NO/MAKE/UP

  „Kedves pasim, mondok 8 okot, amiért egy igazi férfi soha nem csalja meg a párját!”

  Egy mindent megkapni akaró, önző kisfiú talán igen. De egy FÉRFI nem.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  A férfiak olyan „megbocsátóak" önmagukkal, ha a megcsalás kerül szóba. Hiszen egy kósza kaland, egy kóbor numera nem is számít, igaz? Ők ezt néha-néha megérdemlik, meg különben is, ott a vadászösztön, az ősi genetikai kód, arra rá lehet fogni mindent. Hát...kedves életem párja, nem lehet. Elmondom, hogy egy igazi férfi - akire nekem szükségem van - miért nem lenne soha hűtlen.

  #1 Megbecsüli azt, amije van

  Ha egy férfinak van egy klassz barátnője, aki szereti, támogatja, törődik vele, izgul érte, akkor ezt a lányt, és ezt a köteléket megbecsüli. Nem hajolgat le minden szépen mutató apró kövecskéért, ha otthon egy igazi gyémánt várja. Egy érett gondolkodású ember hálás, ha van egy érték az életében, és egy boldog párkapcsolat bizony az. Óriási érték.

  #2 Soha nem okozna fájdalmat annak, akit szeret

  Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, akkor óvja, félti, és tiszteli a nő érzéseit. Pontosan tudja, hogy a hűtlenséggel akkora fájdalmat okozna neki, ami egy valóban érett, őszinte szerelembe egyszerűen nem fér bele. Egy igazi férfi ezt soha nem tenné meg a párjával.

  #3 A tartós kötődés fontosabb számára a pillanatnyi örömnél

  Oké, lefekszik egy másik csajjal, talán jól is esik neki, na és? Instant öröm, egy trófea kipipálva, és azután mi jön? Egy felnőtt ember a valódi alapokon nyugvó, tartós kötődést, a két ember közötti megbonthatatlan szövetséget sokkal többre tartja a futó örömöknél. A kettő annyira nincs egy súlycsoportban, hogy fel sem merül benne, hogy a jót az „egy-két óráig jó"-ért felcserélje.

  #4 A fejével gondolkozik

  És nem azzal a bizonyos másik testrészével. A megcsalás folyamatában mindig van egy pillanat, amikor az embernek van választása. Tovább megy, vagy visszafordul. Hűtlen lesz, vagy nem. Az a férfi, aki szereti és becsüli a barátnőjét, ezen a ponton megáll, és elgondolkozik. Mit kockáztat? Megéri-e? És visszafordul. Mert nem éri meg.

  #5 Tiszteli a szerelmét

  A megcsalásban nem feltétlenül az a legrosszabb, hogy valaki mással intim kapcsolatba kerülsz, hanem az, hogy a legnagyobb tiszteletlenséget követed el a pároddal szemben. Mert átvered, hátba döföd, megalázod. Ha már idáig egyáltalán eljutsz, az azt jelenti, hogy semmire sem becsülöd a partneredet. Egy férfi tudja ezt. Még ha gondok is vannak a kapcsolatával, tisztában van vele, hogy nem ez a megoldás.

  #6 Tiszteli önmagát

  A másik elárulása, a hazugság, a sunnyogás után ki szeret - ki tud - tükörbe nézi? Egy igazi férfi nem. Nem tesz olyat, amit ő maga is megvetne, ha valaki más csinálná. A belső tartás erre a helyzetre is érvényes.

  #7 A szerelem neki nem játék

  És nem trófeagyűjtés, és nem egotrip. Egy éretten gondolkodó ember tudja, hogy egy kapcsolat nem az ő tiszteletére rendezett parti, ahol az ő érdekei és sikerélményei az elsők. Tudja, hogy egy őszinte, mély kötődésen alapuló szerelem nagyon ritka dolog az életben. Ezt eljátszani, „elmulatni" pedig egyszerűen hülyeség.

  #8 Tudja, hogy megvan mindene, ami igazán fontos

  Csak a kisfiúk hiszik azt, hogy bármit megkaphatnak. Hogy ha van egy klassz barátnőjük, azután még újabb és újabb örömök járnak nekik, hiszen nekik minden jár, de persze azért a barátnő is maradjon meg. Egy férfi nem így gondolkodik. Nem vadászgat, nem legyezgeti a hiúságát, nem erősítgeti az egóját más nőkkel, mert egyszerűen nincs szüksége rá. Tisztában van önmagával, és azzal a nővel, aki mellette van. Szereti, tiszteli, és esze ágában sincs ezt tönkretenni valamiért, amit később csak megbánna.

  ThePowerofSilence

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  Királyi leszámolás – Ütős fotóval üzente meg Károly Harrynek és Meghannak: Vége!
  Európa királyi házai „lomtalanítanak”, sorra ejtik a nem dolgozó hercegeket és hercegnőket. Rossz világ jöhet Harryékre.
  Sassy - sassy.hu
  2022. október 03.


  Megosztom
  Link másolása

  Valami bűzlik Dániában.” Talán soha nem volt még annyira aktuális ez a Hamlet-idézet, mint most, amikor az európai királyi családok tőlük meglehetősen szokatlan gyorsasággal és keménységgel „leépítésbe” kezdtek.

  A sort hivatalosan II. Margit dán királynő nyitotta, aki pár napja igencsak felborzolta a kedélyeket döntésével, miszerint teljesen megfosztja másodszülött fiának összes gyerekét – szám szerint négyet – hercegi és hercegnői címeiktől. Még így is Monpezat grófjai és grófnője maradnak, de a hercegség ugrott.

  A két nagyobb gyerek, a 23 éves Nikolai (lenti fotó) és a 20 esztendős Félix hercegek durván kiborultak. A „Playboy-hercegekként” is becézett fiúk a nekik szánt katonai pályát pár hét kiképzés után otthagyták, később apjukkal, Joakim herceggel Párizsban telepedtek le, és topmodellként vonulgatnak a kifutón világhírű divatházak bemutatóin. Nagymamájuk, a 82 éves Margit szerint ez persze nem baj, boldoguljanak csak, de hercegi cím nélkül.

  A királynőnek, aki egyébként nagyon közeli kapcsolatban állt a nemrég elhunyt brit uralkodóval, II. Erzsébettel, az a véleménye, hogy a trónöröklési rendben nem egyenesági leszármazottnak, azaz konkrét trónörökösnek számító unokáinak a jövőjük szempontjából csak jót tett ezzel a „hercegtelenítéssel.”

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  Eugenia Garavani (@eugeniagaravani) által megosztott bejegyzés

  Dánia után felkészül Norvégia, ahol a hírek szerint Harald király vette fontolóra azt, hogy megfosztja hercegnői címétől 51 éves lányát, Martha Louise-t, aki Los Angelesben él, spirituális tanácsadóként, és nyáron jelentette be eljegyzését egy sámánként dolgozó, amerikai férfival, Durek Verrett-tel.

  Nem lehet nem észrevenni, hogy Európa királyi házai megértették az idők szavát, és szépen, sorban kezdenek igazodni komoly gazdasági problémákkal küzdő „népeik” kimondatlan, vagy épp nagyon is kimondott elvárásaihoz: a királyi család szép dolog, de csak addig, amíg tagjai betöltik alkotmányos szerepüket, dolgoznak, reprezentálnak, képviselik az országot, és a lehető legkevesebbe kerülnek.

  Nincs szükség másodunokatestvérekből meg celeblétre áhítozó, ikszedik testvérekből álló luxus-siserehadra, akik a hercegi címeket úgyis csak pénzkeresésre használják – saját maguknak.

  Európa – és a világ – leghíresebb monarchiája, a brit szintén elérkezett ehhez a mérföldkőhöz, és minden jel arra mutat, hogy III. Károly király uralkodásával drákóian kemény idők jönnek a „maradékokra” (ezzel a nem túl udvarias, de találó kifejezéssel illetik a nem egyenesági trónörökösöket.)

  A pedofil-botrányba keveredett András herceggel már II. Erzsébet leszámolt, eltüntette a nyilvánosság szeme elől, semmilyen hivatalos minőségben nem szerepelhet. Károly pedig végleg kivonta öccsét a királyi forgalomból. Vészjóstló az is, hogy az új király rebellis kisebbik fiát, Harryt és feleségét, Meghant egyik napról a másikra a királyi weboldal legaljára száműzték, gyermekeiknek, Archie-nak és Lilinek pedig Károly a mai napig nem adományozta oda a (nekik elvileg már járó) hercegi és hercegnői címet, pedig a Kaliforniában éllő sussexiek állítólag foggal-körömmel harcolnak az ingyen biztonsági őrizettel járó, és persze jó kis üzleti lehetőségekre váltható címekért.

  Ám Károly és közvetlen örököse, a most már a walesi herceg címét viselő Vilmos hajthatatlannak tűnnek. A hét végén egy hivatalos fotót tettek közzé a brit monarchia minden platformján. A képen (amelyet ide kattintva nézhetsz meg) négyen láthatók, III. Károly, Kamilla királyné, valamint a walesi hercegi pár, Vilmos és Katalin. A fotó a királynő temetésének előestéjén, a világ államfőinek rendezett fogadáson készült a Buckingham-palotában.

  Sokak szerint Károly ezzel egyértelműen megüzente a világnak, és persze a család ellen évek óta acsarkodó, fiatalabb fiának, Harrynek és ex-színésznő feleségének: vége az amerikai királykodásnak, a királyi család valódi elitalakulata rajta van ezen a bizonyos fotón.

  Esélyes még Anna hercegnő (Erzsébet királynő legidősebb lánya), valamint a wessexi grófi pár, Zsófia és Eduárd, de ennyi. Nincs több kaliforniai luxus-hercegecske meg hercegnőcske, ingyen bodyguard, végtelen bankszámla, milliós ruhapénz meg zsíros üzletekre váltható királyi cím, rang és cafrang. Pláne nem olyanoknak, akik a világ másik felén laknak, és teljes üzleti modelljük a brit monarchiára, és úgy általában a királyi család, valamint a britek mocskolására, lejáratására épül különböző „leleplező” nagyinterjúk, mindent kitálaló könyvek és dokumentumfilmek formájában.

  Hogy Euróra királyi családjai át tudnak-e váltani erre az új, hatékony, munka-alapú működési modellre, az még kérdés. De valószínűleg nem nagyon van más választásuk, mert a túlélésük a tét. Hogy visszautaljunk a cikk elején már idézett Hamletre: „Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.

  (Az eredeti források a cikk szövegébe belinkelve olvashatók).


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  „Minket mindenből kizárnak, mindenki ellenünk van” – Harry és Meghan végignyafogták a királynő halála utáni napokat, a Palota megunta
  Károly király előtt egyre világosabb: fia a halálos ellenségének tekinti őt, döntenie kell, ha meg akarja védeni a trónt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. szeptember 19.


  Megosztom
  Link másolása

  II. Erzsébetet gyászolja a világ. Csak Londonba egymillió megemlékezőt várnak a mai temetésre, ötszáz országvezető (köztük Joe Biden amerikai, és Emmanuel Macron francia elnök), valamint a világ 27 királyi családjából szinte az összes képviselteti magát a szertartáson a Westminster apátságban.

  Károly - azaz most már III. Károly király - Anna nővérével egyedüliként volt jelen, amikor édesanyja az utolsó lélegzetét vette. A többiek később értek oda, a királynő állapotának rohamos rosszabbodása az orvosokat is meglepte. Az elmúlt napokban a 73 éves, új uralkodó iszonyatos nyomás alatt állt. Még 24 óra sem telt el azután, hogy elvesztette az anyját, már számos beavatási szertartáson, dokumentum-aláíráson kellett résztvennie feleségével, az új királynéval, Kamillával a világ szeme előtt, hogy hivatalosan is királlyá avassák. Bejárta Skóciát, Észak-Írországot és Wales-t (mind Nagy-Britannia részei, külön parlamenttel, külön kell deklarániuk, hogy elfogadják az új uralkodót).

  A királyi család hivatalosan is dolgozó tagjai - Anna hercegnő, a most már walesi herceggé és hercegnévé előlépett Vilmos és Katalin, valamint a wessexi grófi pár, Zsófia és Eduárd szétrajzottak Anglia minden részébe, hogy az utcákon sorakozó, százezres, gyászoló tömegekkel találkozzanak, és megköszönjék a II. Erzsébet felé áradó tiszteletet és szeretetet.

  A brit királyi család minden uralkodóház közül a leghíresebb. Az okát senki sem tudja, de Erzsébet és szintén elhunyt férje, Fülöp herceg az elmúlt hét évtized során élen jártak abban, hogy ez így legyen. Hogy a varázsuk miben van, azt talán nem is érdemes boncolgatni. Elég csak végignézni az Angliát elárasztó, vagy az Erzsébet ravatalához jutásért az utcán 16 (!) órás sorokat végididergő, síró, brit zászlókat lengető, egymás ölelgető több százezres, sőt milliós tömegen. És így van ezzel a világ is: a mai temetést becslések szerint 4 milliárd ember fogja követni élőben, tévén vagy neten. A bolygó népességének a fele.

  Károlynak és családjának ezt a varázst kell megtartania, ezt az űrt betöltenie. És az elmúlt napokban látszott, hogy zokszó nélkül, sőt, a "rideg" protokolltól eltérően szokatlan melegséggel, az emberek felé forduló szeretettel teszik mindenzt. Miközben nyilván ők is gyászolnak.

  Ebben a helyzetben egyvalamire van a legkevésbé szükségük: hisztikre, nyafogókra, panaszkodókra.

  És itt lép a színre Károly kisebbik fia, Harry herceg és felesége, Meghan Markle. A pár 2020-ban hivatalosan is bejelentette: nem kívánnak a királyi család dolgozó tagjai lenni, semmilyen kötelezettségből, nyilvános szerepésből nem kérnek. Elköltöztek Kaliforniába, egy 14 millió dolláros, kacsalábon forgó villába, majd adtak egy világraszóló tévéinterjút Oprah Winfrey-nek, az amerikai talkshow-istennőnek. Az interjúban gyakorlatilag minden lehetséges módon legyalázták a királyi családot: Meghan szerint rasszisták, a fiának, Archie-nak a bőrszíne miatt nem adtak hercegi rangot, az öngyilkosságig kergették őt, elkobozták az útlevelét, a kocsikulcsát, bezárták a palotába, nem mehetett sehová, és még a pszichiátert is megtagadták tőle, miközben a brit sajtóban hazugságokat szivárogtattak ki róla. És természetesen előkerült a jó öreg Diana-narratíva is: Harry szerint azért menekültek el, "nehogy Meghan is úgy végezze, mint Diana".

  A világ óriási része bevette ezt a szöveget. Bár oknyomozó újságírók hada bizonyította be heteken belül, hogy az interjú legalább fele színtiszta hazugság (bizonyítható hazugság) volt, a közösségi médiát milliószám árasztották el a "szegény, szerencsétlen, áldozat" Meghan sajnálói, és persze a "Diana-gyilkos", minden elvetemültségre képes brit királyi család gyűlölői.

  Odáig fajult a dolog, hogy Harry bátyja, Vilmos, és Katalin, akik az egészről ráadásul semmit sem tehettek, naponta kapták a halálos fenyegetéseket: többek között három gyermekük legyilkolásával is rendszeresen megfenyegették őket, meg kellett erősíteni a biztonsági őrizetüket.

  Közben Meghan és Harry dollártízmilliós szerződéseket kötöttek többek között a Netflix-szel, a Spotify-jal, és körülbelül mindenkivel, akinek jó pénzért ki tudták árusítani Harry családját. Igen ám, de mivel a fent említett áldozati narratíván kívül az égvilágon semmihez nem értenek, dolgozni meg ugye soha nem akartak, apadni kezdtek a milliók, és az amerikai célközönség kezdett rájuk unni. A végső döfést az angol oknyomozó újságíró, Tom Bower könyve, a Bosszú adta meg idén nyáron. A híresen alapos Bower nyolcvan embert interjúvolt meg Meghan múltjából, és az egykori kábeltévészínésznőről kirajzolódó kép döbbenetesen más volt, mint a bambiszemű, ártatlan Diana-reinkarnáció. Egykori barátai, ügynökei, fotósok, kollégák hada mesélte el Meghan húzásait, a kíméletlen törtetését, a minősíthetetlen hisztijeit. Volt, aki szerint a hercegné "a legszemetebb emberi lény, akivel valaha találkozott."

  Meghan megérezte a veszélyt, ezért szervezett egy újabb nagyinterjút az amerikai The Cut magazinban, ahol többek között Nelson Mandelához hasonlította magát (Mandela unokája, jelenleg dél-afrikai parlamenti képviselő ezt hivatalosan is kikérte magának), plusz közölte, hogy a férje, Harry "elvesztette az apját". A sors fintora, hogy a mélyen megsértett apa bő egy héten belül Anglia királya lett.

  Erzsébet halála furcsa módon épp Angliában érte Harryt és Meghant, ott turnéztak mindenféle jótékonységi eseményeken, nyomukban egy Netflix-stábbal. Fontos megemlíteni, hogy a királynő és Károly is meghívták őket Balmoralba, de visszautasították. A királynő pár nappal később meghalt.

  A királyi család érthetően nem akart balhét, de tudták, hogy Meghanékkal tojéshéjakon lépdelnek. Szinte mindent megadtak Harrynek, hogy ne ugorjon nekik megint. A királynő halála utáni éjszakát együtt töltötte a családdal Balmoralban. Apjával és bátyjával együtt kísérte át nagymamája koporsóját a Westminster Hallba, ahol napokra felravatalozták. Feleségével jelen volt a ravatalozási szertartáson. Részt vett a királynő unokáinak tíz perces "virrasztásán", méghozzá katonai egyenruhában, amely sok britben óriási ellenérzéseket keltett, hiszen minden katonai rangjáról lemondott, és a királynő kifejezetten eltiltotta a díszegyenruha viselésétől. Vilmos és Katalin meghívta őt és Meghant, hogy a windsori kastély előtt gyászoló tömeget együtt üdvözöljék. És természetesen a temetésen is ott lesznek.

  Ám Károly hiába reménykedett, hogy legalább a gyászban nyugalom lesz. Meghan amerikai újságíró barátja és hivatalos szócsöve, Omid Scobie (ő írta A szabadság útján című, szintén a Meghan királyi hányattatásairól szóló könyvet), valamint PR ügynöksége szinte azonnal elkezdte megszórni a Twittert és a médiát a sussexi hercegi párral szembeni újabb, állandó "méltánytalanságokkal."

  A királynő halálos ágyánál Harry ott lehetett, ám szegény Meghan nem (Katalin sem volt ott). Részt vehettek Vilmossal és Katalinnal a windsori tömegek üdvözlésében, de csak az utolsó pillanatban szóltak nekik. Jó, hordhatta Harry az egyenruháját, de a vállapján nem volt ott a királynő monogramja (ER), és ezzel "összetörték" Harry szívét. Jó, Károly valószínűleg megadja Harryék gyerekeinek, Archie-nak és Lilibetnek a hercegi rangot, de a HRH (őkirályi fensége) megszólítást nem, hogy képzelik? Jó, meghívták őket mindenhová, de hogy lehet, hogy a temetés előtti, tegnapi, hivatalos állami fogadásra nem? Harryt és Meghant "mindenből kizárják, mindenki ellenük van, az egész gépezet ellenük dolgozik" - szólt a panasz. Ez számukra szívfájdító és elképesztő.

  A Palota ekkor már kezdett besokallni, és tisztázták: a világ államfőinek és közjogi méltóságainak fogadásán CSAK a dolgozó királyi családtagok vettek részt, rajtuk kívül senki. Erre ma megint jött az összes újságban egy sussexi hiszti: az összes rokon közül DIREKT Harrynek mondták meg legutoljára, hogy a nagymamája meghalt. A Palota megint visszavágott: Károlyon és Annán kívül minden királyi családtagot egyidőben értesítettek a szomorú hírről, Harry viszont épp külön magánrepülőn tartott Balmoralba, ezért csak landolás után tudták közölni vele.

  Nagyon úgy tűnik, hogy Harry és Meghan egyáltalán nem akar békét. Már most azzal fenyegetőznek, hogy Harry készülő, "mindent leleplező" memoárját megemlegeti majd a királyi család.

  A könyv most novemberben jelent volna meg, de a kiadó kegyeletből elhalasztotta, bár Harryék állítólag ragaszkodtak hozzá, hogy minél előbb hozzák ki. Szinte mindenki biztos benne, hogy a memoár újabb mocskolódásokkal lesz tele Károlyról, Kamilláról, Vilmosról és Katalinról.

  A brit közvélemény jelentős része olyan szinten sokallt már be Harrytől és Meghantól, hogy arra a legdurvább kommenszekciókban sincsenek megfelelően erős szavak. Alig várják, hogy a temetés után végre visszahúzzanak Kaliforniába. Sokan vélik úgy, hogy Károly uralkodásának első igazi erőpróbája az lesz: vajon felül tud-e kerekedni benne az apán az uralkodó, és ráncba szedi-e végre a "privát életre" áhítozó fiát és feleségét, akik a tengerentúlon láthatóan egy egész üzleti modellt építenek a brit uralkodói család földig rombolására.


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  Egy óriásgyertya és Wallis Simpson kocsija – a királynő utolsó, síron túli fricskája Meghan Markle-nak?
  A királynő sokak szerint gondoskodott róla, hogy rebellis unokamenye a temetésen is „ráncba legyen szedve.”
  Sassy - sassy.hu
  2022. szeptember 21.


  Megosztom
  Link másolása

  Hála istennek, Meghan nem jön!” – az egész világsajtót bejárta ez a mondat, amelyet állítólag II. Erzsébet mondott 2021 áprilisában egyik udvari emberének, amikor megtudta, hogy Meghan Markle nem megy el Fülöp herceg temetésére, csak Harry lesz ott a sussexiek közül.

  Ebből lehet sejteni, hogy az eltávozott királynő egyáltalán nem kedvelte Meghant, amelyben nyilván szerepet játszott az elhíresült Oprah Winfrey-interjú is.

  Ebben Meghan és Harry rasszistának, érzéketlennek, „ellenük machinálónak" bélyegezte a királyi családot. Azt is elmondták, azért költöztek át Amerikába, mert féltek, hogy Meghan is Diana sorsára jut.

  Sajtóértesülések szerint Erzsébet a Megxit után egy ideig örömmel vette fel a telefont az akkor már Kaliforniában élő Harrynek, de amikor hétről hétre gyűltek a követelőzések, valamint a nyilvános, sajtóban kiteregetett rágalmak és (sokszor igazolhatóan hazug) vádak a királyi családról Harryék felől, a királynő „teljesen ledöbbent", és többé nem válaszolt unokája telefonjaira.

  Sokan reménykedtek abban, hogy a királynő halála, a gyász megbékíti végre a folyamatosan sértődött és támadó sussexi hercegi párt, egyesíti a brit királyi családot, de a Daily Mail mai cikke a CBS amerikai tévécsatorna értesüléseire hivatkozva arról tudósított, hogy a „békére egyelőre semmi esély."

  Tény, hogy Harry és Meghan sok közös eseményen vett részt a királyiakkal a gyász és a temetési készülődések során, ám továbbra is szinte mindenen megsértődtek, ami csak az eszükbe jutott.

  Erzsébet talán sejthette, hogy így lesz. Testbeszéd-szakértők és a királyi családot jól ismerő kommentátorok szerint a királynő a maga megszokott, finom, mégis nagyon hatásos fegyvereivel „hatástalanította" Meghant a saját temetésén. A szertartást ugyanis megbízható embereivel ő maga tervezte meg, állítólag az utolsó elhangzó imáig, a kórusénekekig, az ültetési rendig és a virágok színéig.

  Ezért sokak szerint nem véletlen, hogy a híresen magamutogató, a kamerákat mindig tudatosan kereső Meghant a Westminster apátságban a második sorba ültették, ahol a tévékamerák elől gondosan „kitakarta" őt egy gigantikus, narancsszínű gyertya. Szinte semmi sem látszott belőle.

  Megfigyelők szerint az sem volt véletlen, hogy később Windsorban, a végső szertartás után a sussexi párt állítólag abban az autóban vitték el a kápolna elől, amelyben hajdan a trónról lemondott VIII. Eduárd király és amerikai szerelme, Wallis Simpson utazott. Ez is egyfajta szimbóluma lehetett a „végső száműzetésnek."

  Akárhogy is, sokan vélik úgy, hogy a most trónra lépő Károly király uralkodásának első igazi erőpróbája az lesz: vajon felül tud-e kerekedni benne az apán az uralkodó, és ráncba szedi-e végre a „privát életre" áhítozó fiát és feleségét, akik a tengerentúlon láthatóan egy egész üzleti modellt építenek a brit uralkodói család földig rombolására.

  (Az eredeti források a szövegbe belinkelve olvashatók.)


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  Csuti esete Ginával, avagy miért ne legyél SOHA „tűzoltólány”
  Lássuk be, sokan voltunk már tűzoltólányok. Vagyis egy megtört szívű pasi „siratófalai.” Gináról ez jutott az eszembe, és sajnálom őt. Vélemény.
  Sassy - sassy.hu
  2022. szeptember 27.


  Megosztom
  Link másolása

  /Hargitay Judit/

  A „tűzoltólány” az egyik férfirokonom érzékletes kifejezése arra a nőre, aki közvetlenül a Nagy Szerelem, vagy a Nagy Válás után jön.

  Hogy milyen tűzoltólánynak lenni? A válasz egy szó: szívás. Természetesen nem tudom, hogy pontosan mi zajlott Szabó András (Csuti), és az Edina után szinte azonnal szárba szökő szerelme, Gina (Dzsina) között, és sem ítélkezni, sem megbántani nem szeretnék senkit. De akárhogy is, nyilvánosan felvállalták a kapcsolatukat, utazgattak, ölelkezős szefiket posztolgattak, majd pár hónap után se kép, se hang. Ezután jött a szakítás híre, Csuti azt írta, ”szeretne magában elrendezni mindent”. Biztosan rendezi is, de a legújabb hírek szerint nem annyira magában, hanem egy újabb, bimbózó románccal, ezúttal Szorcsik Viki színésznővel. Gina pedig eltűnt szem elől, az Instagramját is átállította privátra.

  Hogy a történteket ő hogy élte meg, nem tudhatom, de sejtem, hogy nem túl jól. És sajnálom őt, mert nem ezt érdemelte. Ahogy sok más sorstársa sem.

  Erről jutott eszembe az én saját „tűzoltólányságom”, és összeszedtem két sztorit. Megtörténtek, régen, velem. Nem okoskodásnak meg példabeszédnek szánom (és hangsúlyozom, hogy ezek a történetek már NEM Csutiékról szólnak, hogy náluk hogy volt, mint volt, csak ők tudják), de azért úgy gondolom, tanulságosak.

  #1 Mivel a családunkban elég sok válás volt, mindig nyitottan álltam hozzá ahhoz, hogy egyszer én is egy elvált – nyilván gyerekes – férfi párja legyek. 35 éves korom (és egy „saját” válás) után, gyerektelenül pedig ez már nemcsak nyitottság, hanem kényszerűség kérdése is volt. A hozzám illő pasik zöme akkor már túl volt egy házasságon. Marci az első randinkon bevallotta, hogy a felesége csak három hete költözött el, de a válóperes ügyvédeik már megegyeztek, van két gyerek, de hozzák-viszik őket, az asszony a város másik végén, minden oké, tiszta ügy.

  Nem fogtam gyanút. Beleszerettem. A pokol fél évvel később szabadult el, amikor az asszonyt kirakta az akkori pasija (akiért Marcit elhagyta). A válást akkor már kimondták, én odaköltöztem Marcihoz, de az asszony tudta, hogy ez a játszma még nincs lejátszva.

  Ismerte a férjét, és a „fárasztásos” technikát választotta. Éjszakai sírós telefonok, napi harminc sms, „gyere a gyerekekért, mert vezetés közben migrénes rohamom lett, haza se tudok menni, itt állunk az autópályán”, stb, stb... és Marci ment. És felvette a telefont. És válaszolt az sms-ekre. És a jókora gyerektartás mellé százezreket költött a kicsik új tornacipőjére, iskolatáskájára, nintendójára, biciklijére és kerti ugrálóvárára (amit a fiúk egyetlen egyszer használtak, kb. fél órára).

  Igyekeztem alkalmazkodni. Eskü. Dolgoztam, vezettem a hatalmas háztartást, teleültettem virágokkal a kertet, lángost sütöttem meg esti mesét mondtam a gyerekeknek, vasaltam Marci ingeit, és közben tűrtem, hogy életünk szinte minden pillanatát az ex diktálja. A pohár akkor telt be, amikor egy nyugodtnak induló vasárnap délután az asszony csikorgó kerekekkel befékezett a ház előtt – majdnem betörte a kertkaput –, kiszállt, és az egész kertváros füle hallatára zokogva ordítozni kezdett, hogy neki azonnal kell egymillió, mert nem tudja kifizetni a következő kocsirészletet. A gyerekeket én menekítettem be a házba a botrány elől. Amikor kijöttem, egy falfehér, lesunyt fejű Marcit láttam, aki egyik lábáról a másikra állt a volt felesége előtt, és épp megígérte, hogy másnap utalja az egymilliót.

  Visszafordultam a házba, töltöttem egy tequilát, lehúztam, és másnap elköltöztem. A telefonomban Marci nevét átírtam erre: „Soha többé!”. Bármikor hívott azután, ezt írta ki a kijelző.

  #2 Mátét egy volt kolléganőm mutatta be azzal, hogy bár 25 évig volt házas, és van két gyerek, de az egésznek már rég vége, egy éve el is költözött, a végső válóper néhány hónap múlva lesz, nyugi, jobb, ha én „csapok le” rá, mielőtt valami haszonleső tyúk megteszi. Merthogy Máté anyagilag nem állt rosszul, még elváltan sem. De engem a pénznél a 25 év sokkal jobban motivált, mert monogám pasit találni nehezebb, mint gazdagot. Csak azzal nem számoltam, hogy ez a monogámia Máténál egy életre szólt. Mármint a volt felesége felé. Hiába rakta ki az asszony egy – akkor már évek óta titokban folytatott – másik kapcsolatért, Máté megrekedt a múltban.

  Velem végtelenül kedves volt és udvarias, azt leszámítva, hogy minden második mondata a feleségéről szólt. Meg a gyerekekről. Első romantikus hétvégénken még ki se fordultunk a kocsival az utcámból, amikor egy olasz design bútorüzlet előtt közölte, hogy itt vették a konyhabútorukat. Az úton végig azt mutogatta, hova járatták a gyerekeket fejlesztő tornára, korcsolyázni meg lovagolni. Mire leértünk a víkend helyszínére, nekem már az élettől is elment a kedvem.

  Ennek ellenére nyolc hónapig húztam vele, gondoltam, türelem rózsát terem, 25 év nagyon sok, kompromisszumot kell kötni, a gyerekeket természetesen elfogadtam, itt is, hiszen egy apa mindig apa marad, de mint férfi, egyszer majd csak megérkezik hozzám.

  Akkor adtam fel, amikor elérkezett a gyászfolyamata második fázisához, a „tocsogok a bűntudatban-elcsesztem az életem-nem dolgoztam meg minden nap a házasságomért-mindenért én vagyok a hibás” kombóhoz, és ezt a belső feszültséget rajtam vezette le.

  Az élő fába is belekötött, minden baj volt. De a leginkább az, hogy nem tudtam neki visszaadni a régi életét. Leléptem. Csak a szép rózsacsokrait sajnáltam – azt tényleg mindig hozott –, de a „türelem rózsát terem” koncepciót én határozottan nem így értettem.

  Ezek persze saját sztorik. Másnak meg másmilyen van. De annyit szól a fáma a feleségüket megcsaló, elhagyó férjekről – „csapodár rohadékok, nem bírnak a vérükkel, buknak a pipihúsra stb. stb.” – hogy úgy éreztem, ideje beszélni egy kicsit az érem másik oldaláról is. Azokról a férjekről, akik nem akartak válni, és még egyáltalán nem váltak le a múltról. Beleragadtak egy szituációba, sokszor önhibájukon kívül. Tudom, hogy egy válás iszonyú nehéz, gyerekekkel még nehezebb, és a gyászmunka egy férfinak sokkal durvább, hiszen őket nem erre nevelik. Sok idő és belső gyógyulás kell hozzá.

  De higgyétek el, azoknak a nőknek sem habostorta az élet, akik belefutnak egy ilyen sebekkel teli férfiba, és megpróbálnak valami újat kezdeni vele. Azután mire felocsúdnak, máris a tűzoltólány szerepében találják magukat, egy olyan kapcsolat után, amihez tulajdonképpen semmi közük nem volt. Hálátlan szerep ez, főként, hogy épp a kapcsolat legszebb, legidillibb részét vágja taccsra. Azt, amikor két ember egymásra csodálkozik, úgy érzi, kincset talált, és legalább egy pár hónapig édes bódulatban örül a másiknak és a tudatnak, hogy szeretve van, hogy nincs egyedül, hogy társra lelt.

  A tűzoltólányoktól ezt veszi el az élet, vagy inkább ők veszik el saját maguktól. Persze sokan vannak, akik önként vállalják fel ezt a szerepet, és türelmesen kibekkelik, amíg a kapcsolatból mégiscsak lesz valami.

  De az én tanulságom ennek ellenére az: inkább NE legyél tűzoltólány. Ha megérzed a füstszagot, menekülj, és várd ki azt, aki a sérülései ellenére többé-kevésbé már megtisztult, és téged akar. Nem felejteni. Nem kapaszkodni. Téged akar.

  Megosztom
  Link másolása