NO/MAKE/UP

  6 szupersztár motiváló gondolatai a pozitív testkép kialakításáról

  Bizony, még Beyoncé, Rihanna és Dua Lipa sem mindig elégedett saját magával, ám néhány praktikával dolgoznak ezen.
  Sassy - sassy.hu
  2019. május 14.


  Megosztom
  Link másolása

  Egy olyan világban, amikor egy nyaraláson lefotózott babahájból is címlapsztori lehet, nem csoda, ha a hírességeket sem kímélik a testükkel kapcsolatos negatív gondolatok.

  Márpedig az, hogy elfogadjuk és szeressük a testünket, nemcsak fizikai, de lelki egészségünk érdekében is elengedhetetlen. Hogyha pedig azok, akik gyakran a reflektorfénybe kerülnek, motiválóan nyilatkoznak a témában, ránk is inspiráló hatással lehet.

  #1 Rihanna

  A gyönyörű énekesnő teljesen nyílt és annál menőbb hozzáállással szokott ingadozó testsúlyáról nyilatkozni. Hiszen a jojó effektus bizony a sztárokat sem kerüli el, és ez teljesen természetes. Az irigykedők bármilyen megjegyzéssel is illessék idomait, ő mindig elegánsan reagál.

  "Csupán nevetned kell magadon, őszintén. Mármint, én is tisztában vagyok azzal, amikor 'duci napom' van és azt is tudom, mikor fogyok. Valamennyi testemet elfogadom úgy, ahogy van."

  - nyilatkozta tavaly a Vogue hasábjain.

  A testünk életünk során folyamatosan változik és alkalmazkodik annak érdekében, hogy életben maradhassunk és a lehető legjobban "működjünk". Rihanna emlékeztet minket arra, hogy fogadjuk el, függetlenül attól, hogy épp milyen szakaszban van, mivel ez önmagunk szeretetének és az önbizalmunknak is lényeges komponense.

  Waiting for that April @savagexfenty drop... get it on April 1st !!

  2.5m Likes, 21.3k Comments - @badgalriri on Instagram: "Waiting for that April @savagexfenty drop... get it on April 1st !!"

  #2 Sam Smith

  Az énekes nemrég úgy döntött, hogy rajongóit is beavatja saját testképével kapcsolatos traumáiba és, hogy milyen lépéseket tett az ezekkel való megbirkózásban.

  Egy Instagramon megosztott, félmeztelenül strandolós kép mellett arról mesélt, hogy korábban egy hasonló fotó előtt akár hetekig éheztette magát. 26 éve alatt folyamatosan problémái voltak a kinézetével, ezért szinte állandó szégyenérzetben élt.

  "Tegnap eldöntöttem, hogy harcolok. Visszafoglalom a testem, elfogadom és nem akarom majd megváltoztatni ezt a mellkast, és a csípőm, és a domborulataimat, amit anya és apa olyan határtalan szeretettel alkotott meg. Néhányatoknak ez nárcisztikusan hangzik, de ha tudnátok, mekkora bátorság kell most ehhez, és mennyi bántást és traumát szenvedtem el kölyökként a testem miatt, nem gondolnátok annak."

  Később meztelen napot is tartott, dacára annak, hogy mindig is utálta felfedni a testét. Arra bátorította a követőit, hogy ők is tegyenek hasonlóképpen, ünnepeljék, amijük van és szabaduljanak fel!

  #NAKEDDAY

  793k Likes, 11.4k Comments - Sam Smith (@samsmith) on Instagram: "#NAKEDDAY"

  #3 Beyoncé

  Tavaly Beyoncé egy visszafogott és letisztult fotósorozatot készített a Vouge-gal, mely során csupán egy leheletnyi sminket kapott és nem viselt sem parkókát, sem hajhosszabbítást. Arra szerette volna ösztönözni az embereket, hogy értékeljék a testüket a maga természetes valójában. Az interjúban beszélt a furcsa elvárásokról és nyomásról, ami azután nehezedett rá, hogy gyermekeknek adott életet.

  "A mai napig a karjaim, a vállaim, a melleim és szinte valamennyi porcikám teltebb. Van egy kis kismama-hájam és egyáltalán nem sietek azzal, hogy megszabaduljak tőle. Úgy gondolom, hogy ez egy igazi dolog. Amint úgy fogom érezni, hogy kocka hasra vágyom, futok majd az edzőterembe és addig dolgozom rajta, amíg meg nem kapom. De addig is én, és a kis úszógumim úgy érezzük, hogy egymásnak teremtettünk."

  Brilliáns!

  #4 Adele

  Adele mindig is a "body positivity" bajnoka volt, mivel sosem akart más lenni, mint aki - és mindenki pontosan így szereti! Az énekesnő egy újabb tökéletes példa arra, hogy a testsúly is csupán egy szám, és nem feltétlen gátolja meg abban az embert, hogy kirobbanó formában legyen.

  "Szeretek én magam lennie; mindig is szerettem. Láttam olyan embereket, akiknek ez irányította az életét, tudod, hogy vékonyabbak szeretnének lenni, vagy nagyobb mellekre vágynak, ez pedig lehúzta őket. Nekem nincs erre szükségem az életemben"

  - nyilatkozta egy 2011-es interjúban.

  #5 Dua Lipa

  Az énekesnő adott pár praktikus tanácsot a testünk elfogadásával és szeretetével kapcsolatban, amikor a British Vogue-nak nyilatkozott. Azt mondta, hogy bár általában jól érzi magát a bőrében, mindig minden ember számára lesz olyan dolog, amit nem szeret a testében. Viszont szerinte sokkal egészségesebb, ha azok hangsúlyozása helyett inkább naponta kiemelünk két olyan tulajdonságot/testrészt/stb., amit szeretünk.

  "Így szoktam: 'Tudod mit? A bőröm elég szép, nem is teszek fel semmi sminket.' Inkább, minthogy azt mondjam magamnak: 'Te jó ég, minden este tésztát ettél ezen a héten...'"

  És milyen igaza van!

  #6 Ed Sheeran

  Az idei Sziget Fesztivál egyik legjobban várt fellépője, Ed Sheeran is sokat küzdött a saját testképével kapcsolatos gondolataival. Kampányt is indított 'State of Mind' elnevezéssel a mentális egészség oltárán, és egy ezzel kapcsolatos interjúban vallott arról, hogy sokat szenvedett a fejében kialakult kép miatt, ám mióta kedvesebb önmagával és emellett időt fordít az edzésre és a helyes étkezésre, teljesen más a helyzet. A hozzáállás mellett a testsúlya is megváltozott.

  "Szerintem, ha egészségügyi okok lebegnek a szemed előtt, az szuper, de ha csak a külsőd miatt csinálod - csakis a külsőd miatt - akkor nem sok értelme van"

  - nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy ő maga például formába hozta a lelkét és a testét is.

  Forrás: mtv.co.uk


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  NO/MAKE/UP
  „Ne házasodj ingyenélővel, de ne maradj egy jómódú férfi mellett a biztonság miatt” – Rácz-Gyuricza Dóra kőkemény posztban kelt ki a tökéletes nőideál ellen
  Dórinak elege lett az ítélkezésből, az elvárásokból, a mindig, mindenkinek beszólogatókból.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A Konyhafőnök sztárja, Rácz Jenő és csinos felesége nem tudnak betelni az újdonsült szülőlét örömeivel. Kislányukat, Kamillát, aki április 14-én született, így már négy hónapos, teljes egészében, "saját" fotón nemrég mutatta meg Jenő és Dóri az Instagramon.

  Dóri azonban az anyaság örömei mellett általában a női lét kérdéseivel is foglalkozik közösségi oldalán. Legutóbbi posztja egy szókimondó, de komoly igazságokkal teli kiállás a nőket gúzsba kötő, millió elvárás ellen.

  – A főállású anyukákra úgy tekintenek, mint akik nem teljesítik be céljaikat, de a dolgozó anyukák önzőek...

  Nem is beszélve arról, ha úgy döntesz, nem vállalsz gyermeket, hiszen a gyermektelen nők élete sosem lehet teljes.

  – Legyen karrierünk, de nehogy a családi élet rovására menjen!

  – Gondolkozzunk úgy, mint a férfiak ha sikeresek akarunk lenni, de ne viselkedjünk úgy, mint egy férfi ha szeretnénk, hogy az emberek kedveljenek minket." – fejtette ki Dóri a posztban, amelyet ezzel a humoros felütéssel kezdett: „Nekünk csajoknak olyan egyszerű :)"

  Dóri ezután a házas nőkkel szembeni elvárásokkal folytatta:

  „– A férjeinkkel legyünk gondoskodóak az anyjuk helyett, de sose kezelhetjük őket gyerekként!

  – Nőként nagyobb erény szomorú házasnak lenni, mint boldog szinglinek.

  – Ne maradj bántalmazó férfi mellett, de soha se válaszd szét a családodat!

  – Ne házasodj ingyenélővel, hiába nagy a szerelem, de ne maradj egy jómódú férfi mellett a biztonság miatt."

  Dórinak az a véleménye, hogy a mai társadalom iszonyatos mennyiségű elvárásának egyszerűen nem lehet megfelelni, ezért nem is szabad ezzel foglalkozni. Hiszen, ahogy ő írja: „azért születtél meg, hogy boldoggá tedd magad."


  Megosztom
  Link másolása

  NO/MAKE/UP
  „Kedves pasim, mondok 8 okot, amiért egy igazi férfi soha nem csalja meg a párját!”
  Egy mindent megkapni akaró, önző kisfiú talán igen. De egy FÉRFI nem.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  A férfiak olyan „megbocsátóak" önmagukkal, ha a megcsalás kerül szóba. Hiszen egy kósza kaland, egy kóbor numera nem is számít, igaz? Ők ezt néha-néha megérdemlik, meg különben is, ott a vadászösztön, az ősi genetikai kód, arra rá lehet fogni mindent. Hát...kedves életem párja, nem lehet. Elmondom, hogy egy igazi férfi - akire nekem szükségem van - miért nem lenne soha hűtlen.

  #1 Megbecsüli azt, amije van

  Ha egy férfinak van egy klassz barátnője, aki szereti, támogatja, törődik vele, izgul érte, akkor ezt a lányt, és ezt a köteléket megbecsüli. Nem hajolgat le minden szépen mutató apró kövecskéért, ha otthon egy igazi gyémánt várja. Egy érett gondolkodású ember hálás, ha van egy érték az életében, és egy boldog párkapcsolat bizony az. Óriási érték.

  #2 Soha nem okozna fájdalmat annak, akit szeret

  Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, akkor óvja, félti, és tiszteli a nő érzéseit. Pontosan tudja, hogy a hűtlenséggel akkora fájdalmat okozna neki, ami egy valóban érett, őszinte szerelembe egyszerűen nem fér bele. Egy igazi férfi ezt soha nem tenné meg a párjával.

  #3 A tartós kötődés fontosabb számára a pillanatnyi örömnél

  Oké, lefekszik egy másik csajjal, talán jól is esik neki, na és? Instant öröm, egy trófea kipipálva, és azután mi jön? Egy felnőtt ember a valódi alapokon nyugvó, tartós kötődést, a két ember közötti megbonthatatlan szövetséget sokkal többre tartja a futó örömöknél. A kettő annyira nincs egy súlycsoportban, hogy fel sem merül benne, hogy a jót az „egy-két óráig jó"-ért felcserélje.

  #4 A fejével gondolkozik

  És nem azzal a bizonyos másik testrészével. A megcsalás folyamatában mindig van egy pillanat, amikor az embernek van választása. Tovább megy, vagy visszafordul. Hűtlen lesz, vagy nem. Az a férfi, aki szereti és becsüli a barátnőjét, ezen a ponton megáll, és elgondolkozik. Mit kockáztat? Megéri-e? És visszafordul. Mert nem éri meg.

  #5 Tiszteli a szerelmét

  A megcsalásban nem feltétlenül az a legrosszabb, hogy valaki mással intim kapcsolatba kerülsz, hanem az, hogy a legnagyobb tiszteletlenséget követed el a pároddal szemben. Mert átvered, hátba döföd, megalázod. Ha már idáig egyáltalán eljutsz, az azt jelenti, hogy semmire sem becsülöd a partneredet. Egy férfi tudja ezt. Még ha gondok is vannak a kapcsolatával, tisztában van vele, hogy nem ez a megoldás.

  #6 Tiszteli önmagát

  A másik elárulása, a hazugság, a sunnyogás után ki szeret - ki tud - tükörbe nézi? Egy igazi férfi nem. Nem tesz olyat, amit ő maga is megvetne, ha valaki más csinálná. A belső tartás erre a helyzetre is érvényes.

  #7 A szerelem neki nem játék

  És nem trófeagyűjtés, és nem egotrip. Egy éretten gondolkodó ember tudja, hogy egy kapcsolat nem az ő tiszteletére rendezett parti, ahol az ő érdekei és sikerélményei az elsők. Tudja, hogy egy őszinte, mély kötődésen alapuló szerelem nagyon ritka dolog az életben. Ezt eljátszani, „elmulatni" pedig egyszerűen hülyeség.

  #8 Tudja, hogy megvan mindene, ami igazán fontos

  Csak a kisfiúk hiszik azt, hogy bármit megkaphatnak. Hogy ha van egy klassz barátnőjük, azután még újabb és újabb örömök járnak nekik, hiszen nekik minden jár, de persze azért a barátnő is maradjon meg. Egy férfi nem így gondolkodik. Nem vadászgat, nem legyezgeti a hiúságát, nem erősítgeti az egóját más nőkkel, mert egyszerűen nincs szüksége rá. Tisztában van önmagával, és azzal a nővel, aki mellette van. Szereti, tiszteli, és esze ágában sincs ezt tönkretenni valamiért, amit később csak megbánna.

  ThePowerofSilence

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Szégyelled, hogy teltkarcsú vagyok?” – Nyílt levél minden férfihoz, aki lefektetne, de randizni nem visz el
  A haverok előtt ciki lenne egy „nem tökéletes” lánnyal mutatkozni? Ezt üzenem neked!
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 18.


  Megosztom
  Link másolása

  Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen nő, aki belefutott abba a bizonyos férfitípusba, aki már rögtön „túl szép, hogy igaz legyen". Bugyiolvasztó fogkrémreklám-mosoly, elképesztő humorérzék, mindenre kiterjedő intellektus, és persze hihetetlen lepedő-akrobatika. Elsőre talán fel sem tűnik, hogy valami nem stimmel, örömmel ugrunk fejest az életébe (legfőképpen az ágyába), és csak az idő előrehaladtával vesszük észre, hogy Mr. Nagy Ő a randikat szkippelve folyton a szexre tér.

  Pár hét, hónap elteltével persze így is kialakul a kötődés: igaz, vacsorázni, mozizni, kirándulni egyszer sem mentünk közösen, és a barátait sem ismerem, tombol a kémia, az együttlétek között pedig az egész világot meg tudnánk váltani.

  Amikor mégis felvetnénk egy közös program ötletét, ő óvatosan kibújik alóla, mi pedig szépen lassan szembesülünk vele, hogy ebből sosem lesz nyilvánosan is felvállalt, értékes párkapcsolat.

  Bizony, az elsőre tökéletesnek tűnő pasi a négy fal között szeretné tartani a kis románcot, és cseppet sem örülne, ha a haverjai megneszelnék, hogy egy olyan nővel hetyeg, mint én. Ugyanis itt van Ő, a szuperfitt, kisportolt félisten, aki fekvőtámaszban kel fel reggel, és én, akin van egy kis felesleg, pár úszógumi, némi narancsbőr.

  Ha azt gondolnánk, hogy a napjainkban oly divatos, testpozitív hullám a férfiakhoz is elért, nagyot tévedünk. Legyünk őszinték, rengeteg férfi szégyelli, ha teltebb lányokhoz vonzódik. Persze az rendben van, hogy duci lánnyal hempereg, de a srácok előtt már kínos lenne felvállalni. Nincs mit tagadnunk: ez a hozzáállás közönséges érzelmi bántalmazás, a megalázás egy szépen palástolt, de nyilvánvaló formája.

  Kedves pasik! Felesleges eljátszanunk a boldog szerelmespárt a szoba biztonságában, ha egyébként egy szégyellnivaló, szerencsétlen lányt láttok bennünk. Ha pedig valóban a teltkarcsú alkat az esetetek, itt az idő, hogy fel merjétek vállalni.

  Ahányan vagyunk, annyiféle zsánerrel rendelkezünk: van, aki a magas, nagy orrú csajokat bírja, míg mások a pici, szőke lányokra esküsznek, és igen, van, aki a plus-size testalkatra indul be leginkább. Hogy ez ciki-e? Nem gondolnám.

  Ami pedig a mi oldalunkat illeti, inkább leszünk egyedül, minthogy jól érezzük magunkat valakivel, aki csak a hálószobában felszabadult, a haverok előtt viszont szívja a fogát.

  Megérdemeljük, hogy olyan srác rabolja el a szívünket, aki a striáinkkal és a cellulitiszünkkel együtt is a világ legszebb nőjének tart, és aki büszkén, izgatottan mutat be minden barátjának. Ugyanis létezik ilyen. És kedves nőtársaim, elárulom, hogy érdemes rá várni.

  Testalkattól, életkortól, és kilóktól függetlenül mindannyian megérdemeljük azt a herceget, aki nem csak az ágyban szeret, de az élet minden más területén is. Ebből az igényből soha, senki nem engedhet!

  Upworthy

  Fotó: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  NO/MAKE/UP
  „Üvöltöttem, és a telefont is hozzávágtam” – 16 év házasság után felfedeztem a Tinderen a férjemet
  A kétgyermekes édesanya döbbenetes nyíltsággal mondta el, mi is történt a nagy leleplezés után.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 02.


