NO/MAKE/UP

8 probléma, amit csak a hosszú, göndör hajú lányok érthetnek

Akinek nincsen göndör haja, annak ezekről fogalma sincsen.
Sassy - sassy.hu
2022. december 30.


Megosztom
Link másolása

Problémás a göndör haj? Hát hogyne lenne az! Mindjárt el is mondjuk - a tapasztalataink alapján -, hogy miért.

Először is: mitől lesz göndör az ember haja?

Nos, az emberi hajszál három rétegből épül fel. A külső a kutikula. Ez a réteg egymást átfedő keratinlapocskákból áll, amiket a faggyúmirigy által termelt zsírok vonnak be, fokozva a külső hatások elleni védelmet. A következő réteg a hajkéreg, ami a hajszál rugalmasságáról gondoskodik. Végül legbelül helyezkedik el a hajbél vagy medulla, aminek az a feladata, hogy összeköttetést tartson fenn a fejbőrben lévő hajgyökér és a bőrön kívüli rész között. A hajszálak nem élő anyagból épülnek fel; 97 százalékuk keratin, 3 százalékuk víz.

A sima és a göndör haj közti különbség a kutikulában rejlik. Ha a kutikula kis lemezkéi szorosan fedik egymást, és sima felületet adnak, akkor a haj egyenesszálú lesz, ha viszont kiemelkednek a síkból, különösen, ha összetett mintázatot adva fedik egymást, a hajszál görbül.

Milyen problémákkal szembesültünk már eddig a göndör hajunk miatt?

1. Nem működnek azok a frizurák, amik a nők többségének jól állnak

Akár rövid, akár hosszú a göndör hajad, te már tudod nagyon jó, hogy legfeljebb csak ácsingózhatsz a divatoldalakon és fodrászoknak készült magazinokban látható izgalmas frizurák és vágási technikák után. Nálad ugyanis ezek szinte biztosan csődöt mondanak. Ezért nem lesz például mohikánfrizurád, frufrud vagy klasszikus Kleopátra-frizurád.

2. A göndör hajad önálló életet él

Mivel a legtöbbször úgyis az lesz, amit a tincseid akarnak, teljesen felesleges időt fecsérelni arra, hogy minden alkalommal a kívánt formára szárítsd be a hajad.

3. Miután a sztenderd úszósapkával befürödtél, speckó típust kell venned

meggyőződésünk, hogy a sztenderd úszósapkákat kopasz vagy max. 2 centis hajú embereknek találták ki, nem hosszú, göndör hajat viselőknek. A sztenderd úszósapka ugyanis tönkreteszi a göndör frizurát, és eleve be sem fér alá a hajunk. Erre persze csak azután jövünk rá, hogy már megvettük a sapkát. Úgyhogy az első próbálkozás után vehetünk is egy másikat, hosszú hajhoz való, ami alá már be lehet gyűrni. Külföldön már speciális, dús göndör hajhoz tervezett úszósapkákat is lehet kapni.

4. Hiába egyenesíted ki a göndör hajadat, ha közben elered az eső

Készülsz valamilyen alkalomra, ezért úgy döntesz, változtatsz a frizurádon, és a szokásostól eltérően most egyenes hajad lesz. Gondosan megmosod a hajad egyenesítő samponnal, balzsamot is teszel rá, hajvasalás könnyítő hajápolót is használsz, szépen, türelmesen, óvatosan kifésülöd, egyenesre szárítod, szépen kivasalod.

Alsó hangon egy órán át szépítgetted a hajadat. Sminkelsz, felöltözöl, és elindulsz otthonról. Majd hirtelen szakadni kezd az eső. Vagy megcsapa kinti, párás levegő. A hajadnak pedig máris annyi, először hullámosodni kezd, majd összevissza áll. Ismerős? NEKÜNK IS! Többször is jártunk így...

5. Az ismerőseid szívesen piszkálják a göndör fürtjeidet, ami téged viszont idegesít

Biztosan te is találkoztál már olyasvalakivel, aki viccesnek találta, hogy megfog egy fürtöt a hajadból, kihúzza, elengedi, majd jót nevet azon, ahogy a hajad visszaugrik, mint a rugó. Baromi nehéz neki elmagyarázni, hogy ez taplóság, és attól, mert göndör hajad6

6. Sokkal több törődést igényel a hajad

Ha nem használsz hajápolót, hajbalzsamot, iszonyú száraz, sprőd lesz a hajad, mivel a göndör haj hamarabb szárad és törik.

7. Kész rémálom, ha ki akarod fésülni

A hosszú, göndör haj ugyanis sokkal könnyebben gubancolódik össze.

8. A hajad imád "szuveníreket gyűjteni"

A szélben szálló portól a virágszirmokon át a falevelekig szinte MINDEN belegabalyodik.

Hogyan ápolhatod a göndör hajadat? Ha a hajad hajlamos a száradásra, a hajvégek töredezettek, használj speciális sampont és hajbalzsamot. Csak hajmosás után, vizesen, hajban maradó ápoló vagy olaj segítségével kisebb tincsenként, óvatosan bontsd ki a hajadat, ritkább fogú fésű segítségével.

Szárítsd nem túl magas hőmérsékleten, lehetőleg ionos hajszárítóval, diffúzor segítségével.

A hajadat ne fésülgesd két hajmosás között, mert akkor szétszeded a tincseket és elrontod a frizurádat.

Olyan fodrásznál vágasd a hajadat, aki tisztában van azzal, hogy a göndör hajat más technikával kell vágni, aki nem erőlteti az egyenesítést, és akitől kilépve nem úgy fogsz kinézni, mintha sátor lenne a fejeden.

Ezek a cikkek is tetszeni fognak:

10 hatalmas hiba, amit hajszárítás közben elkövethetsz – Így csináld jól!

20 dolog, ami a hajhullásod oka lehet

4 dolog, amivel elrontod a hajvasalást és tönkreteszed a hajadat - így csináld jól!

Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


NO/MAKE/UP
Összeomlás – Harry herceg ámokfutása nem más, mint Meghan szabadjegye a válásra
Egyáltalán nem lennék meglepve, ha Harry herceg 2023-ban megtapasztalná, milyen érzés volt Johnny Deppnek lenni 2022-ben. Vélemény.
Sassy - sassy.hu
2023. január 17.


Megosztom
Link másolása

Vilmos herceg körül van metélve, Harryt csak azért szülte meg Diana, hogy szükség esetén szervdonor legyen a bátyjának, Harry egy kocsma mögötti mezőn veszítette el a szüzességét egy idősebb nővel, aki úgy bánt vele, mint egy csődörrel, a végén még a fenekét is megpaskolta.

Január 10-én jött ki Harry herceg botránymemoárja, a Tartalék (magyarul márciusban jelenik meg), de már annyi részlet kiszivárgott belőle, és annyi interjút adott körülbelül minden fellelhető tévéshow-ban meg hollywoodi celebújságban, hogy a fentieket máris megtudtam belőle. És még nagyon sok mást, ami bőven elég is volt. Több mint 400 oldal, még egy brit kritikus is azt mondta, hogy olyan érzés volt elolvasni, mint a Mein Kampfot. Én nem akarom kitenni magam ennek.

Harry és Meghan ámokfutását régóta nézem növekvő szomorúsággal (már amennyire két dollármilliomos fölött szomorkodni lehet), és soha nem csináltam titkot abból, hogy amit én látok, az se nem királyi, se nem hercegi, hanem a világ egyik leghétköznapibb sztorija:

egy nárcisztikus (mentális) bántalmazó által behálózott, és totálisan agymosott áldozat kálváriája.

Ez persze szigorúan személyes vélemény, nem vagyok szakember. De láttam már ilyet. Nem egyszer. Egy nem túl okos, céltalan, tengő-lengő, az anyját láthatóan évtizedek óta mániákusan gyászoló herceg életébe berobbant egy nő, akinek hírnév- és pénzéhsége nem ismer határokat. A nő szép, határozott, anyáskodó, és veszélyesen manipulatív. Elbűvöli, szabályosan hipnotizálja Harryt, aztán szembefordítja a teljes családjával, az összes barátjával, sőt az országával. Átrángatja az óceán túlpartjára, hermetikusan izolálja, immár totális a kontrollja felette, és szépen elkezdi kisajtolni belőle a lényeget: a hírnevet és a pénzt. Sok-sok pénzt, csak ezért a memoárért 20 millió dollárt.

Ennek a fájdalmas folyamatnak a legújabb – és szerintem lassan az utolsó – fejezete ez a szégyenkönyv. Mert ez az. Természetesen nem mentem fel Harryt (egyébként a királyi családot sem, de őket eleget aljazzák, ebbe most nem állok bele): a herceg szerintem egyértelműen egy seggfej. Egy sérült, agyonkényeztetett, öntelt, gyűlölködő óriásbébi, aki meg van győződve arról, hogy valami magasztos célért alázza szénné az egész családját, árusítja ki a legszemélyesebb titkaikat, intim beszélgetéseiket, sőt az orvosi adataikat (lásd Vilmos körülmetélése), aminek engedély nélküli nyilvánosságra hozatala egyébként még törvénytelen is.

Néztem Harry interjúit, amelyben a könyvről beszél. Órákig. Egy keserű, összetört, súlyosan labilis, sőt paranoid, és sajnos pitiáner embert láttam, aki élete tragédiájának tartja, hogy nem ő lesz az angol király.

Hogy gyerekkorukban Vilmos kapta a nagyobbik szobát a balmorali kastélyban (hány szoba van ott, ötven, száz?), halálosan féltékeny a bátyjára, “főgonosznak” nevezi a nevelőanyját, és a luxus sítúrákkal, világkörüli utazásokkal, méregdrága magániskolákkal és szolgahadakkal tarkított életét láthatóan egy végeláthatatlan gyötrelemnek tekinti.

És persze MINDENRŐL más tehet. Ő az égvilágon semmilyen hibát nem követett el. Ő tökéletes, a felesége, Meghan meg egyenesen egy szent. Őket mindenki üldözi, mint Dianát. Harry náci egyenruhában virított húszévesen egy bulin? Vilmos és Katalin (!) vette rá. Dicsekszik, hogy 25 tálibot ölt meg Afganisztánban, és nem tekintette őket másnak, mint sakkbábuknak (ebből egyébként világbotrány lett, a tálibok egy kicsit a lelkükre vették a dolgot)? A sajtó forgatta ki a szavait, a rohadék sajtó sodorja már megint halálos veszélybe őt és Meghant. Vilmos megpróbált beszélni a fejével, és a tudtára adni, hogy Meghan egy hisztis p…a, terrorizálja a személyzetet, úgy beszél mindenkivel, mint a kutyával, semmiben nem hajlandó igazodni az ezeréves monarchia legalapvetőbb szabályaihoz? Nem igaz, Vilmos az agresszor, ok nélkül támadja szegény Meghant, sőt, még meg is veri Harryt, elszakítja a nyakláncát, és belepofozza öccsét a kutyatálba.

Aki hallgatja és látja a 38 éves herceget, olyan érzése támad: ezt beszippantotta valami szekta. És ami a legfeltűnőbb: a “szektavezér”, a felbujtó, az, aki az egész mögött áll, Meghan nincs sehol. A feltűnési viszketegségéről híres hercegné úgy lapít, mint az a bizonyos sz…r a fűben.

A harcos feminista, a bátor, amerikai véleményvezér, a nő, akinél jobban állítólag soha, senki nem szerette még Harryt…meg se szólal. Egyetlen támogató gesztust nem tesz, nem jelenik meg sehol, szépen, a háttérből nézi, ahogy zavarodott férje egymás után dobja rá a kézigránátokat a királyi családra, a britekre és önmagára. Azokat a gránátokat, amiknek a nagy részét maga Meghan adta a kezébe. A könyv nyelvezetéből ugyanis több brit szakértő szerint is erősen gyanítható, hogy nem Harry írta, hanem jórészt a felesége.

Aki ismeri a nárcisztikus kapcsolatok dinamikáját, az tudja: úgynevezett szerelembombázással kezdődnek (behálózás), aztán izolációval, teljes kontrollal folytatódnak, majd jön a lassú, gyötrelmes leértékelés, és végül az eldobás. Egy nárci csak addig tartja meg áldozatát, amíg hasznára van. Harry pedig lassan kezd kifújni. A könyv után nincs több muníció. És ami a legtrükkösebb az egészben: a válásnál (mert szerintem ez lesz a vége, nem is olyan soká) épp ez a könyv lesz Meghan szabadjegye egy mindennél zsírosabb feleségtartás kizsarolására. Élete végéig tejben-vajban fürödhet, főként, hogy van két gyerek is. A könyvben ugyanis Harry bevallja, hogy mentálisan beteg, a mai napig pszichiáter kezeli, elárulja, hogy évtizedek óta füvezik, de a hallucinogén gombákat és a kokaint sem veti meg. Óriási aduk egy kaliforniai válóperes ügyvéd kezében.

Egyáltalán nem lennék meglepve, ha Harry herceg, a világ legönsajnálóbb multimilliomosa 2023-ban megtapasztalná, milyen érzés volt Johnny Deppnek lenni 2022-ben.

Címkép: The Royal Family Channel/Youtube/prt sc

Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
NO/MAKE/UP
A Rovatból
Nem a nők elvárásai lettek túl nagyok, a férfiak nyújtanak keveset – A párterapeuta válasza a mai férfi elmagányosodására
A tanácsadó útmutatást adott ahhoz is: hogyan NE legyél magányos, szingli férfi.
Sassy - sassy.hu
2023. január 17.


Megosztom
Link másolása

Hogyan NE válj „magányos, szingli férfivé”: Tracey Cox pár- és szexuálterapeuta brutálisan őszinte tanácsokat osztott meg a Daily Mail olvasóival. Írása csattanós válasz Greg Matos amerikai pszichológusnak. Greg Matos ugyanis hatalmas vihart kavart a sajtóban nemrég, miután közzétett egy eszmefuttatást arról, hogy miért van ennyi „magányos, szingli” férfi.

Mint arról mi is írtunk "Generációk óta most van a legtöbb magányos férfi, mert a nők egyre válogatósabbak" című cikkünkben, a pszichológus kutatásai szerint az Egyesült Államokban sokkal több az egyedülálló férfi, mint a nő, és a randiappok, online társkeresők felhasználóinak túlnyomó része is férfi, akik arról számolnak be, hogy hosszú keresgélés után, sokszor évekig sem találnak szerető partnerre.

Greg Matos kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy ennek elsődleges oka: a párkereső nők növekvő elvárásai. „A 25-45 közötti szingli vagy elvált nők három dolgot várnak el a mai férfitól: legyen érzelmileg elérhető, jó kommunikátor, és osztozzon a nő által képviselt értékekben.

Az online társkeresők Matos szerint csak súlyosbították a problémát: akkora lett a választék, hogy a nők is sokkal válogatósabbak lettek, egyszerűen azért, mert megtehetik.

Tracey Cox válaszcikkéban azt írja: "Legyünk őszinték, a nők MINDIG ilyen tulajdonságokkal rendelkező férfiakat akartak. Csak egyszerűen nem volt elég bátorságunk, önbecsülésünk, hogy ezt kiköveteljük. De most megtesszük. A férfiaknak pedig foglalkozniuk kell a képességeik hiányával."

Tracey Cox többek közt azt tanácsolja a férfiaknak, hogy előbb a saját házuk táján sepregessenek. Riasztó ugyanis a nők számára, hogy ha a reményteljes partner lakásába érve rendetlenség fogadja őket.

A tanácsadó a pénzügyekre is kitért. Szerinte valóban sok nő álmodik arról, hogy találkozzon egy jómódú férfival. A legtöbben azonban egy olyan férfival is megelégednének, aki fizeti a számláit, és nem veri magát nagy adósságba. Egy dohányzóasztal tele kifizetetlen számlákkal, dühös főbérlők hívásai és látogatásai, adóssághegyek ezt látva minden önmagát tisztelő nő menekülőre fogja. Azt javasolja, hogy akinek anyagi gondjai vannak, kérjen segítséget a banktól, és kerülje a túlköltekezést.

Tracey Cox további a tanácsa a férfiaknak, hogy nőjenek fel. Ne játékkal töltsék az egész napjukat, ne nézzenek órákig pornót, és ne a kocsmában vedeljenek a barátaikkal szóval 30 évesen már ne viselkedjenek úgy, mint egy 20 éves. Ellenkező esetben egyedül fognak maradni.

"Tedd rendbe az életedet, AZUTÁN kezdj el randizni" írja.

A következő javaslata az, hogy a férfiak rendezzék a kapcsolatukat az exeikkel, zárják le, aminek vége, ne essenek ki csontvázak a szekrényből, amikor új kapcsolatot kezdenek.

Fontos az is, hogy a férfiak ne másokat hibáztassanak a kudarcaikért, olyan nincs, hogy az összes volt barátnőjük "zakkant".

Írásában rámutat arra, hogy a kudarcok nem minden esetben a nő hibájából érik a férfiakat, hanem inkább annak jelei, hogy a férfi rossz döntéseket hoz. Ha nem működik egy kapcsolat, abban a férfinak is szerepe van. Azt javasolja, a pasik őszintén elemezzék ki a visszatérő problémákat. Például ha szerintük minden eddigi barátnőjüknek "túl nagy elvárásai voltak", az azt jelentheti, hogy ők nyújtottak túl keveset a nők számára.

Felhívja továbbá a figyelmet arra, hogy a férfiak ne hazudják magukat 20 évvel fiatalabbnak, és azt is kéri, hogy legyenek tisztában a saját kvalitásaikkal.

"Folyamatosan le vagyok döbbenve, amikor olyan a férfiak, akik nem nyújtanak olyan sokat, nem hajlandók olyan nővel randizni, aki 'túl öreg, túl kövér, nem elég vonzó, nem elég szexi.' Ott állnak kopaszodva, sörhassal, rosszul öltözötten, átlagos munkával, unalmas életszemlélettel, semmi humorérzékük, nem nyújtanak túl sokat – és elutasítják azt a nőt, akinek nem akkora a melle, mint azt szeretnék. Mit látnak ezek a férfiak, amikor tükörbe néznek?"

A hűség is fontos, a nők olyan társra vágynak, aki nem csalja meg őket, sőt a mikromegcsalást is kerüli, például az exekkel való titokban flörtölést, vagy más nők összes fotójának lájkolását.

Tracey Cox egyetért abban Matossal, hogy a férfiak kommunikációs és kapcsolatteremtő képességei nem elég hatékonyak. Gyakran magasan kvalifikált férfiak is arra panaszkodnak, hogy irigylik a nőket a kapcsolatteremtő képességeik miatt.

Az, hogy rosszabbul azonosítják az érzelmi szükségleteiket, és nem képesek kifejezni azokat, az, hogy nem tudják, mire van szükségük a kapcsolataikban, de azt sem, hogyan kérjék ezt, nem a férfiak, hanem a neveltetés hibája. A férfiakat ugyanis inkább cselekvőnek nevelik, a lányok pedig kommunikálnak az érzelmeikről, és mindent megosztanak egymással. De a jó kommunikáció tanulható, és sokat segít abban, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert, és képesek legyünk meg is tartani.

Tracey arra inti a férfiakat, legyenek érzelmileg elérhetőek, hagyják, hogy valaki közel kerüljön hozzájuk, mutassák meg nyugodtan a gyengeségeiket. És persze osztozzanak a házimunkában, ne hagyjanak mindent a nőkre. Azokban a háztartásokban, ahol a férfiak kiveszik a részüket a házimunkából, a párok boldogabbak, és többet szexelnek.

Címkép: Pixabay

Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

NO/MAKE/UP
Harry herceg még a szüzessége elvesztésében is hazudott - a Harry Potter sztárja buktatta le a királyi család feketebárányát
Rupert Grint azt mondta, a herceg beszámolója több ponton nem igaz, mivel ő ismeri az érintett nőt, és tudja, mi történt.
Sassy - sassy.hu
2023. február 03.


Megosztom
Link másolása

Aki szelet vet, vihart arat - ez a régi közmondás tökéletesen illik Harry herceg életére. Amióta a brit uralkodói család tagja megjelentette a róla és a feleségéről szóló sorozatot, illetve kiadta "tartalék" című önéletrajzi könyvét, forrnak körülötte és családja körül az indulatok.

Az egy dolog, hogy a Harry Potter történetek óta nem tarolt így könyv, mint Harry herceg "botránykönyve", amiben több titkát is megosztotta, és amiben olyan bizalmas beszélgetéseket írt le, amelyek a királyi család tagjai között hangzottak el. (És nem a nyilvánosságnak szánták őket.) Ám az elmúlt hetekben sokan reagáltak a leírtakra, és többen is kritikát fogalmaztak meg vagy cáfolták a könyvben leírt állításokat.

Például Harry az Afganisztában töltött katonai szolgálatára visszaemlékezve például elárulja, hogy pontosan 25 embert lőtt ki, azaz ölt meg a harcokban, és lélektanilag ezt úgy kezelte, hogy "sakkbábukként" tekintett rájuk, akiket csak ki kell ütni. Miután ezzel a herceg a táliboknál és Iránnál is kihúzta a gyufát, három magas rangú brit katona, Lord West admirális, Richard Kemp ezredes (az Afganisztánban szolgáló brit alakulatok egykori vezetője), és Chris Perry admirális is megszólalt az ügyben: szerintük a "hülye fiú", Harry ezzel a dicsekvéssel a gyilkos iráni rezsim propaganda-eszközévé vált, és nemcsak önmagát és családját, de az összes britet is komoly veszélybe sodorta.

Most Rupert Grint, a Harry Potter-filmek sztárja, Ron Weasley megformálója is megszólalt a könyv egyik állításával kapcsolatban. Egy interjúban elmondta, hogy a dolgok nem egészen úgy történtek Harry szüzességének elvesztésével kapcsolatban, ahogyan azt a herceg leírta.

A herceg a könyvében azt állította, hogy a szüzességét egy idősebb nővel vesztette el egy kocsma mögötti mezőn. Rupert Grint viszont - mint azt a Mirror megírta - a The Telegraph Magazinnak azt mondta, hogy a beszámoló több ponton nem igaz, mivel ő ismeri az érintett nőt.

A színész azt nyilatkozta:

"Tudom, ki az a nő, akivel elvesztette a szüzességét. És nem egy kocsma mögött történt. És nem is ebben az országban. Csak mondom, hogy tudom."

A titokzatos nő kilétére egyébként eddig nem derült fény, ezt sem Harry, sem Rupert Grint nem árulta el.

Mivel a herceg a könyvében úgy fogalmaz, hogy egy gyönyörű idősebb nő volt, aki vidéken lakott, sokan Elizabeth Hurley-re gondoltak, ám a színésznő pár hónapja már cáfolta az erről felröppenő híreket, és nevetségeknek tartotta a feltételezést.

Forrás: Mirror


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

NO/MAKE/UP
Alig lehet ráismerni Szabó Franciskára, az Exatlon versenyzőjére, aki most pankrátorként dolgozik
Fehérneműben mutatta meg gyönyörűen kidolgozott testét.
Sassy - sassy.hu
2023. január 13.


Megosztom
Link másolása

Szabó Franciska az Exatlonban tűnt fel, akkor ismerte meg az ország.

A közelmúltban hatalmas változáson ment át.

"Az Exatlon forgatásai alatt Franci közel 10 kilót szedett fel, ennek azonban már nyoma sincs. A dögös pankrátor a műsor után nem találta itthon a helyét, ezért Amerikába költözött, és ott kezdett új életet. Franci Sheena Bathor néven, Domina pankrátorként vív nagy csatákat az LFC ligában az Egyesült Államokban, és imádja azt, amit csinál. Az pedig nem kérdés, hogy jobban fest, mint valaha"

- írja a Life.hu.

Szabó Franciska tökéletesre gyúrt alakját rendszeresen megmutatja Instagramon.

Közben a szerelem is rátalált. A párjáról így nyilatkozott a Borsnak:

"Ő egy klasszikus férfi, udvarias, úgy kezel, mint egy királynőt. Mellette az erős férfienergiáim mellett végre a női energiáim is tombolnak. Dominik a legjobbkor jött az életembe, és most olyan, mintha álmodnék! Nem a magunk, hanem mindketten a másik boldogságának élünk, és így pontosan ugyanazt kapjuk vissza, őrülten szerelmes vagyok! Már most arról beszélünk, hogy együtt akarjuk leélni az életünket és jöhet a családalapítás is lassan."


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk