NO/MAKE/UP

  Honnan tudhatod, hogy egy nárci bántalmazó horgára akadtál? 

  A „nárci” az, aki soha nem jár terápiára, körülötte viszont majdnem mindenki. Egy ilyen ember egy mentális rémálom. Egyetlen védekezés van ellene: az elején kiszúrni, és menekülni.
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Érdekes, hogy az angol "narcissist" szónak nincs magyar megfelelője. Ha úgy fordítjuk, "nárcisztikus", nem adjuk át a jelentést. Ugyanis mindenki nárcisztikus egy kicsit. A nárcizmus egy spektrum, ki az elején van, ki a közepén, ki a végén. A "túltolt" egón, nagyképűségen, fennhéjázáson, arrogancián bárki rajtakaphatja olykor-olykor önmagát, ettől nem kell megijedni. A "narcissist" viszont egyértelműen olyan embert jelent, akinek a személyiségén eluralkodik ez a torzulás, és megmételyezi nemcsak a "nárcit" (nicsak, mégis van rá szó, ha kicsit gügyögős is), és érzelmi ronccsá teszi a környezetét.

  A nárcisztikus személyiségzavart, ami a spektrum legszéle, csak szakember diagnosztizálhatja, ahogy a nárcizmussal együtt gyakran megnyilvánuló pszichopátiát és szociopátiát is. Ahhoz viszont sajnos nem kell szakembernek lenni, hogy valaki áldozatul essen egy ilyen mérgező személyiségnek. Én magam vagy tíz évvel ezelőtt túléltem egy ilyen kapcsolatot, végigcsináltam utána egy pszichoterápiát (komoly poszttraumás stresszben szenvedtem, teljesen kicsinált a "nagy szerelem"). Számtalan cikket, videót néztem meg, szakértőket hallgattam, online támogatói csoportokban kutakodtam, "túlélőket", és ilyen kapcsolatokban jelenleg is vergődő áldozatokat hallgattam meg.

  Nem vagyok szakember, de a saját pokoljárásom egy kicsit kiokosított arról, hogyan szúrjam ki az érzelmi ragadozókat, akár a magánéletben, akár barátságban, munkakapcsolatban.

  Ugyanis sokkal többen vannak, mint hisszük, sokkal több kárt okoznak, mint hisszük, és (ami elég meglepő) sokkal kiismerhetőbbek és megjósolhatóbbak, mint hisszük. Az alább felsorolt "vészjelzés-lista" ettől függetlenül szubjektív. NEM szakértői vélemény.

  1. Várj, bombázó

  A nárcizmus egy elképesztően komplex jelenség, de ha kapásból rá kellene vágnom, mitől olyan pusztító, azt mondanám: ezek belül kicsi emberek, akik mások kárára akarnak nagyok lenni. Mindenáron. Olyanok, mint egy csili-vili diszkógömb (tudjátok, amelyek a 80-as évek bulihelyein lógtak a plafonról). Mindenhonnan szívják magukba a villódzó fényt, és aztán szikrázzák szét, ezerfelé: "Nézz rám, nézz rám, hogy csillogok, milyen klassz vagyok, az egész világ engem imád!" De bent, a gömb belsejében egy síró-nyöszörgő kis ruhakupac kuporog, amely a külső fény nélkül képtelen lenne életben maradni.

  Ebből már az is kiderül, hogy a nárcizmus alapvetően egy védekezési mechanizmus, ahogy egy pszichiátertől hallottam valahol: ez egy sors. Senki sem választja, genetikai tényezők és gyerekkori traumák (többnyire érzelmileg elérhetetlen szülői magatartás) együtt okozhatják, és akkor se mindenkinél. Az a fájó helyzet, hogy a nárcik nem tehetnek róla, hogy azok, és többségük még csak nincs is tudatában az állapotának. De ettől még borzalmasak.

  Ahhoz, hogy egy nárci "életben" tudjon maradni, állandó külső fényforrásra van szüksége, mint a diszkógömbnek. És ezt másoktól kell elvennie. Bárkitől, aki kapcsolatba kerül vele.

  Mivel nincs szilárd belső identitása, kívülről táplálkozik. A másik embert nem emberi lénynek látja, hanem használati tárgynak, amelyből a saját jó közérzetét próbálja kicsikarni. Hogy mit vár? Mindent felülmúló csodálatot, szolgalelkű ajnározást, a tökéletessége állandó megerősítését. Piedesztált, dicsőítést, kizárólagos rendelkezésre állást, és persze feltétel nélküli egyetértést. Egyszóval: kontrollt. De még ez is kevés. Sajnos másra is szüksége van: mások megalázottságára, érzelmi kiszolgáltatottságára, fájdalmára, rettegésére és akár az őrületig fokozódó összezavarodottságára. Ha találkozol egy nárcival, és beleszeretsz, sajnos az utóbb felsorolt, borzalmas érzések rendre utol fognak érni. De nem az elején.

  És itt jön be a fenti alcím: bombázás. A "love-bombing", vagyis szeretettel bombázás minden ilyen kapcsolat első fázisa. A nárcik manipulatívak, sokszor igen sármosak és elbűvölőek, hamar kiszimatolják az áldozat vágyait, titkait, gyengeségeit, és mesterien rá is játszanak. Úgy söprik le a kiszemeltjüket a lábáról, mint egy hurrikán. Ha már az első randin úgy érzed, hogy megtaláltad életed szerelmét, a Nagy Rokon Lelket, a tündérmesét, amire mindig is vágytál, az embert, akivel befejezitek egymás mondatait, aki egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az a rossz hír, hogy többnyire tényleg nem igaz. Te a fellegekben jársz, én viszont azt mondom: ez az egyik legkomolyabb vészjelzés.

  via GIPHY

  A túláradó imádat, a tökély-érzés, a rózsaszín felhők, a tökéletesen célba találó bókok, a napi kétezer szerelmes üzenet, és főként a szédítően gyors tempó (már a harmadik-negyedik randin összeköltözésről, házasságról, gyerekről beszél) igen ritkán jelent jót. Ez az a rész, amikor a leginkább észnél kell lenned, és lelassítani, néha hátra lépni, tiszta fejjel elgondolkozni, hogy mibe is keveredtél. Ha ugyanis egyszer úgy igazán beszippantott, szinte lehetetlen belőle kilépni.

  2. Semmi sem az, aminek látszik

  Ha mégsem úszod meg, és bevonódsz egy ilyen ember bűvkörébe, még mindig van visszaút. Tudom, hogy mindenki vágyik a tündérmesékre. Az imádatra. A "különleges vagy" érzésre. De ha már pár hónapja randizol ezzel a feltűnően tökéletes Nagy Ő-vel, érdemes nagggyon odafigyelni. Akár naplót is vezetni. Két dolog fogja elárulni, hogy valami nem stimmel. Az egyik, ha hiszed, ha nem, a saját belső intuíciód. Szinte minden nárci-áldozat, akivel beszéltem, azt mondta: "Úgy két-három hónap után kezdtem érezni, hogy valami nem egészen kerek ezzel a pasival/nővel. Nem tudtam megfogalmazni, de a gyomrom tájékára már beette magát valami kényelmetlenség-érzés. Fura volt."

  A másik árulkodó jel, hogy imádatod tárgyának személyiségében, tetteiben, szavaiban kezdesz oda nem illő dolgokat megtapasztalni. Veled kenyérre lehet kenni, de az étteremben bunkó a pincérrel. A benzinkúton a kiszolgáló hölggyel. Az én "csupaszív" exem például egy hónap alatt két embert rúgatott ki a munkahelyéről: egy taxis diszpécsert és egy bolti pénztárosnőt. Mert udvariatlanok voltak velünk. Tényleg azok voltak, de annyit nem ért az egész. Ő viszont utánuk ment, hetekig bombázta panaszlevelekkel a főnökséget, és végül elégedetten nyugtázta a győzelmét.

