NO/MAKE/UP

  Rácz-Gyuricza Dóra: Ha Jenővel előbb találkozunk, valószínűleg már nem lennénk együtt

  Rácz Jenő feleségével nemcsak szerelemről és kapcsolatokról, hanem a negatív kommentekről, önelfogadásról és a várandósságáról is beszélgettünk.
  Sassy - sassy.hu
  2022. október 26.


  Megosztom
  Link másolása

  A Konyhafőnök versenyzőjeként. Az életét mégsem a főzés, hanem a szerelem miatt forgatta fel a műsor, ugyanis itt ismerkedtek meg és szerettek egymásba a sztárséffel, Rácz Jenővel. Azóta már össze is házasodtak, és első gyermeküket várják. Dórinak közel 140 ezer követője van az Instagramon, ahol legtöbbször személyes történeteket és motiváló posztokat oszt meg. A negatív kommentek, beszólások viszont őt sem kerülik el.

  - A posztjaid és a veled készült cikkek, riportok kapcsán nekem az a benyomásom rólad, hogy egy nagyon erős, magabiztos, pozitív személyiség vagy. Te hogy tekintesz magadra?

  - Magabiztosan állíthatom magamról, hogy magabiztos vagyok. Szerintem a nehezebb napokon is sok erőt ad, ha az ember ezt gondolja magáról. Sok helyen lehet ezt olvasni, de tényleg így van, hogy ha nem is érzed magabiztosnak magad, akkor játszd el, hogy az vagy! Ez nagyon sokat segít és dob az emberen kívülről.

  - Mindig ilyen magabiztos voltál, vagy emögött kemény meló van?

  - Igazából mindkettő. Azt nem állítom, hogy mindig ennyire magabiztos lettem volna, viszont alapvetően korábban is egy jókedvű ember voltam, aki törekedett arra, hogy jó legyen körülötte lenni, imádom szórakoztatni az embereket. És ahhoz, hogy az ember másokat jól tudjon szórakoztatni, kell, hogy legyen egy kiállása. Gyerekkorom óta sokszor voltak fellépéseim, táncoltam, énekeltem, és szerintem az önbizalmam is erősödött attól, hogy sokat voltam színpadon. De azért volt is dolgom ezzel bőven.

  - Évekkel ezelőtt szerepeltél A Konyhafőnök című műsorban, de igazán akkor ismertek meg az emberek, amikor összejöttetek Rácz Jenővel. Mesélsz egy kicsit arról a Dóriról, aki még mindezek előtt voltál?

  - Brazíliában születtem, a családom még most is ott él. Egyébként szerintem innen hozom az extra habitusom, hiszen ott mindenki nagyon vidám, teljesen más a hangulat. Már a szüleim is kint születtek, de mindketten magyarok, és sokat jártunk Magyarországra is. Így már azelőtt is sokat láttam a világból, mielőtt Jenővel találkoztam volna. A szüleim 30 év körüliek voltak, amikor ideköltöztünk Magyarországra.

  Tiniként, ahogy ismerkedtem a srácokkal, és ahogy vették el az önbizalmam a randikon, azt éreztem, hogy nem fogom megtalálni a szerelmet egy magyar srác mellett, mert nagyon más a hozzáállásuk a nőkhöz, mint amit én gondoltam. Jenő nagy ajándék volt az élettől, hiszen magyar, viszont tíz évig nem volt itthon, és hozza magával a külföldről összeszedett jókedvet, a szereplést, hogy ő is szeret szórakoztatni.

  Szóval benne megtaláltam azt a pikantériát, ami bennem is megvan.

  - Milyen tapasztalataid voltak Jenő előtt a szerelemben?

  - Nem volt sok párkapcsolatom, viszont az a néhány több évig tartott, és mind nagy szerelmek voltak. Az az igazság, hogy volt részem mindenben, amit egy párkereső lány átél. Én is választottam borzasztóan, és fogadtam el olyan szituációkat, amiket ma már biztosan nem, sőt, azt se fogadnám el, ha csak egy barátnőmmel történne, nemhogy velem. De utólag visszagondolva minden egyes ilyen melléfogás és negatív dolog kellett, mert ez vezetett ahhoz, hogy most meg tudjam becsülni mindazt a jót, ami Jenőben megvan.

