NO/MAKE/UP

  7 ok, amiért a pasik nem mondják ki, hogy "szeretlek"

  Nem kell rögtön beijedni, több oka is lehet. De azért figyelj.
  Sassy - sassy.hu
  2022. február 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Mindannyian tudjuk, hogy a világ, ami a "szeretlek" szó előtt van, és ami utána, az két teljesen különböző dolog. Egy induló párkapcsolatban ez a bűvös szó megváltoztat mindent, ha bevalljuk magunknak, ha nem. Mert azt jelenti, hogy a dolgok komolyra fordultak, vagy legalábbis ez a hivatalos verzió (van, aki sajnos könnyen kimondja, de nem gondolja annyira komolyan).

  A pasikkal azonban általában az a baj, hogy NEM MONDJÁK KI. Vagyis nem könnyen. És mi elbizonytalanodunk: akkor most szeret, vagy csak úgy elvan velünk, amíg nem talál jobbat? A párterapeuták és a pszichológusok szerint több oka is lehet, ha egy férfi nem vall szerelmet. Íme a leggyakoribbak.

  #1 Zavarban van

  Tényleg. Még ha egy pasi szerető, nyílt és őszinte családban nőtt is fel, nem biztos, hogy arra tanították, hogy beszéljen az érzelmeiről. Mint tudjuk, nagyon sok családban még mindig úgy tartják, hogy az "nem fiús". Egy felnőtt férfi néha kifejezetten szégyelli, ha a szerelméről nyíltan beszélnie kell. Esendőnek, akár gyengének is érezheti magát tőle. Ezért inkább hallgat.

  via GIPHY

  #2 A megfelelő alkalomra vár

  A pasik is tudják, hogy a "szeretlek" szó különleges, és alapjaiban változtatja meg a kapcsolatot. Ezért sokat azt szeretnék, ha nem "csak úgy", hétköznapi körülmények között mondanák ki a barátnőjüknek, hanem valamilyen különleges alkalomból, romantikus helyszínen stb. Egy szóval úgy akarják csinálni, hogy tényleg felejthetetlen legyen.

  #3 Inkább kimutatja

  Sok pasi úgy véli, hogy a "csöpögős duma" helyett inkább tettekkel kell bizonyítania. Nem mindenkinek a beszéd a szeretetnyelve, vannak, akik inkább éreztetik a másikkal, hogy fontos nekik, törődnek vele. Akad olyan férfi is, aki soha nem mondja ki a "szeretlek" szót, a mellette élő nőnek még sincs egy szemernyi kétsége sem az elkötelezettségével kapcsolatban. Egyszerűen azért, mert ahogy a férfi viselkedik vele, az önmagáért beszél.

  via GIPHY

  #4 Azt várja, hogy te mondd ki előbb

  Mert bizonytalan. Ő is. Mi lesz, ha kimondja, és egy kedves mosolyon és egy babusgatós puszin kívül nem kap mást cserébe, aztán főhet a feje, hogy ez most mit is jelent. Ők sem biztosak ám a dolgukban, nekik is kell a bátorítás. Ha olyan a helyzet, és jön a belső érzelmi löket, te is kimondhatod nyugodtan. A reakciójából sok minden kiderül.

  #5 Fél

  Attól, hogy szerelmet vall, és valami miatt mégis befuccsol a kapcsolat, ő pedig ott fog állni összetört szívvel. Nekik is fáj ám, ha szakít velük a szerelmük. Különösen, ha volt már egy-két rossz tapasztalatuk, márpedig egy bizonyos kor fölött ez igen valószínű.

  #6 Nem jelent neki túl sokat ez a szó

  Lehet, hogy elcsépeltnek, csöpögősnek tartja, egyszerűen nem tulajdonít neki jelentőséget. Rengeteg klassz, kreatív, valóban romantikus módját ismeri a szerelem kimutatásának, és inkább azokat választja. Azt egyébként úgyis érezni fogod.

  via GIPHY

  #7 Nem szeret

  Vagy MÉG nem. A szerelem nem mindig úgy jön, mint a villámcsapás. És a pasik többsége valódi érzések nélkül nem szeret a levegőbe beszélni. Ők se arra utaznak, hogy egy ilyen fontos kérdésben csúnyán átvágjanak egy lányt. Várnak, amíg megjön az érzés, és ha nem jön meg, előbb-utóbb azt is bevallják.

  A fentiek közül bármelyik igaz lehet. De a legfontosabb, hogy hallgass a belső iránytűdre. Lehet, hogy nem mondja, vagy csak ritkán, de ha tényleg érzed, hogy szeret, akkor ne írd le őt azért, mert nem a szép szavak embere. Ha viszont nem is mondja, és a fontos gesztusokat sem teszi meg feléd, akkor valóban van okod kételkedni. Egy kis időt azért adj a dolognak, de ha túl sokáig húzódik a "langymeleg" állapot, akkor jobb, ha őszintén megbeszéled vele, hogy hányadán is álltok egymással.

  The Daily Net


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  „Ne házasodj ingyenélővel, de ne maradj egy jómódú férfi mellett a biztonság miatt” – Rácz-Gyuricza Dóra kőkemény posztban kelt ki a tökéletes nőideál ellen
  Dórinak elege lett az ítélkezésből, az elvárásokból, a mindig, mindenkinek beszólogatókból.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A Konyhafőnök sztárja, Rácz Jenő és csinos felesége nem tudnak betelni az újdonsült szülőlét örömeivel. Kislányukat, Kamillát, aki április 14-én született, így már négy hónapos, teljes egészében, "saját" fotón nemrég mutatta meg Jenő és Dóri az Instagramon.

  Dóri azonban az anyaság örömei mellett általában a női lét kérdéseivel is foglalkozik közösségi oldalán. Legutóbbi posztja egy szókimondó, de komoly igazságokkal teli kiállás a nőket gúzsba kötő, millió elvárás ellen.

  – A főállású anyukákra úgy tekintenek, mint akik nem teljesítik be céljaikat, de a dolgozó anyukák önzőek...

  Nem is beszélve arról, ha úgy döntesz, nem vállalsz gyermeket, hiszen a gyermektelen nők élete sosem lehet teljes.

  – Legyen karrierünk, de nehogy a családi élet rovására menjen!

  – Gondolkozzunk úgy, mint a férfiak ha sikeresek akarunk lenni, de ne viselkedjünk úgy, mint egy férfi ha szeretnénk, hogy az emberek kedveljenek minket." – fejtette ki Dóri a posztban, amelyet ezzel a humoros felütéssel kezdett: „Nekünk csajoknak olyan egyszerű :)"

  Dóri ezután a házas nőkkel szembeni elvárásokkal folytatta:

  „– A férjeinkkel legyünk gondoskodóak az anyjuk helyett, de sose kezelhetjük őket gyerekként!

  – Nőként nagyobb erény szomorú házasnak lenni, mint boldog szinglinek.

  – Ne maradj bántalmazó férfi mellett, de soha se válaszd szét a családodat!

  – Ne házasodj ingyenélővel, hiába nagy a szerelem, de ne maradj egy jómódú férfi mellett a biztonság miatt."

  Dórinak az a véleménye, hogy a mai társadalom iszonyatos mennyiségű elvárásának egyszerűen nem lehet megfelelni, ezért nem is szabad ezzel foglalkozni. Hiszen, ahogy ő írja: „azért születtél meg, hogy boldoggá tedd magad."


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  „Kedves pasim, mondok 8 okot, amiért egy igazi férfi soha nem csalja meg a párját!”
  Egy mindent megkapni akaró, önző kisfiú talán igen. De egy FÉRFI nem.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  A férfiak olyan „megbocsátóak" önmagukkal, ha a megcsalás kerül szóba. Hiszen egy kósza kaland, egy kóbor numera nem is számít, igaz? Ők ezt néha-néha megérdemlik, meg különben is, ott a vadászösztön, az ősi genetikai kód, arra rá lehet fogni mindent. Hát...kedves életem párja, nem lehet. Elmondom, hogy egy igazi férfi - akire nekem szükségem van - miért nem lenne soha hűtlen.