  Leígéri a csillagos eget, de amikor megkéred, hogy vigyen már vissza neked egy könyvet egy ismerősödnek, aki a szomszédjában lakik, csak a postaládába kell bedobni, már "nem esik útba." Miközben a közös jövőt tervezgetitek, hirtelen odavakkantja: "Mondjuk eltartani nem foglak." Szó nem volt róla, hogy eltartson, és mosolyogva mondja, de akkor is. Fura, rossz érzés kerít a hatalmába. Az esti billiárdpartitokra nem tudsz elmenni, mert belázasodsz. Nem teszi szóvá, de hideg és távolságtartó lesz. Nem érted: mintha büntetne, de hát beteg vagy, nem csináltál semmi rosszat. Ha nélküle csinálsz programot, három napra "kihűl", eltűnik az imádat. Finoman elkezd a családod, barátaid ellen beszélni. Még nem teljesen izolál, de a végcél az lesz, higgy nekem. Szavakban te vagy neki a fény az éjszakában, de a többi emberi kapcsolata zavaros. A családjával nem jön ki. Az exei mind hülyék. A kollégája érdemtelenül kapta meg a kinevezést, az neki járt volna. A sor végtelen.

  A lényeg az, hogy miközben haladtok előre az időben, egyre több oda nem illő, a gyomrod tájékán kellemetlen nyomást okozó dolog bukkan fel vele kapcsolatban. Mintha a Nagy Ő mögött egy másik ember rejtőzne. Az a baj, hogy rejtőzik is. És ebben a fázisban már kezd félrecsúszni az álarc.

  Még mindig nem késő menekülni, bár őszinte leszek: szerintem szinte egy áldozat sem teszi meg. Aki hinni akar, az hisz is, a vészjeleket figyelmen kívül hagyja, félresöpri, mert a bőre alá fecskendezett szerelem-drog már túl erős.

  via GIPHY

  3. Ő hazudik, te szolgálsz

  Mire a fenti igazságra ráébredsz, sajnos már a "leértékelési" fázisban vagy. A nárcik ugyanis az első, szeretet-bombázós, azaz beszippantós időszak után törvényszerűen és elkerülhetetlenül belefognak a kicsinálásodba. A leépítésedbe. Az önbizalmad totális lenullázásába. Nálam ez a következőképpen történt: a kezdeti őrült, szerelmes rajongás után Tibor (legyen ez a neve) szépen, lassan elcsendesedett. Szemrehányó csend volt ez, és mivel nem tudtam, miért haragszik, megijedtem. Elkezdtem teperni. És az életem szépen, lassan beledarálódott az ő elvárás- és szabályrendszerébe.

  És miközben egyre inkább olyanná váltam, mint egy stepfordi feleség, ő egyre szemetebb lett. Csendes szemét volt, de az talán rosszabb, mintha őrjöngött volna.

  "Mi van, te borsólevesen kívül mást nem tudsz főzni?" – jegyezte meg lassan, tagoltan, ha egymás után két vasárnap azt főztem ebédre. "Már megint ezt a nyanyás cipődet veszed fel?" "A fürdőszobát minden héten ki kell ám takarítani, most is tiszta por volt az üvegpolc a púderedtől, különben is, nem úgy volt, hogy nem sminkeled magad? Miért akarsz mindenáron kurvásan kinézni?" Szépen, szisztematikusan döngölt bele a földbe. És én hagytam. Nem, nem tudom, miért. Talán mert még mindig volt néhány jó pillanat, akár fél-fél napok is, amikor viszonylag ki lehetett jönni vele. Mert rettegtem, hogy "ha rossz leszek", elhagy. Mert akkor már azt sem tudtam, ki vagyok. Ő rajzolta meg a személyiségemet, és ha a gondosan kontúrozott vonalakból kilógtam, kegyetlenül megbüntetett.

  Így, visszagondolva, nincs ezen semmi meglepő. A nárci pontosan azért hálóz be, hogy a fent vázolt szörnyűség megtörténjen veled. Az elején őrült szerelmet, közös, mesebeli jövőt hazudik. Egyébként is sokat hazudik, sokszor apróságokban is. Számtalan sztorit talál ki saját maga fényezésére, vagy valaki más lejáratására. Ha ellened követ el valami aljasságot, azt is lehazudja. Nem úgy volt, te találtad ki, bolhából elefántot csinálsz, paranoiás vagy, sőt, elmebeteg. Menj orvoshoz.

  via GIPHY

  De a legnagyobb hazugság, hogy szeret. Nem szeret, hanem használ. Nem szeret, mert nem képes rá. Nem lesz rád tekintettel, nem figyel az érzéseidre, nem tesz meg érted semmi igazán fontosat, mert nincs benne empátia, és a lelke mélyén irtózik az igazi intimitástól. És nem, nem fog megváltozni attól, hogy te feltétel nélkül szereted.

  Míg te a kezdeti édenkert-hangulatot kergeted, egyre többet követel tőled. Bedob egy érzelmi hullámvasútba, hogy a végén önmagad árnyéka legyél, neki élj, a totális tulajdona legyél, és folyamatosan sugározd felé, belé azt a fényt, ami őt élteti, te viszont teljesen kiégsz. Ebben a fázisban már rettenetesen nehéz kilépni a kapcsolatból, de előbb-utóbb azért sokan megteszik. És persze az is gyakran megesik, hogy ha fényedet veszted, a nárci lecserél egy másik, ragyogóbb fényforrásra.

  Ettől függetlenül több áldozattal beszéltem, akinek volt ereje lelépni, de tény, hogy óriási árat fizettek érte. Egy ilyen testi-lelki kizsigerelés szinte zombivá teszi az embert. Az áldozatnak jártányi ereje sem marad, a "semmit sem érek", "soha nem leszek elég" érzése borzalmas nyomot hagy a lelkén. Sokan pszichológus, vagy más mentális segítő szakemberrel tudják csak újraépíteni magukat, és sajnos sokan vissza is esnek, újra és újra "visszaszippantja" őket a nárci bűbáj. De egy biztos: aki egy ilyenből végleg kijött, ezerszer óvatosabb lett. És bizalmatlanabb. "Nincs az az isten, hogy én ezt még egyszer átéljem" – gyakori mondat ez.

  A szeretetéhség nagy úr, a mai világban különösen, és bárkivel megeshet, hogy oldalba kapja egy ilyen ragadozó. Ismétlem: ők nem szándékosan ilyenek. Ők torz lelkek. Beteg lelkek. Ha időben kiszúrjuk, hogy egy ilyen vett célba minket, minden létező szakember és szakirodalom szerint egyetlen dolgot tehetünk: fussunk, amerre a szemünk lát. És SOHA ne nézzünk vissza.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  „Ez a nő egy hazudozó” – Porrá zúzta Amber Heardöt Johnny Depp ügyvédnője
  Az ítélet bármelyik pillanatban megszülethet, ám Camille Vasquez már a net új királynője.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 31.


  Megosztom
  Link másolása

  Május 27-én, a záróbeszédekkel zárult Johnny Depp és Amber Heard több mint másfél hónapig tartó, rágalmazási pere. Az 58 éves hollywoodi világsztár, Johnny Depp 50 millió dollárra pereli 36 esztendős exfeleségét, Amber Heard-öt rágalmazásért. A színésznő 2017-es válásuk után írt egy cikket a Washington Postba, amelyben Depp nevének említése nélkül azt állította, házasságuk során ő bántalmazott nő volt.

  Deppet megbélyegezték, kirúgták A Karib-tenger kalózai következő részéből. A színész most egy virginiai bíróságon küzd az igazáért. A per egy hónapja kezdődött a Virginia állambeli Fairfax-ben, és a neten vagy millió helyen folyamatosan live streamelik. Szó szerint az egész világ látja.

  A házasság, amely összesen 15 hónapig tartott, az eddigi bizonyítékok alapján kicsit sem nevezhető hétköznapinak. Amber Heard majdnem három teljes napig tartó vallomásában elképesztő részletességgel, drámai összeomlásokkal kísérve számolt be arról, hogy Johnny Depp részegen és bedrogozva gyakorlatilag napi szinten ütötte-verte-erőszakolta őt, ám erre néhány mobillal készült fotón kívül, amelyeken az arcán van egy-két halvány folt, semmilyen kézzel fogható bizonyítékot nem mutatott.

  Ekkor lépett a színre Camille Vasquez, Depp jogi csapatának - mondhatjuk nyugodtan - titkos csodafegyvere. A keresztkérdéseit csak azon a jogi csatornán, ahol én néztem az élő streaminget, 700 ezren követték, és a szám csak nőtt. Mivel vagy ezer helyen streamelték, ez világszerte több tízmillió aktív nézőt jelenthetett.

  A 37 éves, kaliforniai ügyvédnő nemcsak kifejezetten szép (kép lentebb), hanem nyugodt, összeszedett, lágy hangú - és mindezek mellett egy Avenger. A kérdések úgy záporoztak belőle, mint egy golyószóróból, Amber Heard minden erőfeszítése ellenére láthatóan kérdésről kérdésre omlott össze, és esett ki a szerepéből.

  Camille Vasquez először szembesítette azzal, hogy Heard hangfelvételekkel bizonyíthatóan bevallotta, hogy többször megütötte Deppet, mégis saját magát állítja be bántalmazottnak. Az ügyvédnő kerek-perec megkérdezte: "Tulajdonképpen Ön volt Mr. Depp bántalmazója, nem?" Heard erre csak annyit tudott mondani, hogy szerinte kölcsönös volt.

  Az ügyvédnő ezek után a következőkkel szembesítette Heard-öt.

  1. Sokaknak feltűnt, hogy Johnny Depp a lassan a per alatt egyetlen egyszer sem nézett rá volt feleségére. Pedig Heard rengetegszer kereste vele a szemkontaktust. Vasquez lejátszott egy hangfelvételt, amely a szétválásuk után egy hónappal készült a házaspár beszélgetéséről, amelyben Amber zokogva könyörög "bántalmazó" férjének, hogy fogadja vissza, bocsásson meg mindenért, és ölelje meg őt. Depp akkor nyugodt hangon csak annyit mond, hogy elég volt ebből, többé nem akarja látni Heardöt, sőt megígéri, hogy soha többé az életben nem néz rá. Ehhez Depp azóta is tartja magát.

  2. Camille Vasquez felidézett számtalan, konkrét dátumot, amelyeken Depp Amber Heard vallomása szerint agyba-főbe verte a feleségét, többször ököllel az arcába vágott, két alkalommal eltörte az orrát, fehasította a száját, véresre verte az állát, csomókban kitépte a haját. MINDEN egyes ilyen alkalom után az ügyvéd bejátszott egy-egy nyilvános megjelenést, vörös szőnyeges kivonulást vagy tévéinterjút, amelyen Heard teljesen érintetlen, porcelán arccal, egyetlen karcolás nélkül viccel, nevetgél. Az egyik ilyen a James Corden Show (lásd a videót alább), amely előtti nap Depp állítólag eltörte Heard orrát és kishíján az állkapcsát is.

  Amber azzal próbált védekezni, hogy sminkkel ügyesen eltakarta a sérüléseit, ám a felvételeket nézve - lássuk be - ez több, mint furcsa, főként, hogy Depp, amint az ügyvéd rámutatott, állandóan hatalmas, nehéz fémgyűrűket hord minden ujján. Egyetlen ökölcsapással krumplipürévé verte volna a felesége arcát, nemhogy annyi agyabugyálással, mint amit Heard állít.

  3. A rettenetes verésekről, szexuális erőszakról Heard egyetlen orvosi látleletet, és egyetlen valóban verésről árulkodó fotót nem tudott bemutatni. Amikor Depp állítása szerint egy törött(!) vodkásüveggel megerőszakolta Ausztráliában, Heard akkor sem szorult orvosi ellátásra, sőt, Johnny Depp szorult rá, mivel egy üveg, amit a felesége vágott hozzá, levágott egy darabot az egyik ujjából.

  4. Végül a legveszélyesebb, legalábbis jogi szempontból: a hangfelvételek szerint Depp békés válást akart, a keresetet Amber nyújthatta be, Johnny 7 millió dolláros bánatpénzt adott a feleségének, és megegyeztek, hogy a sajtó és a világ szemében barátként válnak el. Amber ezek után telehaknizta a világsajtót azzal (hivatalos közleményt is kiadott), valamint show-műsorokban, interjúkban, valamint eskü alatt tett vallomásában is hangsúlyozta, hogy a 7 millió dollárt azonnal, az utolsó fillérig jótékony célra adományozta (a Los Angeles-i Gyermekkórháznak és egy nőjogi szervezetnek), mert neki egy fillér sem kell Depptől, "nem érdekli a pénz" (akkor kezdte vádolni exférjét bántalmazással is).

  Csakhogy a házaspár könyvelőcégének tanúvallomása szerint ez nem volt igaz. Kétszázezer dollárt maga Johnny utalt át a két szervezetnek, félmillió dollárt pedig Amber nevében a nő akkori pasija, a világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk. A többit Amber megtartotta magának. Heard egyébként ezt vallotta be a legnehezebben (érthetően, hiszen ez egyértelműen bizonyítja, hogy korábban eskü alatt hazudott a bíróságon, ami bűncselekmény), de Vasquez nem tágított.

  A két nő szócsatája volt a vallomás talán legdöbbenetesebb része, Vasquez olyan udvarias, de könyörtelen kérdés-záporral szorította sarokba az utolsó leheletéig tagadó Heardöt, hogy az egy hollywoodi filmet is megszégyenített.

  A keresztkérdések másnap hasonló nyugodt kíméletlenséggel folytatódtak, és a kommentek, valamint a világsajtó cikkei alapján Heardnek már lőttek. A világ szemében mindenképp. A bíróságon ugyanis aranyszabály, hogy aki eskü alatt egyszer hazudott, az hazudhatott bármiben, akár mindenben. Camille Vasquez pedig láthatóan egy nap alatt sztár lett, a záróbeszédét is óriási érdeklődés és milliós pozitív kommentáradat övezte.

  A 7 tagú esküdtszék egy rövid pénteki tanácskozás után végül ma (magyar idő szerint délután háromtól) folytatja a vitát. Teljesen egyhangú döntésre kell jutniuk. Hogy ez meddig tart, az csak rajtuk múlik, de az egész világ lélegzetvisszafojtva várja a mérföldkőnek tartott per kimenetelét.

  Egy biztos: Johnny Depp korábbi vallomása szerint ezt az egészet azért csinálta, hogy visszaállítsa jó hírnevét, és kiderüljön az igazság borzalmas házasságáról, amit egyébként ő nem akart a nyilvánosság elé tárni. Amber Heardre pedig a hosszú per alatt valóban egyszer sem nézett rá.

  Law&Crime Network/Youtube


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  „Ez a nő elmebeteg” – Egyórás nagyinterjúban mocskolja tovább Amber Heard Johnny Deppet az NBC-n, egy pillanatra se fogadja el az esküdtszék döntését
  Még csak 7 percet láttunk az interjúból, de már világfelháborodás van a neten. Sokak szerint Johnnynak az életben nem lesz nyugta ettől a nőtől. Vélemény.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 14.


  Megosztom
  Link másolása

  Hathetes tárgyalás, hatvanvalahány tanú, több tucat titkos audiofelvétel, sms-ek, e-mailek százai, fotók tucatjai, majdnem egy kötetre rúgó levelezés, több ezer oldalas bírósági leirat.

  És hét esküdt, akik mindezt végignézték és hallgatták, becsülettel, hat héten át, minden hétköznap kilenctől ötig, a virginiai Fairfax bíróságán, egy egyébként minden szakértő és nem szakértő által is vérprofinak, kőkeményen elfogulatlannak és szabálykövetőnek tartott bíró vezetésével.

  Így nézett ki a rágalmazási per, amelyet Johnny Depp indított exfelesége, Amber Heard ellen. Az engedélyezett nyilvánosság miatt a maratoni "valóságshow-t" emberek tízmilliói követték világszerte. És az emberek döntöttek, azután pedig a szigorú szabályokhoz kötött esküdtszék is: Johnnynak hittek, és Ambernek nem. Ítéletükben kimondták, hogy Amber Heard hazudott, szándékos rosszindulattal vádolta meg volt férjét házastársi erőszakkal és szexuális erőszakkal, katasztrofális károkat okozva ezzel a karrierjében, a hírnevében, és ennek következtében a mentális egészségében.

  Egyáltalán nem csodálom, hogy a net népe valósággal felzúdult, amikor kiderült: az egyik legnagyobb amerikai tévécsatorna, az NBC egyórás, exkluzív interjúra adott lehetőséget a világ szemében teljesen lenullázódott Heardnek, amelyet három részletben fognak a héten sugározni, de a hét perces előzetesből kiderül: Heard az égvilágon semmit nem tanult a történtekből.

  Az ítéletet nem fogadja el, az esküdteket szerinte befolyásolta a social média, és "elájultak" Johnny Depp színészi képességeitől és sztárságától, az átlagembereknek "fogalmuk sincs" semmiről, az összes tanú le volt fizetve és/vagy hazudott, itt egyetlen egy áldozat van, Amber Heard, ha mindenki beledöglik, akkor is.

  Valóban döbbenetes volt látni ekkora fokú, a patológia határait feszegető (vagy inkább bőven átlépő) nárcizmust, az önreflexió, a felelősségvállalás, az esküdtek, a jogrendszer, a közvélemény iránti tisztelet teljes, totális hiányát. Amber Heardről egyszerűen ordít, hogy a saját gyűlölködő, önsajnáló és nagyon beteg világában él, ahol mindenki hazudik, csak ő a kisautó. És képtelen elfogadni, ha valaki nemet mond neki. Valószínűleg most először történt ez meg életében, legalábbis ekkora platformon.

  Az előzetest rengeteg közösségi média csatornán mutatták be, és a százával, ezrével zúduló kommentek egyértelműen tükrözték azt a döbbenetet és felháborodást, amit ez az újabb ámokfutás kiváltott az emberekből. Az "ez a nő elmebeteg" kifejezést és annak variációit nem is tudom, hányszor láttam, körülbelül minden második hozzászólásban. Mások azt boncolgatták, hogy a nárcisztikus szociopátia iskolapéldája bontakozik ki előttünk, nagyban, csak éppen azt nem értik, miért asszisztál ehhez az NBC (nyilván a nézettségért).

  Miért hagyja, hogy egy bíróság által elítélt hazudozó és bántalmazó tovább hazudozzon és bántalmazzon, láthatóan foggal-körömmel, a haláláig elszánva magát arra, hogy Johnny Deppet tönkreteszi.

  Ha azt nem is fogja, arra mindenképp felkészülhetünk, hogy Johnny újabb rágalom-maratonra számíthat, megint csak nézők milliói előtt. A színész, aki még most is Angliában koncertezik, és a legújabb hírek szerint jóbarátjával, Robert Downey Jr.-ral ünnepelte meg FaceTime-on a győzelmét, és azt, hogy hat év rémálom után visszakapta az életét, valószínűleg soha nem szabadul meg exfelesége bosszúszomjától. Csak abban reménykedhet, hogy idővel a kutya se fogja már tudni, ki az az Amber Heard. De addig még sok víz lefolyik a Dunán, és sok idegszála szakadhat szét az egyébként sem túl stabil lelkivilágú Deppnek.

  Mindenesetre Depp helyében, aki a hírek szerint azt fontolgatta, hogy nagyvonalúan elengedi a volt feleségére kiszabott 8,3 millió dolláros büntetést, amelyet a bíróság ítélt meg, egy kicsit átgondolnám ezt a dolgot. Elég baj az a színésznek, hogy az amerikai mainstream média adja a lovat Amber Heard alá, talán nem kéne még pénzelni is a habzó szájjal bosszúért kiáltó nőt.

  Nem hiszem, hogy jó célokra fordítaná.


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  Csak huszonéves fiúkkal randizik a 42 éves anyuka, mert velük fiatalnak érzi magát
  Azt állítja, a fiúk úgy bánnak vele, mint egy királynővel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy 42, elvált nő, Lana May kizárólag huszonéves férfiakkal randizik. Azt mondja, hogy intim élete még soha nem volt ennyire jó, mint amióta nála jóval fiatalabbakkal van együtt.

  A Los Angeles-ben élő nő - aki egyébként az erotikus tartalmakról ismert Only Fans oldalon fent van, és ott pénzt is keres azt állítja, hogy a nála fele fiatalabb férfiakkal való szex miatt marad ennyire fiatalos a megjelenése.

  Egyik-másik randipartnere egyébként alig idősebb, mint a 17 éves lánya.

  Lana May a DailyMailnek azt nyilatkozta, hogy 30 évesen vált el, és azért találkozgat fiatalabb férfiakkal, mert azok gyakran „nyitottabbak, és bármire hajlandóak”, például szexjátékok használatára.

  Szerinte a fiúk királynőként bánnak vele, gyengédek és lépést tudnak tartani vele az ágyban.

  Rendszerint randiappokon ismerkedik, de olyan is előfordult, hogy akkor csípték fel, amikor szórakozni ment.

  Lana May szerint nincs abban semmi kivetnivaló, ha egy nő nála fiatalabb férfiakkal jár, ő erre biztatja minden elvált barátnőjét, akik meg is köszönik neki a hasznosnak tanácsot.

  A nővel előfordult már az is, hogy a 17 éves lánya iskolatársai szerettek volna randizni vele. Azt is elárulta, hogy a lánya szokta néha ugratni, de a családja amúgy elfogadó párválasztási szokásait illetően. Néhány barátja azonban beszólt már neki nem éppen szokványos életmódja miatt.

  Lana szerint, ha egy férfi választ magának jóval fiatalabb partnert, az senkit nem érdekel, ám ha egy nő teszi ezt, akkor azt szégyellnivalónak találják.


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  Itt a vége: Shakira rajtakapta a párját egy másik nővel, már ki is adta az útját
  Botránnyal zárult a 11 éves párkapcsolat, miután a focista megcsalta az énekesnőt.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 03.


  Megosztom
  Link másolása

  A Barcelona védője, Gerard Pique-et a hírek szerint egy másik nővel csalta meg a párját, Shakirát.

  A bulvárlapok információi szerint maga az énekesnő Shakira kapta rajta a férjét, és a pár szétköltözött.

  Mint arról a Szeretlek Magyarország beszámolt, az El Periódico újságírója, Emílio Pérez de Rozas írt először arról, hogy a pár útjai várhatóan különválnak.

  Állítólag az egyik csapattársa, Riqui Puig támogatja a focistát, gyakran járnak együtt bulizni, és sokszor feltűnnek a Bling Bling nevű éjszakai szórakozóhelyen, valamint a Patrónban, amely Piqué lakásának közelében működik.

  A védőt a pletykák szerint már több nő társaságában is látták nem egyszer. A spanyol sajtó arról is beszámolt, hogy az elmúlt hetekben több Barca-játékos panaszkodott Piquére, aki akár hajnali 2-3-ig is bulizik úgy, hogy másnap edzése van.

  A szakításra utalhat az is, hogy április végén Shakira egy olyan új dallal rukkolt elő, aminek "Te felicitó" vagyis "Gratulálok neked" a címe. Ebben például ezt énekli: "Hogy kiteljesítselek, darabokra estem szét; figyelmeztettek, de nem foglalkoztam vele; rájöttem, hogy hamis vagy; ez volt az utolsó csepp a pohárban; ne mondd, hogy sajnálod; bármennyire is valóságosnak tűnik, jól ismerlek, tudom, hogy hazudsz! Gratulálok, nagyon jól csinálod".

  A lapok azt is furcsának találják, hogy míg korábban Shakira és Piqué is gyakran posztolt egymásról vagy osztott meg közös képeket, az utóbbi időben az ilyen bejegyzések elmaradtak. Az énekesnő márciusban osztott meg utoljára fotót a férjéről, az utolsó közös képüket pedig Valentin-napon tette közzé.

  A spanyol lapok szerint az is sokat elárul, hogy Shakira májusban kétszer is Ibizára utazott két gyerekükkel, de Piqué sem tartott velük.


  Megosztom
  Link másolása