  Sokat beszélgettünk vele arról, hogy mi lett volna, ha előbb találkozunk, és valószínűleg akkor már nem lennénk együtt. Vagy az is lehet, hogy nem is érdekeltük volna a másikat, ha mondjuk tíz éve találkozunk.

  Pontosan azért, mert rengeteget változtunk ezalatt, és mert nagyon kellettek az akkori tapasztalatok. Ezért annak, aki még keresi a szerelmet, azt tudom tanácsolni, hogy minden rossz tapasztalásuk egy baromi nagy tanítás, viszont addig, amíg nem tanulnak belőle, újra és újra meg fogják kapni!

  - Amikor már sokadszorra se jön össze, akkor azért nehéz pozitívnak maradni. Ilyenkor szerintem mindenkiben előjön az, hogy “jaj, én úgyse találom meg az igazit”, vagy “áhh, nekem tuti nem lesz ilyen jó kapcsolatom”. Te hogyan tudtad ezt átfordítani magadban?

  - Én mindig megpróbálom megérteni, hogy miért kaptam ezt, és megnézem a másik fél szempontjából, hogy ő miért volt velem ilyen vagy olyan. Ezt kapcsolatoknál és például a rosszindulatú kommenteknél is alkalmazni szoktam. Általában a vége az, hogy nem mérges leszek, hanem megsajnálom a másik embert. Mennyire rossz lehet már az élete annak, aki otthon ül magányosan, és nem bírja ki, hogy ne írjon egy rosszindulatú kommentet mondjuk egy bikinis képem alá, nem?

  - Ezekre a negatív kommentekre hogy szoktál reagálni?

  - Soha, senkit nem küldök el a fenébe, nem vagyok trágár, amikor válaszolok, de azért mindig megpróbálok rávilágítani arra, hogy ez most komoly?! A napokban például írt egy lány, hogy terhesen ne játsszak már a macskámmal, mert el fogom kapni a toxoplazmózist, és ő ennél sokkal felelősségteljesebbnek gondolt, veszélyeztetem a gyerekemet. Kedvesen visszaírtam neki, hogy kifaggattam az orvosomat arról, mit lehet és mit nem. Ő azt mondta, hogy arra figyeljek, hogy ne én cseréljem az almot, de egyébként ennyi. Erre jött a válasz, hogy de nem csak így kaphatom el stb. Aztán megkértem rá, hogy ha lehet, ne írogasson vadidegen anyukáknak, hogy szerinte felelőtlenek, mert ettől se az ő napja nem lesz jobb, se az enyém. Persze ezután leírta, hogy ő nem akarta, hogy rosszul érezzem magam emiatt.

  De például volt, hogy kiírtam, mennyit híztam eddig a terhesség alatt, majd valaki beszólt, hogy már ideje lenne visszavennem a kajálásból, mert a védőnő rám fog szólni. Persze sok mosolygós emojival.

  Ezeken csak röhögni szoktam.

  - A közösségi médiában egyébként sajnos már szinte mindenkit érintenek ezek a beszólogatások...

  - Felháborítónak tartom, hogy ha valaki például elbújik egy álprofil mögé, akkor azt mondhat, amit csak akar, és ennek semmi következménye nincs. Emlékeztetném őket a karmára, mert az egy létező dolog! Egyébként már jóval azelőtt is kaptam negatív kommenteket, hogy Jenőt ismertem volna. Ez nálam akkor kezdődött, amikor a tesómmal elindítottuk a YouTube-csatornánkat. Nyilván tabu témákról beszélünk, mint például a női nemiszerv, vagy, hogy szőrösek vagyunk, így számítottunk rá, hogy lesznek olyan emberek, akiknek ez nem tetszik. De rájöttünk, hogy sokszor a negatív kommentek mögött inkább a tudatlanság áll. Ráadásul a legtöbbször még a videót se nézik végig, azt se tudták, miről van szó, csak kommenteltek. Tehát nem a tartalmakra reagálnak, hanem egy gyűlölethullámot lovagolnak meg.

  Jenő nem kap annyi negatív kommentet, nekem jut több, hiszen személyesebb tartalmakat posztolok, Jenő inkább szakmai dolgokat. Egy szépen tálalt ételre nem igazán tudják azt írni, hogy "anyád"...vagy ha igen, az teljesen off. Én is többségében inkább pozitív dolgokat kapok egyébként, de mindig ott az a pár ember, aki csak odaírja, hogy egy ostoba liba vagyok, vagy felkapaszkodtam Jenő hátán, eltartott vagyok. De hát ezekre mit lehet reagálni? Ilyenkor elgondolkodom, hogy vannak emberek, akik néznek egy lányt, aki szerelmes és kedves dolgokat posztol, és azért, mert mondjuk az ő életük nem ilyen, az enyémet is kamunak gondolják...

  - Említetted a testvéreddel közös YouTube-csatornátokat, ahol főként tabu témákról készítetek videókat. Honnan jött az ötlet?

  - Mindketten szeretjük a YouTube-ot, a vloggereket, és sokszor, amikor néztük a videókat, azt gondoltuk, hogy tartalmatlanok, mégis nagyon sok emberhez eljutnak. Volt egy csomó téma, amire azt mondtuk, hogy szívesen néznénk róla videót magyarul is, mert csak külföldi csatornákon foglalkoztak vele. Aztán elindítottuk a csatornát, és egy idő után rájöttünk, hogy egy csomó fiú követ minket, mert érdekli őket, hogy mit gondolnak a lányok, hogyan működünk stb. Így ezekről is csináltunk tartalmat. De vannak szexuális felvilágosítással kapcsolatos videók is, ahol ennek a témának a lelki oldaláról is beszélünk, mert az teljesen off, ezekről senki sem beszél. Pedig nagyon fontos lenne. Szóval edukációs céllal készítünk tartalmakat, de poénosan. Most egy ideje ugyan nem volt friss videó, de mindenképp szeretnénk folytatni, csak most nagyon sok más is van.

  - Az Instádon sokat foglalkozol az önelfogadás témakörével is. Voltak ezzel problémáid korábban?

  - Persze! Pedig én olyan családban nőttem fel, ahol sokat dicsértük egymást, ami szerintem nagyon fontos dolog. De amikor az ember kiskamasz, és nagyon furán néz ki, fogalma sincs, mi a stílusa, akkor előjönnek ezek a problémák.

  Amikor nagykorú lettem, akkor kezdtem el azzal foglalkozni, hogy miért hasonlítgatom állandóan magam másokhoz, hogy mielőtt megveszek egy ruhát, miért azon agyalok, hogy vajon annak a csajnak tetszene-e, akire féltékeny vagyok. Ez egy nagyon hosszú út, nekem is egy építőkockás játék volt, sok-sok évbe telt, mire a külsőmmel kapcsolatban magabiztos lettem.

  Aztán bizony van, hogy mire felépíted magad, jön egy srác, aki kirúgja alólad a talajt, és kezdheted előlről. Ilyenkor jön az, hogy biztos nem voltam elég szép, vagy elég vékony, ezek nálam is mind megvoltak.

  Egyébként volt, hogy évekkel később például meg is kérdeztem az egyik exem, hogy azért nem működött ez, mert nem tetszettem eléggé? Azt mondta, hogy se előttem, se utánam nem volt ilyen jó csaja, és egyáltalán nem erről van szó. Ez egy elég nagy wow-élmény volt.

  - A várandósságod alatt vannak emiatt nehéz pillanatok? Hiszen ilyenkor az ember teste folyamatosan változik, sokan ezt nehezen tudják kezelni.

  - Kevés olyan nővel találkoztam, aki azt mondta, hogy neki ez zökkenőmentes volt, és az egész terhessége alatt úgy nézett magára, hogy mennyire gyönyörű, és ez az egész mennyire csodás. Elég nehéz is lenne egy olyan világban, ami arról szól, hogyan legyünk minél vékonyabbak. Egy életen át ezt nyomták neked, aztán ráállsz a mérlegre, és napról-napra egyre többet mutat. Ez nehéz, és ezt magamon is tapasztalom.

  Soha életben nem volt a testem még ilyen nehéz, vagy például most már kicsit rám az M-es sportcucc, pedig eddig S-es voltam, változik a bőröm is. Nagyon furcsa mindezt megtapasztalni. Pedig én nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszem, hogy mozogjak. De ezt sem szabad túlzásba vinni, igyekszem megtalálni az arany középutat. Ez most egy újabb tanulási folyamat.

  Nagyon sokat segít ebben az egészben a férjem, a családom és a barátaim is, mindenki dicsér, és nagyon kedvesek.

  - Már csak pár hét, és megszületik a kislányotok, Kamilla. Milyenek most a mindennapok?

  - Mindketten nagyon sokat dolgozunk. Most a hatodik hónapban már azért érzem, hogy nem bírom fizikailag úgy, mint eddig. Ez egy picit ijesztő, mert elég pörgős személyiség vagyok. Hétköznap dolgozunk, pénteken és szombaton suliba járok, így csak a vasárnapunk marad arra, hogy együtt legyünk, családozzunk. Elég kevés idő jut pihenésre, de most már igyekszem tényleg jobban visszakapcsolni. Ezért is mentünk el még egy utolsó nyaralásra kettesben nemrég. Nagyon meghajtottuk a tavalyi év végét, konkrétan alig láttuk egymást Jenővel. Szóval már nagyon szükségünk volt erre.

  Nagyon jól éreztük magunkat, sőt, még egy picit el is pityeredtem a végén, hogy milyen szép volt, és mennyire hálás vagyok, amiért ilyen csodálatos férjem van.

  Nemsokára lezárul egy fejezet az életünkben, mert már soha többet nem leszünk így ketten, hiszen ha elmegyünk majd később kettesben nyaralni, akkor is  mindig a kislányuk fog a fejünkben járni.

  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  Laky Zsuzsi rettenetesen kiakadt, amikor megtudta az ötödikes lányától, mit művelnek a tizenéves gyerekek
  Dühös posztban írta meg a véleményét.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Laky Zsuzsi felháborodott azon, amit már az általános iskolások is művelnek, és ami árt nekik, de szabadon megtehetik.

  Instagram-posztjában ezt írta:

  "Többször hallottam már a nagyobbik lánykámtól (aki most 5.-es) hogy vannak osztálytársai, akik minden nap energiaitalt isznak. Erre felkaptam a fejem és megkérdeztem tőle, hogy mégis hogy ihatnak energiaitalt? Hát úgy mondja a Luca, hogy bemennek az iskola melletti boltba és vesznek maguknak"

  - írta Laky Zsuzsi a posztban.

  Kíváncsiságból beküldtem egyedül abba az üzletbe, amit a lánya említett, azzal hogy vegyen egy energiaitalt és egy öngyújtót, ő pedig kint várta. A kislányát kiszolgálták a boltban...

  "Elfogadhatatlan hogy 270 Ft-ért a gyerekek legálisan vehetnek energiaitalt. Kérdem én, hogy rendben van ez így!? Hogy erre miért nincs valamilyen jogszabály?

  Még azt sem gondolom, hogy a szülő felelőssége ugyanis.. hiszen az iskolából kimegy a szünetben és megvásárolja magának gond nélkül és a szülei nem fogják megtudni soha!

  Szóval azt gondolom, hogy ezt nagyon nem szabadna hagyni, hisz ez a felnőttek számára sem egészséges egyáltalán, akkor milyen hatással lehet a gyerekekre?"

  Ti mit gondoltok erről?


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  Szőrös lábát rejtegette a kamerák elől Kulcsár Edina a tévében
  Azért szerepelt a műsorban hosszú szárú nadrágban.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 23.


  Megosztom
  Link másolása

  Kulcsár Edina és kisfia, Medox is szerepeltek a Vigyázat, gyerekkel vagyok! legutóbbi adásában a TV2-n.

  Az adásból többek közt az is kiderült, hogy az egykori szépségkirálynő a szemöldökszedésre egyáltalán nem sajnálja az időt, a lábgyantázással viszont hadilábon áll.

  "Azért jöttem hosszú nadrágban, nincs rá időm"

  - mondta Kulcsár Edina.

  "Jól értem, hogy azért vagy hosszúnadrágban, mert most szőrös a lábad?"

  – kérdezett rá Ördög Nóra, amire Kulcsár Edina mosolyogva azt válaszolta: "Aha".

  "Rajtam is hosszú nadrág van, nem mondom meg, hogy miért. Hát ez az anyuka lét, ez ilyen"

  - mondta Ördög Nóra.

  Egyébként olyan sikeresen játszott a Vigyázat, gyerekkel vagyok! műsorában Kulcsár Edina és Medox, hogy összesen 600.000 forintot gyűjtöttek össze.

  Edina mind a 600 ezer forintot a Higgy bennem alapítványnak ajánlotta fel. Az alapítvány fogyatékossággal élő, pontosabban, az alapító megfogalmazása szerint "próbatétellel született" gyermek nevelésére, gondozására, fejlesztésére jött létre.

  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  A Rovatból
  Nem a nők elvárásai lettek túl nagyok, a férfiak nyújtanak keveset – A párterapeuta válasza a mai férfi elmagányosodására
  A tanácsadó útmutatást adott ahhoz is: hogyan NE legyél magányos, szingli férfi.
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Hogyan NE válj „magányos, szingli férfivé”: Tracey Cox pár- és szexuálterapeuta brutálisan őszinte tanácsokat osztott meg a Daily Mail olvasóival. Írása csattanós válasz Greg Matos amerikai pszichológusnak. Greg Matos ugyanis hatalmas vihart kavart a sajtóban nemrég, miután közzétett egy eszmefuttatást arról, hogy miért van ennyi „magányos, szingli” férfi.

  Mint arról mi is írtunk "Generációk óta most van a legtöbb magányos férfi, mert a nők egyre válogatósabbak" című cikkünkben, a pszichológus kutatásai szerint az Egyesült Államokban sokkal több az egyedülálló férfi, mint a nő, és a randiappok, online társkeresők felhasználóinak túlnyomó része is férfi, akik arról számolnak be, hogy hosszú keresgélés után, sokszor évekig sem találnak szerető partnerre.

  Greg Matos kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy ennek elsődleges oka: a párkereső nők növekvő elvárásai. „A 25-45 közötti szingli vagy elvált nők három dolgot várnak el a mai férfitól: legyen érzelmileg elérhető, jó kommunikátor, és osztozzon a nő által képviselt értékekben.

  Az online társkeresők Matos szerint csak súlyosbították a problémát: akkora lett a választék, hogy a nők is sokkal válogatósabbak lettek, egyszerűen azért, mert megtehetik.

  Tracey Cox válaszcikkéban azt írja: "Legyünk őszinték, a nők MINDIG ilyen tulajdonságokkal rendelkező férfiakat akartak. Csak egyszerűen nem volt elég bátorságunk, önbecsülésünk, hogy ezt kiköveteljük. De most megtesszük. A férfiaknak pedig foglalkozniuk kell a képességeik hiányával."

  Tracey Cox többek közt azt tanácsolja a férfiaknak, hogy előbb a saját házuk táján sepregessenek. Riasztó ugyanis a nők számára, hogy ha a reményteljes partner lakásába érve rendetlenség fogadja őket.

  A tanácsadó a pénzügyekre is kitért. Szerinte valóban sok nő álmodik arról, hogy találkozzon egy jómódú férfival. A legtöbben azonban egy olyan férfival is megelégednének, aki fizeti a számláit, és nem veri magát nagy adósságba. Egy dohányzóasztal tele kifizetetlen számlákkal, dühös főbérlők hívásai és látogatásai, adóssághegyek ezt látva minden önmagát tisztelő nő menekülőre fogja. Azt javasolja, hogy akinek anyagi gondjai vannak, kérjen segítséget a banktól, és kerülje a túlköltekezést.

  Tracey Cox további a tanácsa a férfiaknak, hogy nőjenek fel. Ne játékkal töltsék az egész napjukat, ne nézzenek órákig pornót, és ne a kocsmában vedeljenek a barátaikkal szóval 30 évesen már ne viselkedjenek úgy, mint egy 20 éves. Ellenkező esetben egyedül fognak maradni.

  "Tedd rendbe az életedet, AZUTÁN kezdj el randizni" írja.

  A következő javaslata az, hogy a férfiak rendezzék a kapcsolatukat az exeikkel, zárják le, aminek vége, ne essenek ki csontvázak a szekrényből, amikor új kapcsolatot kezdenek.

  Fontos az is, hogy a férfiak ne másokat hibáztassanak a kudarcaikért, olyan nincs, hogy az összes volt barátnőjük "zakkant".

  Írásában rámutat arra, hogy a kudarcok nem minden esetben a nő hibájából érik a férfiakat, hanem inkább annak jelei, hogy a férfi rossz döntéseket hoz. Ha nem működik egy kapcsolat, abban a férfinak is szerepe van. Azt javasolja, a pasik őszintén elemezzék ki a visszatérő problémákat. Például ha szerintük minden eddigi barátnőjüknek "túl nagy elvárásai voltak", az azt jelentheti, hogy ők nyújtottak túl keveset a nők számára.

  Felhívja továbbá a figyelmet arra, hogy a férfiak ne hazudják magukat 20 évvel fiatalabbnak, és azt is kéri, hogy legyenek tisztában a saját kvalitásaikkal.

  "Folyamatosan le vagyok döbbenve, amikor olyan a férfiak, akik nem nyújtanak olyan sokat, nem hajlandók olyan nővel randizni, aki 'túl öreg, túl kövér, nem elég vonzó, nem elég szexi.' Ott állnak kopaszodva, sörhassal, rosszul öltözötten, átlagos munkával, unalmas életszemlélettel, semmi humorérzékük, nem nyújtanak túl sokat – és elutasítják azt a nőt, akinek nem akkora a melle, mint azt szeretnék. Mit látnak ezek a férfiak, amikor tükörbe néznek?"

  A hűség is fontos, a nők olyan társra vágynak, aki nem csalja meg őket, sőt a mikromegcsalást is kerüli, például az exekkel való titokban flörtölést, vagy más nők összes fotójának lájkolását.

  Tracey Cox egyetért abban Matossal, hogy a férfiak kommunikációs és kapcsolatteremtő képességei nem elég hatékonyak. Gyakran magasan kvalifikált férfiak is arra panaszkodnak, hogy irigylik a nőket a kapcsolatteremtő képességeik miatt.

  Az, hogy rosszabbul azonosítják az érzelmi szükségleteiket, és nem képesek kifejezni azokat, az, hogy nem tudják, mire van szükségük a kapcsolataikban, de azt sem, hogyan kérjék ezt, nem a férfiak, hanem a neveltetés hibája. A férfiakat ugyanis inkább cselekvőnek nevelik, a lányok pedig kommunikálnak az érzelmeikről, és mindent megosztanak egymással. De a jó kommunikáció tanulható, és sokat segít abban, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, és képesek legyünk meg is tartani.

  Tracey arra inti a férfiakat, legyenek érzelmileg elérhetőek, hagyják, hogy valaki közel kerüljön hozzájuk, mutassák meg nyugodtan a gyengeségeiket. És persze osztozzanak a házimunkában, ne hagyjanak mindent a nőkre. Azokban a háztartásokban, ahol a férfiak kiveszik a részüket a házimunkából, a párok boldogabbak, és többet szexelnek.

  Címkép: Pixabay

  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Az anyósomék utálnak, de nem kell jóban lennünk ahhoz, hogy tökéletes legyen a házasságom”
  Egy fiatal feleség osztotta meg igen progresszív gondolatait az „anyóskérdésről.”
  Sassy - sassy.hu
  2023. január 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy ifjú amerikai feleség, írói nevén xoJane fejtette ki véleményét a bővebb család és a sikeres házasság közötti összefüggésekről a YourTango-n. Jane és vőlegénye, Luke évekig együtt jártak, 2015-ben eljegyezték egymást, és már egy jóideje házasok. A lány szüleivel és bővebb családjával tökéletes a kapcsolatuk, bár nem élnek közel (másik államban), de szinte minden ünnepen összegyűlnek, és hetente beszélnek telefonon, vagy kommunikálnak cseten, e-mailen.

  Luke családjával azonban más a helyzet. Jane elbeszélése szerint amikor járni kezdtek, két évig ott sem volt semmi baj, a fiú szülei imádták őt, külnösen az anyjával álltak nagyon közel egymáshoz. Ám minden megváltozott, amikor Luke húga, Sarah hazaköltözött a szüleihez, mert nem járt szerencsével Európában, ahol munkát vállalt.

  "Az első pillanattól kezdve úgy éreztem, Sarah eltökélte, hogy tönkreteszi a kapcsolatunkat Luke-kal. A bátyja 'kis barátjának' hívott engem gyúnyosan, és általában is lekezelő, sértő dolgokat vágott a fejemhez, amikor csak módja volt rá.

  Nem értettem. Ők is másik államban élnek, de akkoriban még sok ünnepre, családi eseményre, születésnapra ellátogattunk hozzájuk, napokig. A bili egy hálaadási hétvégén borult ki.

  Mivel Luke-kal van egy cicánk, őt is elvittük. A cica egyszer besurrant Sarah szobájába, és leverte az ékszerdobozát az éjjeliszekrényről. Nem lett semminek baja, de Sarah őrjöngeni kezdtett. Közölte, hogy én túrtam fel a dobozát, ékszert akartam lopni tőle, mert egyébként is a családjuk pénzére utazom. Még azt is képes volt előhozni, hogy régebben evészavaraim voltak, szerinte arra kell nekem egy gazdag férj, hogy a gyógykezelésemet fizesse, ha majd esetleg megint kell" - mesélte Jane.

  Luke természetesen a felesége pártját fogta, és azonnal el is jöttek, ám nemsokára Sarah írt egy hétoldalas levelet a bátyjának, amely Jane egyik korábbi, kézírásos levelét elemezte ki "írásszakértői" szempontból (Sarah soha nem volt az, a netről lett 'szakértő'), és az elemzés alapján azt hozta ki Jane-ről, hogy egy szociopata.

  Innentől kezdve nem volt más választás, mint megszakítani a kapcsolatot Sarah-val, aki teljesen Jane ellen fordította Luke szüleit is. Luke évekig őrlődött, a családja ugyanis úgy meggyűlölte Jane-t, hogy még az esküvőjükre sem mentek el, pedig Luke összes barátja ott volt. Ők szeretik a választottját, csak a szülei és a húga nem. A fiatalok számtalanszor megpróbáltak beszélni a gyűlölködő anyóssal, apóssal és persze az egészet kirobbantó húggal, de minden próbálkozásuk reménytelen volt.

  Luke és Jane ezek után napokig beszélgettek a dologról, és eldöntötték: nem engedik, hogy Luke családjának utálkozása az egyébként szépen működő házasságukat tönkretegye. Jane így számol be erről:

  "Ma már nem azt a világot éljük, mint régen. Nem nagyon vannak többgenerációs családok együtt, a szülők, gyerekek sokszor a világ másik felén élnek. Az anyósom utál engem? Az apósommal, és a sógornőmmel együtt? Rendben, nem esik jól, de elfogadom. A férjemet viszont nem fogom eltiltani tőlük, mert tudom, hogy szereti őket. Így megállapodtunk, hogy az ünnepeket elosztjuk: felesben az én családomhoz megyünk, felesben pedig külön leszünk. Ő a saját családjához megy, én pedig vagy az enyémhez, vagy otthon maradok, esetleg a barátaimmal lógok.

  Szeretjük egymást a férjemmel, és persze jobban örülnék, ha jóban lehetnék az anyósomékkal. De nem hozzájuk mentem férjhez, hanem Luke-hoz. Mellette ébredek minden reggel, vele osztom meg az életemet. Nem előfeltétele a boldogságomnak, hogy a családjával összejárjak. Ki tudja, mit hoz a jövő, de úgy gondolom, a gyűlölködő, toxikus családtagokba nem szabad energiát fektetni.

  Egyszerűen ki kell őket iktatni az életükből, amennyire csak lehet, és egymásra, a szerelmünkre, a jövőnkre, és persze a valóban szerető családtagjaiankra és a barátainkra koncentrálni."

  Címkép: Pixabay

  Megosztom
  Link másolása