  Megosztom
  Link másolása

  A történetet a Telegraph-nak mesélte el egy asszony, aki elmondása szerint azt hitte, jó házasságban él.

  "Mike S, 45". Csak ennyi állt a képernyőfotón, amit a barátnőm, Emma küldött át nekem. "Bocsi" – írta Emma – "nem akarlak sokkolni, de ez nem a te férjed?" De igen, az én férjem volt. Büszkén feszített a kedvenc Jaguár-szalonja előtt. Néztem a telefonomat, a munkanap kellős közepén jártunk, aztán kirohantam a vécébe, botladozva, és jól kihánytam magam.

  Mike-ot akkor már húsz éve ismertem, és 16 éve voltunk házasok. Amikor megismerkedtünk, még nem volt Tinder meg netrandik. Meghívott egy kiskocsmába, néhány sör mellett eldumáltunk, és két év múlva eljegyeztük egymást.

  Jó házasság volt, legalábbis én azt hittem. Nem lángolt a szenvedély, de nagyobb konfliktusaink sem voltak, és Mike mindig meg tudott nevettetni. Néztem, ahogy a barátnőimet egymás után szénné csalták a férjeik meg a pasijaik, és úgy éreztem, szerencsés vagyok. Mike tisztességes.

  Persze amikor megszületett a két gyerekünk – most kilenc és tizenkét évesek –, a mi életünk is bedarálódott a logisztikába. Suliba vinni-hozni őket, uzsonnát csomagolni, rohanni értük edzésre. Mike kapott egy jó állást fejvadászként, esténként, amikor letettük a gyerekeket, hullafáradtan még nekiállt a laptopját vagy a telefonját böngészni, hogy elolvassa az e-mailjeit. Igen, két gyerek sok kiadással is jár. Már nem volt pénzünk évente egzotikus nyaralásokra járni, és egymásra se volt sok időnk. A szexuális életünk tulajdonképpen megszűnt. De még mindig azt hittem, hogy azért jól megvagyunk.

  A borzalmas Tinder-felfedezésről napokig nem szóltam neki. Egyszerűen képtelen voltam szembenézni a dologgal. Közben belül gyötrődtem: mi van, ha már lefeküdt valakivel? Talán szeretője is van? Mi van, ha őt választja, és elhagy minket? Mike látta, hogy valami nem stimmel, szótlan vagyok, kérdezte, mi bajom, de én csak annyit mormoltam: "Semmi."

  Aztán egy este azzal jött haza, hogy vett a nagyobbik fiunknak egy biciklit. Kicsit leszívta a bankszámlánkat, a havi balansz megsínylette, de ez persze nem érdekelt. Viszont ürügy volt, hogy végre kitörjek. "Semmit sem beszélsz meg velem, minden döntésből kihagysz, miközben nőkkel hetyegsz a Tinderen" – üvöltöttem, ahogy a torkomon kifért, sőt, még a telefont is hozzávágtam.

  Teljesen ledöbbent, aztán azonnal szabadkozni kezdett. Azt mondta, akkor töltötte le a Tindert, amikor épp elég rosszul álltunk anyagilag, és szüksége volt egy kis önbizalomra. Félig ki is töltötte a profilját, de soha nem levelezett senkivel, pláne nem találkozott – esküdözött. Hittem is, nem is, mindenesetre akkorra már mind a ketten eléggé kivoltunk ahhoz, hogy végre őszintén elbeszélgessünk egymással.

  "Egy hülye állat voltam. De értsd meg, úgy érzem, a házasságunk teljesen üres lett. Teljesen" – mondta, és én a lelkem mélyén éreztem, hogy igaza van. Odaadta a telefonját, hogy én töröljem le róla az appot, és úgy döntöttünk, megpróbáljuk tiszta lappal kezdeni.

  Azóta hónapok teltek el. Nem mondom, hogy könnyen jött vissza a bizalmam, de úgy látom, jót tett nekünk ez a kis Tinder-epizód. Azóta voltunk kettesben Mike-kal Barcelonában, igyekszünk többet együtt lenni, a szexet is 'visszacsempésztük' az életünkbe.

  Emma, aki a képernyőfotót átküldte, azt mondja, hülye vagyok, hogy megbocsátottam Mike-nak. Szerintem meg azért vagyok hülye, mert hagytam, hogy ennyire ellaposodjon a házasságunk. Mert ebben nekem is szerepem volt.

  Nemcsak a gyerekek meg a napi taposómalom az élet. Mike és én is itt vagyunk, a mi érzéseink, vágyaink is számítanak. Ha mást nem, ezt biztosan megtanította nekem ez a kis kaland."

   

  Címkép: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása