NO/MAKE/UP

  Miért fontos, hogy ne add magad könnyen a szerelemben?

  Azt mondod, nincs jogod megvédeni magad? Hogy egy pasi bármikor lábbal tiporhatja a szívedet? Be ne dőlj ennek. Elmondom, miért.
  Sassy - sassy.hu
  2019. január 22.


  Megosztom
  Link másolása

  Egész életemben arra vágytam, hogy valaki megvédjen, megóvjon. Hogy egy férfi őszinte, nyílt tekintetében meglássam önmagamat, és azt érezzem: végre valaki vigyáz rám. Ezt kerestem, ezért futottam bele újabb és újabb kapcsolatokba, amelyekről aztán úgy pattantam vissza, mint egy gumilabda a tornaterem faláról. Néha hetekig, olykor hónapokig, de akadt olyan is, hogy egy-két évig mindent beleadtam abba, hogy egy igazi, szövetségen és bizalmon alapuló párkapcsolatom legyen.

  Ahol a párom ott van nekem. Számíthatok rá. Akinek én vagyok az "örökké", és nem csak a "jelenleg nincs jobb." Aki megvéd az élet keménységétől, a pofonoktól, a kudarcoktól.

  Hát...mit mondjak? Nem jött be. Lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém. Lehet, hogy rosszul választok. De rendre azon kaptam magam, hogy a pasim prioritás-listáján valahogy mindig én vagyok az utolsó. Minden este vacsival vártam? Oké, de ha a haverok váratlanul elhívták kocsmázni, ő már rohant is. Megterveztem egy közös pikniket a hétvégére? Bejelentkezett az anyja, hogy jelenjen meg a közös családi ebéden, mert valami hatod-unokatestvérnek névnapja van - fejvesztve szaladt, persze nélkülem, és minden tervünket félresöpörte.

  Kértem, hogy segítsen bevásárolni? Nem, mert inkább elmegy gyúrni. Cipekedjek én. Influenzás lettem, megkértem, vigyen el orvoshoz kocsival, mert járni alig tudok, nem látok a láztól? Nem, mert siet munkába, meg még amúgy is le kell mosatni a kocsit, ugyan már, csak felülök a villamosra, két megálló, mit csinálok ebből olyan nagy ügyet.

  via GIPHY

  És ez így ment. Én mindig rendelkezésre álltam, a kedvére tettem, megsütöttem a kedvenc sütijét, állandóan készen álltam a szexre, hullafáradtan, betegen, rosszkedvűen is, meghallgattam a munkahelyi problémáit, a családja hülyeségeit.

  És miközben azt vártam, hogy legyen valaki, aki mellett védve érzem magam, azon kaptam magam, hogy magányosabb vagyok, mint valaha, sőt, az ő életét is én intézem.

  És akkor egyszer, egy újabb szakítás és egy magányos, szürke vasárnap után hirtelen úgy döntöttem: ennek vége. Védelemre vágyom? Megvédem önmagamat. Szeretetre, tiszteletre, megbecsülésre vágyom? Mindezt megadom önmagamnak.

  Nincs több ingyen szolgáltatás, kedves pasik. Ha ti nem invesztáltok a kapcsolatba, én sem fogok.

  Azóta a saját őrangyalom lettem. Felépítettem egy életet, amelyben csak magamra számíthatok, és épp ettől érzem magam sokkal nagyobb biztonságban, mint valaha. Mert bármit is hoz a sors, megoldom. A barátaim azt mondják, falakat építettem magam köré, és ez bezárkózás. Én meg azt mondom, ez önvédelem, és igen, a falak léteznek, de aki hajlandó rajtuk átmászni, arra továbbra is nyitott vagyok.

  via GIPHY

  Nem, nem adom könnyen magam egy kapcsolatban. Óvatos vagyok, figyelek a jelekre, nem ugrok a pasi minden szavára, nem akarok megfelelni neki, nem teljesítem minden kénye-kedvét. Élem az életemet, kedves, nyitott, odaadó vagyok vele, de csak egy bizonyos mértékig. Az életem része akar lenni? Bizonyítson. Én nem sietek, nincs szükségem mankóra, már megállok a magam lábán.

  Aki csak a saját lelki szemetesét akarja rám zúdítani, mehet. Aki a zavarodott pszichéjét akarja velem meggyógyíttatni, mehet. Aki az előző, elcseszett kapcsolatát akarja velem kiheverni, mehet. Akinek csak egy opció vagyok, és nem prioritás, mehet.

  Igen, randizom. Keresgélek, nyitott vagyok. De már nem engedem meg, hogy a szeretetéhségem, a védelemre szomjazó "kislány-lelkem" megint egy olyan pasi karjaiba kergessen, aki leszívja az energiáimat, de áldozatot egy másodpercig sem hajlandó hozni értem. Sokan ezt furcsállják, van barátnőm, aki szerint túl kemény vagyok a férfiakkal. Vállalom, az vagyok. De nem engedhetem meg magamnak, hogy ellágyuljak, mert az én szívemnek is van ám szavatossága. Ennyiszer lehetett összetörni, kész. Most már csak azt engedem a közelébe, aki nem összetörni akarja, hanem a saját szívét odaadni cserébe.

  Sajnálom, ha ez sok pasinak nem tetszik. Van időm, kivárom azt, akit megérdemlek. A többi meg mehet az edzőterembe, meg sörözni a haverjaival, meg a század-unokatesó családi névnapjára, meg lemosatni a kocsit. Engem nem érdekel.

  ThePowerofSilence


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  "Ön volt Mr. Depp bántalmazója" – Porrá zúzta Amber Heard-öt Johnny Depp női ügyvédje
  Camille Vasquez a net új királynője. Még csak az elején vagyunk, de úgy tűnik, Amber Heard-nek vége.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Ahogy arról mi is beszámoltunk, az 58 éves hollywoodi világsztár, Johnny Depp 50 millió dollárra pereli 36 esztendős exfeleségét, Amber Heard-öt rágalmazásért. A színésznő 2017-es válásuk után írt egy cikket a Washington Postba, amelyben Depp nevének említése nélkül azt állította, házasságuk során ő bántalmazott nő volt.

  Deppet megbélyegezték, kirúgták A Karib-tenger kalózai következő részéből. A színész most egy virginiai bíróságon küzd az igazáért. A per egy hónapja kezdődött a Virginia állambeli Fairfax-ben, és a neten vagy millió helyen folyamatosan live streamelik. Szó szerint az egész világ látja.

  A házasság, amely összesen 15 hónapig tartott, az eddigi bizonyítékok alapján kicsit sem nevezhető hétköznapinak. Amber Heard majdnem három teljes napig tartó vallomásában elképesztő részletességgel, drámai összeomlásokkal kísérve számolt be arról, hogy Johnny Depp részegen és bedrogozva gyakorlatilag napi szinten ütötte-verte-erőszakolta őt, ám erre néhány mobillal készült fotón kívül, amelyeken az arcán van egy-két halvány folt, semmilyen kézzel fogható bizonyítékot nem mutatott.

  Ekkor lépett a színre Camille Vasquez, Depp jogi csapatának - mondhatjuk nyugodtan - titkos csodafegyvere. A keresztkérdéseket magyar idő szerint tegnap este tízkor kezdte meg. Azon a jogi csatornán, ahol én néztem az élő streaminget, 700 ezren követték, és a szám csak nőtt. Mivel vagy ezer helyen streamelik, ez világszerte több tízmillió aktív nézőt jelenthetett.

  A 37 éves, kaliforniai ügyvédnő nemcsak kifejezetten szép (kép lentebb), hanem nyugodt, összeszedett, lágy hangú - és mindezek mellett egy Avenger. A kérdések úgy záporoztak belőle, mint egy golyószóróból, Amber Heard minden erőfeszítése ellenére láthatóan kérdésről kérdésre omlott össze, és esett ki a szerepéből.

  Camille Vasquez először szembesítette azzal, hogy Heard hangfelvételekkel bizonyíthatóan bevallotta, hogy többször megütötte Deppet, mégis saját magát állítja be bántalmazottnak. Az ügyvédnő kerek-perec megkérdezte: "Tulajdonképpen Ön volt Mr. Depp bántalmazója, nem?" Heard erre csak annyit tudott mondani, hogy szerinte kölcsönös volt.

  Az ügyvédnő ezek után (pontokba szedtem, majdnem két órás kérdezz-felelek volt) a következőkkel szembesítette Heard-öt.

  1. Sokaknak feltűnt, hogy Johnny Depp a lassan egy hónapja zajló perben egyetlen egyszer sem nézett rá volt feleségére. Pedig Heard rengetegszer kereste vele a szemkontaktust. Vasquez lejátszott egy hangfelvételt, amely a szétválásuk után egy hónappal készült a házaspár beszélgetéséről, amelyben Amber zokogva könyörög "bántalmazó" férjének, hogy fogadja vissza, bocsásson meg mindenért, és ölelje meg őt. Depp akkor nyugodt hangon csak annyit mond, hogy elég volt ebből, többé nem akarja látni Heard-öt, sőt megígéri, hogy soha többé az életben nem néz rá. Ehhez Depp azóta is tartja magát.

  2. Camille Vasquez felidézett számtalan, konkrét dátumot, amelyeken Depp Amber Heard vallomása szerint agyba-főbe verte a feleségét, többször ököllel az arcába vágott, két alkalommal eltörte az orrát, fehasította a száját, véresre verte az állát, csomókban kitépte a haját. MINDEN egyes ilyen alkalom után az ügyvéd bejátszott egy-egy nyilvános megjelenést, vörös szőnyeges kivonulást vagy tévéinterjút, amelyen Heard teljesen érintetlen, porcelán arccal, egyetlen karcolás nélkül viccel, nevetgél. Az egyik ilyen a James Corden Show (lásd a videót alább), amely előtti nap Depp állítólag eltörte Heard orrát és kishíján az állkapcsát is.

  Amber azzal próbált védekezni, hogy sminkkel ügyesen eltakarta a sérüléseit, ám a felvételeket nézve - lássuk be - ez több, mint furcsa, főként, hogy Depp, amint az ügyvéd rámutatott, állandóan hatalmas, nehéz fémgyűrűket hord minden ujján. Egyetlen ökölcsapással krumplipürévé verte volna a felesége arcát, nemhogy annyi agyabugyálással, mint amit Heard állít.

  3. A rettenetes verésekről, szexuális erőszakról Heard egyetlen orvosi látleletet, és egyetlen valóban verésről árulkodó fotót nem tudott bemutatni. Amikor Depp állítása szerint egy törött(!) vodkásüveggel megerőszakolta Ausztráliában, Heard akkor sem szorult orvosi ellátásra, sőt, Johnny Depp szorult rá, mivel egy üveg, amit a felesége vágott hozzá, levágott egy darabot az egyik ujjából.

  4. Végül a legveszélyesebb, legalábbis jogi szempontból: a hangfelvételek szerint Depp békés válást akart, a keresetet Amber nyújthatta be, Johnny 7 millió dolláros bánatpénzt adott a feleségének, és megegyeztek, hogy a sajtó és a világ szemében barátként válnak el. Amber ezek után telehaknizta a világsajtót azzal (hivatalos közleményt is kiadott), valamint show-műsorokban, interjúkban, valamint eskü alatt tett vallomásában is hangsúlyozta, hogy a 7 millió dollárt azonnal, az utolsó fillérig jótékony célra adományozta (a Los Angeles-i Gyermekkórháznak és egy nőjogi szervezetnek), mert neki egy fillér sem kell Depp-től, "nem érdekli a pénz" (akkor kezdte vádolni exférjét bántalmazással is).

  Csakhogy a házaspár könyvelőcégének tanúvallomása szerint ez nem volt igaz. Kétszázezer dollárt maga Johnny utalt át a két szervezetnek, félmillió dollárt pedig Amber nevében a nő akkori pasija, a világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk. A többit Amber megtartotta magának. Heard egyébként ezt vallotta be a legnehezebben (érthetően, hiszen ez egyértelműen bizonyítja, hogy korábban eskü alatt hazudott a bíróságon, ami bűncselekmény), de Vasquez nem tágított.

  A két nő szócsatája volt a vallomás talán legdöbbenetesebb része, Vasquez olyan udvarias, de könyörtelen kérdés-záporral szorította sarokba az utolsó leheletéig tagadó Heard-öt, hogy az egy hollywoodi filmet is megszégyenített.

  A keresztkérdések ma folytatódnak (magyar idő szerint délután háromtól, hat óra az időeltolódás), de a kommentek, és a világsajtó mai cikkei alapján Heard-nek már most vége van. A világ szemében mindenképp. A bíróságon ugyanis aranyszabály, hogy aki eskü alatt egyszer hazudott, az hazudhatott bármiben, akár mindenben.

  Camille Vasquez pedig láthatóan egy nap alatt világsztár lett, és a java még csak most jön. Az ügyvédnő nagy valószínűséggel még több órás "roston sütésre" van felkészülve, annyi ellentmondással, kamuzással, és feltehetően színtiszta hazugsággal fogja szembesíteni Amber Heard-öt, hogy még nézni is rossz lesz. Vagy jó, kinek mi tetszik.

  Egy biztos: Johnny Depp korábbi vallomása szerint ezt az egészet azért csinálja, hogy visszaállítsa jó hírnevét, és kiderüljön az igazság borzalmas házasságáról, amit egyébként ő nem akart a nyilvánosság elé tárni. A célt Johnny véleményem szerint már elérte. Mellesleg most először láthattuk őt néhányszor igazán, megkönnyebbülten elmosolyodni. De Amber Heard-re valóban egyszer sem nézett rá.

  Law&Crime Network/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  Tényleg a "rafkós ribancokat" imádják a pasik, a rendes lányokat meg nem?
  A férfinak az kell, ha szívatják, hülyére veszik, a rendes nőt meg unja. Tényleg így van ez? Vélemény.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy korábbi munkahelyemen ismertem meg Tildát. Huszonöt volt, gyakornok, dögös, cicis, már a munkát is úgy kapta meg, hogy az önéletrajzára rácuppantott egy rózsaszín rúzsfoltot. Kedves lány volt különben, azt mondta, három éve együtt is él a vőlegényével. Az azért feltűnt, hogy néhány héten belül egymásnak adták az irodája kilincsét a férfikollégák.

  Sorra vitette el magát mindegyikkel ebédelgetni - méregdrága helyekre -, aztán ki tudja még, mint csinált velük, amúgy nem beszélt sokat ezekről a „kis” ügyeiről. Egyszer rákérdeztem, hogy mindezt hogy tudja összeegyeztetni azzal, hogy a vőlegénye otthon várja (nem egyszer rózsacsokrot is küldött be neki). Ennyit válaszolt:

  „Csak egy dologra kell figyelni. Mielőtt hazamegyek, minden csetüzenetet kitörlök a telómból, amivel lebukhatok. Amúgy meg tök cuki vagyok a pasimmal, akkor nem fog gyanút.” A lányt egyébként, úgy hallom, rá egy évre elvette a szerelme.

  Tehát azzal kapta el két marokra a pasit, hogy: CUKI volt. Ismerős?

  Hát, szerintem itt van a kutya elásva. Korántsem arról van szó, hogy a „rafkós, hazug ribancoknak” áll a világ, a rendes, nyílt, hűséges nők meg nem kellenek senkinek. Sokkal inkább arról, hogy van egy férfitípus - és itt egy elképesztően nagy halmazról beszélünk - amelyet játszi könnyedséggel az ujja köré csavar egy hízelgő, pillogó, rafinált - és sunyi - pipi.

  Ugyanis a férfiak nagy részének is komoly bajok vannak az önbizalmával. És aki ilyen, azt nem(csak) annál a bizonyos testrészénél lehet igazán elkapni, hanem egy egészen más „részénél”: az egójánál.

  Ha a nő elhiteti vele, hogy ő a világ közepe, hogy minden szava szentírás, hogy a humora káprázatos (és természetesen az ágyban egyszerűen NEM LÉTEZIK nála jobb), a pasik nagyon jelentős részénél ez sajnos teljesen kikapcsolja az egészséges önvédelmi rendszert. És bedőlnek. Onnantól kezdve pedig gyakorlatilag bármit meg lehet velük csinálni, pláne, ha gyerek is van - sokszor életük végéig gazsulálnak szegények.

  Tehát, ahogy mi nők, úgy véleményem szerint a férfiak is sokszor olyan szempontok alapján választanak, amelyek nagy része illúzió. Nem azt nézik, hogy a nő valóban társnak való-e, őszinte-e, meg lehet-e bízni benne, hanem csak azt, hogy „olyan cuki, olyan édesen pillog, olyan rajongva néz rám, hát ennél jobbat keresve se találok.” Ja, hogy ez csapda, szimpla beetetés?

  Istenem, hányan belesétálunk hasonló csapdákba! Igen, a férfiak is. És vannak "ügyes" kis nők, akik pontosan tudják, milyen nyomógombokat kell nyomogatniuk. Ezek a nők betöltenek egy tátongó űrt az adott férfi lelkében, megadják neki a legfontosabbat: férfinak érzik magukat. Mert talán nem hiszik el magukról, hogy enélkül is azok.

  De nyugalom: én azért azt látom, hogy ahogy szép számban vannak tisztességes nők, úgy szép számban léteznek még megfontolt, a földön két lábbal álló, önmagukkal többé-kevésbé tisztában lévő pasik is, akiket nem olyan könnyű átverni. Akik a szerelemben is óvatosak, tudják, mit/kit keresnek, és hormonok ide, egó meg rajongva pillogó babaszemek oda, azért igyekeznek rendes, ragaszkodó, monogám nőt társul választani.

  Csak iszonyú nehéz megtalálni őket.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  Ezért életveszélyes, ha egymásba szeret egy nárcisztikus és egy empata
  Így néz ki egy kizsákmányoló, és sokszor sajnos bántalmazó párkapcsolat.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  Gyakran emlegetett közhely, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Ám ha őszintén megvizsgáljuk a környezetünkben élő párokat, jól láthatjuk, hogy ez a tézis megdőlt. A közös értékrend és az egyenrangúság az egészséges párkapcsolatok alapja, hiszen ezek nélkül csupán dominanciaharcokkal teli, rombolóan szenvedélyes, hullámzó viszonyba kezdhetünk bele.

  Nem egy olyan esetet láthatunk mégis, mikor egy nárcisztikus és egy empatikus személyiségtípusú ember egymásba szeret.

  A nárcisztikus ember általában sérült személyiség, aki önmagát állítja a középpontba, és mások érzéseivel nem törődve érvényesíti az akaratát. Ezzel szemben az empatikus a megértésre és a segítségnyújtásra szocializálódott, így céljául tűzi ki párja "megmentését", és mivel felismeri társa sebzettségét, folyamatosan felmenti őt hibái alól.

  Elsőre talán azt gondolhatnánk, ez a tökéletes párosítás. Mindenki megkapta, amire vágyott: a nárcisztikus személy szerepelhet és a társára támaszkodhat, míg az empata segít és szolgál. Ám a kapcsolat rövidesen kizsákmányolóvá válik. Az empata küldetésének tekinti, hogy megmentse sérülésekkel teli párját, aki aztán élősködővé válik, és használni kezdi társát. Míg előbbi a közös cél érdekében támogatja partnerét, utóbbi csakis a személyes érdekeit nézi, és valójában sosem gondol bele abba, hogy érintheti ez a másik felet.

  Ha valaki azt hinné, egy ilyen kapcsolatban mégis létrejöhet az egyensúly, nagyot téved.

  Sajnos soha nem lesz egyenrangú a kapcsolat, ha az egyik fél csak ad, a másik pedig csak kap, és kis idő elteltével az empatikus fél is felismeri, hogy társa menthetetlen. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy a sebzett, álarcot viselő ember egy valójában mély érzésű valakit rejt, ám ez a gondolat nem lehet mentség minden destruktív cselekedetre.

  Mivel a nárcisztikus fél az első számú "haszonélvező", és az empatikus maximum az apró sikerélményeket élvezheti, pár hónap után látványosan felborul az egyensúly.

  Ebben az esetben az empata dolga, hogy kilépjen a viszonyból, hiszen érzelmileg kizsákmányolttá válik. A döntés roppant nehéz, ám nem lehetetlen: sose felejtsük el, hogy a szerelem kölcsönösségen alapul, és olyan embert kell találnunk, aki viszonozza a törődésünket.

  SZMO

  Címkép: Pexels


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „A metoo női bántalmazók, hazudozók, rágalmazók mozgalma lett” – Puzsér is megmondta a tutit a Depp-Heard bántalmazási ügyről
  A per szerinte tragikomikus és gyalázatos reakciókat vált ki.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  Puzsér Róbertet is elérték a Johnny Depp-Amber Heard per hullámai, és írt egy cikket arról, hogy ő hogy látja a szappanoperává nyúló bírósági eseményt.

  „A metoo egyszerre válik önmaga tragikomédiájává, paródiájává és közgyalázatává: a közösségi oldalakon zajló igazságszolgáltatás, a multinacionális cégek által szponzorált leszámolássorozatok nem igazságot, hanem igazságtalanságot érvényesítenek, mert szabadkártyát adnak a nőnemű pszichopatáknak – különleges jelzős szerkezet, érdemes ízlelgetni.

  A metoo női bántalmazók, hazudozók, rágalmazók, leszámolók és előítéletesen pletykálkodók mozgalma lett – a tanulság századszor is: jogállami kereteken kívül nem lehet igazságos jövőt berendezni, és senkinek nem szabad hinni a nemi szerve alapján" - írja Puzsér.

  Azt is jósolja:

  "Ennek a pernek legfeljebb annyi következménye lesz, hogy az ellentétes szélsőség, az incelmozgalom pengeéles fegyvert kap a kezébe: a férfiak hibáztatása mellett új erőforrást nyer a nők hibáztatása, és a nemek sérelmi háborúja nagyobb lángokat vethet, mint valaha."

  Hozzáteszi még:

  "Hogy eközben a bolygón sok százmillió nő és férfi sok százmillió diszfunkcionális párkapcsolatban épp családon belüli bántalmazás áldozata? Hogy ezen kultúrával, prevencióval, pszichológiai munkával, pénzügyi segítséggel vagy rendőri jelenléttel segíteni lehetne? Nehogy már! Minél rosszabb, annál jobb: minél több az erőszak, annál több a sérelem, minél több a sérelem, annál erősebbek az identitáspolitikai hadállások, és minél erősebbek az identitáspolitikai hadállások, annál sikeresebb a mozgalom hosszú menetelése az intézményeken és a kultúrán keresztül a hatalomért.”


  Megosztom
  Link másolása