  #1 Megbecsüli azt, amije van

  Ha egy férfinak van egy klassz barátnője, aki szereti, támogatja, törődik vele, izgul érte, akkor ezt a lányt, és ezt a köteléket megbecsüli. Nem hajolgat le minden szépen mutató apró kövecskéért, ha otthon egy igazi gyémánt várja. Egy érett gondolkodású ember hálás, ha van egy érték az életében, és egy boldog párkapcsolat bizony az. Óriási érték.

  #2 Soha nem okozna fájdalmat annak, akit szeret

  Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, akkor óvja, félti, és tiszteli a nő érzéseit. Pontosan tudja, hogy a hűtlenséggel akkora fájdalmat okozna neki, ami egy valóban érett, őszinte szerelembe egyszerűen nem fér bele. Egy igazi férfi ezt soha nem tenné meg a párjával.

  #3 A tartós kötődés fontosabb számára a pillanatnyi örömnél

  Oké, lefekszik egy másik csajjal, talán jól is esik neki, na és? Instant öröm, egy trófea kipipálva, és azután mi jön? Egy felnőtt ember a valódi alapokon nyugvó, tartós kötődést, a két ember közötti megbonthatatlan szövetséget sokkal többre tartja a futó örömöknél. A kettő annyira nincs egy súlycsoportban, hogy fel sem merül benne, hogy a jót az „egy-két óráig jó"-ért felcserélje.

  #4 A fejével gondolkozik

  És nem azzal a bizonyos másik testrészével. A megcsalás folyamatában mindig van egy pillanat, amikor az embernek van választása. Tovább megy, vagy visszafordul. Hűtlen lesz, vagy nem. Az a férfi, aki szereti és becsüli a barátnőjét, ezen a ponton megáll, és elgondolkozik. Mit kockáztat? Megéri-e? És visszafordul. Mert nem éri meg.

  #5 Tiszteli a szerelmét

  A megcsalásban nem feltétlenül az a legrosszabb, hogy valaki mással intim kapcsolatba kerülsz, hanem az, hogy a legnagyobb tiszteletlenséget követed el a pároddal szemben. Mert átvered, hátba döföd, megalázod. Ha már idáig egyáltalán eljutsz, az azt jelenti, hogy semmire sem becsülöd a partneredet. Egy férfi tudja ezt. Még ha gondok is vannak a kapcsolatával, tisztában van vele, hogy nem ez a megoldás.

  #6 Tiszteli önmagát

  A másik elárulása, a hazugság, a sunnyogás után ki szeret - ki tud - tükörbe nézi? Egy igazi férfi nem. Nem tesz olyat, amit ő maga is megvetne, ha valaki más csinálná. A belső tartás erre a helyzetre is érvényes.

  #7 A szerelem neki nem játék

  És nem trófeagyűjtés, és nem egotrip. Egy éretten gondolkodó ember tudja, hogy egy kapcsolat nem az ő tiszteletére rendezett parti, ahol az ő érdekei és sikerélményei az elsők. Tudja, hogy egy őszinte, mély kötődésen alapuló szerelem nagyon ritka dolog az életben. Ezt eljátszani, „elmulatni" pedig egyszerűen hülyeség.

  #8 Tudja, hogy megvan mindene, ami igazán fontos

  Csak a kisfiúk hiszik azt, hogy bármit megkaphatnak. Hogy ha van egy klassz barátnőjük, azután még újabb és újabb örömök járnak nekik, hiszen nekik minden jár, de persze azért a barátnő is maradjon meg. Egy férfi nem így gondolkodik. Nem vadászgat, nem legyezgeti a hiúságát, nem erősítgeti az egóját más nőkkel, mert egyszerűen nincs szüksége rá. Tisztában van önmagával, és azzal a nővel, aki mellette van. Szereti, tiszteli, és esze ágában sincs ezt tönkretenni valamiért, amit később csak megbánna.

  ThePowerofSilence

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Szégyelled, hogy teltkarcsú vagyok?” – Nyílt levél minden férfihoz, aki lefektetne, de randizni nem visz el
  A haverok előtt ciki lenne egy „nem tökéletes” lánnyal mutatkozni? Ezt üzenem neked!
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen nő, aki belefutott abba a bizonyos férfitípusba, aki már rögtön „túl szép, hogy igaz legyen". Bugyiolvasztó fogkrémreklám-mosoly, elképesztő humorérzék, mindenre kiterjedő intellektus, és persze hihetetlen lepedő-akrobatika. Elsőre talán fel sem tűnik, hogy valami nem stimmel, örömmel ugrunk fejest az életébe (legfőképpen az ágyába), és csak az idő előrehaladtával vesszük észre, hogy Mr. Nagy Ő a randikat szkippelve folyton a szexre tér.

  Pár hét, hónap elteltével persze így is kialakul a kötődés: igaz, vacsorázni, mozizni, kirándulni egyszer sem mentünk közösen, és a barátait sem ismerem, tombol a kémia, az együttlétek között pedig az egész világot meg tudnánk váltani.

  Amikor mégis felvetnénk egy közös program ötletét, ő óvatosan kibújik alóla, mi pedig szépen lassan szembesülünk vele, hogy ebből sosem lesz nyilvánosan is felvállalt, értékes párkapcsolat.

  Bizony, az elsőre tökéletesnek tűnő pasi a négy fal között szeretné tartani a kis románcot, és cseppet sem örülne, ha a haverjai megneszelnék, hogy egy olyan nővel hetyeg, mint én. Ugyanis itt van Ő, a szuperfitt, kisportolt félisten, aki fekvőtámaszban kel fel reggel, és én, akin van egy kis felesleg, pár úszógumi, némi narancsbőr.

  Ha azt gondolnánk, hogy a napjainkban oly divatos, testpozitív hullám a férfiakhoz is elért, nagyot tévedünk. Legyünk őszinték, rengeteg férfi szégyelli, ha teltebb lányokhoz vonzódik. Persze az rendben van, hogy duci lánnyal hempereg, de a srácok előtt már kínos lenne felvállalni. Nincs mit tagadnunk: ez a hozzáállás közönséges érzelmi bántalmazás, a megalázás egy szépen palástolt, de nyilvánvaló formája.

  Kedves pasik! Felesleges eljátszanunk a boldog szerelmespárt a szoba biztonságában, ha egyébként egy szégyellnivaló, szerencsétlen lányt láttok bennünk. Ha pedig valóban a teltkarcsú alkat az esetetek, itt az idő, hogy fel merjétek vállalni.

  Ahányan vagyunk, annyiféle zsánerrel rendelkezünk: van, aki a magas, nagy orrú csajokat bírja, míg mások a pici, szőke lányokra esküsznek, és igen, van, aki a plus-size testalkatra indul be leginkább. Hogy ez ciki-e? Nem gondolnám.

  Ami pedig a mi oldalunkat illeti, inkább leszünk egyedül, minthogy jól érezzük magunkat valakivel, aki csak a hálószobában felszabadult, a haverok előtt viszont szívja a fogát.

  Megérdemeljük, hogy olyan srác rabolja el a szívünket, aki a striáinkkal és a cellulitiszünkkel együtt is a világ legszebb nőjének tart, és aki büszkén, izgatottan mutat be minden barátjának. Ugyanis létezik ilyen. És kedves nőtársaim, elárulom, hogy érdemes rá várni.

  Testalkattól, életkortól, és kilóktól függetlenül mindannyian megérdemeljük azt a herceget, aki nem csak az ágyban szeret, de az élet minden más területén is. Ebből az igényből soha, senki nem engedhet!

  Upworthy

  Fotó: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Üvöltöttem, és a telefont is hozzávágtam” – 16 év házasság után felfedeztem a Tinderen a férjemet
  A kétgyermekes édesanya döbbenetes nyíltsággal mondta el, mi is történt a nagy leleplezés után.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 02.


  Megosztom
  Link másolása

  A történetet a Telegraph-nak mesélte el egy asszony, aki elmondása szerint azt hitte, jó házasságban él.

  "Mike S, 45". Csak ennyi állt a képernyőfotón, amit a barátnőm, Emma küldött át nekem. "Bocsi" – írta Emma – "nem akarlak sokkolni, de ez nem a te férjed?" De igen, az én férjem volt. Büszkén feszített a kedvenc Jaguár-szalonja előtt. Néztem a telefonomat, a munkanap kellős közepén jártunk, aztán kirohantam a vécébe, botladozva, és jól kihánytam magam.

  Mike-ot akkor már húsz éve ismertem, és 16 éve voltunk házasok. Amikor megismerkedtünk, még nem volt Tinder meg netrandik. Meghívott egy kiskocsmába, néhány sör mellett eldumáltunk, és két év múlva eljegyeztük egymást.

  Jó házasság volt, legalábbis én azt hittem. Nem lángolt a szenvedély, de nagyobb konfliktusaink sem voltak, és Mike mindig meg tudott nevettetni. Néztem, ahogy a barátnőimet egymás után szénné csalták a férjeik meg a pasijaik, és úgy éreztem, szerencsés vagyok. Mike tisztességes.

  Persze amikor megszületett a két gyerekünk – most kilenc és tizenkét évesek –, a mi életünk is bedarálódott a logisztikába. Suliba vinni-hozni őket, uzsonnát csomagolni, rohanni értük edzésre. Mike kapott egy jó állást fejvadászként, esténként, amikor letettük a gyerekeket, hullafáradtan még nekiállt a laptopját vagy a telefonját böngészni, hogy elolvassa az e-mailjeit. Igen, két gyerek sok kiadással is jár. Már nem volt pénzünk évente egzotikus nyaralásokra járni, és egymásra se volt sok időnk. A szexuális életünk tulajdonképpen megszűnt. De még mindig azt hittem, hogy azért jól megvagyunk.

  A borzalmas Tinder-felfedezésről napokig nem szóltam neki. Egyszerűen képtelen voltam szembenézni a dologgal. Közben belül gyötrődtem: mi van, ha már lefeküdt valakivel? Talán szeretője is van? Mi van, ha őt választja, és elhagy minket? Mike látta, hogy valami nem stimmel, szótlan vagyok, kérdezte, mi bajom, de én csak annyit mormoltam: "Semmi."

  Aztán egy este azzal jött haza, hogy vett a nagyobbik fiunknak egy biciklit. Kicsit leszívta a bankszámlánkat, a havi balansz megsínylette, de ez persze nem érdekelt. Viszont ürügy volt, hogy végre kitörjek. "Semmit sem beszélsz meg velem, minden döntésből kihagysz, miközben nőkkel hetyegsz a Tinderen" – üvöltöttem, ahogy a torkomon kifért, sőt, még a telefont is hozzávágtam.

  Teljesen ledöbbent, aztán azonnal szabadkozni kezdett. Azt mondta, akkor töltötte le a Tindert, amikor épp elég rosszul álltunk anyagilag, és szüksége volt egy kis önbizalomra. Félig ki is töltötte a profilját, de soha nem levelezett senkivel, pláne nem találkozott – esküdözött. Hittem is, nem is, mindenesetre akkorra már mind a ketten eléggé kivoltunk ahhoz, hogy végre őszintén elbeszélgessünk egymással.

  "Egy hülye állat voltam. De értsd meg, úgy érzem, a házasságunk teljesen üres lett. Teljesen" – mondta, és én a lelkem mélyén éreztem, hogy igaza van. Odaadta a telefonját, hogy én töröljem le róla az appot, és úgy döntöttünk, megpróbáljuk tiszta lappal kezdeni.

  Azóta hónapok teltek el. Nem mondom, hogy könnyen jött vissza a bizalmam, de úgy látom, jót tett nekünk ez a kis Tinder-epizód. Azóta voltunk kettesben Mike-kal Barcelonában, igyekszünk többet együtt lenni, a szexet is 'visszacsempésztük' az életünkbe.

  Emma, aki a képernyőfotót átküldte, azt mondja, hülye vagyok, hogy megbocsátottam Mike-nak. Szerintem meg azért vagyok hülye, mert hagytam, hogy ennyire ellaposodjon a házasságunk. Mert ebben nekem is szerepem volt.

  Nemcsak a gyerekek meg a napi taposómalom az élet. Mike és én is itt vagyunk, a mi érzéseink, vágyaink is számítanak. Ha mást nem, ezt biztosan megtanította nekem ez a kis kaland."

   

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása