Connect with us

“Segít kordában tartani a szorongásomat és tisztán tartja a fejem” – Nők motiváló gondolatai a testedzés hatásairól

LIFE

“Segít kordában tartani a szorongásomat és tisztán tartja a fejem” – Nők motiváló gondolatai a testedzés hatásairól

Egy nő ereje kétségtelenül belülről fakad, ám ha a testét tekintve is erősnek mondhatja magát, akkor valósággal megállíthatatlan.


A Popsugar a legkülönbözőbb korú és foglalkozású amazonokat kérdezte ki arról, hogy miért is fontos számukra a testmozgás. A mindfullness állapota, a mentális jólét, az egészség, az erőnlét és önmagunk szeretete is inspiráló ok lehet, illetve szeretteink “kedvéért” is belevághatunk, hogy jó példát szolgáltassunk nekik.

Meline, 23 éves, Ithaca, New York állam, kutatási asszisztens

“Az edzés kétségkívül a legjobb és néha a leginkább rettegettebb része a napjaimnak. Az, hogy egyensúlyt teremtsek az iskolai, munkabeli dolgaim és a magánéletem között, rengeteg energiát emészt fel és azt vettem észre, hogy a folyamatos edzés az egyetlen módja, hogy a megfelelő energiaszintet fenntartsam. Ez az egyetlen olyan pont a napban, amikor gyakorolhatom a mindfullness, vagyis tudatos vagy éber jelenlét állapotát, magabiztos vagyok és kikipálhatok valamit a listámról, amit csakis önmagamért teszek. A döntéseimre is jó hatással van.”

Natalie Coughlin, 36 éves, San Francisco, olimpiai úszó

“Az edzés és az egészséges életmód fenntartása nem csak fizikailag tesz jót nekem, hanem a mentális egészségemhez is elengedhetetlen. Mozognom kell ahhoz, hogy tisztán tudjak gondolkodni és megszabaduljak a stressztől. Az, ha életkorodtól függetlenül aktív maradsz, bizonyítottan segít az agyad egészségének megőrzésében. Ez nyilvánvalóan látszik a nagyszüleimen is: a nyolcvanas éveiket tapossák és mégis sétákkal, jógával és tai chi-vel töltik ki a szabadidejüket. Vág is az eszük, mint a borotva!”

Lizzy, 24 éves, Brooklyn, újságíró

“Azt mondanám, hogy azért szeretek edzeni, mivel elég békét teremt bennem ahhoz, hogy fel tudjak készülni a napomra, vagy hogy utána visszanyerhessem az energiám. Abban is segít, hogy éjszaka jól tudjak aludni.”

Kristin, 23 éves, Victoria, Texas állam, egyetemi végzős hallgató

“A rövid válasz az, hogy azért sportolok, hogy jól érezzem magam. A hosszú pedig az, hogy azért edzek, mivel ez segít kordában tartani a szorongásomat és kitisztítja a gondolataimat. Lehetőséget ad arra, hogy a heves érzelmeimet és kavargó gondolataimat egy produktív tevékenységbe irányítsam. Hogyha egy kicsit is idegessé válok, rögtön szaladok futni.”

Kerri Walsh Jennings, 40 éves, Los Angeles, olimpiai röplabda játékos és a p1440 egyik alapítója

“Mozgás, játék, fitnesz, versenyek… ezek a dolgok a világom mozgatórugói és ami még fontosabb, a segítségükkel még jobb lehetek a szeretteim számára. Számomra az, hogy aktív maradjak, elengedhetetlen. Hosszú, egészséges, boldog életet szeretnék élni és az, ha erős és egészséges maradok, segíteni fog ebben. Azt akarom, hogy gyermekeim számára a saját magukról való gondoskodás prioritás legyen és mély kapcsolatot ápoljanak magukkal; őszintén összpontosítva a testre, az elmére és a szellemre.”

Faye, 33 éves, Joshua, Texas állam, közösségi önkéntes tag és irodavezető

“Aktívnak kell maradnom a két gyerekem kedvéért. Nagyon fontos, hogy egészséges legyen az ember, mert az, ahogy minket látnak, a jövőbeli életmódbéli döntéseikre lehetünk hatással.”

Behnoosh, 57 éves, Naples, Florida állam, üzleti elemző

“Két hátműtétem volt és mindig is szenvedtem a hátfájástól. Körülbelül két évvel ezelőtt, amikor egy spanyol kirándulást tervezgettem az unokaöcsém esküvőjére, úgy döntöttem, hogy leadok egy kis súlyt és megformálom az izmaimat. Egyáltalán nem számítottam erre, de hat hónapnyi naponta beiktatott edzés után nem csak a fogyás és az izmok fogadtak, de a hátam is sokkal jobban lett. Visszatértem a teniszhez és továbbra is naponta edzek egy kicsit.”

Simone De La Rue, 44 éves, Los Angeles, hírességek edzője és a Body by Simone megalkotója

“Mivel táncosként nőttem fel, a testmozgás mindig is az életem része volt. Számomra ez egy létfontosságú része annak, hogy önmagam legjobb verziója legyek. Amikor örömteli, kihívást jelentő módon edzek, mentálisan, lelkileg és érzelmileg is egészségesebb vagyok és ez a holisztikus hatás rendkívül fontos számomra.”

Forrás: Popsugar


 
 

 


 

 

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel