Connect with us

Nem az egyedülléttől félek, hanem hogy olyan pasival legyek, aki szarik rám

Kép: Pixabay

LOVE

Nem az egyedülléttől félek, hanem hogy olyan pasival legyek, aki szarik rám

Furán hangzik? Tudni akarod, miért gondolom így? Elmondom.


Rossz a rosszal, de rosszabb a rossz nélkül – szól a mondás. Nos, én ekkora hülyeséget még életemben nem hallottam. Mert azt feltételezi, hogy az egyedüllét gáz. Hogy a jót kivárni gáz. Hogy addig is örülni az életnek gáz. Hogy egy pasi, aki szarik rám, tök oké. Hát – nem oké. Listázom, miért.

1. Nem attól félek, hogy magam legyek. Egy olyan pasitól félek, aki nem hagyja, hogy önmagam legyek.

Látszólag olyan egyszerű. Valójában azonban tele a padlás olyan pasikkal, akiknek semmi és senki sem jó. Vagy egy stepfordi feleséget akar belőlem csinálni, vagy egyszerűen csak parancsolgat, beszól, leolt. Nem örül nekem, nem örül annak, aki vagyok. Ember vagyok én is, van személyiségem, álmaim, vágyaim. És vannak határaim is. Aki ezt nem tiszteli, arra nem vesztegetem az időm.

2. Nem félek a saját társaságomtól, de félek egy mérgező partner társaságától.

Állandóan lábujjhegyen élni egy pasi mellett, aki szarul bánik velem? Akit nem érdekel, hogy nekem jó legyen, csakis neki? Minek? Imádok egyedül moziba járni, imádok kávézókban ücsörögni egy latte mellett. Kösz szépen, elvagyok. És elleszek majd azzal is, aki megbecsül. Addig meg jó ez így.

3. Nem félek egyedül aludni. De félek felkelni egy “idegen” mellett.

Ismerek olyan párokat, akik együtt élnek, de napok telnek el anélkül, hogy érdemben egymáshoz szólnának. Hát ez nekem nem kell. Egyedül aludni igenis kényelmes dolog. Meg együtt is, de csakis azzal, aki valódi melegséget ad. Aki imád hozzám bújni, és megcsiklandozni a talpamat. Aki megkérdezi, milyen napom volt. Vele érdemes. De csak úgy, “valakivel” – nem.

4. Nem félek hibázni. De félek attól, hogy hibásan választok.

Hónapokat, éveket, szeretetet, törődést invesztálni abba, aki ezt nem, vagy alig adja vissza? Fölösleges. Inkább belefutok egy-két rossz választásba, csalódom, szomorkodom, aztán feléledek és megyek tovább. De nem hunyászkodom meg, nem érem be a rosszal. Kivárom azt, akivel valóban boldoggá tesszük egymást.

5. Nem félek szeretkezni, de félek szeretkezni szerelem nélkül.

Nekem senki se mondja, hogy olyan jó dolog a lepedő-akrobatika egy pasival, aki valójában szarik rám. Akinek csak egy numera vagyok. Nem, én nem szexelek csak a szex kedvéért. Nekem az esik jól, ha szeretem a pasit, akinek odaadom magam. És ő is szeret engem. Régimódi vagyok? Nem érdekel. Ez van.

6. Nem félek a beszélgetésektől. De félek az egymás mellett elbeszéléstől.

Ha azt érzem, hogy bármit mondok, ami nem egyezik PONTOSAN a pasi elképzeléseivel, látásmódjával, akkor le vagyok oltva, nem látom értelmét beszélgetni. Ha a másik semmit nem akar érteni a szavaimból, inkább nem mondok semmit. Ha egy beszélgetés, akár egy vita során nem lehetek őszinte, nem maradhatok önmagam, akkor inkább hagyjuk a fenébe az egészet.

7. Nem félek sírni, de félek a fölösleges fájdalomtól.

Az élet önmagában is nehéz ügy. Osztja a pofonokat rendesen. Kell hozzá erő, keménység, talpraesettség. Ezt csak olyasvalakivel szeretném végigcsinálni, akiben úgy érzem, támaszra leltem. Akivel egy csapat vagyunk, és kölcsönösen átsegítjük egymást a buktatókon. Nem hiányzik senki, aki a saját problémáit is rám dobálja, és azt várja, mindig, mindent én oldjak meg. Helyette is. Nem kell senki, aki lehúz. Erre egyszerűen se kedvem, se energiám.

8. Nem félek a magánytól, de félek olyan pasival lenni, aki szarik rám.

Összefoglalva: inkább leszek egyedül, mint valakivel, akinek csak egy opció vagyok. Félmegoldás, menekülés, időtöltés, ahogy tetszik. Nem leszek olyannal, aki nem adja meg nekem ugyanazt a szeretetet, törődést és figyelmet, amit én adok meg neki.

Hogy ez önzés? Nem. Ezt úgy hívják: önszeretet. Fontos szó. Ideje lenne több embernek megtanulnia.

Thepowerofsilence

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel