, hogy miért nem keresek legalább egy millát, mert hogy nem úgy élünk, ahogy ő megszokta (elég gazdag családból jött). Agyondolgoztam magam a kiadónál, hazavittem vagy fél millát, rohantam a gyerekekért, csináltam vele együtt a házimunkát, de neki ez kevés volt. Évente új kocsi kellett, olasz dizájn konyhabútor, utazások. Képes volt egy délután hetvenezret elverni kávéskészletre meg illatmécsesre.

  Nem mondom, hogy nem voltak szebb napjaink, főleg, amikor már mindkét gyerek megvolt, és a kis meztelen tappancsaikkal ott topogtak a karácsonyfa körül. De ez nagyon ritka volt. A végén már nem is főzött, Nutellán éltem.”

  “Nem próbáltál beszélni vele?”

  “Dehogynem. Éjszakákat beszéltünk át. Szerettem, érted? Meg ott volt a két gyerek, őket is imádtam, persze hogy az ember ilyenkor teper. Nem akartam elveszíteni őket. Elvittem a nejemet olasz körutazásra, csináltattam neki platinaláncot, medállal, amibe a neveink kezdőbetűjét vésettem bele. Talán egyszer, egy őszinte pillanatában mondta ki a lényeget: hogy ő úgy érzi, ezzel a család-dologgal nem valósította meg önmagát.”

  Néztem a gyorsétterem üvegfala előtt elsuhanó autókat: “Azért biztos te is hibáztál. Nem hiszem, hogy mindebből az égvilágon semmit nem láttál előre.”

  “Voltak jelek, de olyan hamar teherbe esett, és annyira cuki volt az elején, hogy tényleg elbűvölt. Valahogy belecsúsztam ebbe a házasságba. És igen, én is hibáztam. Az utolsó másfél évben például megcsaltam. Nem bírtam szex nélkül. Persze lebuktam. Akkor rakott ki hivatalosan, de szerintem már az első gyerekünk születése előtt ki voltam rakva.”

  “És most mi van?”

  Úgy mosolygott rám, mint aki már nem vár az élettől semmit. “Mondtam már, ti nők azt hiszitek, hogy mi ebbe nem döglünk bele. Pedig igen. Elvették a gyerekeimet az életemből. Nem látom őket reggel kócosan ásítani, délután hazajönni az iskolából, este fogat mosni.

  Ráadásul a nejem így, egyedül pláne nem tud mit kezdeni velük. Vagyonokat költ bébiszitterre, vagy rám dobja őket – így is minden hétvégén velem vannak. Szegények teljesen össze vannak zavarodva. Pszichológushoz hordjuk őket.”

  “Ez egy komplett tragédia.” – mondtam.

  “És azt hiszed, egyedi eset? Tudod, hogy hány negyvenes, jól szituált barátom csinálja ezt jelenleg végig ugyanígy, vagy pepitában? Üdv a magyar átlagválások világában. A legrosszabb az egészben az, hogy úgy érzem, átvertek. Nyolc év házasság után itt vagyok egy életre szóló csapdában. Mert a fiaim 6 és 9 évesek, még vagy 15 évig szükségük van rám. Az exnejem meg azóta egyre rosszabb. Engem elmond mindennek, és arról álmodozik, hogy majd most fogja megtalálni az igazit. Családot akartam, és igen, lehet, hogy hibáztam, de odatettem magam. Mégse volt elég, mégis ez lett belőle. Fogalmam sincs, hogyan jövök ki ebből.”

  “Talán egy szakemberrel...” – én is kerestem a szavakat, ez jutott eszembe.

  Röhögött: “Ja, van egy szakember, aki egyszer tutira segíteni fog rajtam. Sírásónak hívják.”

  Az étterem előtti parkolóba akkor fordult be egy autó, és kiszállt belőle egy négytagú család. Apa, anya, két kicsi lány. A megtestesült tökély. Elmélyülten néztük őket. Egyikünk sem szólt egy szót sem.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk